Προς το περιεχόμενο

Δύο χρόνια χωρίς FORMAT!!!

accipio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, είναι αλήθεια: Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς να κάνω format!!! Αν το έλεγα παλιά, με τα Windows 95/98, θα θεωρούνταν μάλλον ως αστείο...

Εδώ πρέπει να εξηγήσω το εξής: Έχω δύο σκληρούς στο pc. Ο πρώτος (WD80GB) είναι ο βασικός δίσκος εργασίας ενώ ο δεύτερος (αρχικά ένας WD40GB και τώρα ένας WD200GB) κυρίως χρησιμοποιείται ως αποθήκη και για backup. Έχω όμως και σε αυτόν περασμένα τα XP (σε ανεξάρτητη εγκατάσταση από τον 1ο δίσκο), για παν ενδεχόμενο, και επίσης τον χρησιμοποιώ για πειραματισμούς και δοκιμές νέων προγραμμάτων αλλά και λειτουργικών (γι’ αυτό και τον λέω "το δοκιμαστήριο").

Ως λειτουργικό έχω τα Windows XP Professional ελληνικά. Όταν τα πρωτοεγκατέστησα πριν από δύο χρόνια, ούτε που φανταζόμουν ότι δεν θα έκανα format για τόσον καιρό. Τι κι αν πέρασα το SP1 και πριν από λίγο καιρό το SP2, τι κι αν χρησιμοποίησα κάμποσες φορές το System restore, τι κι αν έχω εγκαταστημένα μόνιμα δεκάδες προγράμματα και παιχνίδια (αυτή τη στιγμή στην "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" υπάρχουν 197 καταχωρήσεις - χωρίς την "Προβολή ενημερώσεων" ενεργή!), τι κι αν έχω εγκαταστήσει και στη συνέχεια απεγκαταστήσει πολλά προγράμματα και παιχνίδια ακόμα, τι κι αν έχω κάνει δεκάδες αναβαθμίσεις στα βασικά προγράμματα, το σύστημα δουλεύει μια χαρά.

Φυσικά, το φροντίζω επιμελώς. Κάθε βδομάδα μέρες ένα "γρήγορο" defrag, κάθε τρίμηνο ένα πλήρες defrag, πριν από κάθε defrag διαγραφή κάθε περιττού αρχείου, μετά από κάθε επίσκεψη στο Διαδίκτυο καθαρισμός από τα περιττά αρχεία (cookies κτλ.). Antivirus και firewall μόνιμα ενεργά, όπως και προγράμματα για spyware - trojan. Ελέγχω επίσης τακτικά τι εκκινεί με τα Windows. Τη registry δεν την έχω πειράξει ποτέ με κάποιο εργαλείο καθαρισμού από τα πολλά που κυκλοφορούν - μόνο κάποιες χειροκίνητες επεμβάσεις. Και δεν εγκαθιστώ κανένα πρόγραμμα αν δεν το τεστάρω πρώτα στο "δοκιμαστήριο".

Κάνω ακόμη τακτικό backup των κρίσιμων δεδομένων (αν και τα κρατάω σε διαφορετικό partition από εκείνο του λειτουργικού) και στον δεύτερο σκληρό και σε επανεγγράψιμο dvd. Επίσης κάθε δίμηνο κάνω πλήρες image του partition με το λειτουργικό στον δεύτερο σκληρό.

Βέβαια, δεν είμαι πάντα απαλλαγμένος από προβλήματα (ευτύχησα να δω και μερικές μπλε οθόνες), αλλά όσα παρουσιάζονται τα αντιμετωπίζω επιτυχώς τις περισσότερες φορές. Για να δούμε πόσον καιρό ακόμα θα συνεχίσω... ίσως μέχρι να αναβαθμίσω ριζικά το pc μου.

Εσείς πόσον καιρό έχετε να κάνετε format;

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εισαι τυχερος που δε κολλησες κανα βαρβατο spy η dialer που δε καταλαβαινει απο antivirus, antispam προγραμματα και σε αναγκαζει να κανεις format. Τις προαλλες ημουν στα προθυρα format γιατι ειχα εναν dialer που περασε το kaspersky και δεν τον εβγαζαν ουτε το adaware ουτε το pest patrol ουτε ενα αλλο (παντα μετα απο definitions update). Τελικα τον βρηκε και τον ξυρισε το Noadware και τη γλυτωσα..

Παντως, ξερω εναν φιλο μου που ειχε win98 για 5 χρονια περιπου με 1 μονο επανεγκατασταση οταν αλλαξε σκληρο, κι αυτην αναγκαστικα δηλαδη! :shock:

Απιστευτο το φιλαρακι... :D

Δημοσ.

Na sou po tin ali8ia otan xrisimopoiisa gia proti fora ta win XP mou eixe meinei i sini8ia apo ta 98 na kano format ka8e 6 mines (kati san defragment) kai etsi molis parousiazontan to paramikro problima ekana format. To ra pia omos pou siniditopoiisa poso sta8era einai exo na akno arketo kairo format....

Δημοσ.

Παίδες εγώ τα έχω σχεδόν από τότε που βγήκαν (περίπου 3 χρόνια). Και όλα αυτά χάρη σε ένα προγραμματάκι της Roxio, το GO-BACK. Απλά μόλις κάτι χαλάσει πατώ το Space Bar στο Boot του Υπολογιστή μου και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ γυρίζει τον σκληρό δίσκο ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Όχι μόνο την registry αλλά όλα τα αρχεία του δίσκου. Χρησιμοποιεί Swap χώρο (μέχρι 4 GB) στον δίσκο όπου και παρακολουθεί αθόρυβα όλες τις αλλαγές (από το μικρότερο Word αρχείο μέχρι και την Registry). Μόλις κάτι πάει στραβά ένα ΤΣΑΚ στο Spacebar και σε ρωτάει:

- Θέλεις να σε πάω 5 λεπτά πιο πρίν ?

- Θέλεις να σε πάω 10 λεπτά πιο πρίν ?

- Θέλεις να σε πάω 1 ώρα πιο πρίν ? κλπ

Κυριολεκτικά τα γυρίζει όλα πίσω. Και όχι μόνο αυτό

Για παράδειγμα μπορεί να κάνατε overwrite ένα αρχείο που σας είναι χρήσιμο ή ακόμα Delete. NO PROBLEM. Απλά πατήστε την μπάρα στο Boot ή κάνε το σβησμένο αρχείο Find από την κονσόλα του προγράμματος Go-Back. Θα το βρεί όπως ήταν 5 λεπτά πρίν, 10 λεπτά πρίν, μία ώρα πρίν κλπ.

ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :D :D :D

Δημοσ.

συγχαρητηρια 8)

ειχα σε raid0 2 40ριδες δισκους με w2k επι 2 χρονια, και τελικα αναγκαστικα να formαρω πριν 1 μήνα οταν καηκε ο Athlon2000+ και η μητρικη (μια a7v133) δεν σηκωνε πανω απο 2100+.

Aπειρες προσθαφαιρεσεις προγραμματων & παιχνιδιων, περιπου 3000+ fonts φορτωναν σε καθε εκκινηση, εναλλακτικο shell (geoshell) στη θεση του explorer και καμποσα πειραγματα στο registry..Για να μην θυμηθω ποσες φορες ξαναφτιαξα τα partition με το partition magic..

Νομιζω οτι το κλειδι σε ολη την ιστορια ειναι να εχεις το νου σου στο internet, ενα καλο firewall και ενας browser τυπου opera ή firefox και εισαι καλυμενος για πολλους μηνες. Εαν σε θελει και το hardware φυσικα..

Δημοσ.

Kai ego apo tote pou vgikane ta XP pro eime xoris format.Kai to exo kani to pc toualeta oti thes tha to vris mesa kai pali litourgi ikanopoioitika.Thelo kapia stigmi na kano Format kai na valo SP2 ala to varieme para poli(Vlepete sinithisa xronia tora xoris Format).

Na simioso edo oti me esose pampoles fores to GOBACK kai etsi epezisa tosa xronia.

Δημοσ.

3 χρόνια με Win98 SE και καθημερινή χρήση πολλών ωρών. Έχω βαλει όμως όλα τα security updates, Norton Antivirus, Lavasoft Ad-Aware και Zonelabs Zone Alarm ενημερωμένα και έχω φάει και κανά δυο ελαφριούς ιούς, άπειρα spyware (στην προ-Ad-Aware εποχή) και φλασιά της registry. Έχω αλλάξει δυο-τρεις σκληρούς καταλήγοντας σε ένα αστέρι IBM Deskstar 120GXP 80GB (7200RPM και 2MB cache) μαζί με άλλο ένα πιταρισμένο 80άρι για να πετάω τα downloads μου με την ADSL. Όπου να 'ναι παίρνω 2 καινούριους σκληρούς και ανεβαίνω ένδοξα στο μισό ΤΒ αφήνοντας παράλληλα το παλιό, καλό μου λειτουργικό για WinXP SP2.

Δημοσ.

Εγώ είχα βάλει μια σπασμένη BETA των XP πριν μερικά χρόνια και την είχα βαρεθεί. Δεν πάθαινε τίποτα... Μετά το φόρμαρα για να βάλω τα κανονικά την εποχή που κόλλησα το blaster... Βέβαια είναι και θέμα χρήσης του Η/Υ. Στη δουλειά μου έχουμε PC με 98 από τότε που κυκλοφόρησαν με εγκατεστημένα 4-5 προγράμματα της εταιρίας και καμιά δεκαριά από τα γνωστά (acrobat, winzip, office κλπ). ΧΩΡΙΣ defrag 6 χρόνια τώρα παίζουν σχεδόν όπως την πρώτη μέρα. Γιατί; Υποθέτω γιατί είναι πίσω από firewall και οι χρήστες δεν εγκαθιστούν - απεγκαθιστούν τίποτα. Πάντως η μεγαλύτερη μάστιγα είναι αυτά τα ad-spyware

Δημοσ.

Οτι και να λετε κυριοι ενα format το εξαμηνο ειναι υγιεα...Και δεν ειναι και πολυ δυκολο να γινει πια...Ητνα και κατι εποχες με 14400 modem που δεν εβλεπες driver ουτε για πλακα...

Δημοσ.
Οτι και να λετε κυριοι ενα format το εξαμηνο ειναι υγιεα...Και δεν ειναι και πολυ δυκολο να γινει πια...Ητνα και κατι εποχες με 14400 modem που δεν εβλεπες driver ουτε για πλακα...

Einai ygeia?

To Format Nai den eine tipota kana 45lepto tha se pari

Gia katse meta kai engatestise peripou 200 prog pou xrisimopoieis.

Ase file makria apo mas den exo xrono gia xasimo.Edo skeftome 3 mines kai to anavalo sinexeia na kano format gia na valo to sp2 kai si mou les kathe 6 mines?.

Ase pou an paei kati stravo girizo piso to systima kai eimai arxigos.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...