Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήταν μια βοήθεια σχετικά με την πολιτική DoA που παρέχει ένα κατάστημα . Την Πέμπτη παρέλαβα κάποια πράγματα και το ένα από τα δύο dimm της ram ήταν ελαττωματικο και τις έστειλα πίσω σήμερα αλλά μου είπαν πως η διαδικασία θα διαρκέσει ένα μισή μήνα. Ήθελα να ρωτήσω τι δικαιώματα έχω σχετικά με αυτό όπως πχ να ζητήσω τα χρηματα μου πίσω ή αλλαγή του προϊόντος.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Από ποιο κατάστημα ???

Η πολιτική του καταστήματος έχει doa???

Στην τελική έχεις δικαίωμα υπαναχώρησις 14 ημερών....... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι έχει DoA απλά μου είπαν ότι θα πρέπει να το στείλουν στην εταιρεία για να δουν αν όντως έχει πρόβλημα και γενικά η διαδικασία για να μου τις στείλουν θα πάρει 1.5 μήνα .

Επεξ/σία από SingSong
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι έχει DoA απλά μου είπαν ότι θα πρέπει να το στείλουν στην εταιρεία για να δουν αν όντως έχει πρόβλημα και γενικά η διαδικασία για να μου τις στείλουν θα πάρει 1.5 μήνα .

Refurbishment μου μυρίζει εμένα πάντως.

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Like 1
Δημοσ.

Μόλις μίλησα μαζί τους και μου είπαν πως υπαναχώρηση γίνεται μόνο εάν δεν έχει ανοιχτεί η συσκευασία και δεν έχει χρησιμοποιηθεί το προϊόν . Στον οδηγό του Σκρουτζ δεν διάβασα κάτι τέτοιο ; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι πάνω σε αυτό;

Μου είπε πως η μόνη επιλογή μου τώρα είναι να περιμένω ένα μήνα + για την απάντηση της εταιρείας.

Δημοσ.

Τους είπα πως δεν μπορώ να μείνω χωρίς υπολογιστή για ενα μήνα λόγω σχολής αλλά δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή . Για αυτό ρωτάω εδώ μήπως γνωρίζετε αν μπορώ να κάνω κάτι πχ να παραγγείλω άλλες μνήμες από το ίδιο ή από άλλο κατάστημα και όταν δουν ότι οι πρώτες ήταν ελαττωματικές να μου επιστρέψουν τα χρήματα.

Δημοσ.

Μόλις μίλησα μαζί τους και μου είπαν πως υπαναχώρηση γίνεται μόνο εάν δεν έχει ανοιχτεί η συσκευασία και δεν έχει χρησιμοποιηθεί το προϊόν . Στον οδηγό του Σκρουτζ δεν διάβασα κάτι τέτοιο ; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι πάνω σε αυτό;

Μου είπε πως η μόνη επιλογή μου τώρα είναι να περιμένω ένα μήνα + για την απάντηση της εταιρείας.

Έτσι είναι. Υπαναχώρηση ισχύει μόνο εφόσον δεν το έχεις ξεσφραγίσει.

Τώρα για το DOA, δεν ξέρω τι γίνεται. Σε καταστήματα με service, διαπιστώνεται ότι όντως σου ήρθε προβληματικό και συνήθως κάνουν την αντικατάσταση επί τόπου. Σε καταστήματα όμως που δεν έχουν τεχνικό τμήμα κάποιος πρέπει να αποφανθεί ότι όντως υπάρχει πρόβλημα πριν γίνει αντικατάσταση, οπότε σε αυτήν την περίπτωση το στέλνουν πίσω.

Άποψη μου, πολύ χαζό όλο αυτό. Αφoύ έχεις DoA, άλλαξε το του ανθρώπου και μην τον ταλαιπωρείς. Αλλιώς να μην γράφεις ότι υποστηρίζεις DoA, αφού η διαδικασία που ακολουθείς είναι σαν την διαδικασία της εγγύησης που θα ακολουθούσες και μετά από 6 μήνες από την αγορά.

Δυστυχώς όταν αγοράζεις από το -με διαφορά σε κάποιες περιπτώσεις- φθηνότερο κατάστημα του σκρουτζ, παίρνεις και τα ρίσκα σου.

Θα μπορούσες να το κυνηγήσεις κάπως ίσως με συνήγορο κτλ, αλλά και πάλι φοβάμαι ότι την αναμονή δεν την γλιτώνεις.

• Like 2
Δημοσ.

να αγορασεισ απο αλλου και θα απαιτησεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσο που εδωσεσ

με το αιτιολογικο οτι 1,5 μηνασ και "υποστηριξη" δεν συνάδουν.(δεν "κολλάνε")

Δημοσ.

Παρακάτω τι αναφέρεται περί DOA στο site του mustshop:
https://mustshop.gr/doa-dead-on-arrival.html

Το mustshop.gr προστατεύει τις αγορές σας. Αγοράζοντας από το mustshop.gr οποιοδήποτε προϊόν, πέρα από την επίσημη εγγύηση του κατασκευαστή, σας παρέχουμε επιπρόσθετα εγγύηση άμεσης αντικατάστασης του σε περίπτωση DOA (εξαρχής ελαττωματικό προϊόν). Η εγγύηση DOA παρέχεται για έως 7 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος, υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Το προϊόν πρέπει να επιστραφεί από τον πελάτη στο mustshop.gr  εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του, με την πλήρη συνοδευτική συσκευασία του. Ήτοι να περιλαμβάνονται στη συσκευασία πέρα από τη συσκευή, όλα τα παρελκόμενα, όπως ενδεικτικά: μπαταρίες, φορτιστής, Hands Free, Bluetooth, ακουστικά, εγχειρίδιο οδηγιών , CDs, καλώδια,... κλπ, όπως αυτά περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης. Επίσης η συσκευασία θα πρέπει να είναι πλήρης και σε άριστη κατάσταση, ( όπως ακριβώς αγοράστηκε ) χωρίς σκισίματα, τσαλακώματα και με ευανάγνωστα τα σειριακά νούμερα.

Η αδυναμία λειτουργίας του προϊόντος πρέπει να οφείλεται σε ελάττωμα του κατασκευαστή και όχι σε βλάβη που προκλήθηκε από κακή χρήση του προϊόντος, όπως για παράδειγμα και όχι αποκλειστικά από πτώση, λειτουργία εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή, επέμβαση στο εσωτερικό του από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς κτλ. Η συσκευή δεν πρέπει να έχει υποστεί αντικανονική χρήση ή να φέρει σημάδια κακής μεταχείρισης (γρατσουνιές, χτυπήματα, σπασίματα, υγρασία, σημάδια οξείδωσης, στρεβλώσεις, ....κ.α.).

Το DOA καλύπτει μια συσκευή ΜΟΝΟ στην περίπτωση που θα φτάσει στον πελάτη χωρίς να λειτουργεί. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί μέρος αυτής καλύπτει τη συσκευή η εγγύηση και όχι το DOA.

Με λίγα λόγια μιλάει για ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση σε περίπτωση που είναι νεκρό κατά την παραλαβή το προιόν.
Επίσης κάτω κάτω λέει ότι:
"Το DOA καλύπτει μια συσκευή ΜΟΝΟ στην περίπτωση που θα φτάσει στον πελάτη χωρίς να λειτουργεί. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί μέρος αυτής καλύπτει τη συσκευή η εγγύηση και όχι το DOA"

Οι μνήμη σου ήρθε νεκρή τελείως? Δεν την αναγνωρίζει καθόλου το PC?

ΕΔΙΤ: Παρακάτω βέβαια διάβασα τα ακόλουθα:

Η συσκευή σας θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ελεγχθεί από το αντίστοιχο Τεχνικό Τμήμα του  Εξουσιοδοτημένου Αντιπροσώπου-Εισαγωγέα-Διανομέα σε χρονικό διάστημα που δεν καθορίζει (και κατά συνέπεια δεν ευθύνεται) το mustshop.gr προτού προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια για αντικατάσταση, αλλαγή, πίστωση από εμάς, ή επισκευής της (η διαδικασία αυτή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να ελεγχθεί αν η συσκευή λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πτώσεις, χτυπήματα, πτώση υγρών,....) πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της αντίστοιχης εγγύησης ή είναι  DOA και ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που παρήλθε από την αγορά της συσκευής σας. Σε κάθε περίπτωση αντικατάσταση της συσκευής ΔΕΝ μπορεί να γίνει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, ακόμα και αν έχουν περάσει ώρες από την αγορά της συσκευής από το mustshop.gr, αν πρώτα δεν μας δοθεί εντολή ή ενημερωτικό δελτίο από το εξουσιοδοτημένο τεχνικό τμήμα τους Αντιπροσώπου - Διανομέα που θα πρέπει πρώτα να την ελέγξει.

Δηλαδή τελικά σύμφωνα με τους όρους τους είναι άμεση η αντικατάσταση ή όχι? Ό,τι να ναι μου φαίνεται γράφουν.

Δημοσ.

Το χαλασμένο dimm αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή αλλά μετά από 15-20 λεπτά χρήσης blue screen με error memory management. Από ότι καταλαβαίνω όταν παίρνει δεδομένα σεια συγκεκριμένη θέση στην ram κρασάρει. Συγκεκριμένα όταν δοκίμασα το χαλασμένο dimm μόνο του πέταξε blue screen σε λιγότερο από 2 λεπτά .

Πάντως πραγματικά δεν γίνεται χωρίς υπολογιστή για ένα μήνα . ΤΕΙ πληροφορικής χωρίς υπολογιστή δεν συνδυάζονται εύκολα

Να συμπληρώσω ότι η συσκευασία δεν ήταν σφραγισμένη με κάτι . Ήταν απλά η συσκευασία με τις ραμ . Ούτε αυτοκόλλητο για να σφραγίσει ούτε τίποτα. Μου φάνηκε περίεργο αλλά δεν έδωσα σημασία

• Like 1
Δημοσ.

Το χαλασμένο dimm αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή αλλά μετά από 15-20 λεπτά χρήσης blue screen με error memory management. Από ότι καταλαβαίνω όταν παίρνει δεδομένα σεια συγκεκριμένη θέση στην ram κρασάρει. Συγκεκριμένα όταν δοκίμασα το χαλασμένο dimm μόνο του πέταξε blue screen σε λιγότερο από 2 λεπτά .

Πάντως πραγματικά δεν γίνεται χωρίς υπολογιστή για ένα μήνα . ΤΕΙ πληροφορικής χωρίς υπολογιστή δεν συνδυάζονται εύκολα

Θα σε συμβούλευα να τους ρωτήσεις ξεκάθαρα αν αποδειχθεί ότι εν τέλη είναι ελαττωματικό το dimm, θα σου επιστρέψουν ακέραιο το ποσό;

Ζήτησε την απάντηση και γραπτώς. Εφόσον είναι θετική η απάντηση τους προχώρα σε αγορά νέου.

Δημοσ.

Δηλαδή με mail. Εάν η απάντηση είναι θετική και μετά μου κάνουν ιστορίες το mail θα είναι αρκετό για να τους αναγκάσω να μου δώσουν πίσω τα χρήματα μου ;

Δημοσ.

Δηλαδή με mail. Εάν η απάντηση είναι θετική και μετά μου κάνουν ιστορίες το mail θα είναι αρκετό για να τους αναγκάσω να μου δώσουν πίσω τα χρήματα μου ;

Σου προτείνω να μιλάς μόνο γραπτώς από δω και πέρα μαζί τους ώστε σε επικείμενη καταγγελία να έχεις αποδείξεις.

Ο μόνος τρόπος που βλέπω να μην παίρνεις χρήματα πίσω είναι να σουν πουν ότι τους είπε ο αντιπρόσωπος/σέρβις/προμηθευτής ότι την ζημιά την προκάλεσες εσύ. 

Δημοσ.

Λογικό και αναμενόμενο αγαπητοί.

Το εν λόγω site λειτουργεί ιντερνετικά μονο,δεν έχει φυσικό κατάστημα να πας τις μνήμες να βγάλεις άκρη.

Επίσης Μέγα λάθος που ο κόσμος δεν τσεκαρει τους όρους του κάθε καταστήματος και απλά αγοράζει επειδή βλέπει την χαμηλότερη τιμή .

Όταν όμως συμβει κάτι και βλέπουμε γιατί είναι το φθηνότερο της αγοράς,τότε αρχίζουν τα παρατραγουδα.

Το έχουμε δει άπειρες φορές και κυρίως από άλλα φθηνά καταστήματα.

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ξεκινήσει τις διαδικασίες με συνήγορο και ΓΓΚ,αν και 1.5μηνα για μνήμες ram είναι πάρα πολύ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...