Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

<p><span style="color:rgb(51,51,51);font-family:'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif;font-size:13px;">Για ενα τραπεζι με καμια 20αρια ατομα(ισως 30αρισει), για αρχη, θελω γλυκο, οχι πολυ ακριβο. Κατι κλασσικα πετυχημενο. Σκεφτομουν για σοκολατοπιτα(σιροπι,γλασο) , ειναι κατι που εντυπωσιαζει και φθηνο, αντε στην χειροτερη(κοστολογικα) το σερβιρω με μια μικρη μπαλα παγωτου. Απο την αλλη.. και το προφιτερολ δε μ φαινεται κακο, με κρεμ πατισερι αντι για σαντιγυ ομως. Τι προτεινετε;</span></p>

 

Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Ο Π Ι Τ Α ! !

Δημοσ.

σοκολατοπιτα για 20-30 ατομα? Ξεχνα το.

 

Θες 2-3 φουρνους τουλαχιστον, και να ξερεις οτι οι απωλειες θα ειναι αρκετα μεγαλες.

 

Καποιο brownie/blondie? Μπορεις να το φτιαξεις απο την προηγουμενη, και δεν χρειαζεται να ειναι ζεστο.

  • Like 2
Δημοσ.

Απορία για πίτα με χωριάτικο φύλλο.

Τα κάτω φύλλα ελαφρώς "παπαριάζουν", δηλαδή δε γίνονται τραγανά. Μήπως θέλει αρκετό λάδωμα το κάθε φύλλο; Εγώ τα λαδώνω ελαφρά. Η γέμιση πάντως δεν είναι καθόλου ζουμερή, ώστε να τραβάει τα ζουμιά της το κάτω μέρος.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Θέλει καλό αλουμινένιο ταψί, σινί ακόμα καλύτερα, και κάνα 10λεπτο-15λεπτο ψήσιμο μόνο με την κάτω αντίσταση στο τέλος. Αν ο φούρνος σου δεν έχει επιλογή μόνο κάτω αντίστασης, βάζεις το ταψί τέρμα κάτω, αλλά είναι ρίσκο, θέλει να παρακολουθείς συνέχεια. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις λίγο νεράκι στο πάνω φύλο, έτσι θα αργήσει λίγο παραπάνω να ψηθεί.

Δημοσ.

Το θέμα ταψί δεν το είχα σκεφτεί. Την βάζω πάντα στο κανονικό-βαθύ-τετράγωνο default ταψί του φούρνου.

Επιλογή κάτω αντίσταση έχω. Την τελευταία πίτα την έβαλα αέρα-κάτω αντίσταση για 10 λεπτά.

Στο πάνω φύλλο συνήθως βάζω ένα ποτηράκι σόδα (το ποτό) και στρίβω το ταψί για να πάει παντού. Λες αυτό να μου κάνει τη χαλάστρα;

Δημοσ.

ναί όντως, γιατί βάζεις σόδα;

 

Δεν φταίει η σόδα πάντως. Φταίει το λάθος ταψί και ο αέρας. Βάλε αντιστάσεις πάνω κάτω για κάνα μισάωρο (180 ή 200 βαθμούς ξερωγώ, ανάλογα πόσο βαρβάτος είναι ο φούρνος σου) και μετά 10-15 λεπτά μόνο κάτω.

Δημοσ.

Κάνει το φύλλο πιο αφράτο-τραγανό. Κόλπο της γιαγιάς.

Θα δοκιμάσω το πάνω-κάτω και θα αλλάξω ταψί.

Δημοσ.

Χειροποίητο μεν, αλλά όχι σπιτικό. Έχω βρει ένα πολύ τίμιο εργαστήριο που κάνει φανταστικά φύλλα (και χωριάτικο και σφολιάτα και κρούστας).

Αν η πίτα που κάνεις είναι τυρόπιτα, μαζί με τη σόδα βάλε και λίγο γάλα.

Δημοσ.

σοκολατοπιτα για 20-30 ατομα? Ξεχνα το.

 

Θες 2-3 φουρνους τουλαχιστον, και να ξερεις οτι οι απωλειες θα ειναι αρκετα μεγαλες.

 

Καποιο brownie/blondie? Μπορεις να το φτιαξεις απο την προηγουμενη, και δεν χρειαζεται να ειναι ζεστο.

Νικ, εγω θελω να βγαλω για 30-35 ατομα εν τελει. Κ επειδη πρεπει να γινουν απο τεταρτη για πεμπτη θα παιξω με brownies/blondie και αν βρω και καμια συμφερουσα συσκευασια παγωτου θα την κοτσαρω με παγωτο. Σκεφτομαι να τα ζεστανω την ιδια μερα παλι με λιγη ωριτσα στον φουρνο.

 

Εχεις να προτεινεις καποια συνταγη συγκεκριμενη για brownies/blondie ; γιατι πρεπει αν κατσω να βγαλω και τις αναλογιες των υλικων και να τεσταρω το γλυκο απο σημερα

Δημοσ.

Αυτο ειναι για 8 μεριδες πανω κατω ε;
Εκχυλισμα βανιλιας λεω να το αποφυγω μιας κ ειναι πανακριβο.. θελω φθηνα να την βγαλω.

Δημοσ.

το εχω ξαναπει, απο το ebay βρισκεις πολυ φτηνα. Εγω δεν μπηκα καν στον κοπο να φτιαξω αυτη την φορα, και πηρα μισο λιτρο για 7 ευρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...