Προς το περιεχόμενο

[Info] Ubuntu 16.04 LTS - Xenial Xerus (Απορίες, συζήτηση)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα βγήκε η καινούρια LTS ( έκδοση του Ubuntu. Εδώ γράφουμε τυχόν απορίες και γενική συζήτηση γύρω απο την συσκεκριμένη έκδοση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://wiki.ubuntu.com/XenialXerus/ReleaseNotes

https://insights.ubuntu.com/2016/04/20/canonical-unveils-6th-lts-release-of-ubuntu-with-16-04/

Απο το παρακάτω σύνδεσμο κατεβάζετε την τελική έκδοση. Για την ώρα μόνο η κλασσική έκδοση του Ubuntu και το Ubuntu server υπάρχουν για κατέβασμα. Μέσα στην ημέρα θα εμφανιστούν και οι υπόλοιπες εκδόσεις (Xubuntu, Kubuntu, Lubuntu κτλ)

http://releases.ubuntu.com/16.04/

Upgrading from Ubuntu 14.04 LTS or 15.10

To upgrade on a desktop system:

• Open the "Software & Updates" Setting in System Settings.

• Select the 3rd Tab called "Updates".
  • Set the "Notify me of a new Ubuntu version" dropdown menu to "For any new version" if you are using 15.10, set it to "long-term support versions" if you are using 14.04 LTS.
  • Press Alt+F2 and type in "update-manager" (without the quotes) into the command box.
  • Software Updater should open up and tell you: New distribution release '16.04 LTS' is available.
  • Click Upgrade and follow the on-screen instructions.

To upgrade on a server system:

• Install the update-manager-core package if it is not already installed.

• Make sure the /etc/update-manager/release-upgrades is set to normal if you are using 15.10, lts if you are using 14.04 LTS.
  • Launch the upgrade tool with the command sudo do-release-upgrade.

• Follow the on-screen instructions.

Note that the server upgrade will use GNU screen and automatically re-attach in case of dropped connection problems.

There are no offline upgrade options for Ubuntu Desktop and Ubuntu Server. Please ensure you have network connectivity to one of the official mirrors or to a locally accessible mirror and follow the instructions above.

Επεξ/σία από thomasG4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είσαι σίγουρος ότι τα links περιέχουν την τελική έκδοση; Ρωτώ γιατί στο ubuntu.com ακόμα δίνει την 15.10 και την 14.04, ενώ στα links που έδωσες η ημερομηνία είναι η χτεσινή (20/4) για τα direct downloads.

Περιμένω κι εγώ πώς και πώς. :)

Είσαι σίγουρος ότι τα links περιέχουν την τελική έκδοση; Ρωτώ γιατί στο ubuntu.com ακόμα δίνει την 15.10 και την 14.04, ενώ στα links που έδωσες η ημερομηνία είναι η χτεσινή (20/4).

Περιμένω κι εγώ πώς και πώς. :)

Θα ορκιζόμουν ότι μόλις πόσταρα το link είχε τη τελική έκδοση για κατέβασμα. Είχε τη σημερινή ημερομηνία και στο όνομα το αρχείου δεν έγραφε beta. Τώρα που ξανα κοίταξα το link, όντως έχει τη beta ακόμα.

Μπορεί να ανέβασαν δοκιμαστικά τα link και μετά να τα κατέβασαν, γιατί περιμένουν να τα ανεβάσουν με την επίσημα ανακοίνωση στο site τους.

Πάντως το link θα είναι το ίδιο και όταν ανεβάσουν τη τελική έκδοση. Οπότε περιμένουμε απο ώρα σε ώρα για τη τελική έκδοση.

To ένα link έχει όντως την beta.Το άλλο δεν γράφει beta, αλλά έχει χτεσινή ημερομηνία, άρα δεν πρέπει να είναι το final. Δοκίμασα να κατεβάσω αυτό με τη χτεσινή ημερομηνία, αλλά κατεβαίνει με 100kb/sec. Θα περιμένω μέχρι αύριο ή αργά το βράδυ, γιατί θέλω να κατεβάσω όλες τις διανομές, δηλαδή και xubuntu, lubuntu, mate, κλπ.

To ένα link έχει όντως την beta.Το άλλο δεν γράφει beta, αλλά έχει χτεσινή ημερομηνία, άρα δεν πρέπει να είναι το final. Δοκίμασα να κατεβάσω αυτό με τη χτεσινή ημερομηνία, αλλά κατεβαίνει με 100kb/sec. Θα περιμένω μέχρι αύριο ή αργά το βράδυ, γιατί θέλω να κατεβάσω όλες τις διανομές, δηλαδή και xubuntu, lubuntu, mate, κλπ.

Τώρα το είδα το αρχείο που δεν γράφει beta. Η τελική πρέπει να είναι χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, άσχετα που έχει χθεσινή ημερομηνία. Κατέβασε το με torrent. Πολύ πιο γρήγορα θα κατέβει σε σχέση με το direct download.

Τώρα το είδα το αρχείο που δεν γράφει beta. Η τελική πρέπει να είναι χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, άσχετα που έχει χθεσινή ημερομηνία. Κατέβασε το με torrent. Πολύ πιο γρήγορα θα κατέβει σε σχέση με το direct download.

To χτεσινο το κατέβασα χτες και σίγουρα δεν είναι η final, καθώς δεν έχει ούτε wallpapers μέσα, ούτε μπορείς να βάλεις το unity launcher στο κάτω μέρος της οθόνης. Άσε που με τις amd κάρτες γραφικών (ακόμα και onboard), τώρα που δεν υποστηρίζονται οι proprietary δεν παίζει σωστά. Είναι θέμα αυτό...

Θα ξεκινήσω το upgrade σταδιακά σε καμία βδομάδα νομίζω γιατί έχω να κάνω upgrade σε 5 server και μια διανομή. Ιδίως στους server δεν θέλω να σκάσει κάνα bug.

To χτεσινο το κατέβασα χτες και σίγουρα δεν είναι η final, καθώς δεν έχει ούτε wallpapers μέσα, ούτε μπορείς να βάλεις το unity launcher στο κάτω μέρος της οθόνης. Άσε που με τις amd κάρτες γραφικών (ακόμα και onboard), τώρα που δεν υποστηρίζονται οι proprietary δεν παίζει σωστά. Είναι θέμα αυτό...

To χθεσινό που κατέβασες είχε ανέβει στις 22:30 20/04/2016, όπως αυτό που υπάρχει τώρα;

btw τώρα βλέπω αφαίρεσαν τις beta εκδόσεις απο το link

Επίσης βρήκα και αυτό απο το ftp του ntua που έχει σημερινή ημερομηνία. Είναι λίγο πιο κάτω η τελική έκδοση.

http://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu-releases/xenial/

Ναι το χτεσινό είχε την ώρα που λές. Θα περιμένω για να το κατεβάσω μόλις βγει στο κεντρικό site. Κι εγώ πρέπει να το εγκαταστήσω σε ένα κάρο διαφορετικούς υπολογιστές στη δουλειά + τους προσωπικούς μου. Υπομονή. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα το iso με ημερομηνία 20/04/2016  22:30 σε virtualbox και έχει κανονικά τα wallpapers. Επίσης έκανα update και δεν βρήκε κανένα καινούριο update, οπότε φαίνεται να είναι η τελική.

post-116836-0-80440000-1461243800_thumb.png

post-116836-0-21639800-1461244755_thumb.png

Επεξ/σία από thomasG4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, το έχω εγκαταστήσει σε AMD X3 με 4GB ram, και δηλώνω ενθουσιασμένος. Είναι σημαντικά πιο γρήγορο σε απόκριση σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, ενώ παρατηρώ πολύ γρήγορη πλοήγηση και συμπεριφορά ακόμα και στα παιχνίδια του facebook που στις προηγούμενες εκδόσεις σερνόταν. Μέχρι στιγμής όλα άψογα σε βαθμό εντυπωσιασμού, καθώς δεν φαίνεται καθόλου βαρύ, ακόμα και σε τόσο παλιό pc. 

post-83180-0-87246200-1461271062_thumb.png

Ενώ σε idle έχει υψηλότερη χρήση ram σε σχέση με το mint που είχα πριν (με το mint 370 και με το ubuntu 710), το σύστημα είναι συνολικά πιο γρήγορο, ενώ η διαφορά φαίνεται.

post-83180-0-73889300-1461271271_thumb.png

To μόνο που δεν βρίσκω στα πακέτα είναι το guayadeque, το οποίο χρησιμοποιώ για να ακούω ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο. Μάλλον θα πρέπει να περιμένω.

Επεξ/σία από BritGreek

Υπάρχουν διαθέσιμα  αντίστοιχα stress tests εδώ και χρόνια και  χωρίς να χρειάζεται να μπλέκεις και να κατεβάζεις saxlamares.exe  για να δεις τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου  :P 

• Like 4

Μπαίνω με boot usb προσπαθώ να κανω εγκατάσταση το cpu g αλλά δεν τα καταφερνω μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να κανω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...