Προς το περιεχόμενο

tsourakis13

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    737
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με tsourakis13

  • Ημερομηνία γέννησης 28/09/1996

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.047 προβολές προφίλ

tsourakis13's Achievements

Mentor

Mentor (11/15)

  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

259

Φήμη

  1. Tο αγόρασα πριν λίγες μέρες ενώ ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο αλλά με έπεισαν οι πολλές θετικές ψήφοι στο skroutz και τελικά πήρα αυτό. Η αλήθεια είναι πως το περίμενα πολύ χειρότερο αν σκεφτείς ότι κοστίζει τόσο λίγο και σου δίνει τόσα πολλά (τιμή, κρουστικό, 2 μπαταρίες, γρήγορη φόρτιση) αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές: Σχετικά μικρό και άνετο στο χέρι αλλά με υπολογίσιμο βάρος που δεν δείχνει ψεύτικο. Ποιότητα κατασκευής αρκετά καλή για τα 40ε που κοστίζει, καλοζυγισμένο, ίσιο τσοκ που ελέγχθηκε με μακρύ τρυπάνι, ευδιάκριτα led για φωτισμό και ένδειξη μπαταρίας και ακριβής ρύθμιση στροφών. Στα αρνητικά θα έλεγα το μικρό τσοκ που δεν μπορείς να το σφίξεις εύκολα αν έχεις μεγάλα χέρια και το led που δεν ανάβει χωρίς να περιστραφεί πρώτα το τσοκ. Για ισχύ και απόδοση μπαταρίας δεν έχω ακόμα συνολική εικόνα αλλά φαίνεται αρκετά δυνατό. Συγκριτικά με ένα πορτοκαλί B&D σχεδόν 10ετίας που το είχα αγοράσει στη διπλή θα έλεγα ότι είναι σε όλα πολύ καλύτερο. Εάν αντέξει σε βάθος χρόνου πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή για κάποιον ερασιτέχνη αλλά και όχι μόνο.
  2. Έχει άραγε κανείς από εδώ το παρακάτω εργαλείο που είναι πρώτο σε αξιολογήσεις στο skroutz; Με 2 μπαταρίες των 2Ah, δύο ταχύτητες,1h γρήγορη φόρτιση και κρουστικό δείχνει να είναι τοπ επιλογή για 40ε, ειδικά σε σχέση με το αντίστοιχο B&D 18V που βγαίνει κατά καιρούς στα ίδια λεφτά από τα ~60(!) που κάνει κανονικά. Φυσικά μιλώντας για 40ε δεν περιμένει να έχει κανείς μεγάλες απαιτήσεις για την ποιότητα κατασκευής αλλά αν κάνει αυτά που λέει είναι και με το παραπάνω vfm. https://www.skroutz.gr/s/17750165/Oxford-Home-TOOL-001-18V-2x2Ah.html#reviews
  3. tsourakis13

    NIkon D750 > 799 euros!

    Φίλε εγώ θα σου πρότεινα να επενδύσεις τα 799ε σε μαθήματα photoshop εάν αυτό που σε νοιάζει είναι να εντυπωσιάζεις με τις φωτογραφίες σου τους φίλους σου στα κινητά τους..Καλύτερα να την πάρει κάποιος άλλος που θα ξέρει για ποιο λόγο αξίζει να την αγοράσει. Πίστεψε με και η 3100 αν χρησιμοποιηθεί σωστά μια χαρά αποτελέσματα θα σου δώσει, ειδικά σε συνδυασμό με μερικά μαθήματα photoshop.
  4. tsourakis13

    NIkon D750 > 799 euros!

    Τον έχω δοκιμάσει και δουλεύει όπως λέει και ο ntinaras σε FX mode χωρίς crop. Εξαιρετικός φακός που δουλεύει φανταστικά σε fx σώματα, με τρομερό αποτέλεσμα για τα 149ε που κοστίζει καινούριος αυτή τη στιγμή. Επίσης ξεδιπλώθηκε η ποιότητα του 80-200 f2.8 push pull που είχα τρία χρόνια με την D3200. Άλλο πράγμα τώρα στην D750.. Προς το παρόν δείχνει να την έχει και ο cptpapadakis με διαθεσιμότητα 1-3 μέρες στα 799€ για όποιον δεν πρόλαβε!
  5. tsourakis13

    NIkon D750 > 799 euros!

    Παρέλαβα και εγώ σήμερα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να την πάρω με τις δόσεις μιας και δεν έχω πιστωτική... Πάντως 800ε για καινούρια full frame με 2 χρόνια εγγύηση δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα. Επίσης το κατάστημα που την πήρα μου έδωσε και 50ε σε πόντους οπότε θα τη συνδυάσω με κάποια τσαντούλα ή κάποιο τριποδάκι.. Όσοι την πήρατε καλά κλικ και καλές εξορμήσεις λοιπόν..
  6. tsourakis13

    NIkon D750 > 799 euros!

    Έχει παραλάβει κανείς στα 799 έως τώρα; Εγώ έκανα παραγγελία από photoagora στα 799 χθες πριν αλλάξει η τιμή και σήμερα όλοι ανέβηκαν. Λέτε να πέσουν άκυρα ή όσοι πρόλαβαν ήταν τυχεροί;
  7. Αυτό είχα τσεκάρει στην αρχή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψει η ανάλυση 1366*768 για τη χρήση του photoshop...Σε σχέση με τον i5-7200U θα δω τόσο μεγάλη διαφορά δηλαδή? Προτιμώ το pc να είναι λίγο πιο αργό και να έχω καλύτερη οθόνη παρά το αντίστροφο. Αν όμως είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των cpu θα το τσεκάρω από κοντά και θα πάω για το asus.
  8. Καλησπέρα, είχα ρωτήσει και πριν λίγο καιρό αλλά τελικά δεν προχώρησα στην αγορά που ήθελα. Ψάχνοντας πάλι κατέληξα στην παρακάτω επιλογή η οποία προορίζεται για δυνατή χρήση (photoshop,cad). Δυστυχώς ήδη έχει ανέβει πολύ το budget (600 max) οπότε δεν με παίρνει για να πάω σε 4πύρηνο... Να σημειώσω ότι πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι απαραίτητη η Full HD οθόνη και ο SSD. Αλλιώς θα πήγαινα εδώ. (Πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν πλέον λαπτοπ με τέτοια χαρακτηριστικά και ανάλυση 1300*700; Πραγματικά απορώ....) Η επιλογή μου είναι αυτή, υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο μέχρι 650; Αν υπάρχει καλύτερη επιλογή χωρίς ssd ίσως το σκεφτώ...
  9. Καλησπέρα είμαι στην αναζήτηση για αγορά λάπτοπ και από όσα διάβασα στις τελευταίες σελίδες κατατοπίστηκα λίγο. Έχω αρκετά χρόνια να ψαχτω με το θέμα μιας και χρησιμοποιώ σταθερό πλέον, οπότε δεν ξέρω που να κοιτάξω. Ένα λάπτοπ acer aspire 5630 που έχουμε καμία δεκαετία ακόμα ζει αλλά πέρα από browsing και καμιά ταινία δεν κάνει.. Η χρήση που το θέλω είναι κυρίως για σχεδιασμό (solidworks, cad, κτλ) αλλά και για επεξεργασία εικόνας(Photoshop). Από εκεί και πέρα browsing, καμια ταινία κτλ. Μπορώ να δωσω 550-600 και με ενδιαφέρει αρκετά η καλή ποιότητα κατασκευής μιας και προορίζεται να βγάλει μία 5ετια. Φυσικά στα λεφτά αυτά δεν περιμένω και τρέλα πράγματα, αλλά έναν καλό επεξεργαστή και μια τίμια οθόνη πιστεύω μπορώ να βρω. Ευχαριστώ..
  10. tsourakis13

    Photos of your car

    Το είχε ο πατέρας μου όσο ζούσε και τώρα το τρέχω εγώ...Εργαλείο από τα λίγα που με συντροφεύει στις καλύτερες διαδρομές! Το παλιό μοτέρ έγραψε 348.000 χλμ και από δική μου αμέλεια μας άφησε μιας και έκαιγε λάδια και δεν το πρόσεξα. Ευτυχώς βρέθηκε μοτέρ και δουλεύει μια χαρά...Αθάνατος Ιάπωνας που πάει παντού..
  11. Εγώ πάντως είχα χρησιμοποιησει πάρα πολλές φορές ένα παλιό φλας σαν το δικό σου και η μηχανή μου δεν έπαθε τίποτα. Πλέον έχω ένα yongnuo και δουλεύει μια χαρά η επαφή. Ίσως να μην είχε περισσότερα βολτ από όσα αντέχει η μηχανή οπότε να μην έπαθε τίποτα. Μάλλον ήμουν τυχερός γιατί δεν το ήξερα.. Πάρε ένα πολυμετρο βάλτο στο ac και δες πόσα βολτ έχει κατά την αποφορτιση. Ίσως και να δίνει λιγότερα από 250 που αντέχουν οι νικον.. Αλλά όπως έγραψαν και άλλοι με 50ε μπορείς να πάρεις σύγχρονο "κινέζικο" που να έχει και ρυθμίσεις, όποτε δεν αξίζει να ασχοληθείς και πολύ με αυτό. Τσέκαρε τα yongnuo είναι φθηνά και αξίζουν τέρμα τα λεφτά τους.
  12. Εγώ τον τελευταίο ένα χρόνο χρησιμοποιώ Nivea stress protect και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Εκτός ότι δεν τελειώνει τόσο γρήγορα όσο τα spray, συγγενικό μου πρόσωπο που δούλευε σε εργοστάσιο με κολόνιες, αποσμητικά κτλ μου έλεγε να μην χρησιμοποιώ spray γιατί βλάπτουν πολύ περισσότερο το δέρμα. Το μεγάλο πρόβλημα στα roll on είναι ότι αφήνουν στάμπες αν βάλεις μεγάλη ποσότητα οπότε θέλει λίγο προσοχή, γιατί τα ρούχα μετά καθαρίζουν πολύ δύσκολα και σε κάποιες περιπτώσεις καθόλου. Ειδικά αυτά που είναι σαν κρέμα χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα και να το στεγνώσεις καλά πριν φορέσεις την μπλούζα. Από spray εγώ έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα axe και κατά καιρούς που βρίσκω 1+1 τσιμπάω κανένα. Φυσικά τα χρησιμοποιώ σαν άρωμα γιατί σαν αποσμητικό δεν έχουν μεγάλη διάρκεια (ούτε μισή μέρα και δεν ιδρώνω πολύ). Το Apollo και το Marine είναι τα αγαπημένα μου, όπως και το dark temptation που έπαιρνα παλαιότερα. Γενικά καλά όλα αυτά που χρησιμοποιούμε αλλά να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο γιατί όλα είναι τίγκα στα χημικά. Όσο λιγότερα βάζουμε πάνω μας, τόσο το καλύτερο...
  13. Μπορείς να δοκιμάσεις και την τεχνική της αντίστροφης φακού(reversed lens). Εγώ έχω έναν απλό αντάπτορα από ebay (2ε) που βιδώνεις ανάποδα τον φακό και τον δουλεύεις στο manual (δεν επικοινωνεί με την μηχανή). Ρυθμίζοντας ανάλογα τη μηχανή και το διάφραγμα του φακού με το δάχτυλο, μπορείς να πάρεις εξαιρετικές φωτογραφίες! Ειδικά στο ευρυγωνιο άκρο (18mm) του κιτ η μεγέθυνση είναι εντυπωσιακή. Αν έχεις και φακό που μπορεις να ρυθμίσεις με δαχτυλίδι το διάφραγμα όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα.. Φυσικά υπάρχουν και ειδικοί αντάπτορες που έχουν επαφές και επικοινωνούν με το πίσω μέρος του φακού με καλώδιο αλλά είναι αρκετά πιο ακριβοί. Έχεις φυσικά af, φωτομετρηση, κτλ. Φίλτρα close up δεν θα έβαζα εγώ γιατί αν δεν τα σκάσεις χοντρά, η ποιότητα εικόνας πέφτει αρκετά.
  14. Ας πάει στο μαγαζί να πει θέλω να το επιστρέψω. Αν αρχίσουν τα περίεργα ας πει δεν καταλάβαβα ότι δεν μου βάλατε απόδειξη στη σακούλα κτλ. Στη χειρότερη ας απειλήσει ότι θα τους καταγγείλει που δεν του έδωσαν απόδειξη. Όσο για το ότι έδωσε τόσα λεφτά (χωρίς απόδειξη) ενώ μπορούσε να το βρει στη μισή τιμή, ασχολίαστο... Τουλάχιστον υπάρχουν και "έντιμοι παράνομοι" που ναι μεν δε σου κόβουν απόδειξη, αλλά σου αφαιρούν από την τιμή τον φόρο.
  15. Παιδιά μετά από 1 χρόνο με joyetech aio και την επισκευάσιμη θέλω να κάνω αναβάθμιση. Οι αντιστάσεις που φτιάχνω είναι 0.4-0.5 και με τη χρήση που κάνω μου βγάζουν 2 μέρες με 1-2ml τη μέρα. Απαιτήσεις πολλές δεν έχω οπότε θέλω κάτι απλό που να δουλεύει σωστά όπως αυτό που έχω τώρα και να είναι οικονομικό. Για μοντακι έχω καταλήξει στο Pico αλλά για ατμοποιητή έχω χάσει το μπούσουλα. Κοιτάω αποκλειστικά για επισκευάσιμο, προς αεράτο και subohm. Χρειάζομαι απλά κάτι να το βάζω στην τσέπη και να βγαίνω έξω (όπως το aio) χωρίς να έχω διαρροές κτλ.
  • Δημιουργία νέου...