Προς το περιεχόμενο

Bigi444444

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    4.300
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με Bigi444444

  • Ημερομηνία γέννησης 15/03/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

18.481 προβολές προφίλ

Bigi444444's Achievements

  1. Bigi444444

    ΔΕΔΔΗΕ - μέτρηση

    Μα είναι εμφανές ότι δεν τα ξέρω καθόλου. Για πες μας μόνο λίγο φίλε μου, επειδή σε βλέπω βαθύ γνώστη του ζητήματος, με βάση ποια ακριβώς διάταξη του κώδικα διαχείρισης ΕΔΔΗΕ και του εγχειριδίου ρευματοκλοπών ο ΔΕΔΔΗΕ βάζει αυτό το πρόστιμο που λες στον πελάτη, ορίζοντας ως πελάτη τον επόμενο χρήστη της παροχής; Είμαι πάντα ανοιχτός σε νέα γνώση. Edit: δίδαξέ μας επίσης με βάση ποια ακριβώς διάταξη από τις παραπάνω ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα αξιώσει ο ίδιος το διαχειριστικό κόστος της ρευματοκλοπής (αυτό που εσύ τέλος πάντων λες πρόστιμο) και την αξία του ρεύματος, αλλά καλώς θα τα φορτώσει σε λογαριασμο στον πάροχο.
  2. Ναι, η πανδημία τους φταίει και σε αυτούς, όπως και σε όλους.
  3. Bigi444444

    ΔΕΔΔΗΕ - μέτρηση

    Όχι φίλε μου. Δεν τα ξέρεις καλά, μετά συγχωρήσεως. Μόνο στο πολύ περίπου. Ο ΔΕΔΔΗε λειτουργεί ή έστω πρέπει να λειτουργεί ύπό εντελώς συγκεκριμένο πλαίσιο και πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία για την είσπραξη καταναλωθείσας και μη τιμολογηθείσας ενέργειας, την οποία εδώ προφανώσς και δεν τήρησε. Καταρχάς σε περίπτωση ρευματοκλοπής ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αυτός που καταλογίζει σε συγκεκριμένο χρήστη της παροχής την μη τιμολογηθείσα ενέργεια και όχι ο προμηθευτής. Δεν στέλνει στην ΔΕΗ και στην κάθε ΔΕΗ τον αριθμό των kwh που δεν έχουν χρεωθεί, για να τον βάλει ο τελευταίος στον επόμενο λογαριασμό. Εάν έχεις μη εξυπηρετούμενη παροχή, όπως εδώ, και στο μεσοδιάστημα έχουν αλλάξει οι ενδείξεις του μετρητή, σημαίνει αυτονόητα ότο στο διάστημα αυτό έχει γίνει απευθείας σύνδεση στο δίκτυο χωρίς εξυπηρέτηση της παροχής από προμηθευτή. Εκεί λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ όταν πάει να κάνει την επανασύνδεση και τον έλεγχο των ενδείξεων οφείλει να το αντιληφθεί και να προβεί στην διενέργεια αυτοψίας. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της διενέργειας της αυτοψίας και το εάν από αυτή προκύπτει διαπιστωμένη ή πιθανολογούμενη ρευματοκλοπή, προβαίνει στην μεν πρώτη περίπτωση στον υπολογισμό της μη τιμολογηθείσας ποσότητας ενέργειας και στον καταλογισμό της στον χρήστη της παροχής (συμβεβλημένο ή πραγματικό, μπορεί να συμπίπτουν κιόλας) και στην έγγραφη ενημέρωσή του για όλα αυτά και επίσης έγγραφη πρόσκλησή του για πληρωμή του όποιου ποσού καταλογιστεί, στην δε δεύτερη περίπτωση πρέπει να αφαιρέσει τον τρέχοντα μετρητή, να τον σφραγίσει, να τον αντικαταστήσει με νέο και να στείλει τον παλιό με πρωτόκολλο στο εργαστήριο ελέγχου μετρητών του. Όπου εκεί, μόνο μετά την διενέργεια ελέγχου επί του μετρητή και αναλόγως των ευρημάτων, σε συνδυασμό πάντα με σύγκριση με το ιστορικό καταναλώσεων, μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να σου πει ότι έχεις διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και να προχωρήσει την διαδικασία με τον καταλογισμό του οφειλόμενου ποσού της μη τιμολογηθείσας ενέργειας, όπως παραπάνω. Επίσης, για τον χρονικό προσδιορισμό της έναρξης της ρευματοκλοπής πάντα ξεκινάει από τον τρέχοντα χρήστη και πάει προς τα πίσω απεριόριστα. ΠΟΤΕ προς τα εμπρός. Τι από όλα αυτά ακριβώς έχει γίνει εδώ και καταλογίστηκε στον επόμενο χρήστη η συγκεκριμένη ποσότητα; Ο φίλος εδώ δεν ήταν καν τρέχων χρήστης κατά τον κρίσιμο χρόνο.
  4. Bigi444444

    ΔΕΔΔΗΕ - μέτρηση

    Κάπου χάνει και από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ και από την δική σας. Από του μεν ΔΕΔΔΗΕ επειδή την ημέρα της δικής σου ενεργοποίησης θα πρέπει να έχει γίνει η αρχική δική σου καταμέτρηση και να είναι 4216kwh με βάση τα λεγόμενά σου, από την δε δική σας πλευρά επειδή, εάν όντως η διακοπή από τον τελευταίο συμβεβλημένο χρήστη της παροχής έγινε στις 23/7 και η κατανάλωση ήταν όντως 3320kwh, αντιλαμβάνεσαι ότι έχει γίνει αυθαίρετη χρήση της παροχής... Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος θεωρώ ότι ξέρει απόλυτα τι έχει γίνει...., και κάνε από την πλευρά σου αμφισβήτηση των χρεώσεων του λογαριασμού της ΔΕΗ. Μπορείς να το κάνεις μέχρι να λήξει η προθεσμία πληρωμής του επόμενου λογαριασμού που θα εκδοθεί. Ευχής έργο θα ήταν να είχες στις 5/8 κρατήσει φωτογραφία με timestamp επάνω. Σε κάθε πάντως περίπτωση, ακόμα και αυτό να μην έχεις κάνει, ειδικά σε αρχική σύνδεση είναι πολύ απλό να δουν τις ενδείξεις που μετρήσανε και να σε χρεώσει ο πάροχος με βάση αυτές. Το τι θα γίνει με το ενδιάμεσο διάστημα είναι δικό τους θέμα. Ας φαγωθεί ο ΔΕΔΔΗε με τον ιδιοκτήτη ή με τον προηγούμενο μισθωτή του. Μπες και στο app του ΔΕΔΔΗΕ που λέει και ο φίλος από πάνω να δεις τι σου βγάζει και αυτό ως αρχικές ενδείξεις.
  5. Bigi444444

    BYD ηλεκτρικά οχήματα

    Πολύ καλό και αυτό. Αν και κατά γενική ομολογία μάλλον παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε βάρκα. Νομίζω όμως το 2025 έρχεται ανανεωμένο μοντέλο.
  6. Bigi444444

    BYD ηλεκτρικά οχήματα

    Βλέποντας τα byd τελευταία και γενικότερα τα κινέζικα, δεν μπορώ να καταλάβω πάντως με τι ψυχολογία πάνε οι γιαπωνεζοευρωπαίοι και κοπανάνε τέτοιες τιμές, με τέτοια προϊόντα. Πραγματικά όμως. Δεν τρελαίνομαι στην ιδέα να μας κατακλύσουν οι κινέζοι και σε αυτόν τον τομέα, αλλά από την άλλη δεν βρίσκω και έναν πειστικό λόγο που μπορεί αυτό να αναστραφεί.
  7. Ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους, ισχύει και για τις τράπεζες είτε είναι από την μία πλευρά είτε από την άλλη. Κατά συνέπεια, ναι, βγάζεις διαταγή πληρωμής κανονικά εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις έκδοσής της. Τώρα, τι ύψους θα είναι η οφειλή που θα επιβάλεις κατάσχεση σε ακίνητο είναι άλλο θέμα, θεμελιώδες πρακτικά, για το οποίο εμείς δεν το ξέρουμε και δεν μας πέφτει και λόγος βέβαια. Απλά να ξέρεις η επιβολή της κατάσχεσης έχει αμοιβή 660 + ΦΠΑ στον επιμελητή συν 300 + ΦΠΑ το απόσπασμά της. Και προφανώς δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα της εκτέλεσης.
  8. Γιώργο, η νομοθεσία για την δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων δεν σε υποχρεώνει να βάλεις ούτε φανάρι ούτε τίποτα. Αυτό εννοούσα και όχι για την πόρτα καθαυτή τι προδιαγραφές πρέπει να έχει για να εμπορεύεται και να εγκαθίσταται. Ίσως η διατύπωση δεν ήταν απολύτως ακριβής. Σε κάθε πάντως περίπτωση, το ατύχημα δεν προκλήθηκε αιτιωδώς από την έλλειψη φωτοκυτταρου στην πόρτα. Χάνουμε τον χρόνο μας να συζητάμε ως προς αυτό. Υπήρξε υπαιτιότητα του οδηγού του αυτοκινήτου. Που και αυτή να μην υπήρχε, υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του ως οδηγος ως προς την ζημιά που προκάλεσε σε τρίτον από την λειτουργία του αυτοκινήτου, από την οποία δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να απαλλαγεί.
  9. Δεν έχει καμία σημασία τι συγκινητικό φαντάζεσαι εσύ. Τα μάτια και τα αυτιά μας τα δώσανε όταν οδηγούμε για να τα χρησιμοποιούμε. Όχι για να μας ενημερώνει ο θυρωρός ότι πρόκειται να κλείσει η πόρτα. Η οποία δεν είναι υποχρεωτικό να έχει ούτε φωτοκύτταρο ούτε φανάρι ούτε τηλεβόα ούτε ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Ανεξάρτητα από το τι από αυτά θα ήθελε και θα προτιμούσε καθείς από εμάς να έχει. Μάλιστα, πιο παλιά απαγορευόταν να βγαίνεις με όπισθεν από την θέση στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο, όπως έκανε εδώ ο φίλος. Δεν είμαι πρόχειρος εάν ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση που υπάρχει ασανσέρ ή εάν ισχύει ακόμα για τις άλλες περιπτώσεις, νομίζω όμως ότι ισχύει.
  10. Σιγά μην του κάνει και αναπάντητη η πόρτα ότι ξεκινάει. Ταυτόχρονα λέει ξεκινήσανε. Αμέλεια δική του ήταν ότι έπεσε επάνω της.
  11. Το ότι πήγε να περάσει ενώ κατέβαινε η πόρτα δεν είναι λάθος δηλαδή; Να ξαναρωτήσω εγώ για να επιβεβαιώσουμε το τι συμβαίνει εκεί μέσα και τη νομική σχέση που συνδέει τον φίλο μας με τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ; Το αυτοκίνητο μπαίνει σε συγκεκριμένη κάθε φορά θέση, το βάζει και το βγάζει ο νηματοθέτης και πληρώνει τον ιδιοκτήτη με βάση το πόσο καιρό μένει μέσα, χωρίς κάποια άλλη συμφωνία μεταξύ τους ως προς το ποιός βάζει, βγάζει αυτοκίνητο, ευθύνες κλπ;
  12. Η στάθμευση του αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο ρυθμίζεται διαφορετικά, ανάλογα με το εάν αφήνεις τα κλειδιά σε αυτόν που το εκμεταλλεύεται ή όχι. Εδώ με βάση όσα μας έχεις πει, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σωστά; Πας το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και πληρώνεις με βάση το πόσες ώρες έμεινε εκεί;
  13. Και τι ρωτάς εμάς και δεν ρωτούσες την ίδια πώς έπρεπε να την φωνάξεις;
  14. Δεν έχω καταλάβει ακόμα. Πράγματι καταναλώθηκαν αυτές οι kwh ή απλά χρεώθηκαν στον λογαριασμό; Έλεγχος στις ενδείξεις του ρολογιού έγινε ότι οι χρεωθείσες είναι πράγματι και καταναλωθείσες;
  15. Το steam link app μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μήπως και για να βλέπει ο άλλος στην tv τι παίζεις εσύ στο pc;
  • Δημιουργία νέου...