Προς το περιεχόμενο

Νεος στο Linux...

vasilisga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια

ηρθε και η δικια μου ωρα να πειραματιστω και εγω με κατι καινουριο

οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο, ειμαι νεος στον χωρο και εχω καποιες ερωτησουλες... :-)

καταρχας για το θεμα της διανομης απο οτι εψαξα λιγο, γενικα ειδα οτι προτεινεται στους αρχαριους το Ubuntu ισως επειδη ειναι πιο διαδεδομενο? εσεις ποιο μου προτεινετε?

επισης στο laptop που θα το περασω εχω τα vista, μπορω να περασω και το Linux ετσι ωστε να εχω dual boot, χωρις να επηρεαζει το ενα το αλλο?

Ευχαριστω :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Και εγώ το Ubuntu θα πρότεινα, είναι όμορφο, σταθερό, και εύκολο.

Δεν επηρεάζει το ένα λειτουργικό το άλλο, απλά πρέπει να σετάρεις σωστά τα partitions για να κάνεις dual boot. Μπορείς για αρχή να φτιάξεις ένα απλό ubuntu live usb και να τα δεις από εκεί, μέχρι να κολλήσεις, και να διώξεις τα windows εντελώς... χαχα

ειχα βαλει παλιοτερα κατι σαν εξομοιωτη ubuntu μεσω των windows αλλα δεν ειχα πολυ χρονο για να ασχοληθω και το ψιλοπαρατησα

τωρα θελω να κανω κανονικη εγκατασταση

ο σκληρος μου εχει 2 partitions στο ενα το λειτουργικο και ολα τα αρχεια του υπολογιστη μου και ο αλλος το αλλο ειναι εντελως αδειο

αμα τo κανω install μεσω usb stick στο αδειο partition θα πετυχω κανονικα το dual boot?

Εδώ είναι και ο ελληνικός οδηγός του ubuntu για τους αρχάριους.

---------- Προσθήκη στις 10:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:43 ----------

ο σκληρος μου εχει 2 partitions στο ενα το λειτουργικο και ολα τα αρχεια του υπολογιστη μου και ο αλλος το αλλο ειναι εντελως αδειο

αμα τo κανω install μεσω usb stick στο αδειο partition θα πετυχω κανονικα το dual boot?

Ναι. Απλά μην πειράξεις το partition των vista, γιατί (όντας αρχάριος) μπορεί να κάνεις καμιά ζημιά. Με το δεύτερο partition πειραματίσου άφοβα. Κατά τη διάρκεια του install απλά κλικάρεις το partition όπου θες το ubuntu να "κάτσει" και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.

Καλώς ήλθες στον κόσμο του ubuntu ! Να θυμάσαι ότι το linux δεν είναι windows και κάποια πράγματα ίσως σου φανούν δύσκολα στην αρχή ή και περίεργα. Αν του δώσεις όμως λίγο χρόνο , θα ανακαλύψεις τη μαγεία του.

Καλημερα παιδια

ηρθε και η δικια μου ωρα να πειραματιστω και εγω με κατι καινουριο

οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο, ειμαι νεος στον χωρο και εχω καποιες ερωτησουλες... :-)

καταρχας για το θεμα της διανομης απο οτι εψαξα λιγο, γενικα ειδα οτι προτεινεται στους αρχαριους το Ubuntu ισως επειδη ειναι πιο διαδεδομενο? εσεις ποιο μου προτεινετε?

επισης στο laptop που θα το περασω εχω τα vista, μπορω να περασω και το Linux ετσι ωστε να εχω dual boot, χωρις να επηρεαζει το ενα το αλλο?

Ευχαριστω :-)

Αν θέλεις να μάθεις κάποια παραπάνω πράγματα γα το GNU/Linux θα πας σε SlackWare. Αν θες απλά να λες «Να, εγώ έχω Linux, κάνω surfing στο Internet χωρίς antivirus κ.τ.λ.» Βάλε Ubuntu, SuSe κ.τ.λ.

Αν θέλεις να μάθεις κάποια παραπάνω πράγματα γα το GNU/Linux θα πας σε SlackWare. Αν θες απλά να λες «Να, εγώ έχω Linux, κάνω surfing στο Internet χωρίς antivirus κ.τ.λ.» Βάλε Ubuntu, SuSe κ.τ.λ.

+1

ξκλξκλ

:lol: :lol:

μου αρεσει οπως τα λες...

δεν ξερω, για αρχη θελω να μαθω τα βασικα και μετα απο καποιο διαστημα αφου μαθω καποια πραγματα ισως προχωρησω σε καποια αλλη διανομη

ρε παιδια κατι ακομη...

αυτη τη στιγμη οπως ειπα εχω τα windows vista 32bit και ο υπολογιστης μου εχει 4gb ram

θα ηταν καλυτερο να κατεβασω την 64bit version?

Αν θες να ασχοληθείς πραγματικά, γράψου σε forums, παρακολούθησε συζητήσεις κτλ κτλ.

Για αρχή, καλό το ubuntu, αλλά ακόμα καλύτερο το linux mint- βασισμένο στο ubuntu. Έχει έτοιμες όλες τις ρυθμίσεις ώστε να μην καταλήξεις σε νευρική κρίση, π.χ. διότι δεν θα ακούς ήχο ή δε θα βλέπεις τα youtube...

α βλεπω οτι υπαρχει πολυφωνια... :P

βασικα και στα windows ενας μεσος χρηστης ειμαι, και στην μεταβαση μου στο linux δεν νομιζω οτι θα πιασω να φτιαχνω προγραμματα με κωδικες κτλ... :lol:

περα απο την πλακα, αυτο που θελω ειναι μετα απο τοσα χρονια στα windows και τοσα καντηλια, απλα να δω κατι διαφορετικο... :-)

κανεις να μου πει για την εκδοση 32-64 bit?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...