alex_000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ. i) Το ποσό που διαθέτουμε: δεν με απασχολεί το ποσό αλλά μου έχει μείνει το κόλλημα από μικρός για hardware να πληρώνω όσο χρειάζεται για να κάνω την δουλειά που θέλω. Αν χρειάζεται 500 θα τα δώσω τόσα. Αν χρειάζεται 2500 θα τα δώσω επίσης. ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) - Gaming, Overwatch 144 fps heroes of the storm iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: τίποτα iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θέλω ultrawide 34, 144hz Και κοιτάω αυτήν https://www.amazon.it/gp/product/B01LN1ONI4/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A11IL2PNWYJU7H&psc=1 καλό θα ήταν να πάρω AMD κάρτα για να έχω την επιλογή του freesync. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι ευχαριστώ vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) - Οπου να ναι αρκεί να στέλνει Κύπρο vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? - Θα το στήσω μόνος μου viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? - όχι θα κρατήσω τον SSD και τους σκληρούς μου ως έχει ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? - Δεν θέλω να ασχοληθώ με sli και crossfire x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) - Δεν θέλω να ασχοληθώ με overclock εκτός αν είναι 100% αυτόματο profile σε bios η κάτι αντίστοιχο και 100% σταθερό pc χωρίς το παραμικρό θέμα. Πέρασα από overclocking και υδροψύξεις κτλ παλιότερα δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση για crashaρίσματα xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Τα ίδια με X xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Θα κρατήσω: τον ssd μου την 1060 6gb G1 - https://www.skroutz.gr/s/10650183/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-G1-Gaming-GV-N1060G1-GAMING-6GD-Rev-2-0.html corsair τροφοδοτικό 850 - http://www.corsair.com/en-gb/tx-series-tx850-80-plus-bronze-certified-850-watt-high-performance-power-supply Παίζει να κρατήσω τo antec sx 1000 που είναι μεγαλύτερο ηλικιακά από το μισό forum, ίσως αν προταθεί κάνα καλύτερο να το αλλάξω Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2017 από alex_000
Duck Dodgers Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Για την χρήσει που θες και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις πας σε 1080 ίσως και ti Ποιον ssd έχεις?
alex_000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δεν θέλω να αλλάξω την κάρτα γιατί την έχω με το ζόρι 6 μήνες και ξενερώνω. Η αλήθεια είναι ότι ψιλό-μετάνιωσα που πήρα την συγκεκριμένη έπρεπε τουλάχιστον 1070.. δεν υποστηρίζει και SLI η 1060. Το Οverwatch τρέχει στα 120 σε low / mid σε 27' 1080p με τον i5 -2500k που έχω τώρα αλλά διάβασα ότι είναι θέλει και cpu το παιχνίδι. το λειτουργικό το έχω σε ένα crucial M4 128gb αλλά έχω και ένα δεύτερο ssd sandisk επίσης 128
Duck Dodgers Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Αφού έχεις τον 2500κ καλύτερα δώσε την 1060 και πάρε απλά μια 1070 και την οθόνη που λες πιο πάνω δεν νομίζω να μην σε καλύπτει και δεν χρειάζεστε να κάνεις μεγάλη επένδυση!
alex_000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 όχι δυστυχώς στο overwatch τώρα η CPU είναι το bottleneck, αλλά μάλλον θα αλλάξω την κάρτα έτσι και αλλιώς. Θα κάνω edit το αρχικό post. Θα το δώσω το υπάρχον pc όπως είναι σε ένα φίλο.
tanasen01 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Κάρτα γραφικών https://www.amazon.fr/gp/offer-listing/B01GCAW1IA/ref=sr_1_2_olp?s=computers&ie=UTF8&qid=1508025503&sr=1-2&keywords=gtx+1080 Και καλύτερη από την vega 64 είναι η 1080 και την βρίσκεις 100-200€ (στην περίπτωσή σου 200€) φθηνότερα. Το freesync χάνεται αλλά μικρό το κακό. Επίσης για gaming pc εφόσον έχεις μεγάλο budget πας σε i7-8700K ή i5-8600K.
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εντάξει θα αλλάξω την CPU σε intel. Δεν θεωρώ το χάσιμο του freesync ως "μικρό κακό" δυστυχώς. Είναι ο λόγος που παίρνω τον Vega γιατί τα g-sync monitors είναι 300 ευρώ ακριβότερα από τα freesync. -------------------- αυτό θα κάνω τελικά, ίσως ξανακάνω και λίγο overclock αν η κατάσταση είναι πιό plug and play, χωρίς παραπάνω voltages και το σύστημα μένει 10000% σταθερό χωρίς ποτέ crashαρίσματα. Παλιά δεν ήταν έτσι, το overclocking ζάλιζε @@. Σε ένα από τα review διάβασα ήδη ότι παίρνεις 5% παραπάνω από την κάρτα αλλάζοντας μόνο συχνότητα και bandwidth στις μνήμες χωρίς να αλλάξει η κατανάλωση και η θερμότητα. Βοηθήσατε πάντως σε γενικές γραμμές είχατε δίκιο σε πολλά από αυτά που είπατε. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2017 από alex_000
Duck Dodgers Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Στην θέση σου εγώ θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο Οθόνη (αυτή που έχεις βάλει πιο πάνω) Ryzen 1700 (δεν χρειάζεσαι το 'x' αφού δεν θες να κάνεις κάνα σοβαρό oc) Asus Prime X370 Pro Corsair Vengeance Lpx 16Gb 3000mhz και μετά παίζεις σε 1080 ή 1080 ti (αφού σε τρώει να πας ψηλά σε λεφτά ) Μετά αφού διαθέτεις τα χρήματα μπορείς να πας και σε Threadripper!Πάντως το σετ του 1700 με την 1080 είναι πολύ καλός!
ilos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 OP επειδή ανέφερες το overwatch το ξέρεις ότι δεν έχει επίσημη υποστήριξη για ultrawide αναλύσεις? https://us.battle.net/forums/en/overwatch/topic/20744314224?page=1 Για την ακρίβεια έχει το ίδιο fov με 16¨9 kai stretchάρει την εικόνα. Επίσης δεν είναι το μόνο game που κάνει τέτοιες μαϊμουδιές. Πχ στο pubg είναι ακόμα χειρότερα καθώς κάνει crop την εικόνα (μειώνει δηλαδή το fov) και μετά την κάνει resize για ultrawide (με αυτό τον τρόπο δεν δείχνει stretched και αλλοιωμένη όπως στο overwatch). Άλλα games όπως το Dirt Rally, το DOOM και το quake champions έχουν native υποστήριξη και η διαφορά κάνει μπαμ. Αν σε νοιάζει αρκετά το overwatch καλύτερα να κινηθείς σε 27ρι 16:9 144Hz. Επίσης για overwatch δε χρειάζεσαι καν νέο σύστημα, μια καλή ψήκτρα και ο 2500k στα 4.5 GHz με την 1060 θα κόβει κεφάλια σε 1080p .Όσο και αν έχεις απογοητευτεί στο παρελθόν ξαναδοκίμασε εκτός αν έχεις εγγυημένα πρόβλημα να τον σηκώσεις. Με λίγα λόγια μη σε τρώει η τσέπη σου αν παίζεις μόνο OW και HOTS. Πάρε μια καλή οθόνη και μια Noctua και τέλος. 1
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δεν είναι ακριβώς όπως το λεει στο thread, παίζει το OW σε ultra wide πλέον (όταν ήταν το thread δεν είχε κάν 21:9), αλλά παίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεις στο PUBG (cropping & resizing). Πολύ απογοητευτικό για τον Jeff και την ομάδα του. Νομίζω θα ξεκολλήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον και θα ξεκλειδώσουν το FOV, καθώς το Utrlawide gaming θα γίνει το norm. Στο hots που παίζω επίσης αρκετά όμως, η ultrawide θα κάνει διαφορά, όπως και σε day to day takss και σε οποιοδήποτε άλλο game που παίζει ultra wide. Στα υπόλοιπα που λες έχεις δίκιο αν κρατήσω το monitor που έχω, δεν χρειάζεται να κάνω κάτι εκτός να κάνω overclock την CPU μου και θα τρέχει μια χαρά στα 120hz (ήδη έχω 27ρι 120hz και το ow τρέχει οκ σε low / med), αλλά έχω ψηθεί να πάω ultrawide με freesync η gsync.
ilos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Κλασσική περίπτωση με τρώει η τσέπη μου δηλαδή (και εγώ από 2500k πήγα στο σύστημα της υπογραφής πριν 2 μήνες).. Πήγαινε σε coffee lake 8600k/8700k τότε. Η 1060 θα είναι οριακή για 2560x1080 144Hz (στο overwatch θα την παλέψει στα άλλα χλωμό). Για 3440x1440 ούτε λόγος βέβαια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα