rnd
Members-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
403 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Πληροφορίες προφίλ
-
Φύλο
Δεν το μαρτυρώ
Πρόσφατες Επισκέψεις
4.467 προβολές προφίλ
rnd's Achievements
-
Ο ποιητής προφανώς εννοεί ότι οπτικά η εικόνα του panel είναι μετριότατη, και συνειρμικά θυμίζει φθηνή κινέζικη τηλεόραση, όπως για παράδειγμα η Turbo-X, με μόνη διαφορά ότι τη συγκεκριμένη τηλεόραση την έχει συναρμολογήσει η Panasonic χρησιμοποιώντας καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένο σχεδιασμό, οπότε εάν η Turbo-X κοστίζει 300 ευρώ, η συγκεκριμένη Panasonic αξίζει λόγω καλύτερης ποιότητας το πολύ 350 ευρώ, και ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Εάν είναι να δώσεις περισσότερα χρήματα, πηγαίνεις οπωσδήποτε σε τελείως διαφορετική επιλογή.
-
Όπως έγραψα και στο άλλο σχετικό θέμα, στο οποίο έγραψα και παρατηρήσεις για τον εξαιρετικό media player, που όμως έχει πρόβλημα με τους υπότιτλους, τα χρώματα της συγκεκριμένης τηλεόρασης θυμίζουν TN panel που το βλέπεις υπό γωνία. Είναι σαν ξεθωριασμένα ή ξεπλυμένα, λες και περιέχουν μέσα άσπρο χρώμα. Περίεργο όμως, αφού την ίδια στιγμή το μαύρο είναι εντυπωσιακό από κάθε γωνία θέασης. Εάν κατεβάσεις αρκετά το backlight και τη φωτεινότητα, απλώς σκουραίνουν υπερβολικά κάποια στοιχεία της εικόνας και τελικά το αποτέλεσμα γίνεται μη αποδεκτό, ενώ τα χρώματα φαίνονται ακόμα ξεθωριασμένα. Επίσης, υπό γωνία μόλις 20-30°, η εικόνα αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο άσπρη. Εάν βρίσκεσαι σχετικά κοντά στην τηλεόραση, υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς καν να βρεις θέση στην οποία να βλέπεις ταυτόχρονα όλη την οθόνη σωστά. Η βέλτιστη γωνία θέασης είναι το πολύ 60°, αλλά ακόμα και εκεί τα χρώματα είναι και πάλι κάπως ξεθωριασμένα. Προφανώς είναι θέμα panel, και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα και στα δύο θέματα της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Δεν είναι όμως τραγική η κατάσταση, μπορείς να την αποδεχτείς, απλώς η εικόνα απέχει πολύ από high end, και δεν είναι κατάλληλη για να την επιδεικνύεις με υπερηφάνεια.
-
Εσείς με την 650 μην χαίρεστε... Πάλι σαβούρα πήρατε, και μάλιστα με IPS panel!!! Το βραδάκι, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τη σαβούρα σας. Ίσως τελικά να είναι χειρότερη επιλογή, παρά την επιπρόσθετη δυνατότητα 3D και τον καλύτερο επεξεργαστή, αφού η 600 δεν έχει κανένα πρόβλημα στην κίνηση, ακόμα και με απενεργοποιημένες όλες τις διαθέσιμες βελτιώσεις εικόνας. Όταν εγώ έλεγα ότι μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο της Panasonic και μόνο να είναι σαβούρα, κάποιοι πέσατε να με φάτε. Τώρα έγινε ελαφρώς βελτιωμένη Turbo-X; Μου αρέσει όμως που παρήγγειλα αργότερα από πολλούς, και παρέλαβα αμέσως. Ίσως να έχει σχέση με την ενσωματωμένη χρέωση των μεταφορικών ανάλογα με τη διεύθυνση παράδοσης, οπότε το κατάστημα να εξυπηρέτησε πρώτα αυτούς με το μικρότερο μεταφορικό κόστος, ίσως όμως και να είναι τυχαίο. Λοιπόν, η σαβούρα έχει αρκετά ξεπλυμένα χρώματα, και για αυτό προφανώς έγινε αναφορά ότι φαινότανε χειρότερη δίπλα στην αντίστοιχη LG, όπως επίσης ότι είναι τελείως απαράδεκτη μπροστά στην plasma. Όμως, η σαβούρα, λόγω VA panel, έχει εντυπωσιακό μαύρο. Όταν το βράδυ μέσα στο απόλυτο σκοτάδι αλλάζεις κανάλι και όταν ανοίγεις μενού που έχει μαύρο φόντο, στιγμιαία νομίζεις ότι έχουν σβήσει τα led. Καμία σχέση με το IPS panel της LG. Είναι μόλις ένα κλικ φωτεινότερο από το απόλυτο μαύρο, αλλά καθόλου ενοχλητικό, και πολλές φορές δύσκολο να το εντοπίσεις. Επίσης, δεν έχει πολλές ανομοιομορφίες στην εικόνα, τουλάχιστον όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Για αυτό και μόνο το λόγο, σίγουρα αξίζει 300 ευρώ. Ίσως και να αξίζει και τα πραγματικά 350 ευρώ, λόγω του καλού μαύρου και μόνο. Επίσης, η όλη αίσθηση του περιβάλλοντος χρήσης είναι εξαιρετική. Ο media player μασάει σίδερα. Έπαιξε όλα τα αρχεία, υποστηρίζει ήχο Dolby Digital και DTS, ακόμα και DTS-HD HR και DTS-HD MA, όχι όμως Dolby TrueHD. Όμως, το κουμπί subtitles ισχύει μόνο για τα τηλεοπτικά προγράμματα και όχι για τον media player, και κάθε φορά για να ενεργοποιήσεις τους υπότιτλους, πρέπει να φορτώσεις το μενού option, οπότε χάνεις 5 δευτερόλεπτα, και άλλα τόσα όμως για να ρυθμίσεις τη γλώσσα τους, που δεν παραμένει σταθερή. Επίσης, ο media player δεν αναγνωρίζει τα tags για bold, italic, underline και color, τα οποία τα εμφανίζει μαζί με τους υπότιτλους ως κείμενο, και το μέγεθος των υποτίτλων είναι αρκετά μικρό. Με μερικές βελτιώσεις, θα ήταν κορυφαίος media player.
-
Νομίζω ότι πλέον στο συγκεκριμένο τομέα έχει γενικώς χαθεί κάθε μέτρο. Τόσα χρόνια που μεγαλώσαμε με τηλεοράσεις CRT 21", πάθαμε τίποτα, ή μήπως δεν απολαύσαμε τις original σειρές Star Trek, Battlestar Galactica και Knight Rider στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις; Εάν είσαι σινεφίλ, και έχεις οικονομική άνεση, δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η "φυσιολογική" τηλεόραση ενός σαλονιού πρέπει να είναι 5-10 φορές μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 10 χρόνια. Μια οθόνη 32" όντως είναι κάπως μικρή, αλλά αρκετή για όποιον είναι σχετικά αδιάφορος. Μια οθόνη 40-42" ίσως να καλύπτει τους περισσότερους χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μια οθόνη 46-48" είναι ακόμα πιο απολαυστική, αλλά αρχίζει να έχει δυσανάλογο μέγεθος. Μια οθόνη 55" μπορεί να είναι ευχαρίστως τεράστια, αλλά όταν παρακολουθείς τρισδιάστατες ταινίες σε απόσταση 1.5/2.0 μέτρων, πώς διαβάζεις τους υπότιτλους και ταυτόχρονα παρακολουθείς την ταινία; Και εάν δεν σε ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι, μπορείς να αντιλαμβάνεσαι όλη την εικόνα ταυτόχρονα, ή εστιάζεις κάθε φορά σε ένα σημείο; Είναι σίγουρα μια τέτοια διάταξη πλήρως λειτουργική για πολλές χρήσεις, ή μόνο εάν θέλεις να αισθάνεσαι ότι έχεις μπει και εσύ μέσα στην ταινία, πιθανώς όμως χάνοντας αρκετή περιφερειακή δράση; Και στον κινηματογράφο, εάν καθίσεις στις μπροστινές σειρές, μπορεί να αισθάνεσαι ότι μεταφέρεσαι μέσα στην ταινία, αλλά τελικά δεν απολαμβάνεις την ταινία τόσο όσο εάν καθίσεις στις μεσαίες σειρές.
-
Τα πρωτόκολλα δεν έχουν καμία σχέση. Η οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή πρέπει να έχει συγκεκριμένο chipset για να ταιριάζει με τους ενσωματωμένους drivers της κάθε τηλεόρασης. Η συγκεκριμένη τηλεόρασή σου, ποιο μοντέλο είναι, και τι αναλυτικές προδιαγραφές θέτει για το WiFi dongle; Επίσης, το WiFi dongle που αγόρασες, ποιο μοντέλο είναι, και τι προδιαγραφές έχει; Ενδιαφέρει κυρίως η συμβατότητα του chipset.
-
Μην νομίζεις ότι τα Android TV Box πηγαίνουν σφαίρα... Ούτε καν θα σχολιάσω τα Android TV Stick, που είναι πάντα χαμηλότερων προδιαγραφών... Τα Android TV Box είναι κάτι αντίστοιχο στην χρήση με τα κινέζικα tablet. Τα φθηνά Android TV Box που κοστίζουν κάτω από 50 ευρώ, είναι αντίστοιχα με τα χαμηλών προδιαγραφών κινέζικα tablet που κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ, και αυτά που κοστίζουν περίπου 80-100 ευρώ, είναι αντίστοιχα με τα υψηλών προδιαγραφών κινέζικα tablet που κοστίζουν περίπου 200 ευρώ, τα οποία όμως όπως είναι γνωστό έχουν και αυτά τα θεματάκια τους. Τα Android TV Box μπορεί να είναι μια χαρά συσκευές για απλή χρήση Android, αλλά για απαιτητική χρήση ή αντικατάσταση desktop έχουν κάποια θέματα ευχρηστίας, περισσότερο λόγω της φύσης του λειτουργικού συστήματος. Βέβαια, έχουν απεριόριστες δυνατότητες ρύθμισης και λειτουργίας, οπότε υπό αυτή την έννοια είναι πολύ καλύτερα από τις smart πλατφόρμες των τηλεοράσεων. Το οποιοδήποτε Android TV Box, για να γίνει αρκετά λειτουργικό θέλει αρκετό configuration, αλλιώς μπορεί είτε να έχει προβλήματα, είτε περιορισμένες δυνατότητες. Εάν είσαι έστω και λίγο gadgetάκιας, και μπορείς να ρυθμίσεις συσκευές, λειτουργικά συστήματα, και προγράμματα, τότε αγόρασε Android TV Box, αν όμως όχι, τότε καλύτερα να παραμείνεις στις smart πλατφόρμες των τηλεοράσεων.
-
Το ότι το e-shop ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία καλύπτει κάποιες περιπτώσεις εγγύησης, επειδή μεταθέτει το οικονομικό κόστος στους προμηθευτές, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σοβαρή και φερέγγυα εταιρεία. Εάν το e-shop έχει κάνει συμφωνία με τον προμηθευτή της Arielli ώστε να αγοράζει τα προϊόντα πιο φθηνά, χωρίς δεσμεύσεις εγγύησης, η οποία προφανώς έχει κάποιο εταιρικό κόστος, τότε πρέπει να επωμιστεί το ίδιο την οικονομική ζημία των ελαττωματικών προϊόντων. Εάν όμως δεν είναι σοβαρή και φερέγγυα εταιρεία, θα χρησιμοποιεί διάφορες προφάσεις για να μην καλύπτει πολλές έγκυρες περιπτώσεις εγγύησης. Εκεί φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της κάθε εταιρείας, στην ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί. Επειδή στις ημέρες μας, η αγορά ηλεκτρονικών προϊόντων έχει καταντήσει λαϊκή αγορά, όπου οι πωλήσεις γίνονται πολλές φορές "με το κιλό", χρειάζεται αρκετή προσοχή στην επιλογή των προϊόντων και των καταστημάτων. Πριν από 15 χρόνια, ένας συγγενής μου, μου είχε αναφέρει την εξής σχετική και πραγματική ιστορία. Προφανώς όποια εταιρεία εφαρμόζει αντίστοιχες τακτικές στην πώληση ηλεκτρονικών προϊόντων, δεν είναι άξια λόγου.
-
Στο internet αναφέρεται γενικότερα ως 48L1433D, 48L1433DB, 48L1433DG. Toshiba 48L1433DG: Full HD, 50Hz, AMR+ 200, 3 HDMI, 2 USB, 1 LAN, Coax, 2X8W RMS, 24p.
-
Τότε εκτός από τις LG 24MT46D και LG 24MT55D δες και την Samsung T24D390EW. Μεταξύ LG 24MT46D και LG 24MT55D θα προτιμούσα τη δεύτερη, αφού έχουν μόνο 10 ευρώ διαφορά. Εάν δεν σε ενδιαφέρει η ανάλυση Full HD, δες και την Samsung T28D310EW, που έχει VA panel ανάλυσης 1366x768.
-
Δες σε αυτό το παλαιότερο μήνυμά μου, αλλά ακολούθησε τις αναλυτικές οδηγίες και πρόσεξε όπως αναφέρω να μην χρησιμοποιήσεις τις ελαττωματικές εικόνες που έχουν λανθασμένη διάσταση (4 είναι από λάθος 1922x1080 και 1 είναι από λάθος 1920x1079, αντί για 1920x1080). Για να είσαι σίγουρος ότι η τηλεόρασή σου δεν κάνει overscan (μεγέθυνση), οπότε αλλοιώνει το αποτέλεσμα, δοκίμασε και κάποιες από τις εικόνες που έχουν περιφερειακό πλαίσιο.
-
Το ότι είναι TV/Monitor το θεωρώ πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Προτείνω όμως να πας σε Full HD TV/Monitor 27" ή 28" στα 200-240 ευρώ. Η λογική επιλογή είναι είτε LG είτε Samsung, και όχι οι ανώνυμες σαβούρες.
-
Εάν εννοείς το φαινόμενο του backlight bleeding, αυτό είναι υπαρκτό στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις πολύ έντονης παρουσίας είναι λόγος αντικατάστασης. Βάλε στον ενσωματωμένο media player μια μαύρη εικόνα διαστάσεων 1920x1080 και παρατήρησε με την ησυχία σου τις οποιεσδήποτε ανομοιομορφίες. Έτσι και αλλιώς, καλό είναι να βάλεις στον ενσωματωμένο media player εικόνες black, white, red, green, blue και διάφορα moire patterns, πάντα διαστάσεων 1920x1080, για να ελέγξεις εάν υπάρχουν ελαττωματικά pixel.
-
Δεν είπε κανείς ότι το e-shop δεν καλύπτει με εγγύηση κανένα προϊόν. Το ζήτημα είναι ότι εάν δεν έχεις εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας και το κατάστημα κλείσει, ή αποφασίσει να μην σε εξυπηρετήσει, μένεις χωρίς εγγύηση. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για εξαρτήματα μικρής αξίας, αλλά για μια ογκώδη τηλεόραση αξίας 1000 ευρώ είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όταν επιστρέφεις ένα ελαττωματικό προϊόν, το κάθε κατάστημα προσπαθεί με τη σειρά του να το επιστρέψει στον προμηθευτή του, ώστε να μην επωμιστεί το κόστος της επισκευής ή της αντικατάστασης. Εάν δεν τα καταφέρει για οποιοδήποτε λόγο, για παράδειγμα επειδή μπορεί να έχει τέτοια συμφωνία με τον συγκεκριμένο προμηθευτή ώστε να επιτύχει καλύτερες τιμές χονδρικής, τότε κάνει τον Κινέζο και σε αφήνει ξεκρέμαστο χωρίς πραγματική υποστήριξη. Εάν έχεις εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας, δεν έχεις τέτοια προβλήματα. Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεσαι, επειδή η Samsung εξωτερικού κάλυψε το e-shop, για αυτό το λόγο δικαιώθηκε ο αγοραστής, και όχι γιατί το e-shop είναι φερέγγυο κατάστημα. Δες όμως μια διαφορετική ιστορία εδώ, αλλά και τη συνέχεια της ίδιας ιστορίας εδώ. Προσωπικά δεν θα αγόραζα τηλεόραση από το e-shop, εκτός και εάν μου έδιναν έγγραφη εγγύηση της αντίστοιχης επίσημης αντιπροσωπείας, οπότε στην περίπτωση που είχε καλύτερες τιμές, δεν θα είχα κανένα λόγο να μην προτιμήσω το συγκεκριμένο κατάστημα έναντι οποιουδήποτε άλλου.
-
-
Εφόσον είναι μοντέλα παραεισαγωγής, τι να την κάνω την 2ετή εγγύηση π.χ. Ρουμανίας; Το μόνο που απομένει τελικά είναι η εγγύηση του ίδιου του καταστήματος, εάν το εμπιστεύεσαι αρκετά. Πολλοί προτιμούν προϊόντα εγχώριας διάθεσης ώστε να έχουν εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπεία.