Προς το περιεχόμενο

Πρώτη επαφή με το "ευφυές" Huawei Mate 10 Pro [Video]


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως αναμενόταν, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Μόναχο, στη Γερμανία, η Κινέζικη εταιρεία Huawei που βρίσκεται εδώ και καιρό ανάμεσα στις εταιρείες με τις καλύτερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε τη νέα σειρά Mate, με πρώτο και καλύτερο το νέο Mate 10 Pro.

Η νέα ναυαρχίδα της Huawei ακολουθεί όλες τις τάσεις της εποχής, και έτσι, όχι μόνο διαθέτει στενόμακρη οθόνη τεχνολογίας OLED, και διπλή κύρια κάμερα. Εγκαταλείπει την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά καθώς και την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου για χάρη του περισσότερο ζεστού γυαλιού. Εκεί έχουμε την παρουσία Gorilla Glass στην πρόσοψη ενώ με την μορφή ενισχυμένου γυαλιού, αδιευκρίνιστης προέλευσης, προστατεύει την “πλάτη”.


Το γυαλί, δένει πολύ όμορφα με το μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο φιλοξενεί την υποδοχή για την κάρτα SIM, τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου, το πλήκτρο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, το ηχείο, τα μικρόφωνα καθώς και την υποδοχή USB Type-C (USB 3.1). Μέσω της συγκεκριμένης υποδοχής και με τη βοήθεια της τεχνολογίας SuperCharge της Huawei, ο χρήστης μπορεί να φορτίσει την μπαταρία των 4000mAh σε ποσοστό 58% μέσα σε περίπου 30 λεπτά. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, αν και με την ίδια χωρητικότητα, η αυτονομία στο Mate 10 Pro αναμένεται να είναι 30% μεγαλύτερη από αυτή του Mate 9 το οποίο ήδη διακρίνεται στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης για πρώτη φορά, ναυαρχίδα της Huawei είναι και αδιάβροχη, υποστηρίζοντας το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP67 για αντοχή σε βάθος έως 1 μέτρο και για 30 λεπτά.

 

Η πολύ όμορφη συσκευή της Huawei ενσωματώνει όπως αναφέραμε οθόνη τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 6,0 ιντσών και αναλογία πλευρών 18:9 που υποστηρίζει ανάλυση FullHD+, δηλαδή 1080 x 2160 pixels. Η οθόνη FullView όπως την έχει ονομάσει η Κινέζικη εταιρεία υποστηρίζει HDR10 αλλά και το 112% του εύρους του χρωματικού πρότυπου NTSC. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο η συσκευή ακολουθεί την τάση της εποχής είναι ότι η οθόνη τείνει να καλύψει όλη την επιφάνεια στην πρόσοψη, με τα περιθώρια να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα. Η Huawei υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να προσαρμόσει μία οθόνη 6,0 ιντσών στο σώμα μίας συσκευής 5,5 ιντσών όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπός της.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Ωραία και ιδιαίτερη είναι η χαρακτηριστική λωρίδα στο ύψος της διπλής κάμερας που είναι διαφορετικής απόχρωσης και η οποία μοιάζει να αποτελεί μέρος της εξέλιξης του design που είδαμε στο P10 κατά κάποιο τρόπο. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις αποχρώσεις, σε Midnight Blue, σε Titanium Grey, σε Pink Gold καθώς και σε Mocha Brown. Στην πρόσοψη, η κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Μegapixels όπως συμβαίνει και στο P10 ενώ στο πίσω μέρος έχουμε δύο κάμερες, που έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Leica. Αυτοί βασίζονται σε αισθητήρες των 12 Megapixels και των 20 Megapixels, με τον δεύτερο να είναι μονοχρωματικός και να βοηθάει σημαντικά στην οξύτητα, στην αύξηση του επιπέδου λεπτομέρειας ή και στην αντίθεση, συνεισφέροντας σε διάφορα εφέ. Το σύστημα της διπλής κάμερας, που έχει την βοήθεια Dual ISP αλλά και της μηχανής AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) στην αναγνώριση αντικειμένων αλλά και στην αυτόματη εφαρμογή των βέλτιστων ανάλογα τη περίπτωση ρυθμίσεων, διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας και υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης 4-in-1 (hybrid auto-focus) που συνδυάζει laser, depth, contrast και phase detection.

Η μονάδα NPU (Neural Network Processing Unit) βοηθάει σύμφωνα με την εταιρεία σε σημαντικό βαθμό στο φωτογραφικό αποτέλεσμα -χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση, υπολογιστική όραση και πιο συγκεκριμένα σε τέσσερις τομείς, στη μείωση του θορύβου, στη γρήγορη εστίαση, στην ανίχνευση της κίνησης και στην επεξεργασία της φωτογραφίας σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Έτσι, όπως αναφέρει η εταιρεία, το αποτέλεσμα είναι πάντα το βέλτιστο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα


Η κάμερα, που έχει τη βοήθεια Dual ISP, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σε θέση, όπως είπε εκπρόσωπος της Huawei, να βλέπει και να αναγνωρίζει τι βρίσκεται μπροστά από το διπλό σύστημα φακών (που έχει και στις δύο περιπτώσεις μεγάλο διάφραγμα f/1.6) και στη συνέχει η συσκευή εφαρμόζει διάφορες βελτιστοποιήσεις και ρυθμίσεις αυτόματα ώστε η φωτογραφία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

 

Όσον αφορά στις δυνατότητες της NPU (Neural Network Processing Unit), η Huawei υποστηρίζει πως σε σχέση με τους παραδοσιακούς επεξεργαστές (CPUs) και τους επεξεργαστές γραφικών (GPUs) και σε συγκεκριμένες, εξειδικευμένες εργασίες προσφέρει έως 25 φορές μεγαλύτερη απόδοση και έως 50 φορές μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Η εταιρεία θα ανοίξει την NPU στους developers για να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές που να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του, με το Translator της Microsoft να είναι μία από τις πρώτες που έχει ειδικά βελτιστοποιηθεί.

Πέρα από την NPU, το system-on-chip Kirin 970 διαθέτει κεντρική μονάδα επεξεργασίας που ενσωματώνει συνολικά οκτώ πυρήνες, με ένα τετραπύρηνο άρθρωμα υψηλής απόδοσης Cortex-A73 με συχνότητα λειτουργίας 2,4GHz και ένα τετραπύρηνο άρθρωμα χαμηλής κατανάλωσης Cortex-Α53 με συχνότητα λειτουργίας 1,8GHz. Επίσης ενσωματώνει την δωδεκαπύρηνη GPU Mali G72MP12 για υψηλή απόδοση στα γραφικά καθώς και στο User Interface rendering, τoν προηγμένο Dual ISP που βελτιώνει την αυτόματη εστίαση, τις λήψεις κινούμενων αντικειμένων καθώς και τις λήψεις σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Το Kirin 970 συνοδεύεται από 6GB RAM και από 128GB αποθηκευτικού χώρου και είναι η μοναδική συσκευή που μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα 4.5 LTE με ταχύτητες που πλησιάζουν το 1.2GHz. Η συσκευή βασίζεται στο Emotion UI 8, το οποίο βεβαίως διαθέτει για βάση το Android 8.0 Oreo.

Αν αναρωτιέστε πως και έγινε να βρεθούμε από την έκδοση 5.1 του EMUI στην έκδοση 8, τότε να αναφέρουμε πως η εταιρεία αποφάσισε για λόγους ευκολίας και εναρμονισμού με την πλέον σύγχρονη έκδοση του Android να τις παρακάμψει. Το νέο Emotion UI 8 είναι πιο καθαρό και απλό σχεδιαστικά, εύχρηστο και προσιτό. Η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα ομαλή, ωστόσο αυτό είναι κάτι που βελτιώνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς περνάει ο καιρός, χάρη στο χαρακτηριστικό Born Fast Stays Fast, το οποίο τώρα βρίσκεται στην 2η έκδοση του. Οι αλγόριθμοι λοιπόν μηχανικής εκμάθησης που μαθαίνουν τις συνήθειες του χρήστη όπως το πότε χρησιμοποιεί την συσκευή του συνήθως ή ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί περισσότερο και πότε. Αυτοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην καρδιά του λογισμικού, έχοντας βασικό στόχο την ομαλή λειτουργία, την βελτιστοποίηση της απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Μερικά νέα χαρακτηριστικά του Emotion UI 8.0 είναι το “floating navigation dock” και το “smart split screen action”. Αν για παράδειγμα λάβετε κάποια ειδοποίηση την ώρα που βλέπετε κάποιο βίντεο στο YouTube, είναι δυνατή η μετάβαση στην εφαρμογή που σχετίζεται με την ειδοποίηση σε split screen mode χωρίς να σταματήσετε να παρακολουθείτε το βίντεο. Το εντυπωσιακότερο ωστόσο χαρακτηριστικό που συμπληρώνει ιδανικά τον “business oriented” χαρακτήρα της συσκευής είναι το Emotion UI Desktop.

Με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, και συνδέοντας το κινητό σε μια μεγαλύτερη οθόνη μέσω καλωδίου USB Type-C σε HDMI (με δυνατότητες DisplayPort) μπορεί να το μετατρέψει σε… desktop υπολογιστή χωρίς κάποιο εξωτερικό περιφερειακό όπως έχουμε δει στις υλοποιήσεις της Microsoft και της Samsung. Όσον αφορά στον χειρισμό, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονικά πληκτρολόγιο και ποντίκι τεχνολογίας Bluetooth ή να χρησιμοποιήσει την ίδια την συσκευή ως touchpad -η συσκευή σε αυτή τη φάση μπορεί να δέχεται κανονικά κλήσεις ή μηνύματα.

Όπως αναφέραμε, το νέο Mate 10 Pro θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα και σύμφωνα με τα στελέχη της Huawei Ελλάδος, θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στο τέλος Νοεμβρίου με τιμή €799. Το «απλό» μοντέλο, το Mate 10 δεν θα διατεθεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε στην Ελλάδα.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είδα την παρουσίαση, πιο πρόχειρη και τραγική παρουσίαση δεν έχω δει στην ζωή μου. Οι και καλά "δημοσιογράφοι" Γερμανοί Blogger με προφορά Γερμανού Αμερικάνικης ταινίας. Από τον δε CEO με το ζόρι έβγαζες νόημα, μιας και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει σωστά Αγγλικά. Τα ψέματα των Blogger από τους οποίους έπαιρναν συνεντεύξεις, του τύπου "Ναι και εγώ πλέον χρησιμοποιώ καθημερινά το Note 9" ενώ φορούσαν Apple Watches, όπως το κοινό στο οποίο έκαναν Zoom δουλεύανε με Galaxy και iPhone. Ενώ και καλά μας τα ζάλιζαν πριν ξεκινήσει η παρουσίαση για το πόσος κόσμος τα χρησιμοποιεί και το πόσο μπροστά είναι. 20-30 λεπτά αφιέρωσε ο CEO να μας πείσει σχεδιαστικά ότι το Mate 10 είναι καλύτερο από το S8 και το iPhone X γιατί έχει 0,30% παραπάνω Ratio (Πραγματικά γελοία δικαιολογία) και διάφορα λόγια για το πόσο ultimate, innovative, leading είναι σαν εταιρία και συνεχώς η καραμέλα για το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τέτοιο Body ratio λες και άλλες εταιρίες δεν το έχουν κάνει και μάλιστα καλύτερα (Samsung, LG, Xiaomi, Apple).

 

Περίμενα πραγματικά μιας και το διαφήμιζαν τόσο πολύ να δω κάτι το Innovative αλλά μονάχα νούμερα και gimmicks. Τίποτα το ιδιαίτερο απλά φύκια με ακαταλαβίστικη προφορά για να πείσει τον κόσμο ότι είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό. 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το σημείο που η κάμερα απέτυχε να αναγνωρίσει το σκυλάκι με την πρώτη προσπάθεια θα το κάνετε θέμα ή μόνο για την Apple σας ενδιαφέρουν αυτά?  :devil:

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σημείο που η κάμερα απέτυχε να αναγνωρίσει το σκυλάκι με την πρώτη προσπάθεια θα το κάνετε θέμα ή μόνο για την Apple σας ενδιαφέρουν αυτά?  :devil:

Έμειναν απορροφημένοι από την επαγγελματική παρουσίαση και τον καθαρό λόγο του CEO γιαυτό δεν έδωσαν σημασία. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετά καλό, αλλά πολύς ντόρος για κάτι όχι συναρπαστικό κατά τη γνώμη μου.

 

Μπήκαμε και στα Full View Displays σε όλους, οπότε τι παραπάνω έχει πχ από το V30 ή Note 8 ή ακόμα και S8+ ή άλλων εταιρειών τελοσπάντων; (δε μιλάω για τα άσχετα κινέζικα τύπου elephone  κτλ.)

 

Αλλά okay αναμένω να το δω από κοντά μπορεί να δίνει έξτρα points.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Έμειναν απορροφημένοι από την επαγγελματική παρουσίαση και τον καθαρό λόγο του CEO γιαυτό δεν έδωσαν σημασία. 

 

Με έπιασε πονοκέφαλος όσο μιλούσε! Ασε που στο τέλος της κάθε πρότασης έκανε κάτι σαν ...χλιμίντρισμα! :P

 

Επίσης δεν ξέρω αν είναι επίσημο αλλά:

 

"The screenshot showing the Mate 10 running Geekbench app reveals the single-core test core as 1941 points while the device polled a multi-core test score of 6339 points. The Geekbench result is hardly different from those of other Snapdragon 835 models we have seen in the recent past. Thus, Kirin 970 may not be so much more powerful than Qualcomm’s latest SD 835 chip."

 

https://www.gizmochina.com/2017/10/16/yet-another-leak-showing-huawei-mate-10-benchmark-performance-specs-surface/

Πάντως ωραία συσκευή και σε σχετικά καλή τιμή. Θα τραβήξει πελάτες απο Samsung και LG! 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με έπιασε πονοκέφαλος όσο μιλούσε! Ασε που στο τέλος της κάθε πρότασης έκανε κάτι σαν ...χλιμίντρισμα! :P

 

Επίσης δεν ξέρω αν είναι επίσημο αλλά:

 

"The screenshot showing the Mate 10 running Geekbench app reveals the single-core test core as 1941 points while the device polled a multi-core test score of 6339 points. The Geekbench result is hardly different from those of other Snapdragon 835 models we have seen in the recent past. Thus, Kirin 970 may not be so much more powerful than Qualcomm’s latest SD 835 chip."

 

https://www.gizmochina.com/2017/10/16/yet-another-leak-showing-huawei-mate-10-benchmark-performance-specs-surface/

Εγώ σε κάποια φάση πέταξα τα ακουστικά πάνω στο γραφείο και έβλεπα στο βουβό μέχρι να μου περάσει ο πονοκέφαλος. Πολύς ντόρος ουσιαστικά για το τίποτα, το αστείο είναι ότι έκαναν θέμα για την και καλά αποτυχία του iPhone X με την αναγνώριση προσώπου στα Social Media με Teaser ότι και καλά αυτοί θα παρουσιάσουν κάτι ανώτερο που δεν πρόκειται να αποτύχει  :rolleyes:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εγώ σε κάποια φάση πέταξα τα ακουστικά πάνω στο γραφείο και έβλεπα στο βουβό μέχρι να μου περάσει ο πονοκέφαλος. Πολύς ντόρος ουσιαστικά για το τίποτα, το αστείο είναι ότι έκαναν θέμα για την και καλά αποτυχία του iPhone X με την αναγνώριση προσώπου στα Social Media με Teaser ότι και καλά αυτοί θα παρουσιάσουν κάτι ανώτερο που δεν πρόκειται να αποτύχει  :rolleyes:

 

Πάντως σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ καλή συσκευή με καλή κάμερα (στα specs  για την ώρα) και με καλή μπαταρία. Αν τώρα ήθελα να πάρω ένα καλό android, δε νομίζω να διάλεγα το S8 ή το S8+ απέναντι στο νέο Mate... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πολύ όμορφη συσκευή της Huawei ενσωματώνει όπως αναφέραμε οθόνη τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 6,0 ιντσών και αναλογία πλευρών 18:9 που υποστηρίζει ανάλυση FullHD+, δηλαδή 1080 x 2160 pixels. Η οθόνη FullView όπως την έχει ονομάσει η Κινέζικη εταιρεία υποστηρίζει HDR10 αλλά και το 112% του εύρους του χρωματικού πρότυπου NTSC. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο η συσκευή ακολουθεί την τάση της εποχής είναι ότι η οθόνη τείνει να καλύψει όλη την επιφάνεια στην πρόσοψη, με τα περιθώρια να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα. Η Huawei υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να προσαρμόσει μία οθόνη 6,0 ιντσών στο σώμα μίας συσκευής 5,5 ιντσών όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπός της.

Αυτό με το 112% του NTSC (στο Video λέει 129%), για καλό το λέει; Εμείς στη δουλειά το λέμε Never Twice Same Color!  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ καλή συσκευή με καλή κάμερα (στα specs  για την ώρα) και με καλή μπαταρία. Αν τώρα ήθελα να πάρω ένα καλό android, δε νομίζω να διάλεγα το S8 ή το S8+ απέναντι στο νέο Mate... 

Δεν αντιλέγω ότι είναι μία πολύ καλή συσκευή όσο αφορά τα Specs και αυτά που υπόσχονται αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας, ένα ακόμα τουμπανιασμένο Smartphone. Πολύς ντόρος έγινε άσκοπα για το αποτέλεσμα που είδαμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...