-
ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM
1.304 -
ΜΕΛΟΣ
-
ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Σχετικά με MikeJ
- Ημερομηνία γέννησης 24 Ιανουαρίου
Πληροφορίες προφίλ
-
Φύλο
Άνδρας
-
Τοποθεσία
Αθήνα
Πρόσφατες Επισκέψεις
8.280 προβολές προφίλ
MikeJ's Achievements
-
Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα (το οποίο ανάλογα με το ακίνητο μπορεί να είναι και χρόνια ολοκληρα) όπου η τράπεζα/fund έχει πετάξει έξω τον κακοπληρωτή ιδιοκτήτη έχει σφραγίσει το σπίτι εν αναμονή του πλειστηριασμού. Για όσο καιρό το σπίτι είναι σφραγισμένο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος για τα κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κοκ; H τράπεζα, ο "πρώην" ιδιοκτήτης, ή ο νέος μετά τον πλειστηριασμο;
-
Δεδομένου του μεγέθους του ζητήμστος, θεωρώ θα έπρεπε να υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη και αντίστοιχα κάποιες διαδικασίες/πλατφόρμες για να μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη εύκολα. Συνήθως έτσι πάει, για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση πρέπει να δημιουργηθεί μία κατάσταση που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ή ήταν σε μικρή κλίμακα (πχ ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους ή πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα). Είναι διαφορετικό το διαμέρισμα να το έχει κάποιο άτομο που ή θα μένει ή θα το νοικιάζει, σε κάθε περίπτωση έχεις κάπου να απευθυνθείς. Όταν ένα διαμέρισμα απλά το έχουν κλειστό χρόνια γιατί μαθαίνεις ότι το έχει κατασχέσει η τράπεζα τι κάνεις; Παίρνεις τηλέφωνο στη εξυπηρέτηση πελατών όλων των fund να μάθεις αν το έχουν εκείνοι;
-
Ναι αλλά γενικότερα φαίνεται να υπάρχει κενό νόμου, δηλαδή σαν πολίτης/διαχειριστής δε γνωρίζεις απαραίτητα ποια τράπεζα ή ποιο fund έχει κατασχέσει το σπίτι. Που πρέπει να απευθυνθείς; και άντε και λέμε έμαθες ότι είναι η πχ DoValue, τι κάνεις τους στέλνεις το λογαριασμό να πληρώσουν τα κοινόχρηστα ; Κι αν θέλετε στη πολυκατοικία να βάλετε νέο ανελκυστήρα που το κόστος θα είανι μεγάλο ανα διαμέρισμα τι γίνεται κοκ. Με τόσα ακίνητα που έχουν μαζέψει, μου κάνει εντύπωση που δεν είναι μεγαλύτερο θέμα στις πολυκατοικίες.
-
Είπα να το ξεθάψω μήπως υπάρχει καμία γνώση επί του θέματος. Αναφέρομαι δηλαδή στα κατασχεμένα διαμερίσματα από τράπεζες/funds. Στη πολυκατοικία που είναι το πατρικό μου υπάρχει ένα τέτοιο διαμέρισμα και ειλικρινά θεωρώ σχεδόν απίθανο να το αγοράσει σύντομα κάποιος σε πλειστηριασμό (λόγω τοποθεσίας, παλαιότητας κλπ) οπότε μάλλον θα μείνει για χρονια στα χέρια του fund. Υπάρχει κάποια νομοθεσία η γενικά διαδικάσια να πληρώνει το fund τα κοινόχρηστα που αναλογούν; Το καταστατικό μας ορίζει ότι τα κενά διαμερίσματα πληρώνουν κανονικά κοινόχρηστα και δεν απαλλάσονται. Δεν υπάρχει θέρμανση κοινοχρηστη. Την ίδια απορία είχα και για τον ΕΝΦΙΑ ότι αν οι τράπεζες και τα fund έχουν υποχρέωση καταβολής, αν και αυτό είναι άλλη υπόθεση που δεν μας αφορά άμεσα απλά το είχα σκεφτεί ότι μάλλον θα απαλλάσονται διαφορετικά δεν θα ήθελαν να κρατάνε για πολύ στα χέρια τους τα ακίνητα και να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
-
Τυπικά για να είσαι εγγεγραμμένος στη ΔΥΠΑ και να λαμβάνεις επιδότηση πρέπει να είσαι σε διαρκή αναζήτηση εργασίας και άμεσα διαθέσιμος να αναλάβεις εργασία. Οπότε είναι παράνομο αυτό που σκέφτεσαι γιατί αν είσαι εξωτερικό πάνω από 20 μέρες κανονικά χάνεις την ιδιότητα του ανέργου στην Ελλάδα https://www.gov.gr/sdg/work-and-retirement/seeking-employment/general/obligation-of-unemployed-persons-to-notify-competent-service Τώρα στη πράξη, με τις αποκλειστικά ηλεκτρονικές δηλώσεις παρουσίας πλέον, μάλλον δύσκολο έως αδύνατο να σε βρουν. Υπάρχει και διαδικασία να διατηρήσεις για έως 3 μήνες νόμιμα τα δικαιώματα αλλά μου ακούγεται πολύ γραφειοκρατικό. https://europa.eu/youreurope/citizens/work/social-security-and-benefits/transferring-unemployment-benefits/index_el.htm
-
Εντάξει πιο πολύ να μου φύγει ο φόβος ότι παίζει κάτι άλλο επικίνδυνο. Πριν κατι μήνες είχαμε θέμα με τη γείωση (νιώθαμε ρεύμα στο τηλέφωνο του ντουζ) και είχαμε φέρει ηλεκτρολόγο. Επίσης πριν λίγες μέρες μου άλλαξαν κάτω το ρολόι με σύγχρονο ηλεκτρονικό (χωρίς προηγούμενη ενημέρωση). Φαντάζομαι η ασφάλεια είναι κομπλέ αφού έχω ρεύμα. Μονοφασικος ο πίνακας.
-
Ο MikeJ ξεκίνησε να ακολουθεί τον Λυχνία πίνακα σβηστή αλλά έχω ρεύμα.
-
Λογικά χαζή απορία: Όπως πέρασα μπροστά από τον ηλεκτρολογικό πίνακα είδα την ενδεικτική λυχνία δίπλα στην ασφάλεια σβηστή αλλά έχω κανονικά ρεύμα, το ρελέ δουλεύει (έκανα το τεστ) όλοι οι διακόπτες είναι σηκωμένοι. Αν σηκώσω το διακόπτη του θερμοσίφωνα ή του φούρνου ανάβει η αντίστοιχη λυχνία. Αυτό σημαίνει ότι απλά κάηκε η λυχνία ένδειξης τάσης;
-
Ουσιαστικά δεν έγινε και κάτι τελικά. Τα τιπ στο χέρι με μετρητά παραμένουν μαύρα (καθώς δε γίνεται και αλλιώς) και θα φορολογούνται τα τιπς άνω των 300 ευρώ το μήνα με κάρτα. Τώρα στην Ελλάδα δε νομίζω να βγάζουν πολλοί πάνω από 300 ευρώ τιπς από κάρτα ώστε να τους επηρεάσει. Ίσως κάποιοι που να είναι σεζόν Μύκονο/ Σαντορίνη σε μαγαζιά που να έχουν πολλούς Αμερικανούς πελάτες ( γιατί κυρίως αυτοί έχουν στο dna τα μεγάλα τιπ).
-
Όταν δίνει κουπόνια συνήθως σε ενημερώνει μέσω μηνύματος (υπάρχει επιλογή εισερχόμενα μηνύματα). Εκεί βλέπεις το κουπόνι για ποιο κατάστημα είναι.
-
Έπεσες στη περίπτωση. Τώρα για 5 μέρες και αίτημα επανασύνδεσης να έκανες δεν προλαβαίνεις. Αφού έγινε και σε κατάστημα και όχι τηλεφωνικώς (να υπήρχε έστω ηχογραφημένη κλήση) η φάση θα είναι "Σου 'πα, μου 'πες", άκρη δεν πρόκειται να βγει. Ο πάροχος δε μπορεί να ζητήσει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διακοπή. Άτυπα ο υπάλληλος θα έπρεπε να κρατήσει την αίτηση στο "συρτάρι" και τελικά την έστειλε πιο νωρίς απ ότι έπρεπε. Γενικά με το ρεύμα επειδή είναι πιο βασικό αγαθό από το ιντερνετ πχ είναι καλύτερο το αίτημα να γίνεται μια-δυο μέρα πριν την αποχώρηση. Πλέον έχουν γίνει αρκετά γρήγοροι πάροχοι-Δεδδηε και διακοπές, ενεργοποιήσεις γίνονται σε λίγες μέρες. Οπότε καλύτερα να μείνει στο όνομα σου με μηδενική κατανάλωση λίγες μέρες αφότου φύγεις, παρά να κοπεί πριν φύγεις.
-
Μα αν δεν γινόταν νέα πλατφόρμα πώς θα έπεφτε η μίζα για τη κατασκευή της; (Η οποία νέα παρεπιμπτώντας φαίνεται να "πατάει" πάνω στο σύστημα ραντεβού του εμβολιασμού για covid.
-
Περίεργο πως οι στοιχηματικές δε ζητάνε κανένα στοιχείο όταν τους δίνεις χρήματα ασύστολα αλλά αν τύχει και πρέπει να σου επιστρέψουν ξαφνικά γίνονται CIA.
-
Λίγο πολύ όλες οι Fintech ίδιες είναι απλά Revolut είναι φαινομενικά η δημοφιλέστερη τουλάχιστον στην Ελλαδα οπότε από αυτό και μόνο βολεύει να την έχεις για άμεσες μεταφορές κλπ.
-
Βασικά η ισοτιμία αλλά και το ποσό δε σε απασχολεί. Έκαναν μια συμφωνία με τα τότε δεδομένα. 2εκ για 10 στρέμματα (που δεν ήταν και σίγουρα δικά τους όπως λες). Καλή, κακή είναι αδιάφορο. Δε μπορείς μετά από 30+χρόνια να πεις ότι έλα πάρε πίσω τα 2 εκ (6 χιλιάδες ευρώ) και δώσε μου τα 10 στρέμματα. Το μόνο που ίσως έχει νόημα να ψάξεις είναι για η νομιμότητα των εγγράφων και τους όρους (μέχρι πότε έπρεπε να αποπληρωθεί) και το τι έγινε με τα κληρονομικά. Δε ξέρω κατά πόσο υπάρχει διαδικασία υποθήκης μεταξύ ιδιωτών. Ίσως απλά ο παππούς σου έκανε μια διαθήκη όπου άφηνε τα στρέμματα στην αδερφή του (αντί για σύζυγο, τέκνα που πάει αυτόματα) σαν αντάλλαγμα για τα 2 εκ. Εντωμεταξυ έχουν περάσει και τόσα χρόνια απ' όταν έφυγε ο παππούς. Όταν είχε πεθάνει και έγινε η αποδοχή κληρονομιάς κλπ δεν είχατε δει τι λάβατε όσοι τον κληρονομησατε;