warewolf Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Όταν λες ισως δυσκολέψουν τον ενισχυτή σημαίνει ότι μπορεί στο μέλλον να έχω πρόβλημα ή απλά δεν θα έχουν την μέγιστη απόδοση-ποιότητα ήχου; και τελευταία ερώτηση νομίζω... Το ότι τα 2 ηχεία είναι 4 ohm ενώ το κεντρικό είναι 8 ohm είναι πρόβλημα ή δε μας απασχολεί; Η εμπεδηση ενος ηχειου δεν ειναι σταθερη κι ας δηλωνει 8 ή 6 'η 4 ωμ. Αναλογως του συχνοτικου περιεχομενου που παιζει, η εμπεδηση μεταβαλεται. Ενα 8ωμο, μπορει να στιγμες να πεσει και στα 6 ή και λιγοτερο. Υπο αυτη τη λογικη ενα 6ωμο ηδη ειναι χαμηλοτερα. Ενας ενισχυτης οσο πιο μικρη αντισταση βλεπει, τοσο παραπανω ρευμα μπορει να περασει. Το ρευμα θα τον υπερθερμανει και εξαρταται απο τα υλικα του ποσο θα υπερθερμανθει και ποτε θα βγαλει overload ωστε να ενεργοποιηθει το κυκλωμα προστασιας του και να κλεισει για να ψυχθει. Αν τωρα εγω παω και βαλω ενα αναισθητο σχετικα ηχειο σε ευαισθησια και με αναγκαζει να ανοιγω παραπανω το volume για να ανεβαζω πολυ μεγαλες σταθμες, επειδη ετσι μου αρεσει, αν το ηχειο εχει αρκετα μικρη εμπεδηση, αν ο ενισχυτης παιζει τσιτα, θα ζοριζεται απο θερμοκρασια. Δεν ειναι απαγορευτικο να χρησιμοποιουνται 6ωμα ηχεια, απλα καλο θα ειναι ο ενισχυτης να ειναι κατασκευασμενος για περισσοτερα ρευματα σε αντοχη και τα ηχεια οσο το δυνατον ευαισθητα για να μην αναγκαζεσαι να ανεβαζεις το volume. Υπο αυτη τη λογικη και μονο, συνηθως προτιμουμε τα 8ωμα ηχεια, δεν εχει να κανει με την ποιοτητα ηχου, απλα με την ευκολη οδηγηση του ηχειου. Ειδικα οταν μιλαμε για entry level ενισχυτες συνηθως ισχυως 80w ανα καναλι (ή και λιγοτερα) καλυτερα να διαλεγουμε 8ωμα ηχεια οσο το δυνατον μεγαλυτερης ευαισθησιας για να επιτυγχανουμε πιο ευκολα τις σταθμες που θελουμε απο πλευρας οδηγησης και μονο. Αυτος ειναι ενας γενικος μπουσουλας και οχι απολυτος κανονας βεβαια. Οσον αφορα για το pre out που ρωτησες πιο πανω. Παλαιοτερα οι περισσοτεροι AV ενισχυτες ειχαν συχνοτερα pre outs εξοδους, ενω τωρα για λογους οικονομιας τις βρισκεις σε καποια μοντελα ακριβοτερα. Οι pre out ειναι εξοδοι προενισχυσης, οπου ο πολυκαναλος ενισχυτης θα δουλεψει ως προενισχυτης και εν συνεχεία θα συνδεσεις καποιον καλυτερο και δυνατοτερο αν χρειαζεται δικαναλο ενισχυτη, ωστε να παιξουν καλυτερα τα ηχεια που εχεις αν ειναι αρκετα ποιοτικα και αυτα για μουσικη επιλεγμενα. Και ενα γενικοτερο αναγνωσμα περι ηχειων για οποιον ενδιαφερεται. http://avmentor.gr/howto/speakers_0.htm 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Τα ηχεία βάσης δλδ δεν θα τα βάλεις πάνω σε βάσεις? Ακουμπηστά στο επίπλο της tv θα είναι ή κρεμαστά? Μπορείς να στείλεις ένα σχέδιο/φωτό του χώρου σου? Για εμένα πάντως είναι τελείως mismatched το σύνολο και η επένδυση 2000 για κάτι τέτοιο κακή κίνηση. Προτάσεις: 1. Το κεντρικό overkill για αυτό το budget. Αν βγάλεις 200 ευρώ απο το κεντρικό τότε πας και παίρνεις τον x3300w με αυτά. 2. Βρες μια τριάδα μπροστά που να είναι όσο πιο ίδια γίνεται οπότε στα pan να υπάρχει ομοιογένεια. 3. Στα 600 ευρώ καναλέω παίρνεις καλύτερo sub ή ακόμα και 2. 4. Πήγαινε σε κάποιο εμπορο που δεν θέλει να σε δαγκώσει, να σου πει αλλη μια άποψη βάση του budget σου(και λιγο παραπάνω) και να ακούσεις διάφορες σειρές ηχείων. Μετά κάνεις έρευνα αγοράς και από το εξωτερικό αφού κάποια κομμάτια μπορείς να τα βρείς μέχρι και μιση τιμή κάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jackv Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας!!! Ο x3300w βλέπω έχει τα διπλά χρήματα από τον x1400h οπότε και 200 ευρώ να κερδίσω από το κεντρικό δε το φτάνω... Τι Sub μου προτείνεις στα ίδια χρήματα(490); Σχέδιο δεν έχω κάτι πρόχειρο τώρα αλλά τα 2 ηχεία θα μπουν δεξια κι αριστερά απο την τηλεόραση πάνω σε έπιπλο,το κεντρικό απο κάτω της(πάλι σε έπιπλο) και το sub δίπλα απο το έπιπλο στο πάτωμα Κάποιο μεγάλο μαγαζί(νότια προάστια) να πάω να ακούσω κι άλλα ηχεία;όποιος θέλει μου στέλνει πμ για να μη θεωρηθεί διαφήμιση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 x3300w στα 700 https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5071679_-avr-x3300w-denon.html sub https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4618987_-r-115sw-klipsch.html https://www.skroutz.gr/s/386248/Sunfire-SDS-12.html?from=catspan&keyphrase=sds-12 Παίζει τεράστειο ρόλο ο χώρος σου, σε έναν κακό χώρο/στήσιμο όσο καλό σύστημα και να στήσεις δεν θα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Επίσεις ο χώρος επιρεάζει και κάποιες παραμέτρους επιλογής ηχείων, πχ θέση bass reflex κτλ. Σου έστειλα pm για τον εμπορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jackv Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα πήγα και άκουσα μερικά ηχεία ακόμη...Αυτό που μου άρεσε είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html Ήθελα να ακούσω και αυτό (για center) https://www.skroutz.gr/s/385148/Dali-Zensor-Vokal.html και αυτό για subwoofer https://www.skroutz.gr/s/385149/Dali-SUB-E-12-F.html#sku-info αλλά δε τα είχε διαθέσιμα Τι γνώμη έχετε σε σχέση με τα προηγούμενα που είχα δει;( chario ηχεία και advance acoustic subwoofer ) Με τα klipsch δεν τρελάθηκα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jackv Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 πως ανεβάζω φωτογραφία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jackv Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Κανείς να έχει τα dali; και ειδικά το subwoofer που δε το άκουσα να πει γνώμη; Είναι δυνατό; Η να δώ κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Ειχα τα dali τα 7, οχι ομως και το sub. Ειχαν αρκετα ποιοτικο ηχο και σαφως καλυτερα απο τα clipsch. Αξιζει να τα ακουσεις. Στα subs οι διαφορες δεν ειναι ευκολα αντιληπτες να ξερεις, εκτος και αν η κατηγορια τιμης και ποιοτητος ξεφευγει αρκετα. Δλδ μπορεις να κανεις τη δουλεια σου και σχετικα με πιο λιγα χρηματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Για sub μπορείς να δεις και εδώ στις αγγελίες, πωλούνται κατά καιρούς διαμάντια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jackv Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Τελικά καταλήγω στα chario.Αφού άκουσα αρκετά ηχεία και στο τέλος ήμουν μεταξύ dali zensor 3 και chario τα δεύτερα έχουν αισθητή διαφορά προς το καλύτερο...τα άκουσα κι με τον denon avr-x1400h κι η ένταση με καλύπτει... Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το sub. Δε κατάφερα να ακούσω άλλο πέραν του kubik 200. Μου φάνηκε ΠΟΛΥ δυνατό αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης...Δεν ξέρω δηλ αν ένα dali ή ένα klipsch 12'' όμως που είναι στα ίδια χρήματα είναι δυνατότερο... το kubik 200 έχει 2 10'' ηχεία ένα παθητικό κι ένα ενεργό...δεν βρίσκω και καμία κριτική γι αυτό στο internet... Σε μεταχειρισμένο δεν έχω δει κάτι στα χρήματα που ψάχνω... Μίλησα και με την svs και μου είπαν για το χώρο μου χρειάζομαι pb2000. Οπότε το ξεχνάω λόγο χρημάτων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα