Προς το περιεχόμενο

The black mirror / προτάσεις για Adventure

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγες ώρες τερμάτισα το Black Mirror. Καλό παιχνίδι αλλά το τέλος του δημιουργεί ερωτηματικά αντί να απαντά αυτά που ήδη υπάρχουν ως εκείνη τη στιγμή.

Έχετε να προτείνεται κάποιο αντίστοιχο Adventure; Απαραίτητα ατμοσφαιρικό (θρίλερ, horror ή κάτι τέτοιο - του στυλ Black mirror, black dahlia, phantasmagoria, post mortem κλπ). Επιθυμητό είναι να 'χει λογικούς γρίφους οι οποίοι μπορεί να 'ναι είτε puzzles είτε συνδιασμοί κάποιον αντικειμένων είτε οτιδήποτε άλλο που να κινούνται όμως σε ανθρώπινα πλαίσια κι όχι να πρέπει να ανατρέχεις σε walkthroughs ή hints. Καλό θα 'ταν να μπορείς να αλληλεπιδράσεις και με άλλους ανθρώπους (όχι του στυλ Riven ή Myst). Α, και φυσικά το τέλος να μην σε αφήνει με ένα σωρό ερωτηματικά αν και αντίστοιχο τέλος με του black mirror δεν ξέρω αν υπάρχει σε άλλο παιχνίδι εκτός κι αν ακολουθεί sequel.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Αρχικά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Το Ripper όντως είναι καλή ιδέα και δεν το 'χω δοκιμάσει (αν και πρέπει να είναι κάπως υψηλότερης δυσκολίας αν θυμάμαι καλά, όχι απαραίτητα κακό αυτό). Όμως έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει σε Win XP - διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Αν θυμάμαι καλά είχε βγει την εποχή των Win95 και μια απόπειρα που είχα κάνει σχετικά πρόσφατα με είχε οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Το Dark Fall δεν το έχω ακούσει για να πω την αλήθεια αλλά δεν είναι λίγα τα καλά παιχνίδια που έμειναν στην αφάνεια. Είναι πρόσφατο; Θα το ψάξω πάντως. Τα Dracula 1&2 είναι από τα λίγα Adventures που έχω τερματίσει :) .

To Silent Hill 3 δυστυχώς δεν παίζει στο PC μου λόγω έλειψης pixel shaders support (GF2MX - ναι είναι λίγο "μπρίκι"). Επίσης είναι μάλλον Action(/Adventure). Αν και δεν αντιπαθώ αυτού του είδους τα παιχνίδια - το αντίθετο μάλιστα, είχα κολήσει άγρια με τα Unding, The Thing και Resident Evil που τα θεωρώ κορυφαία - θα προτιμούσα κάποιο "καθαρό" Adventure. Πάντως από ατμόσφαιρα βρίσκεται στο επίπεδο που θέλω αφού την γνώρισα παίζοντας το 2ο της σειράς.

Δημοσ.

Den nomizw na vreis allo sygxrono horror adventure wpos to Black Mirror.

Mono palia yparxoun kai den cserw pou 8a ta vreis....ase pou den 8a paizoun sto pc sou!

Oso afora to Black Mirror...8elw na to paicsw alla den to vriskw :(

Pou to vrikes file?

Δημοσ.

Το Ripper όντως είναι καλή ιδέα και δεν το 'χω δοκιμάσει (αν και πρέπει να είναι κάπως υψηλότερης δυσκολίας αν θυμάμαι καλά, όχι απαραίτητα κακό αυτό). Όμως έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει σε Win XP

file mou na sou po tin alitheia se XP den to xo paiksei, se 98se pou eixa sigoura epaize, pantos de nomizo na min paizei sta xp alla kai orko den pairno, pantos opos to les poly megalis dyskolias (sou spaei ta @@ mexri na bgoun kapoioi grifoi)

Δημοσ.

Προς CodeMan :

Για να σου πω την αλήθεια το Black Mirror τυχαία έπεσε στα χέρια μου από έναν ξάδερφό μου, που αφού το αγόρασε το 'χε καταχωνιασμένο σε μία γωνία. Δε μπορώ να πω ότι είμαι φανατικός Adventurer μιας και τα τελευταία 6-7 χρόνια ζήτημα είναι να έχω ξεκινήσει 10 Adventures και να έχω τερματίσει πάνω από τα μισά. Εκνευρίζομαι όταν κολάω σε έναν γρίφο κι αφού δεν καταφέρω να τον λύσω μετά από ένα χρονικό δοάστημα το εγκαταλείπω (πχ Post Mortem). Σχεδόν ποτέ δεν καταφεύγω σε walkthroughs (όχι είναι κακό αλλά συνήθως αν κοιτάξω πως ξεκολάς σε ένα σημείο σύντομα θα κοιτάξω πως ξεκολάς κι από το επόμενο και στο τέλος θα καταλήξω περισσότερο να διαβάζω το walkthrough παρά να σκέφτομαι πως να προχωρήσω. Πάντως την πρώτη και τελευταία φορά που το 'κανα σίγουρα δεν το μετάνιωσα, ήταν στο Black Dahlia - απίστυτο, κινηματογραφικό, ατμοσφαιρικό παιχνίδι. Ήταν σαν να βλέπεις ένα ενδιαφέρον έργο στην tv και όχι σαν να παίζεις ε΄να computer game.

Επειδή ξέφυγα κάπως από το θέμα (τελείως θα έλεγα αλλά τέλοσπάντων) αν τελικά καταφέρεις να βρεις το Black Mirror θα το ευχαριστηθείς μέχρι (ΣΧΕΔΟΝ) τέλους. Τα μόνα μείον που είδα εγώ ήταν η περίεργη προφορά του Samuel (πρωταγωνιστή), το κάπως αργό του βάδισμα και το επίσης αργό speech του παιχνιδιού (εμένα δε με "χάλασε" πάντως ιδιαίτερα τίποτα από αυτά) αλλά και ότι ορισμένες φορές κάποια γεγονότα πρέπει να γίνουν με μία συγκεκριμένη σειρά ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις. Αφού κατάφερα και το τερμάτισα κι εγώ μάλλον δε θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τη δυσκολία του :) .

Προς andrip :

Πριν λίγο έτυχε και μίλησα με έναν φίλο που 'χει το Ripper και επιβεβαίωσ ε τα λεγόμενα μας: όντως δεν παίζει σε XP και όντως είναι αρκετά δύσκολο (τουλάχιστον για μένα που δεν είμαι hardcore adventurer κι αποφεύγω τα wlkthroughs). Οπότε μέχρι να εξοικιωθώ με το είδος το αφήνω στην άκρη :) .

Το Dark Fall προσπαθώ να βρω μιας κι έχω ακούσει γενικά αρκετά καλά λόγια για το συγκεκριμένο. Αυτά...

Δημοσ.

Na proteinw kai gw mias kai latrhs tou eidous:

Syberia 2 (8a to exeis paixei profanos)

Runaway: A Road Adventure

Mysterious Journey II h' Schizm 2 (exei 2 onomata)

Crystal Key II: The Far Realm

Ta 2 teleutaia einai style Myst sto xeirismo kai parolo pou aneferes oti den thes tetaia, axizei na ta paixeis.

Δημοσ.
Na proteinw kai gw mias kai latrhs tou eidous:

Syberia 2 (8a to exeis paixei profanos)

Runaway: A Road Adventure

Mysterious Journey II h' Schizm 2 (exei 2 onomata)

Crystal Key II: The Far Realm

Ta 2 teleutaia einai style Myst sto xeirismo kai parolo pou aneferes oti den thes tetaia' date=' axizei na ta paixeis.[/quote']

Το Mysterious Journey II/Schizm 2 κυκλοφορεί πάντα με την ονομασία Chameleon ενω το άλλο εξαρτάται από την έκδοση EU/USA. Καλό αλλά όχι σαν το πρώτο της σειράς.

Crystal Key 2 (Myst Clone?) What the fuck? Που πήγε και το ένα :shock: ?

Πως και δεν τα έχω πάρει ποτέ πρέφα αυτά τα games? Αν παίζει περισσότερη info φίλε martyras θα ήταν καλοδεχούμενη :wink:

Επίσης καλό ήταν σε γενικές γραμμές και το broken sword III (αν δεν στη σπάγαν τα κονσολίστικά στοιχεία του) από σενάριο-feeling αλλά πολύ εύκολο και όχι "καθαρόαιμο".

Σε λίγο θα βγεί και το Myst 4 το οποίο θα ακολουθεί ΠΙΣΤΑ την συνταγή των προηγούμενων και την παράδοση :P

Άντε γιατί με το URU... :twisted:

Δημοσ.

8ymi8ika kapoia palia horror -thriller adventure:

"Harvester"....apo tin epoxi tou Phatasmagoria,cinematic style.Trellhh ypo8esh...

"The 11th hour",Fantastiki atmosfaira,dyskoloi grifoi,"Ripper" style

"Harvest of soul",Polles spazokefalies...to prwto game me 360 moires rotation,pseydo3d....

Episis "Gabriel Knight 1,2&3","The Pandora Directive","X files"???

(Kala,ola aytaa...pou 8a ta vreis wmos?..... :( )

Episis psacse gia to "Phatasmagoria Stagefright" (epanekdosi twn Phatasmagoria 1&2) an den ta exeis paicsei....

Δημοσ.

Επίσης 7th guest (πριν το 11th hour)

Beneath a steel sky (abandonware πλέον)

Sanitarium (κορυφή και πέρασε στο ντούκου)

Grim Fandago (Το είπε και άλλος?)

Τα Zork (Δεν φτάνουν τα Myst βέβαια)

Και άλλα πολλά ξεχασμένα...

FANTASMAGORIA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

I HATE INTERACTIVE MOVIES :shock:

Δημοσ.
Το Mysterious Journey II/Schizm 2 κυκλοφορεί πάντα με την ονομασία Chameleon ενω το άλλο εξαρτάται από την έκδοση EU/USA. Καλό αλλά όχι σαν το πρώτο της σειράς.

Symfwno. Fenetai oti to #2 einai low-budget paragwgh.

Crystal Key 2 (Myst Clone?) What the fuck? Που πήγε και το ένα :shock: ?

Πως και δεν τα έχω πάρει ποτέ πρέφα αυτά τα games? Αν παίζει περισσότερη info φίλε martyras θα ήταν καλοδεχούμενη :wink:

Info edw: http://www.adventurecompanygames.com/tac/crystal_key2/index.html

Επίσης καλό ήταν σε γενικές γραμμές και το broken sword III (αν δεν στη σπάγαν τα κονσολίστικά στοιχεία του) από σενάριο-feeling αλλά πολύ εύκολο και όχι "καθαρόαιμο".

Symfwnw kai edw.

Σε λίγο θα βγεί και το Myst 4 το οποίο θα ακολουθεί ΠΙΣΤΑ την συνταγή των προηγούμενων και την παράδοση :P

Άντε γιατί με το URU... :twisted:

Egw perimenw epishs kai to Aura: http://www.auragame.com/

Δημοσ.
Egw perimenw epishs kai to Aura: http://www.auragame.com/

Φαίνεται πολύ καλο - στα χνάρια του Myst θα το διανέμει και η adventure company οπότε το κόβω εγγύηση. Αλλά LOL είναι της dreamcatcher (Painkiller με λένε), δεν φαντάζομαι... 8) :o :idea: :evil: :twisted: :shock:

Να έχουμε και τα ματάκια μας ανοιχτά, άκουσα από ιαματικές οτί το dreamfall (sequel of longest journey) θα βγεί soon! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...