Προς το περιεχόμενο

Haldol

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    8.003
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με Haldol

  • Ημερομηνία γέννησης 18/05/1990

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Σταμάτα, Αττική

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Haldol's Achievements

  1. Ελεύθερη σίτιση με καλή κροκέτα, και bonus ένα γεύμα κάθε βράδυ με κονσέρβα. Θεωρώ ότι είναι best of both worlds, διότι παίρνω τα οφέλη από την ελεύθερη σίτιση (μη - ανταγωνισμός για το φαγητό, ευκολία αν λείψω, κ.λπ), και ταυτόχρονα παίρνουν και παραπάνω υγρασία μέσω της υγρής, που κυρίως για τον αρσενικό είναι must. Εννοείται ότι κατά τις 6-7 το απόγευμα αρχίζει το νιαούρισμα για να τους δώσω κονσέρβα! Παλιότερα τους έδινα κονσέρβα και το πρωί, αλλά κόπηκε διότι με ξυπνούσαν από τις 5.30 - 6 για να φάνε.
  2. Υπ' όψιν ότι, όπως είπε και ο @basilis_k6, αυτό είναι το μέγιστο. Σχεδόν καμία συσκευή δε τραβάει συνεχόμενα τη μέγιστη ισχύ της, 24 ώρες το 24-ωρο. Ούτε καν ο θερμοσίφωνας. Και μάλιστα η διαφορά δεν είναι μικρή. Αν μας πεις τι είναι μπορεί να σου δώσουμε μία πιο σωστή προσέγγιση της κατανάλωσης.
  3. Εφόσον είστε καλοί φίλοι, και ο θάνατος είναι επώδυνος (δε λέμε δηλαδή να πέθανε η γιαγιά των 123 ετών), συνήθως δε λες απολύτως τίποτα. Η ατμόσφαιρα είναι τρομερά βαριά, και δε χρειάζεται να κάνεις ή να πεις κάτι. Οι άνθρωποι θέλουν απλά παρέα σε τέτοιες περιπτώσεις. Να είναι κάποιος κοντινός τους άνθρωπος δίπλα τους. Τα «συλληπητήρια» και τα «σας είχε δίπλα του» από γνωστούς κ' αγνώστους είναι μία ταλαιπωρία που οι περισσότεροι μάλλον δε θα 'θελαν να υποβληθούν. Έζησα δυστυχώς όλα αυτά πρόπερσι, που έχασε την αδερφή του (23 ετών) ένας από τους πιο καλούς φίλους μου. Το πως ήταν η κατάσταση δε περιγράφεται. Αλλά η μητέρα του μία αγκαλιά ήθελε, ούτε λόγια, ούτε τίποτα. Κι ο πατέρας δε μιλιόταν καν. Ούτε 5 λέξεις δε του πήραμε, ενώ τον ξέρουμε πολλά χρόνια. Κάθε άνθρωπος όμως βιώνει κάτι τέτοιο διαφορετικά. Ιδίως τα περί θρησκείας που λες, ακόμα και άνθρωποι που πιστεύουν, και είναι κοντά στην εκκλησία, εκείνες τις στιγμές δε θέλουν ν' ακούνε τέτοια πράγματα. Οπότε η συμβουλή μου είναι ότι αν έρθει η ώρα, μη πολυσκέφτεσαι το τι και πως, άσε να «τσουλήσει» η υπόθεση, και απλά να είσαι εκεί, δίπλα τους. Τίποτα περισσότερο.
  4. «Πλαίσιο» είναι το framework; Ναι, ξέρω, αυτόματη μετάφραση, αλλά πάλι μου 'κατσε στο λαιμό!
  5. Βεβαίως. Και με υπολογισμό, και πρακτικά. Στο μέλλον ίσως να βάλω μεγαλύτερες, αλλά οι 1-2 ώρες που μου δίνει και τώρα στα (απαραίτητα) φορτία είναι ικανοποιητικές. Έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι όλα custom. Αυτό θα 'ταν πιο εύκολο. Παράδειγμα τα Philips Hue που έχω για φώτα (ανάθεμα την ώρα που τα 'βαλα - και το σκεφτόμουν για DALI!), που αν χάσει ρεύμα και δίκτυο το bridge, μετά αφού ξανασυνδεθεί, θέλουν όλα τα μπουτόν φωτισμού πάτημα 1-2 φορές για να συνέλθουν. Αλλιώς είναι «νεκρά». Οπότε πρέπει να γυρνάς όλο το σπίτι και να πατάς τα φώτα.
  6. Καταχρηστικά το γράφω, όχι ως peak load. Αλλά ναι, στο κανονικό crest factor αναφερόμουν (κορυφές προς RMS). Έχουμε κι απ' αυτή, καμιά 5+ KVA! Αλλά επειδή είναι (επίσης) δεινόσαυρος, δε πείθεται εύκολα ο father να τη δουλεύουμε, μιας και ακούγεται σαν τραίνο. Μόνο το 2021 που δεν είχε ρεύμα για καμιά 'βδομάδα (με τη «Μήδεια») την εκτίμησε!
  7. Επίσης κανένα πρόβλημα, δοκιμασμένο ακόμα και με το ψυγείο εκτός πρίζας και να το ξεκινήσω με το UPS. Το ψυγείο είναι του 2021, και το UPS έχει και crest 5:1. Δηλαδή στιγμιαία θα δώσει και 9 KVA!
  8. Εγώ το έχω στο γκαράζ γι' αυτό το λόγο. Ευτυχώς έχει και ήπιο κλίμα year-round, ούτε υγρασία. Σ' αυτό ήμουν τυχερός! Εν τω μεταξύ μόνο τα ρελέ που έχει βαράνε σα σφυριά έτσι και πάρει μπρος, οπότε σενάριο «μεσ' το σπίτι» δεν θα έπαιζε. Κατά τ' άλλα εγώ υπολογίζω καμιά 200-300 ευρώ σε ραγοϋλικό, με το UPS και τις μπαταρίες που υπάρχουν ήδη (και είναι δοκιμασμένα πολλάκις με όλα τα φορτία που μ' ενδιαφέρουν). Line interactive, αλλά έχω δοκιμάσει πολλές φορές το χρόνο μεταγωγής του. Δεν έχει «αποτύχει» ποτέ στα φορτία που μ' απασχολεί να μη κόβονται. Μιλάμε συγκεκριμένα για το (δεινόσαυρο) SUA2200RMI2U.
  9. Αυτή τη στιγμή έχω 4 μολύβδου σε σειρά των 9 Ah. Απ' τη μάνα του είχε 2 παράλληλες συστοιχίες των 4 σε μικρότερο casing, διότι τις φόραγε εσωτερικά του. Είναι παλιό rack-mount UPS της APC, για δικτυακά κ.λπ, των 2200 VA. Είναι ασήκωτο, ακόμα και χωρίς τις μπαταρίες μέσα.
  10. Μάλλον διότι είναι η μόνη που δεν έχει ακόμα σοβαρό offering στα BEV. Δείχνει να θέλει να κάνει οτιδήποτε άλλο (π.χ. αμμωνία), πέρα από το να εστιάσει σοβαρά στα BEV. Προσωπικά πιστεύω ότι όλη αυτή η anti-BEV «εμμονή» που έχει είναι απλά για να μη τσαλακώσει την εικόνα της, μέχρι να βγάλει και η ίδια αξιόλογο ηλεκτρικό στόλο. Μη ξεχνάς ότι πόνταρε πάρα πολύ στα υβριδικά της (που'χει μεγάλη τεχνογνωσία) και στα ηλεκτρικά έμεινε χρόνια πίσω. Κατά τ' άλλα όμως, και να μην είναι αυτός ο λόγος, το ότι ασχολείται δε της δίνει αυτόματα και δίκιο. Γιατί να μην έχουν δίκιο όλες οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, και να 'χει η ΜΙΑ κοινοπραξία (Toyota - BMW) που ασχολείται;
  11. Το σκέφτηκα ... «αυθόρμητα» επειδή υπάρχει ήδη το ραγοϋλικό. Αν όμως γίνει και αυτό που λέει ο @mariosnik_ (να μπουν πάνω στο UPS τα πάντα, εκτός από τα μεγάλα ωμικά), μετά φυσικά οι L2, L3 δε χρειάζονται επιτήρηση. Γλιτώνω και αρκετές θέσεις έτσι.
  12. Όλα σχετικά είναι. Τόσο συχνό όχι. Τόσο εκνευριστικό όμως, ναι. Το σπίτι έχει αρκετά smart πράγματα, κάποια εκ των οποίων «φτιαχτά» (δικές μου υλοποιήσεις). Σε κάθε διακοπή ρεύματος ή σημαντική πτώση τάσης (ακόμα και στιγμιαία!) θα περάσω κάνα μισάωρο να... «νταντεύω» το κάθε τι. Από το (απλά) να ξανακλείσω την τηλεόραση, μέχρι το να rebootάρω υπηρεσίες στον τοπικό μου server, κ.λπ. Καταλαβαίνεις δηλαδή ότι έστω και 1 φορά το μήνα να χάσω τάση για 2 δευτερόλεπτα, εκνευρίζομαι αρκετά. Και καλά να 'μαι εγώ στο σπίτι, αν λείπω κι είναι η κοπέλα μου μόνη της, θα με πάρει τηλέφωνο να μου λέει «δε ξέρω τι θα κάνεις, τα φώτα τρελάθηκαν»! Εγώ θα τα κάνω, είμαι του χώρου. Σαν ιδέα / λύση θέλω να το συζητήσω. Συμφωνώ όμως ότι αν δεν ήξερα να φτιάξω εγώ πίνακα, το κόστος θα 'ταν από μόνο του αποτρεπτικό. Σωστά, και η συμπεριφορά αυτή είναι και η επιθυμητή.
  13. Haldol

    Εξυπνος Θερμοσίφωνας Homekit.

    Τότε που είναι το θέμα; Αν είναι όπως τα λες, τότε το κύκλωμα είναι όπως στη φώτο που έβαλες πιο πάνω!
  14. Πριν λίγο καιρό είχα αγοράσει ένα 48V-γαϊδουρο-UPS, ικανό να σηκώσει μεγάλο μέρος του σπιτιού για 1:30 - 2:00 ώρες. Αυτή τη στιγμή, ορισμένες γραμμές στο σπίτι παίρνουν είτε από το ΔΕΔΔΗΕ, ή (με χειροκίνητη μεταγωγή) από το UPS. Με άλλα λόγια, εάν προκύψει διακοπή που θεωρώ ότι θα είναι αξιόλογη χρονικά, θα πρέπει να «γυρίσω» το συγκεκριμένο υποκύκλωμα στο UPS, απομονώνοντας προφανώς το ΔΕΔΔΗΕ. Επειδή θέλω ν' αυτοματοποιήσω λίγο τη διαδικασία, θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές. Σκέφτομαι να κρατήσω τη μία φάση (let's say L1) του σπιτιού αποκλειστικά και μόνο για τα critical κυκλώματα (φώτα, internet, ψυγείο, κ.λπ) και στις άλλες δύο (L2, L3) να μοιράσω ό,τι μένει - δηλαδή τα φορτία που δεν έχει νόημα ν' αναλάβει το UPS (φούρνος, θερμοσίφωνας, κ.λπ). Στην L1 να μπει κύκλωμα αυτόματης μεταγωγής που ν' απομονώνει το ΔΕΔΔΗΕ με βάση έναν μονοφασικό επιτηρητή τάσης. Αν για οποιοδήποτε λόγο κόψει ο επιτηρητής, είτε γι' απουσία τάσης, ή για τάση εκτός ορίων, να κόβεται ο ΔΕΔΔΗΕ για λόγους anti-islanding και το κύκλωμα να μεταγάγει στο UPS. Στις L2, L3 να μπουν πάλι επιτηρητές, οι οποίοι σε fault θα νεκρώνουν τελείως τα κυκλώματα από κάτω. Κάθε φάση με δικό της μονοφασικό ΔΔΡ. Προφανώς δεν υπάρχουν (ούτε αναμένεται να υπάρξουν) τριφασικά φορτία. Θα προτείνατε κάτι διαφορετικό (και γιατί); Πιθανά sticking point; Εναλλακτική λύση, καλύτερη, από οποιαδήποτε άποψη;
  15. Haldol

    Εξυπνος Θερμοσίφωνας Homekit.

    Εφόσον το μαύρο φέρνει ρεύμα, μας μένουν άλλα δύο. Λογικά το ένα θα 'ναι η εντολή του καλοριφέρ, και το άλλο θα 'ναι ο ουδέτερος απλά για το λαμπάκι του θερμοστάτη. Έχεις πολύμετρο;
  • Δημιουργία νέου...