Προς το περιεχόμενο

manolis940

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3.424
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

4 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Ενδιαφέροντα
    Προγραμματισμός, Linux, Gaming

Πρόσφατες Επισκέψεις

9.368 προβολές προφίλ

manolis940's Achievements

  1. Sorry και εδώ που δεν έδωσα την λύση στον jKoukos αν και το είχα καταφέρει πιο πριν στο mikrotik με το DMZ. Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα πρέπει να δεις τι έχεις ADSL, VDLS και στο WAN connection να διαλέξεις αντίστοιχα ATM_DLS ή PTM_DSL. Τώρα με το filters δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Θες να δώσεις κάποια πιο συγκεκριμένη απάντηση με κάποιο script ή ένα print screen; Πάντως η πόρτα με DMZ και ακολουθώντας τα βήματα του e-wirelles λειτουργεί κανονικά.
  2. Είπες το "προέκταση" και επιτέλους ξεκόλησε το μυαλό μου xD https://www.ergaleiogatos.gr/shop/antaptores-magnitikoi-gia-mytes-vidomatos-bluespot-14124-set-3-temachion/ Θα κάνουν σε όποιο κατσαβίδι και να αγοράσεις καθώς η υποδοχή όλως των μεγάλων είναι το 6αρι Allen. Τα πιο μικρά είναι 4αρια αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν κάνουν για PC. Είναι καλύτερα για κινητά και laptops. Επειδή οι περισσότερες βίδες στο PC είναι PH2 μπορείς και αμέσως να πάρεις μία μακρυά μύτη https://www.ergaleiogatos.gr/shop/mytes-vidomatos-pz2-poly-makries-150mm-me-eksagono-stelechos-1-4-cr-v-bluespot-14100-set-2-temachion/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw9eO3BhBNEiwAoc0-jb-_cdZsbuzgjsmV1AlXFeDUJAgiw4dQKm5A06R7UcjbWsxGm7gAFxoCRI0QAvD_BwE Τώρα τα παραπάνω δεν τα έχω δοκιμάσει τα βρήκα τυχαία στο Internet και δεν ξέρω πως τα πάνε με τον μαγνητισμό. Ωστόσο έχε κατά νου ότι για τον σωστό μαγνητισμό παίζουν ρόλο και οι βίδες. Όταν το κατσαβίδι μου δεν μαγνητίζει συνήθως χρησιμοποιώ μία λαβίδα πηγαίνοντας την βίδα όσο πιο κοντά γίνεται στην οπή και με το άλλο χέρι βιδώνω. Με το που πιάσει η πρώτη βόλτα αφαιρώ την λαβίδα.
  3. 41.490€ το βλέπω στο site αυτή την στιγμή το model 3 highland Είμαστε 2024 και υπάρχουν στην αγορά και τα BYD με το atto 3 και το MG4 όπου οι τιμές τους είναι ίδιες με τα περισσότερα αντίστοιχα συμβατικά αυτοκίνητα προ επιδότησης.
  4. Όπως είπαν και τα παιδιά πάνω ήταν πρόβλημα του WAN Connection. Έπαιξε κανονικά με PTM_DSL ως επιλογή. Για κάποιο λόγο έχουμε VDSL στην περιοχή μου αλλά μας τις πουλάνε ως ADSL. Αν είναι κάποιος μεγαλύτερος γνώστης πάνω στο θέμα να μας λύσει και αυτή την απορία. Πάντως δίνω λύση σε Poulino μιας και είναι ο πρώτος που ανέφερε πρώτος που έκανε αναφορά στο interface που βγαίνει στο Internet, εννοώντας το WAN Connection.
  5. Με ένα ψάξιμο που έκανα αισθητήρες ισχυρίζονται ότι φτάνουν τα 200m κάτι που στο δικό μυαλό το lidar ήταν τύπου 50m και βλέπουμε. Ταυτόχρονα δεν φαίνονται και αρκετά ογκώδεις αλλά όπου βρήκα τιμές φτάνουν τα 8000€+ το οποίο είναι απαγορευτικό πόσο για να μπει σε ένα αυτοκίνητο ευρείας κατανάλωσης. Και τα 200m ανάλογα τα χιλιόμετρα που πας δεν επαρκούν για να αποφύγεις τα πάντα. Πχ πας 33m/s(120km) σε εθνικό και στα 50m κάποιος σου κλείνει την λωρίδα. Σαν άνθρωπος δεν θα προλάβεις να αντιδράσεις καν και θα πέσεις με 120km. Ένα αυτοκινούμενο που θεωρητικά θα αρχίσει να κόβει απ' την ώρα που το μπροστινό όχημα έχει παρεκλείνει της πορείας του μπορεί να πέσει με 80 ή και με 60km πάνω του. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο απ' τα 120km.
  6. manolis940

    Skroutz Plus

    Τι σχόλια περιμένεις; Ότι ο ανταγωνισμός κάνει μόνο καλό; Το αστείο είναι ότι μιλάμε για δύο επιχειρήσεις που έχουν κάνει τα πάντα για να τον εξαλείψουν όμως και πάλι τον βρήκανε μπροστά τους. 😆
  7. Αν δεν κάνω λάθος τα tesla είχαν lidar στην αρχή αλλά αφαιρέθηκε και παρέμειναν στις κάμερες και σε αλγορίθμους υπολογιστικής νοημοσύνης ( τεχνητής not) όπου είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί θεωρείς το LIDAR σημαντικό παράγοντα;
  8. Και πριν γίνουν ευρέως διαδεμένα τα smartphones δεν ήξερες σίγουρα κανένα που να ενδιαφερόταν για selifies. Οι περισσότεροι εκεί έξω δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει έστω και αυτό το υποτιθέμενο full self drive(FSD) της tesla ή το drive assistance όπως σωστά ονομάζουν άλλες εταιρείες. Επίσης όποιος έχει δει το FSD με το καπέλο των 15K από πάνω σίγουρα δεν θα ενδιαφερθεί γιατί εδώ με το ζόρι μπορεί να αγοράσει ο μέσος Έλληνας ένα αυτοκίνητο των 30Κ. Για να μην τα πολυλογώ αν αύριο μαγικά όλα τα αυτοκίνητα είχαν ένα πραγματικό FSD επιπέδου 5 και μπορούσες να αράξεις με το κινητό ή το laptop, κανένας δεν θα έπιανε τιμόνι μέσα στην κίνηση. Φυσικά όταν βγουν τέτοια αυτοκίνητα δεν θα έχουν καν τιμόνι. Κόψε κάτι /s 🤣
  9. Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουν τα πάντα για να ΜΗΝ πάρει ο κόσμος προγράμματα γενικά.
  10. Γενικότερα για τον pc παίρνεις αμέσως ένα μακρύ έτσι κι αλλιώς όλες οι βίδες είναι phillips. Εγώ στον πάγκο μου έχω αυτό το οποίο με καλύπτει για PC και με το παραπάνω συν του ότι έχει και ένα κατσαβίδι καστάνιας. Μοιάζει ίδιο με αυτό αλλά με κάπως τσιμπημένη τιμή. Τώρα αν σ' αρέσει πολύ το κατσαβίδι καστανιάς μπορείς και το συνοδέψεις και με μία μεγάλη "απόσταση" την οποίο αλλιώς την λένε αλλά τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ πως και να σου βρω μία.
  11. Το ζήτημα είναι να φτάσει σε ένα σημείο καλύτερο απ' τον μέσο άνθρωπο. Αν για παράδειγμα το ποσοστό ενός ανθρώπου φτάνει στο 99,9999990% και το FSD φτάσει στο 99,9999991%, τότε πρέπει να γίνει μαζική αλλαγή.
  12. Θα έλεγα ότι μέσα σε αυτό μπαίνει και η παράμετρος της ηλικίας. Όταν είσαι μικρότερος πολύ εύκολα βλέπεις το ίδιο έργο, το ίδιο παιδικό, παίζεις το ίδιο video game ξανά και ξανά πιθανών γιατί ο ελεύθερος χρόνος είναι άπειρος και τα έχεις καταναλώσει όλα. Το TLOU2 έρχεται 7 χρόνια αργότερα που πιθανών έχουν φτάσει οι φίλοι σου σε ηλικία που παίζουν ένα video game το ΣΚ και αν. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα νέα games έρχονται πιο γρήγορα απ΄ ότι μπορείς να καταναλώσεις και όταν υπάρχει κάτι νέο, ναι μεν θα γυρίσεις στο παλιό αλλά ίσως μετά από αρκετά χρόνια που θα σε έχει πιάσει μια νοσταλγία. Αυτό βέβαια είναι η δική μου προσωπική άποψη και αντίλήψη καθώς και εγώ μικρότερος έχω τερματήσει το Prince of Persia δεκάδες φορές. Στο San Andreas έχω χαρτογραφήσει κάθε γωνία. Πλέον όμως όταν τερματίσω κάτι δύσκολα το ακουμπάω ξανά ακόμη και αν είναι open world και έχει κάτι παραπάνω να δώσει. Δεν έχω γνώση του αθλήματος καθώς δεν δουλεύω στον χώρο του κινηματογράφου αλλά σε μια απλή συζήτηση δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να γίνεις εριστικός ειρωνευόμενος την άποψη μου. Το προσπερνάω όμως. Πάμε να πάρουμε το παράδειγμα του GoT που ναι μεν απεχθάνομαι σαν σειρά αλλά θεωρώ ότι από ρίσκο και προυπολογισμό παίζουν στα ίδια επίπεδα; Season 1: Απρ 2011 Season 2: Απρ 2012 Season 3: Απρ 2013 Season 4: Απρ 2014 Season 5: Απρ 2015 Season 6: Απρ 2016 Season 7: Ιουλ 2017 Season 8 Απρ 2019 ( Ουπς... μέχρι και σε αυτό τα σκ@@σε η τελευταία season) Οπότε δεν συγκρίνω με την Λάμψη το TLOU. Και δεν είναι και πρόβλημα μόνο του TLOU αλλά και το HotD για παράδειγμα κάνει ακριβώς τα ίδια και πιθανών 3η Season θα δούμε το 2026.
  13. Άρα στην ουσία αγόρασες μία φορά το POS που αν το έκανες σήμερα θα το πλήρωνες 269€ και οκ δεν σου έβαλαν ενοίκιο. Νομίζω η λύση της Worldline για softpos στα 30€ τον χρόνο είναι αρκετά καλύτερη καθώς θα φτάσεις αυτά τα χρήματα στα 8 χρόνια που ενδεχομένως το σταθερό μηχάνημα να έχει ήδη χαλάσει. Ίσως να κάτσω φτιάξω ένα Google Sheet και να τα βάλουμε κάτω να τα συγκρίνουμε όλα αυτά, κάτι αντίστοιχο που έχει κάνει και ο korakios με τα ρεύματα.
  • Δημιουργία νέου...