Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.εχω το εξης θεμα.στο σπιτι μου που εχει γινει ανακαινιση και καινουρια εγκατασταση ηλεκτρολογικου υλικου εχω ενα θεματακι.καταρχας να εξηγησω πως στο σπιτι μου που εχω κανονικα ιντερνετ εκανα μια επεκταση αλλα 50τετραγωνικα μετρα και μεγαλωσα το ηδη υπαρχον σπιτι.με κανονικη εγκατασταση ηλεκτρολογικη.ολα κομπλε μεχρι εδω.ο ηλεκτρολογος εχει βαλει 4 πριζες δικτυου στο σπιτι που εγινε η επεκταση.και τις εχει φερει και τις εχει αφησει να κρεμονται στον εξωτερικο τοιχο.εκει μ ειπε βαλει ενα στεγανο κουτι μεγαλο.θα βαλει μεσα τα καλωδια εθερνετ και αυτα των τηλεορασεων για να μην βρεχονται.στα καλωδια εθερνετ ειπε θα βαλει κλιπσακια στο καθε ενα ξεχωριστα και θα τα συνδεσει πανω σε κατι το οποιο θα εχει 4θυρες εθερνετ για διαμοιρασμο στις πριζες και μια που εισοδο που θα ερχεται απο το ρουτερ μου.μ τα λεει σωστα;τι πρεπει νακανω για να εχω ινντερνετ στιςπριζες στα καινουρια μ δωματια πλεον;

Δημοσ.

Ωραιο ηλεκτρολόγο εχεις να του δώσεις τα συγχαρητήρια μου, πάλι καλά που τα έβγαλε στον εξωτερικό τοιχο θα μπορούσε να τα παει στην ταράτσα

Χρόνια πολλά.

Δημοσ.

Βασικα τα αφησε να κρεμονται εκει γτ εκει θα βαλει το κουτι.επειδη μ την εχει σπασει βασικα λιγο ο ξεφτιλας και επειδη πιανουν τα χερια μ θελω να το κανω μονος μου.καταλαβατε;πως λεγεται αυτο το πανελ που πρεπει να αγορασω για να κουμπωσω τα καλωδια εθερνετ επανω;

Δημοσ.

Καποια βοηθεια ρε παιδες;γνωριζει κανεις;πηρα ηδη το εξωτερικο κουτι για να ειναι στεγανα τα καλωδια εκει μεσα οποτε μου μενει μονο το πανελ αυτο που δεν ξερω ποιο ειναι καιοως λεγεται για να συνδεσω επανω τα καλωδια εθερνετ.εχω και πενσακι για ναπρεσαρω τα κλιπσακια στα καλωδια.

Δημοσ.

Υπάρχει καλώδιο UTP από την κεντρική πρίζα, απο εκεί που ειναι ο ρούτερ, μέχρι εκεί που είναι τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες, στον τοίχο

Δημοσ.

Patch panel λέγεται αυτό που ψάχνεις (λογικά).

Αν είναι λίγα τα καλώδια βάλε απλά ένα switch (θες ρεύμα εκεί, θα κοίταγα σε κάτι με POE και ρεύμα απο μέσα με αντάπτορα).

Προσωρινά μπορείς να δώσεις σε μια μεριά βάζοντας το ρούτερ μέσα όπως είναι, δίνοντας με το καλώδιο μέχρι έξω στο κουτί και να ενώσεις εκεί το καλώδιο που έρχεται απο το ρούτερ με ένα άλλο που πάει στο δωμάτιο που θες.

Δημοσ.

Που να βάλει το patch panel στον εξωτερκο τοίχο που βρέχεται :)

Προφανώς άνθρωπος πέταξε τα λεφτά του

Μονο το προσωρινό βλέπω να γίνεται μόνιμα, και δεν χρειαζεται ουτε Φις ουτε τίποτα, απλα στρίβει τα καλώδια χρωμα με χρωμα και τέλος, βέβαια όλα αυτα με την προϋπόθεση ότι έρχεται καλώδιο από το ρούτερ

Δημοσ.

Μπορεί και εξωτερικά να κάνει σωστή δουλειά, δεν είναι οτι δεν γίνεται, απλά το κουτί θα πιάσει κάμποσο. Μπορεί μέσα να μην βόλευε, δεν ξέρω πως είναι τα σπίτια εκεί, δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό, το θέμα είναι τώρα τι κάνει.... 

Αν τα στρίψει ας βάλει και ένα καλάι απο πάνω αν έχει κολλητήρι και μια μόνωση, απλά επειδή έχει πρέσα γιατί να μην τα τερματίσει, οτι βολεύει βέβαια.

ps Καλά αν δεν έρχεται εκεί καλώδιο απο το ρούτερ.... Απλά....

Δημοσ.

Λοιπον κοιταχτε.μεχρι στιγμης μεσα στο σπιτι στο σαλονι πισω απο την τηλεοραση υπαρχει ενα καλωδιο εθερνετ το οποιο ξεκιναει απο εκει και φτανει στην πριζα που υπαρχει στο ενα παιδικο δωματιο.μεχρι εκει καλα.το ενα δωματιο εχει πριζα δικτυου που δουλευει δλδ.τοθεμα ειναι οτι εγω εκανα επεκταση στο σπιτι γτ ηταν μονο 85 τετραγωνικα οποτε στην ουσια επεκταθηκα αλλα 50 τετραγωνικα και το ενωσα ολο μαζι το σπιτι.η αρχικη εγκατασταση ηταν σωστη.η μονη πριζα δικτυου που υπηρχε στο σπιτι ηταν στο ενα υπνοδωματιο που ειχε το σπιτι και κατεληγε στο σαλονι πανω στο ρουτερ.η πριζα αυτη εχει ιντερνετ.το θεμα ειναι οτι η επεκταση που εκανα δλδ ενα υπνοδωματιο δικο μου μεγαλο και ενα παιδικο ακομα οι πριζες δικτυου που εχουν τα δωματια ξεκινουν απο την πριζα και καταληγουν εξω απο τον τοιχο να κρεμονται.εκει μ ειπε οτι θα βαλει το κουτι το μεγαλο το στεγανο και μεσα σε αυτο θα μπει το πατσ πανελ που μου ειπατε γτ σιγουρα μ ειπε οτι θα εχει και παροχη ρευματος εκει για να δουλευει.θα συνδεσει επανω στο πατσ πανελ τα 4 καλωδια εθερνετ και απο κει μ ειπε θα φυγει ενα και θα ερθει πανω απο την ταρατσα μεσα σε σωληνα μονοτικο για να μην το πειραζει ο καιρος και θα καταληξει πισω στο σημειο που βρισκεται και το κανονικο καλωδιο που ρχω συνδεδεμενο στο ρουτερ τωρα.παιδια εγινα καθολου κατανοητος;να μπω σε τετοια διαδικασια η να παρω ενα tp link να τελειωνω;προσπαθησα να σας δωσω να καταλαβετε οσο πιο αναλυτικα γινοταν

Δημοσ.

Δηλαδή καλώδιο που να πηγαίνει στον μελλοντικό "πίνακα" μέσα απο το σπίτι που έχει τώρα νετ δεν υπάρχει.... Σε αυτήν την περίπτωση φέεεεεετα.... Περίμενε να έρθει να στο περάσει και μετά κάνεις οτι κάνεις. 

Πάντως για να αποφύγεις τα 230 σε εξωτερικό σημείο πες του αν μπορεί να σου βάλει ένα switch με POE που να του δίνεις απο μέσα 24-48 βόλτ με το καλώδιο. Εκτός και αν είναι κομπλέ κουτί που θα βάλεις που δεν παίζει να μπάσει ποτέ ή αν χρειάζεσαι το ρεύμα εκεί έξω... Εσύ ξέρεις, δες τι βολεύει και αποφάσισε. 

Patch panel για 5 καλώδια όχι, μην βάλεις, σιγά, βάλε ένα switch στο καπάκι πάνω στα καλώδια (gigabit).

Δημοσ.

Εκεί που ειναι τα καλώδια εξω στον τοίχο απο την μέσα μεριά του τοίχου τι υπάρχει;

Μήπως να έκανες διό τρυπουλες και να τα φέρεις μεσα, λέω εγώ τώρα χαχαααα

Δημοσ.

Εδώ και αρκετά χρόνια η ονομαστική τάση δικτύου είναι 230/400VAc (1/3Φ). Τα 220 μας άφησαν χρόνους από το 1996!

Αν βάλει στεγανό κουτί IP66, δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα.

Αλλά από την άλλη δεν είναι και η καλύτερη λύση για λειτουργία switch, αφού πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού και ειδικά σε ζεστές περιόδους πιθανόν να υπάρξει θέμα (εκτός κι αν γίνει πατέντα).

Καλύτερη λύση να μπουν μέσα στο δωμάτιο που είναι ακριβώς πίσω από τον τοίχο, όπως λέει και ο Νίκος.

Δημοσ.

Εκεί που ειναι τα καλώδια εξω στον τοίχο απο την μέσα μεριά του τοίχου τι υπάρχει;

Μήπως να έκανες διό τρυπουλες και να τα φέρεις μεσα, λέω εγώ τώρα χαχαααα

δεν υπαρχει κατι.απλα θα μπουν εσωτερικα τα καλωδια και θα ειναι διπλα απο το παραθυρο λιγο πιο ψηλα δλδ..λιγο αντιαισθητικο.αλλα οτι γινεται γινεται.το θεμα ειναι αλλο.αυτα τα καλωδια αν ερθουν μεσα δεν θα πρεπει να συνδεθουν στο πατσ πανελ και απο το πατσ πανελ να φυγει καλωδιο και να παει στο ρουτερ;παλι μας τα χαλαει λιγο γτ θα εχω καλωδιο απο δω και απο κει.εκτος αν υπαρχει αλλη λυση...εγω παντως τα φερνω μεσα αμα χρειαζεται.μετα τι κανω;

Βασικα στο σημειο απεξω ετσι και τατραβηξω μεσα θα πανε κατευθειαν μεσα ατο παταρι.οποτε κ;ο εκει μια χαρα θα ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...