nikomas50 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Το ghost με έχει σώσει πολλές φορές από επιπλέον κόπο και χρόνο, hehe!! Για να μην σου δίνει επιλογή για “Active” θα πρέπει ή να είναι ήδη “Active” ή τα 7 δεν έχουν εγκατασταθεί σε primary partition . Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot του disk management με τις κατατμήσεις του σκληρού για να δούμε πως έχει διαμορφωθεί? Ανεβάζω Screenshot από τα XP διότι τωρα έχω επαναφέρει το ghost από την 1η κατάτμηση του δίσκου 2 στην κατάτμηση D: του δίσκου 3, γι' αυτό και δε φαίνεται η System Reserved partition 9Mbyte στην άκρη δεξιά. Λειτουργεί κανονικά (Win 7 X64 SP1) αλλά εγώ στο D: είχα Win 7 X86 και δεν έπαιρνε το SP1. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα όταν μπαίνω στα Win 7 Χ64 του δίσκου 3 αντιστρέφονται τα C: και D: ενώ πρώτα δε συνέβαινε αυτό (όσο είχα τα Χ86 στο D:)
ati8assos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Ωραία, τώρα καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Στο πρώτο partition του δίσκου 2 , που είναι και Primary, (το G: δλδ όπως το βλέπουν τα XP) , έχει τα Win7 X64 , όπου το SP1 μπήκε κανονικά. Σωστά? Στο δεύτερο partition , του δίσκου 3 , το οποίο δεν είναι primary, αλλά logical, έχεις εγκαταστήσει τα Win 7 x86 , και αυτά είναι που δεν εγκαθιστούν το SP1. Σωστά? Αυτό το partition λοιπόν, το seven ( D: όπως το βλέπουν τα XP) , θα πρέπει να μετατραπεί σε primary για να σου δώσει την δυνατότητα να γίνει «Ενεργό», να κάνεις το τρυκ που σου έδωσα πριν και να λύσει έτσι ( κατά πάσα πιθανότητα) το πρόβλημα με την εγκατάσταση του SP1. Αν έχεις κάποιον Partition manager εγκατεστημένο σε οποιοδήποτε OS, δοκίμασέ το. Γενικά πάντως να ξέρεις καλή και σωστή πρακτική είναι, όλα τα λειτουργικά να εγκαθίστανται πάντα σε primary partitions. ( Το σύστημα σου πάντως από δίσκους και partitions είναι πλήρες. Χρειάζεσαι....ξεναγό για να βγάλεις άκρη !! )
nikomas50 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό το partition λοιπόν, το seven ( D: όπως το βλέπουν τα XP) , θα πρέπει να μετατραπεί σε primary για να σου δώσει την δυνατότητα να γίνει «Ενεργό», να κάνεις το τρυκ που σου έδωσα πριν και να λύσει έτσι ( κατά πάσα πιθανότητα) το πρόβλημα με την εγκατάσταση του SP1. ( Το σύστημα σου πάντως από δίσκους και partitions είναι πλήρες. Χρειάζεσαι....ξεναγό για να βγάλεις άκρη !! ) Δυστυχώς ούτε κι' αυτό πέτυχε με κανένα τρόπο είτε σε ασφαλή λειτουργία είτε/και με απενεργοποιημένο antivirus είτε από το DVD είτε από το Windows Update.
ati8assos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μπες στον φάκελο ….\Windows\Logs\CBS\ και ψάξε για κάποιο μήνυμα σφάλματος μέσα στο CBS.log Υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να γράψει σε κάποιο φάκελο και να τερματίζει το update. Επίσης, αν αποσυνδέσεις όλους τους άλλους δίσκους και κάνεις ενεργό το πρώτο partition με τα XP, πάλι σου βγάζει το ίδιο error code ?
nikomas50 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Επίσης, αν αποσυνδέσεις όλους τους άλλους δίσκους και κάνεις ενεργό το πρώτο partition με τα XP, πάλι σου βγάζει το ίδιο error code ? Το έκανα και αυτό αλλά πάντα το ίδιο σφάλμα. Αντέγραψα τα στοιχεία σφαλμάτων από το τέλος του cbs.log Θυμάμαι ότι προ καιρού είχα "πειράξει" το αρχείο που ενεργοποιεί την αλληλογραφία των Windows και το αντικατέστησα με το αντίστοιχο από τα Vista για να μπορώ να το χρησιμοποιώ στα Seven. Λες να παίζει κάποιο ρόλο; Failed.zip
billxl Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Εμένα αφού κάνει εγκατάσταση και επανεκκινήσει μου πετάει μήνυμα ότι η εγκατάσταση δεν έγινε κανονικά και εμφανίζει ERROR FILE_NOT_FOUND 0x80070490. Δοκίμασα και με απενεργοποιημένο το antivirus και το firewall αλλά τίποτε. Τρέχω Windows 7 Professional 64bit Ελληνικά και ο δίσκος μου δεν έχει partition ούτε άλλα λειτουργικά. Με βλέπω να κάνω format .
ati8assos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Το έκανα και αυτό αλλά πάντα το ίδιο σφάλμα. Αντέγραψα τα στοιχεία σφαλμάτων από το τέλος του cbs.log Θυμάμαι ότι προ καιρού είχα "πειράξει" το αρχείο που ενεργοποιεί την αλληλογραφία των Windows και το αντικατέστησα με το αντίστοιχο από τα Vista για να μπορώ να το χρησιμοποιώ στα Seven. Λες να παίζει κάποιο ρόλο; Πολύ πιθανόν γιατί αρχικά βλέπω ότι χτυπάει σε ένα αρχείο των windows το “x86_microsoft-windows-mail-core-dll “ γιατί δεν το αναγνωρίζει. Μετά δεν μπορεί να εγκαταστήσει κάποια “ Packages” και σε κάποια άλλα κάνει “ Partially Installed” Αντιμετωπίζει πρόβλημα στους φακέλους “winsxs” και “SQM” και του λείπουν κάποια αρχεία (pending.xml) . Το μόνο πού μπορώ να σου προτείνω είναι να τρέξεις command line (CMD.exe) σαν Administrator τον "System File Checker" δίνοντας την εντολή “ sfc /scannow “, ώστε να βρει τα τροποποιημένα αρχεία και να τα επιδιορθώσει. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς εδώ. http://support.microsoft.com/kb/929833 Επίσης δώσε στους φακέλους “winsxs” και “SQM” από τις ιδιότητες – ασφάλεια πλήρη δικαιώματα στον χρήστη SYSTEM και Administrators . Αν και πάλι δεν εγκαθίστανται, ή το αφήνεις ως έχει, η κάνεις slipstream το SP1 σε DVD των WIN7 και τα εγκαθιστάς ξανά (δοκίμασε πρώτα να δεις αν μπορείς να το εγκαταστήσεις σαν upgrade). Εμένα αφού κάνει εγκατάσταση και επανεκκινήσει μου πετάει μήνυμα ότι η εγκατάσταση δεν έγινε κανονικά και εμφανίζει ERROR FILE_NOT_FOUND 0x80070490. Δοκίμασα και με απενεργοποιημένο το antivirus και το firewall αλλά τίποτε. Τρέχω Windows 7 Professional 64bit Ελληνικά και ο δίσκος μου δεν έχει partition ούτε άλλα λειτουργικά. Με βλέπω να κάνω format . Έχει πρόβλημα με κάποια αρχεία συστήματος, αυτό το error code αφορά γενικά προβλήματα σε updates των Windows. Τρέξε ένα System File Checker και κάνε επιδιόρθωση από το DVD.
nikomas50 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δυστυχώς και αυτή η διαδικασία απέτυχε, αφήνω το πείσμα κατά μέρος και κάνω νέα εγκατάσταση μετά από αρκετό καιρό. (Πωπώ ντροπή μου!!!!)
tsakonas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 σε παρομοιο προβλημα με errors, το διορθωσε με το System Update Readiness Tool for Windows 7 http://www.microsoft...3b-1fc9ea40f69f δοκιμασε το πριν το φορματ
Benton Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Ενα παραξενο προβλημα μολις μου ετυχε και ειδα οτι το εχουν και αλλοι!Στο τελευταιο update που εκανε το Avast 6 μου βρηκε μολυσμενο αρχειο το mscorlib.dll...ψαχνοντας λιγο το θεμα στο google επεσα πανω σ αυτο http://forum.avast.c...?topic=72687.15 Εχω βαλει το SP1 με το που βγηκε,ειχε κανενας τετοιο προβλημα με το avast 6?H βλακεια ειναι οτι το Avast διεγραψε το αρχειο και δεν ξερω που χρησιμευει κιολας....
nikomas50 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 σε παρομοιο προβλημα με errors, το διορθωσε με το System Update Readiness Tool for Windows 7 http://www.microsoft...3b-1fc9ea40f69f δοκιμασε το πριν το φορματ Ευχαριστώ πολύ! Το έχω ήδη δοκιμάσει και δεν έκανε τίποτε. Κρατάω το ghost μήπως και κάπου-κάποτε βρεθεί λύση και κάνω τώρα νέα εγκατάσταση!
ati8assos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δυστυχώς και αυτή η διαδικασία απέτυχε, αφήνω το πείσμα κατά μέρος και κάνω νέα εγκατάσταση μετά από αρκετό καιρό. (Πωπώ ντροπή μου!!!!) Heh! Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Προφανώς η συγκεκριμένη SP1 εγκατάσταση θα ανήκε στο κίνημα “δεν μπαίνω-δεν μπαίνω”. Δοκίμασε πάντως αφού περάσεις με slipstream το SP1 σε DVD να κάνεις αναβάθμιση του OS τρέχοντας το setup μέσα από τα Win 7 μήπως και δεν χρειαστεί το format. Ενα παραξενο προβλημα μολις μου ετυχε και ειδα οτι το εχουν και αλλοι!Στο τελευταιο update που εκανε το Avast 6 μου βρηκε μολυσμενο αρχειο το mscorlib.dll...ψαχνοντας λιγο το θεμα στο google επεσα πανω σ αυτο http://forum.avast.c...?topic=72687.15 Εχω βαλει το SP1 με το που βγηκε,ειχε κανενας τετοιο προβλημα με το avast 6?H βλακεια ειναι οτι το Avast διεγραψε το αρχειο και δεν ξερω που χρησιμευει κιολας.... Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για false positive, από τα updated definitions του Avast. Είναι ένα αρχείο που χρησιμοποιεί το .NET framework των windows. Αν το Avast στο έχει διαγράψει και επειδή δεν ξέρεις ποια version σου λείπει, κάνε μια επανεγκατάσταση του .NET framework 4 Αν υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιο αρχείο, βοηθά πολύ και ένα online scanning του από πολύ περισσότερες μηχανές, στο Virus Total.
warewolf Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Ενα παραξενο προβλημα μολις μου ετυχε και ειδα οτι το εχουν και αλλοι!Στο τελευταιο update που εκανε το Avast 6 μου βρηκε μολυσμενο αρχειο το mscorlib.dll...ψαχνοντας λιγο το θεμα στο google επεσα πανω σ αυτο http://forum.avast.c...?topic=72687.15 Εχω βαλει το SP1 με το που βγηκε,ειχε κανενας τετοιο προβλημα με το avast 6?H βλακεια ειναι οτι το Avast διεγραψε το αρχειο και δεν ξερω που χρησιμευει κιολας.... Εμενα παλι, το ενα pc με avast 5 μου βρηκε το αρχειο σαν ιο, οπως και εσενα, αλλα στο δευτερο pc με GDATA ( με 2 μηχανες αναζητησης avast+bit defender) δεν το εντοπιζει σαν ιο. Τωρα πως γινεται το avast 5 να δημιουργει false positive, και η μηχανη avast του gdata να μην βλεπει τιποτα, ειναι παραξενο. Παντως, και τα 2 ειναι ενημερωμενα, ψαχνουν ολα τα αρχεια σε custom search και εχουν ιδια ρυθμιση για heuretics κλπ κλπ.
Benton Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Τι να πω,δεν ξερω...το θεμα ειναι οτι δεν μου εδωσε επιλογες για να το βαλω το αρχειο σε καραντινα κτλ,το διεγραψε κατευθειαν ζητωντας reboot για να ολοκληρωθει η διαδικασια.Δεν εχω ομως κανενα προβλημα με εφαρμογες που θελουν NET Framework για να τρεξουν...ολα ενταξει ειναι!
chrisosfp488 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Εμένα μου έβγαλε αυτό το σφάλμα σε windows 7 ultimate http://i259.photobucket.com/albums/hh302/chris488_2008/problem.png
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.