Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μοιραστώ λίγο την εμπειρία μου μαζί σας, ώστε αν έχει κάποιος κάτι αντίστοιχο, να με συμβουλέψει για τα επόμενα βήματα.

Έμενα στο πατρικό μου, στα Μανιάτικα του Πειραιά με την γραμμούλα μου σε wind και με σάπια σύνδεση στα 6-7 mbps. Λίγα και καλά, γιατί η μεγάλες συνδέσεις είναι του διαόλου. 

Γύρω στον Ιούλιο εμφανίστηκε διαθεσιμότητα ΟΤΕ για VDSL. Αν και ήξερα ότι θα μετακόμιζα σύντομα, έβαλα γραμμή για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Παρόλο που πλήρωσα το πρόστιμο διακοπής γραμμής στη wind, δεν το μετάνιωσα στιγμή! Η εμπειρία ήταν υπέροχη.

Και μετά αρχίζει η μετακόμιση. Να τονίσω εδώ ότι δεν μετακόμισα σε βραχονησίδα, σε παραμεθόριο ή σε γκρίζα ζώνη διεκδικούμενη από 4 κράτη. Μετακόμισα στο Πασαλιμάνι, 2.5 χιλιόμετρα από το πατρικό μου, πάνω από τις καφετέριες της πασαρέλας, απέναντι από τα public. Όσοι είναι από Αττική, στάνταρ ξέρουν το μέρος. Μιλάμε πολυκοσμία σε επίπεδο Hong Kong. 

Ωραιότατο το σπίτι, καλή η τιμή, πολύ καλός κόσμος, γείτονες και γειτονιά, αλλά VDSL γιοκ. Το καταπίνω αυτό, γιατί πλέον είμαι και παντρεμένος άνθρωπος και το σπίτι αρέσει πολύ στη γυναίκα, οπότε  αρχίζω την διαδικασία μεταφοράς στον ΟΤΕ.

Το σκεπτικό μου ήταν : Μεσάζοντες δεν έχω για την φορητότητα , κεντρική περιοχή είναι , είμαστε στο 2017 και σε λίγο θα πάμε στον Άρη, πόσο να θέλει μια μεταφορά γραμμής 2,5 χιλιόμετρα από μία γερμανική εταιρία?

Ημερολόγιο : 

1-11-2017 -> 

Θύμα : Για μεταφορά τι θέλει? 
ΟΤΕ : Θα κάνουμε υποβάθμιση, διακοπή, αίτημα στο τεχνικό για ραντεβού και είσαστε έτοιμος. Μια βδομαδούλα το πολύ
Θύμα : Γαμώ! Τέλος του μήνα φεύγω, ας το κάνουμε τότε

25-11-2017 ->

Θύμα : Να ξεκινήσουμε την διαδικασία, γιατί μόνο μια καρέκλα έμεινε στο πατρικό και πιάνεται ο ποπός μου
ΟΤΕ : ΟΚ, το νέο κόστος για τη γραμμή ADSL είναι στα 40€ το μήνα
Θύμα : …
ΟΤΕ : Ναι, με ακούτε 
Θύμα : Δίνω 37€ για 50άρα, και τώρα θα δίνω 40€ για 24άρα = 7άρα?
OTE : Ξέρετε, ήταν τιμή προσφοράς, ενώ τώρα θα είναι το κανονικό κόστος της σύνδεσης
Θύμα : OK, την διακόπτω
ΟΤΕ : Θα σας πάρουμε σε λίγο, για νέα προσφορά
Θύμα : … ( με πολύ εσωτερικό μπινελίκι ) 

30-11-2017 ->

ΟΤΕ : Σας ενημερώνουμε ότι το κόστος της σύνδεσης θα είναι πλέον στα 25€, στην τιμή της προσφοράς.
Θύμα : Να και κάτι καλό. Συνεχίζουμε κανονικά
ΟΤΕ : Να είστε καλά, είμαστε εδώ να σας εξυπηρετήσουμε.
Θύμα : Ότι πεις...

2-12-2017 ->

Θύμα : Ρε παιδιά, ακόμα VDSL έχω στο πατρικό, και στρώνουμε χαλιά στο καινούργιο. Τι γίνεται?
ΟΤΕ : Ναι, ναι, κάνουμε την υποβάθμιση και ενημερώνουμε τεχνικό

4-12-2017 ->

ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΕ ΠΑΤΡΙΚΟ. Το όνειρο έσβησε και ξύπνησα σε εφιάλτη.

8-12-2017

Θύμα : Όλα καλά? Μήπως να βοηθήσω? Περιμένω τηλ. από τεχνικό να συνδέσει μία πρίζα στο νέο σπίτι για να μπορώ να δουλέψω, να ψυχαγωγηθώ, να ξέρω τι γίνεται στον έξω κόσμο
ΟΤΕ : Ναι, ναι, έχουμε το σωστό τηλέφωνο επικοινωνίας, έχει κατατεθεί το αίτημα και θα λάβετε τηλ. από το τεχνικό τμήμα για ραντεβού

14-12-2017

Θύμα : (40 λεπτά αναμονή) Ναι, γεια σας, καλές γιορτές να μην έχετε. Τι γίνεται, θα με πάρετε τηλ. για το ραντεβού ή θα κρύβεστε?
ΟΤΕ : Ναι, ναι, έχετε δίκιο! Μισό να δω πότε έχω διαθεσιμότητα τεχνικού…. Εξαιρετικά, έχετε ραντεβού για 11 - 1 -2018.
Θύμα : …
ΟΤΕ : Με ακούτε?
Θύμα : Ξέρετε, είμαι προγραμματιστής, είναι η δουλειά μου, χρειάζομαι τα data και εσείς μου κοστίζετε χρήματα με την καθυστέρηση
ΟΤΕ : Κοιτάξτε, πάρτε αυτό το ραντεβού για σίγουρα, και θα δούμε μήπως βρούμε νωρίτερα. Και επειδή είμαστε και χουβαρδάδες σαν εταιρία, πάρτε και 10γιγα  στο κινητό για να τα φάτε στο πρώτο update των windows
Θύμα : Είστε εξαιρετικοί. Μόλις 2 μήνες για μεταφορά στο κέντρο του Πειραιά. 

Κάπως έτσι έχει η ιστορία.

Έχω σκεφτεί : 

για εξοδικό, 
για καταγγελία στον συνήγορο του Καταναλωτή και στην ΕΕΤ
για αίτηση σε άλλη εταιρία ( αφού μου δώσουν sim με unlimited data για όσο περιμένω να συνδεθώ ). Δεν με νοιάζει το κόστος διακοπής. Είναι πλέον θέμα αρχής.

Τελικά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να πάω στα μεγάλα forum και να λέω το πάθημά μου, ώστε όποιος αποφασίσει κάτι αντίστοιχο, να ξέρει τι να περιμένει. Ότι τους κοστίσει σε πελάτη, καλό θα είναι. Υπάρχει κανείς με παρόμοια εμπειρία? Θα έχω πριν την γιορτή των Φώτων internet Fiber στα 5 mbps? 

Και ένα μήνυμα προς την COSMOTE : 

Είμαστε στο 2017, σύντομα 2018. Είμαι στο Πασαλιμάνι, στο εμπορικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Δεν δίνεις VDSL, τεχνολογία 10τιας. Διαφημίζεις fiber λες και μιλάς σε ιθαγενείς. Αποδεδειγμένα χρειάζομαι γρήγορη σύνδεση και δεν μου δίνεις ούτε unlimited data στο κινητό για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου όσο εσύ κοροιδεύεις τον κόσμο ότι κάνεις εργασίες για να μου παρέχεις υπηρεσία.

Είστε το καρκίνωμα των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Μακάρι να πέσει φωτιά να κάψει όσους παίρνουν πάνω από χιλιάρικο μέσα σε αυτή τη γαλέρα. Σιχάματα που δεν αξίζετε ούτε το σάλιο μας για να σας φτύσουμε. 
  • Like 9
Δημοσ.

φιλε ολοι τα ιδια ειναι δυστηχως μονο χρηματα τους νοιαζει να παρουν και τπτ παραπανω και αν τους απειλησει με φορητοτητα μονο στα @@@@ που δεν σου λενε αλλα αν καινεις το αίτημα σε ζαλιζουν κυριε μα κυριε μην φευγετε και εγω τα εζησα δυστηχως με οτε και vodafone 

Δημοσ.

Τελικά έγινε η δεν έγινε η μεταφορα; Γιατί αυτό δεν ειναι ποστ ειναι σεντόνι.

Εγώ Καλλιθέα την μια μερα το εκοψα την επόμενη μέρα ήρθε τεχνικός και σύνδεσε

Δημοσ.

Τελικά έγινε η δεν έγινε η μεταφορα; Γιατί αυτό δεν ειναι ποστ ειναι σεντόνι.

Εγώ Καλλιθέα την μια μερα το εκοψα την επόμενη μέρα ήρθε τεχνικός και σύνδεσε

Καλλιθέα είναι εντός σχεδίου πόλεως. Εγώ είμαι άγονη γραμμή. 

Τελευταία ενημέρωση είναι για 11 Γενάρη να έρθει τεχνικός. Αν πάει μέχρι τότε, μία που με συνδέει ( γιατί δεν μπορώ να αποφύγω το νταβατζηλικι του ΟΤΕ ), και μία που πάω σε vodafone που έχω κολλητό στο τεχνικό τμήμα. Είναι που είναι σάπιες οι γραμμές εκεί, ας έχω κάποιον να με βοηθάει εκ των έσω.

Δημοσ.

Ουσιαστικό πρόβλημα που οδηγεί σε νεύρα που οδηγούν στο παραπάνω απαράδεκτο κείμενο με κατάρες. Ελπίζω να σε συνδέσουν σύντομα για να βρεις την ψυχική σου ηρεμία.

• Like 1
Δημοσ.

Να ερθω να παρω εγω τον ΟΤΕ θα εχεις τηλεφωνακι σε αψε σβησε βαλε ειμαι ο σπαστικος τυπος που περνω πριν καν με παρουν οτι ληγει το συμβολαιο και τους πρηζω τα ουμπαλα πρωι μεσημερι απογευμα βραδυ και χαραματα τυπου 3 το βραδυ για το τι προσφορα θα μου δωσουν.Να φανταστεις οι φιλοι μου οταν θελουν καμια εκτπωση βαζουν εμενα γιατι τους πιανω το μπιρι μπιρι κανα 2 ωρακι οπως κανουν.Ετσι για την ιστορια με ειχαν παρει απο το τηλεφωνικο κεντρο και απλα η κοπελα απο το τηλεφωνο μου ηταν σε φαση wow 2 ωρες αλλα τελικα η εταιρια σας εδωσε οτι θελατε θελω να σας γνωρισω να κανετε το ιδιο για εμενα.

Η αλλη λυση ειναι πας τωρα στη Vodafone κανεις αιτημα χωρις αλλη καθυστεριση και αμα σε παρει ο ΠΟΤΕ πες αντε γεια μαγκες μου αντε γεια

Δημοσ.

Δυστυχώς ολοι τα ιδια κάνουν, μήπως δεν εχουν ελεύθερο ζεύγος για να σε δώσουν γραμμή και περιμένουν να φύγει κανείς;

Δημοσ.

ΟΤΕ : Θα κάνουμε υποβάθμιση, διακοπή, αίτημα στο τεχνικό για ραντεβού και είσαστε έτοιμος. Μια βδομαδούλα το πολύ

Θύμα : Γαμώ! Τέλος του μήνα φεύγω, ας το κάνουμε τότε

Το μεγαλυτερο σου λαθος.ΠΟΤΕ μα ποτε μην πιστευεις αυτα που ταζουν απο το τηλεφωνο.Σε παρομοια φαση με χολ-βονταφον ηθελα να κανω διακοπη τελη του επομενου μηνα και στο τηλεφωνο μου ειπαν 5 μερουλες παιρνει μονο καντε το μια βδομαδα πριν φυγετε.10 μερες πριν φυγω εκανα διακοπη και η υπαλληλος γελουσε(κυριολεκτικα) οταν την ρωτησα ποτε θα γινει η διακοπη.Μηνα το λιγοτερο λεει.Χρεωθηκα 30 ευρω που δεν καταναλωσα +απειρα τηλεφωνα με πρηξιμο για ''νεες προσφορες''.

-Μα μετακομιζω λεω,

-να το μεταφερουμε εκει λεει.

-Μα θα ειμαι φιλοξενουμενος εκει και εχουν ηδη συνδεση.

-Μα θα τους συμφερει.

-Ναι αλλα ξερετε μετακομιζω στο αστερισμο του τοξοτη.

-Δεν θα το πιστεψετε!

Δεν υπαρχουν μεγαλυτερα σιχαματα απο τις εταιριες τηλεπικοινωνιων η οπως σκατα θελουν να λεγονται.24μηνα συμβολαια,κρυφες χρεωσεις τελη αποσυνδεσης τελη ανανεωσης τελη μεταφορας και μολις σε δεσουν σε γραφουν εκει που δεν πιανει η μελανι.Μεχρι να σε δεσμευσουν μεχρι και .. σου κανουν.Λυπαμαι ειλικρινα τους υπαλληλους των 300 ευρω που τρωνε ολο το μπινελικι για την σκατενια συμπεριφορα των προισταμενων τους.Προτιμουσα να πεινασω παρα να δουλεψω για αυτους.Τα εχω πει και σε αλλο ποστ και καποιοι βολεμενοι που εχουν συμφερον απο αυτους θιχτηκαν.Οπου βρισκω θα τους κραζω.Δεν εχω το θαρρος-θρασος να τους πιστολιασω ομως.

• Like 3
Δημοσ.

Αφου βλεπετε καπου γ***** γιατι δεν κανετε φορητοτητα σε αλλον?

Εκει θυμαμαι εχουν απο το νομο συγκεκριμενες ωρες και μερες για την τραμπα..

Foritotita.gr

Δημοσ.

Αφου βλεπετε καπου γ***** γιατι δεν κανετε φορητοτητα σε αλλον?

Εκει θυμαμαι εχουν απο το νομο συγκεκριμενες ωρες και μερες για την τραμπα..

Foritotita.gr

Αφού όπου και να πάω θα φάω το νταβατζιλίκι του ΟΤΕ για να συνδεθεί. Ρώτησα τους εναλλακτικούς και κανείς δεν μου δίνει το στικάκι για να κάνω τη δουλειά μου όσο περιμένω, οπότε μέχρι να μπει η γραμμή θα κάνω υπομονή. Φυσικά όταν μπει η γραμμή θα πάρω τηλέφωνο τον φθηνότερο εναλλακτικό για να κάνω αίτηση για φορητότητα.  

Επίσης πέντε φορές έχει πέσει η γραμμή μετά από 40 λεπτά αναμονή, όταν παίρνω τηλ. τον ΟΤΕ για ραντεβού τεχνικού. Κάτι χοντρό πρέπει να έχει γίνει αυτές τις μέρες. Όποιος ενδιαφέρεται, για ραντεβού τεχνικού ΟΤΕ, το νούμερο είναι : 2106331371. Ποτέ δεν έπιασα γραμμή...

Δημοσ.

Καλλιθέα είναι εντός σχεδίου πόλεως. Εγώ είμαι άγονη γραμμή. 

Τελευταία ενημέρωση είναι για 11 Γενάρη να έρθει τεχνικός. Αν πάει μέχρι τότε, μία που με συνδέει ( γιατί δεν μπορώ να αποφύγω το νταβατζηλικι του ΟΤΕ ), και μία που πάω σε vodafone που έχω κολλητό στο τεχνικό τμήμα. Είναι που είναι σάπιες οι γραμμές εκεί, ας έχω κάποιον να με βοηθάει εκ των έσω.

Δεν στέκουν αυτά που γράφεις. Όταν σε μια περιοχή είναι "σάπιες οι γραμμές" είναι σάπιες ανεξαρτήτως παρόχου. Το ίδιο καλωδιακό δίκτυο χρησιμοποιούν όλοι. 13 χρόνια έχω adsl στην ίδια περιοχή και σπίτι -με καλό καλωδιακό δίκτυο και εξωτερικό και εσωτερικό- ουδέποτε και με κανέναν πάροχο δεν είχα προβλήματα συγχρονισμού/ποιότητας της σύνδεσης (γιατί στην εξυπηρέτηση και στους χρόνους ενεργοποίησης και επίλυσης προβλημάτων διαφορές όντως υπήρχαν από πάροχο σε πάροχο και από εποχή σε εποχή).

Δημοσ.

Copy - paste από το Chat :

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Νέος χρήστης ('Ηλίας Μαντούβαλος') στην υπηρεσία chat

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την υπηρεσία Chat. 
Ένας εκπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει σύντομα. 
Είστε σε σειρά προτεραιότητας.

-) Καλησπέρα. 

-) Ηλίας Μαντούβαλος, ΑΦΜ XXXXXXX, XXXXXXX

-) Φορητότητα αριθμού, ραντεβού ένα μήνα μετά : 11-1-2018, ενώ το έτοιμα έγινε στις 25-11-2017

την παλεύετε καθόλου? Χρειάζομαι internet για τη δουλειά και εσείς μου κάνετε πλάκα. Έχω project για τη δουλειά, η εταιρεία κλείνει και εγώ στο σπίτι έχω μείνει με το tethering του κινητού

-) Τα τηλέφωνα κλείνουν μετά από 40λεπτα αναμονής στο τμήμα των ραντεβού τεχνικών 

-) Και εγώ γράφω σε ένα bot

-) 1f642.png

-) Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά. Ονομάζομαι ΓΡΗΓΟΡΗΣ από την Εξυπηρέτηση Πελατών Cosmote.

-) Έλα ρε Γρηγόρη! Τι λέει, όλα καλά?

-) Λυπάμαι αλλά δεν είναι εφικτό να δεσμευτεί κάποια πιο σύντομη ημερομηνία απο αυτήν που σας έχουν ήδη αναφέρει.

-) θα κοιτάξεις και εσύ το έτοιμα μου? Θα κινήσεις γη και ουρανό για να με εξυπηρετήσεις?

-) Μετεωρίτης έπεσε στα ΚΑΦΑΟ?

-) Έχω ένα φίλο senior τεχνικό στη vodafone, μπορώ να τον φέρω να βάλει ένα χεράκι?

-) ή να πληρώσω έναν ιδιώτη

-) ή να διαβάσω και να το κάνω μόνος μου

-) Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία που σας προκαλεί, λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσει να γίνει κάποια ενέργεια περαιτέρω.

-) Θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος σε κάτι άλλο; Θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχετε εξυπηρετηθεί πλήρως.

-) Ελπίζω να είναι bot το τελευταίο

-) The agent has left the session

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν στέκουν αυτά που γράφεις. Όταν σε μια περιοχή είναι "σάπιες οι γραμμές" είναι σάπιες ανεξαρτήτως παρόχου. Το ίδιο καλωδιακό δίκτυο χρησιμοποιούν όλοι. 13 χρόνια έχω adsl στην ίδια περιοχή και σπίτι -με καλό καλωδιακό δίκτυο και εξωτερικό και εσωτερικό- ουδέποτε και με κανέναν πάροχο δεν είχα προβλήματα συγχρονισμού/ποιότητας της σύνδεσης (γιατί στην εξυπηρέτηση και στους χρόνους ενεργοποίησης και επίλυσης προβλημάτων διαφορές όντως υπήρχαν από πάροχο σε πάροχο και από εποχή σε εποχή).

Δεν ξέρω να σου πω με τι συγχρονίζω, γιατί ξεκίνησα να μεταφέρω μια γραμμή από τα Μανιάτικα μέσα στο 2017 και θα την έχω στο Πασαλιμάνι κουτσουρεμένη μέσα στο 2018 και βλέπουμε. Και με κουτάλι να έσκαβα την απόσταση, 2 μήνες δεν θα έκανα να φτάσω. Επίσης αν εσύ είχες καλές ταχύτητες, εμένα η εμπειρία μου ήταν διαφορετική στα Μανιάτικα, όπου το adsl ήταν 6-7 με αποσυνδέσεις, μέχρι που μπήκε το VDSL. Φυσικά το πάγιο μου το είχαν ρίξει στα 15€, οπότε κάπως παλευόταν. 

Τώρα μαθαίνω από γείτονα (κάτω διαμέρισμα) ότι ο ΟΤΕ adsl είναι στα 5-7 mbps και θα πρέπει να τους πω μπράβο? Οπότε έχουμε και λέμε :

-) Καρακέντρο Πειραιά

-) Απουσία κάλυψης VDSL και πλάνο κάλυψης για εντός τους 2018,

-) 5-7 mbps ( ακόμα δεν έχω προσωπική εμπειρία, θα δείξει )

-) 27€ πάγιο

-) 2 μήνες για μεταφορά γραμμής μέσα στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δίκτυο!

Κράξιμο παντού μέχρι να τελειώσουν τα μνημόνια ή το VDSL σπίτι μου! 

Δημοσ.

Φίλε Ηλία κράτα το χιούμορ σου γιατί χαθήκαμε!

Αν τύχει να ξαναμιλήσεις με κάποιον μη τυχόν δεν μας ενημερώσεις για τον διάλογο.

Θα γελάει ο κόσμος όταν με πάρουν για προσφορά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...