Το έλουσαν ιστορικά πάλι όμως οι clowns 😆...
https://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo_subway_sarin_attack
Στις 20 Μαρτίου 1995, η Ιαπωνία βίωσε μια από τις πιο τραγικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της: την επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκυο από την αίρεση Aum Shinrikyo. Η επίθεση προκάλεσε 13 θανάτους και χιλιάδες τραυματίες, αφήνοντας βαθιά σημάδια στη χώρα.
Η ημερομηνία αυτή θεωρείται μαύρη επέτειος, και το να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι όπως το Assassin's Creed: Shadows εκείνη τη μέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί άπειρα προσβλητικό. Αν το παιχνίδι περιλαμβάνει βία, μυστικές οργανώσεις ή θέματα συνωμοσίας (που θα περιέχει όπως είναι η δομή του), θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την σύνδεση με το γεγονός, κάτι που κινδυνεύει να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις και θα έδειχνε έλλειψη ευαισθησίας.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Τρομοκρατική_επίθεση_στο_μετρό_του_Τόκιο_(1995)
+(ελλ. wiki)
Bonus
Δεν βοηθά το γεγονός ότι ένα από τα διαφημιστικά αγαλματάκια/συλλεκτικά αντικείμενα που διαφήμιζαν σχετικά με το προϊόν χρησιμοποιούν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ένα κατεστραμμένο ιερό από το Ναγκασάκι, έτσι είναι η άγνοια της Ubisoft για την Ιαπωνία αλλά και την ιστορία που "υποτίθεται" μελέτησαν από προσωπικά επιλεγμένες πηγές τους.
Δεν είναι ότι καιγόταν και πολύ να το πάει για Ιαπωνία. Γιατί αν θέλανε όντως και είχαν ΟΡΑΜΑ θα προχωρούσαν με το ΑΡΧΙΚΟ έτοιμο ραμμένο και γραμμένο σενάριο, κάνοντας σωστή έρευνα. Κάτι που έγινε πριν μια δεκαετία. με πλούσιες πληροφορίες του σεναρίου που διέρρευσαν τον πρώτο καιρό από πρώην εργαζόμενους της Ubisoft. Όλοι ξέρουμε ή κάνουμε πώς δεν ξέρουμε λόγω της οκνηρίας " απλά κατανάλωνε και μη ρωτάς πολλά πολλά ", γιατί πάνε τώρα προς τα εκεί. Ήταν ένα high demand setting και πρέπει κάπως να ξεζουμισουν αυτό το ρημαδοκουφάρι.