Από την τριάδα των σουβλατζίδικων στη πλατεία του Χαλανδρίου, θα πω για το καθένα από ένα καλό λόγο για το καθένα.
Από το "Πιάτσα Καλαμάκι" (@Vassilis_24 για 'σένα) αξίζει να πας για τα "περίεργα" σουβλάκια, όπως το τσένταρ-μπέικον ή το αγαπημένο μου με φαλάφελ το οποίο είναι εξαιρετικό (και το λέει άνθρωπος που παλιότερα δεν έτρωγε ούτε φαλάφελ, ούτε χούμους).
Από το "Στο Χέρι" αξίζει ξεκάθαρα το καλαμάκι κοτόπουλο και το κοντοσούβλι του, όπως και η σκεπαστή με κοντοσούβλι.
Από το "Σουβλάκι του Σαλμά" αξίζει το καλαμάκι χοιρινό (όταν ο ψήστης δε το έχει αφήσει να παραψηθεί και πραγματικά είναι συχνό φαινόμενο δυστυχώς), τα σουβλάκια είναι αρκετά καλά και αυτά που ξεχωρίζουν είναι οι πίτες από καλαμπόκι. Από μερίδες πολύ καλές επιλογές είναι η μπριζόλα και το μπιφτέκι, είτε απλό, είτε γεμιστό. Δε συνιστώ σε καμία περίπτωση το ψαρονέφρι που έχει βέβαια, αλλά μπορεί να έτυχε τότε που το είχα πάρει. Πρόσφατα δυστυχώς ανέβασε κι αυτός τις τιμές.
Επίσης προτείνω με κλειστά μάτια την "Αράχωβα" που είπε ακριβώς από πάνω ο @Vassilis_24 (μικρές πίτες και καλαμάκια όπως σωστά είπε αλλά η ποιότητα υψηλή). Προτείνω τα πάντα από το κατάλογό του (μόνο το χοιρινό σιδηρόδρομο δεν έχω φάει) και κάνει πολύ ωραία τυροκαυτερή επίσης.
Για το Λεφτέρη τα έχω γράψει και στις προηγούμενες σελίδες, δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Το καλαμάκι κοτόπουλο πάντως για 'μένα είναι το νούμερο 1 στο Χαλάνδρι (ακολουθούν "Στο χέρι" και "Αράχωβα")
Από Μαρούσι έχω να προτείνω δύο μαγαζιά που είναι στην Αγίου Κωνσταντίνου και τα δύο, το "Σουβλακάκι" (κι αυτό ανέβασε τις τιμές πρόσφατα) και τις "Φεγγαρόπιτες" (πραγματικά όπως λέει το μαγαζί: όλα στα κάρβουνα, ωραία μπριζολοκάλαμα και από σκεπαστές προτείνω αυτή με το κεμπάπ, τρως για 2 μέρες).
Από Ψυχικό "Τζατζικοκίνηση", έχει αναφερθεί και πιο πριν. Εκκρεμεί μια επίσκεψη στα "σουβλάκια της Λίλας".
Αν κάποιος στο Χαλάνδρι έχει δοκιμάσει από "Ψητόπολις Τριαντάφυλλος" ή "Θρακόψωμο" (στην Ηρακλείτου και τα δύο) ας γράψει εντυπώσεις.