Προς το περιεχόμενο

[Info] Ubuntu 16.04 LTS - Xenial Xerus (Απορίες, συζήτηση)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

έχω ένα θέμα με τον splash screen του plymouth σε xubuntu 16.04 64bit με Geforce GTX 750 και driver τον nvidia 367.57. Όταν το έχω με GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" στο /etc/default/grub κολάει στην εκκίνηση και κάνει "μπιπ" η motherboard και καθυστερεί όταν ανοίγει και όταν κλείνει. Οκ, ξέρω ξέρω, το plymouth είναι για το ανάθεμα και σκέφτομαι να το απενεργοποιήσω εντελώς. Πριν το κάνω όμως θέλω τη γνώμη σας. Έχω τροποποιήσει το /etc/default/grub ως εξής για να συμφωνεί με τις αναλύσεις της οθόνης μου.

GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset video=uvesafb:mode_option=1920x1200-24,mtrr=3,scroll=ywrap"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

GRUB_GFXMODE=1920x1200

Στο /etc/initramfs-tools/modules έχω προσθέσει το

uvesafb mode_option=1920x1200-24 mtrr=3 scroll=ywrap

Επίσης ρύθμισα το framebuffer ως εξής

echo FRAMEBUFFER=y | sudo tee /etc/initramfs-tools/conf.d/splash

Οι καθυστερήσεις σταμάτησαν, αλλά splash screen πάλι δε φαίνεται σωστά.

Πως θα το τροποποιήσω για να φαίνεται καλύτερα η splash screen ή πως θα το απενεργοποιήσω σωστά να μην φαίνεται τίποτα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις!

Thnx

K.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

άλλαξε αυτό εδώ 

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""

για να μην έχεις την splash και να έχεις εντολές ώστε να δεις τι καθυστερεί την εκκίνηση 

Μετά δώσε

sudo update-grub

κάνε reboot  και δες τι πρόβλημα υπάρχει

Μετά ξαναπροσθέτεις ότι έχεις βάλει.

Με

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""

Πάλι κολλάει σε διάφορες φάσεις. 3 boot κόλλησε σε 3 διαφορετικά σημεία και στο shtudown πάλι τα ίδια... μεγάλη καθυστέρηση και 3 beep από τη mobo.

Με 

journalctl -b0 SYSLOG_PID=1

δε βλέπω errors και στην 16.04 δεν καταγράφεται η εκκίνηση στα /var/log/boot.log

Πως αλλιώς θα δω στην εκκίνηση τι κολλάει;

Thnx

Κ.

Δεν είναι το μόνο μηχάνημα που μου το κάνει, το κάνει κ ο φορητός μου με κάρτα γραφικών AMD radeon

πάντως αυτό που βαράει η μητρική είναι καθαρά θέμα hardware. 

Για δώσε σε ένα terminal μια μια τις εντολές και ανέβασε τις στο pastebin και δώσε μας το link εδώ για να δούμε τι παίζει

cat /var/logs/dmesg

cat /var/logs/Xorg.0.log

cat /var/logs/boot

λοιπόν, το:

cat /var/logs/dmesg δίνει (Nothing has been logged yet.)

cat /var/logs/Xorg.0.log δίνει Link.png Site: http://pastebin.com/raw/yBrhKAti

Το /var/logs/boot δεν υπάρχει σαν αρχείο, υπάρχει όμως το /var/log/boot.log που δίνει  /dev/sda2: clean, 306930/14106624 files, 5339874/56406528 blocks

Διαβάζω αυτή τη στιγμή το Xorg.0.log μήπως βγάλω άκρη από αυτό!

Κάθε βοήθεια όπως πάντα ευπρόσδεκτη!

Κ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

@chek2fire

φίλε sorry, που δε σου απάντησα τόσο καιρό! Μέσα στον /var/log έχει αρκετά αρχεία, ποιο πρέπει να δω; Έχω λύσει προσωρινά το πρόβλημα βάζοντας  

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset video=uvesafb:mode_option=1920x1200-24,mtrr=3,scroll=ywrap"

στο /etc/default/grub αλλά μου κάνει εντύπωση που χωρίς αυτές τις παραμέτρους κολλάει στην εκκίνηση και απενεργοποίηση. Κανένα από τα άλλα μηχανήματα δεν έχει θέμα... συνεχίζω να διαβάζω στο askubuntu, αλλά δεν έχει κάτι σχετικό. Όλοι παραπονιούνται ότι ο plymouth δε λειτουργεί σωστά με τους closed source της nvidia, αλλά κολλήματα δεν αναφέρουν.

Κ.

Μάλλον μπορεί να είναι θέμα για να σετάρει αυτόματα την οθόνη και κάρτα γραφικών. Αυτό πάντως με τον plymouth και την nvidia συμβαίνει από όσο θυμάμαι πάνω από 4 χρόνια :D.εγώ τον έχω αφαιρέσει τελέιως να εμφανίζεται. Προτιμώ να βλέπω τις εντολές. 

Αυτό πάντως με τον plymouth και την nvidia συμβαίνει από όσο θυμάμαι πάνω από 4 χρόνια :D

3 μνημόνια υπογράψαμε από τότε κ πάμε στο 4ο... λες να το συνέδεσαν με τη μείωση του χρέους; :-D

3 μνημόνια υπογράψαμε από τότε κ πάμε στο 4ο... λες να το συνέδεσαν με τη μείωση του χρέους; :-D

το 2060 θα το έχουν φτιάξει τότε :D

• Like 1

Οκ, το ρυθμίσαμε και αυτό! Το επόμενο που θέλω να κάνω είναι να συγχρονίσω τους λογαριασμούς των χρηστών σε 2 μηχανήματα μέσα στο σπίτι και ένα στη δουλειά. Για συγχρονισμό αρχείων προτιμώ το rsync, αν και έχω ρυθμίσει στον file server μου το owncloud.

Θέλω να συγχρονίσω ρυθμίσεις του xfce για τους λογαριασμούς μου σε desktop/laptop και υπολογιστή δουλειάς! Ο φάκελος που βλέπω τις περισσότερες ρυθμίσεις του xfce είναι ο .config και λέω να τον μεταφέρω στο dropbox, να τον σβήσω από το homefolder και να το κάνω symbolic link από εκεί. Στη συνέχεια θα δω μια μια τις εφαρμογές που αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις τους και από εκεί θα συνεχίσω να μεταφέρω φακέλους στο dropbox και να δημιουργώ symbolic links στον home. Υπάρχει κάποιος άλλος φάκελος/αρχείο κρυφό που έχει ρυθμίσεις για το xfce? Μήπως αυτή η κίνηση θα μου κάνει σκατά το desktop?

Τα kodi σε όλα τα media players/κινητά/υπολογιστές θα συγχρονιστούν με mysql σε έναν απομακρυσμένο σέρβερ του πανελλήνιου σχολικού δικτύου.

Καμιά άλλη ιδέα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...