leriban Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορεί αυτή να είναι η εξήγηση. Παράλληλα με τη τιμή που ανεβαίνει κατακόρυφα, κατακόρυφα πέφτει και ο αριθμός τον καταστημάτων που τα πουλάνε. Για αυτό και η αύξηση της τιμής μάλλον. Ίσως μπορεί να περιμένουν μερικοί κάτι τέτοιο και δεν κάνουν παραγγελίες. το εγραψα γιατι δουλευω σε μαγαζι πωλησης κινητων. απλα περιμενουμε να δουμε που θα καταληξει ολο αυτο!
isay Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Άπειρη συζήτηση που με δυο λογια θα τελείωνε. Αλλαξε ο νομος και πλεον ο χονδρεμπορος αγοράζει και μεταπουλα χονδρική χωρίς φπα. Το κατάστημα λιανικής ειναι υπεύθυνο να πάρει το φπα απο τον πελάτη και να το αποδώσει. Αλλαξε ναι μεν αλλά υπάρχουν ασάφειες που κάνει αρκετους χοντρέμπορους να ειναι φιδολοί και σε αναμονή (για διαφορους λογους). Αρα μείωση της προσφοράς, οποτε αυξηση της μέσης τιμής (η ζήτηση ειναι σταθερή). Αυτό ήταν το υγιές κομμάτι της αγορας. Πάμε τώρα στο παράλογο που κινουνται τα περισσότερα μαγαζιά χοντρικής και λιανικής. Κάνοντας μαιμουδιές με την αποδοση του φπα (π.χ. αλλοδαπος με επιχειρηση για 3 μήνες) μπορουσαν να πουλάνε χοντρική φθηνότερα απο τις υγιεις/σοβαρές/νομιμες επιειρήσεις άρα "κλέψιμο". Επισης μικρά μαγαζιά λιανικής που δεν μπορουν να κοψουν φπα (π.χ. παπουτσάδικο που πουλά και κινητά, αρα δεν μπορει να πάρει και αποδώσει φπα για ηλεκτρονικές συσκευές) δεν μπορει πλεον να πουλα (τις φθηνότερες τιμές). Σε αυτά μπαινει και το επιπλεον εργατικό κόστος για την αμεση αποδωση του φπα (λογιστικά) Ο νομος εγινε για να προστατευσει την αγορα. Αυτό εχει σαν αποτελεσμα να ανέβουν οι τιμές λιανικής, οχι επειδή άλλαξε ο νομος (κακέ νομοθέτη) αλλά γιατί με το νεο νομο ειναι πολύ πιο δυσκολο να γίνουν κλεψιές με το φπα (άμμεσες ή έμμεσες). Λύση; ΥΠΟΜΟΝΗ! Οποιος αγοράσει τώρα, το παιρνει στο ακριβότερο επιπεδο. Θα βγουν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, θα αρχίσουν παλι να ρέουν τα προιόντα στην αγορα και θα πέσουν πάλι οι τιμές ΑΛΛΑ οχι στα προτερα επιπεδα γιατί θα ειναι πολύ πιο δυσκολο να μπει χέρι στο φπα. Σίγουρα κάποιοι θα βρουν τρόπο αλλά μεχρι να γινει και να καθιερωθεί στην αγορα, οι τιμές θα ειναι ψηλά σε σχέση με τον προηγουμενο μήνα. (εδω τελειώνει το κομμάτι της απαντησης) Να ξεκαθαρίσω κάτι με τη λέξη "κλέψιμο". Δεδομένου οτι ειμαι μισθωτός, για κάποια πράγματα θα αναζητήσω τρόπους μειωσης του κόστους αγοράς (π.χ. δε θέλω απόδειξη) αλλά δε δέχομαι να δίνω σε κάποιον φπα και να το τσεπώνει. Πρόσφατα ξαδερφος μου αγορασε κάποια ειδη απο μαγαζί (οχι ηλεκτρονικά) και ετυχε να ειμαι μαζί. Ποσό κάπου 250 ευρω. Του λεει λοιπον ο μαγαζάτορας οτι αν δεν κόψει απόδειξη θα του κανει 10% εκπτωση και βλέπω το χαιβάνι τον ξάδερφο να ειναι ετοιμος να δεχτεί. Χώνομαι και αρχίζω "διακριτικό κράξιμο" στο μαγαζατορα γιατί με τον τρόπο αυτό πρωτον δεν εκανε καμια εκπτωση αλλά ίσα ισα τσεπωνε παραπάνω. Του λεω, χωρίς αποδειξη έκπτωση 24% καρφωτά. Κάνει το λάθος να πει τη μαλακια οτι αμα μας πιάσουν απεξω θα φάει προστιμο ... Εκει αρχισα το πανηγύρι. Πριν δεν τον "αγχωνε" και επιπλεον χωρίς την αποδειξη δε θα φορολογηθεί και για τα 250 ευρω, δηλαδή κέρδος πάνω στο κέρδος (του μισου φπα). Τελικά δεν έκοψε αποδειξη και η έκπτωση ήταν ολο το ΦΠΑ. Γενικά στα μαγαζιά να ειστε "πιο έμποροι" απο τους μαγαζάτορες. Δε θες παραστατικά; Βγάζεις το ΦΠΑ. Τελεία. 9
stelios18120 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Άπειρη συζήτηση που με δυο λογια θα τελείωνε. Αλλαξε ο νομος και πλεον ο χονδρεμπορος αγοράζει και μεταπουλα χονδρική χωρίς φπα. Το κατάστημα λιανικής ειναι υπεύθυνο να πάρει το φπα απο τον πελάτη και να το αποδώσει. Αλλαξε ναι μεν αλλά υπάρχουν ασάφειες που κάνει αρκετους χοντρέμπορους να ειναι φιδολοί και σε αναμονή (για διαφορους λογους). Αρα μείωση της προσφοράς, οποτε αυξηση της μέσης τιμής (η ζήτηση ειναι σταθερή). Αυτό ήταν το υγιές κομμάτι της αγορας. Πάμε τώρα στο παράλογο που κινουνται τα περισσότερα μαγαζιά χοντρικής και λιανικής. Κάνοντας μαιμουδιές με την αποδοση του φπα (π.χ. αλλοδαπος με επιχειρηση για 3 μήνες) μπορουσαν να πουλάνε χοντρική φθηνότερα απο τις υγιεις/σοβαρές/νομιμες επιειρήσεις άρα "κλέψιμο". Επισης μικρά μαγαζιά λιανικής που δεν μπορουν να κοψουν φπα (π.χ. παπουτσάδικο που πουλά και κινητά, αρα δεν μπορει να πάρει και αποδώσει φπα για ηλεκτρονικές συσκευές) δεν μπορει πλεον να πουλα (τις φθηνότερες τιμές). Σε αυτά μπαινει και το επιπλεον εργατικό κόστος για την αμεση αποδωση του φπα (λογιστικά) Ο νομος εγινε για να προστατευσει την αγορα. Αυτό εχει σαν αποτελεσμα να ανέβουν οι τιμές λιανικής, οχι επειδή άλλαξε ο νομος (κακέ νομοθέτη) αλλά γιατί με το νεο νομο ειναι πολύ πιο δυσκολο να γίνουν κλεψιές με το φπα (άμμεσες ή έμμεσες). Λύση; ΥΠΟΜΟΝΗ! Οποιος αγοράσει τώρα, το παιρνει στο ακριβότερο επιπεδο. Θα βγουν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, θα αρχίσουν παλι να ρέουν τα προιόντα στην αγορα και θα πέσουν πάλι οι τιμές ΑΛΛΑ οχι στα προτερα επιπεδα γιατί θα ειναι πολύ πιο δυσκολο να μπει χέρι στο φπα. Σίγουρα κάποιοι θα βρουν τρόπο αλλά μεχρι να γινει και να καθιερωθεί στην αγορα, οι τιμές θα ειναι ψηλά σε σχέση με τον προηγουμενο μήνα. (εδω τελειώνει το κομμάτι της απαντησης) Να ξεκαθαρίσω κάτι με τη λέξη "κλέψιμο". Δεδομένου οτι ειμαι μισθωτός, για κάποια πράγματα θα αναζητήσω τρόπους μειωσης του κόστους αγοράς (π.χ. δε θέλω απόδειξη) αλλά δε δέχομαι να δίνω σε κάποιον φπα και να το τσεπώνει. Πρόσφατα ξαδερφος μου αγορασε κάποια ειδη απο μαγαζί (οχι ηλεκτρονικά) και ετυχε να ειμαι μαζί. Ποσό κάπου 250 ευρω. Του λεει λοιπον ο μαγαζάτορας οτι αν δεν κόψει απόδειξη θα του κανει 10% εκπτωση και βλέπω το χαιβάνι τον ξάδερφο να ειναι ετοιμος να δεχτεί. Χώνομαι και αρχίζω "διακριτικό κράξιμο" στο μαγαζατορα γιατί με τον τρόπο αυτό πρωτον δεν εκανε καμια εκπτωση αλλά ίσα ισα τσεπωνε παραπάνω. Του λεω, χωρίς αποδειξη έκπτωση 24% καρφωτά. Κάνει το λάθος να πει τη μαλακια οτι αμα μας πιάσουν απεξω θα φάει προστιμο ... Εκει αρχισα το πανηγύρι. Πριν δεν τον "αγχωνε" και επιπλεον χωρίς την αποδειξη δε θα φορολογηθεί και για τα 250 ευρω, δηλαδή κέρδος πάνω στο κέρδος (του μισου φπα). Τελικά δεν έκοψε αποδειξη και η έκπτωση ήταν ολο το ΦΠΑ. Γενικά στα μαγαζιά να ειστε "πιο έμποροι" απο τους μαγαζάτορες. Δε θες παραστατικά; Βγάζεις το ΦΠΑ. Τελεία. Μετα απο αυτη την απαντηση μπορει κ να κλειδωσει. 1
vasilissouvlaki Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 εγω που ημουν ετοιμος να παρω τωρα θα το παρω το κινητο απο το ebay.
stelios18120 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Γτ δεν τσεκαρεις απο αγγελιες; Πιο φθηνα θα το βρεις
vasilissouvlaki Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Γτ δεν τσεκαρεις απο αγγελιες; Πιο φθηνα θα το βρεις ναι σιγά έτσι και αλλιώς όλοι λένε αθηνα και κατάθεση.
stelios18120 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 ναι σιγά έτσι και αλλιώς όλοι λένε αθηνα και κατάθεση. Τοτε πας γ αγορα στα 600
vasilissouvlaki Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Τοτε πας γ αγορα στα 600 ναι καινούργιο s8 plus τώρα με την εγγύηση δεν ξέρω τι γίνεται πως δουλεύει.
kasmpou Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Οκ Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2017 από kasmpou
masterbil Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Άπειρη συζήτηση που με δυο λογια θα τελείωνε. Αλλαξε ο νομος και πλεον ο χονδρεμπορος αγοράζει και μεταπουλα χονδρική χωρίς φπα. Το κατάστημα λιανικής ειναι υπεύθυνο να πάρει το φπα απο τον πελάτη και να το αποδώσει. Αλλαξε ναι μεν αλλά υπάρχουν ασάφειες που κάνει αρκετους χοντρέμπορους να ειναι φιδολοί και σε αναμονή (για διαφορους λογους). Αρα μείωση της προσφοράς, οποτε αυξηση της μέσης τιμής (η ζήτηση ειναι σταθερή). Αυτό ήταν το υγιές κομμάτι της αγορας. Πάμε τώρα στο παράλογο που κινουνται τα περισσότερα μαγαζιά χοντρικής και λιανικής. Κάνοντας μαιμουδιές με την αποδοση του φπα (π.χ. αλλοδαπος με επιχειρηση για 3 μήνες) μπορουσαν να πουλάνε χοντρική φθηνότερα απο τις υγιεις/σοβαρές/νομιμες επιειρήσεις άρα "κλέψιμο". Επισης μικρά μαγαζιά λιανικής που δεν μπορουν να κοψουν φπα (π.χ. παπουτσάδικο που πουλά και κινητά, αρα δεν μπορει να πάρει και αποδώσει φπα για ηλεκτρονικές συσκευές) δεν μπορει πλεον να πουλα (τις φθηνότερες τιμές). Σε αυτά μπαινει και το επιπλεον εργατικό κόστος για την αμεση αποδωση του φπα (λογιστικά) Ο νομος εγινε για να προστατευσει την αγορα. Αυτό εχει σαν αποτελεσμα να ανέβουν οι τιμές λιανικής, οχι επειδή άλλαξε ο νομος (κακέ νομοθέτη) αλλά γιατί με το νεο νομο ειναι πολύ πιο δυσκολο να γίνουν κλεψιές με το φπα (άμμεσες ή έμμεσες). Λύση; ΥΠΟΜΟΝΗ! Οποιος αγοράσει τώρα, το παιρνει στο ακριβότερο επιπεδο. Θα βγουν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, θα αρχίσουν παλι να ρέουν τα προιόντα στην αγορα και θα πέσουν πάλι οι τιμές ΑΛΛΑ οχι στα προτερα επιπεδα γιατί θα ειναι πολύ πιο δυσκολο να μπει χέρι στο φπα. Σίγουρα κάποιοι θα βρουν τρόπο αλλά μεχρι να γινει και να καθιερωθεί στην αγορα, οι τιμές θα ειναι ψηλά σε σχέση με τον προηγουμενο μήνα. (εδω τελειώνει το κομμάτι της απαντησης) Να ξεκαθαρίσω κάτι με τη λέξη "κλέψιμο". Δεδομένου οτι ειμαι μισθωτός, για κάποια πράγματα θα αναζητήσω τρόπους μειωσης του κόστους αγοράς (π.χ. δε θέλω απόδειξη) αλλά δε δέχομαι να δίνω σε κάποιον φπα και να το τσεπώνει. Πρόσφατα ξαδερφος μου αγορασε κάποια ειδη απο μαγαζί (οχι ηλεκτρονικά) και ετυχε να ειμαι μαζί. Ποσό κάπου 250 ευρω. Του λεει λοιπον ο μαγαζάτορας οτι αν δεν κόψει απόδειξη θα του κανει 10% εκπτωση και βλέπω το χαιβάνι τον ξάδερφο να ειναι ετοιμος να δεχτεί. Χώνομαι και αρχίζω "διακριτικό κράξιμο" στο μαγαζατορα γιατί με τον τρόπο αυτό πρωτον δεν εκανε καμια εκπτωση αλλά ίσα ισα τσεπωνε παραπάνω. Του λεω, χωρίς αποδειξη έκπτωση 24% καρφωτά. Κάνει το λάθος να πει τη μαλακια οτι αμα μας πιάσουν απεξω θα φάει προστιμο ... Εκει αρχισα το πανηγύρι. Πριν δεν τον "αγχωνε" και επιπλεον χωρίς την αποδειξη δε θα φορολογηθεί και για τα 250 ευρω, δηλαδή κέρδος πάνω στο κέρδος (του μισου φπα). Τελικά δεν έκοψε αποδειξη και η έκπτωση ήταν ολο το ΦΠΑ. Γενικά στα μαγαζιά να ειστε "πιο έμποροι" απο τους μαγαζάτορες. Δε θες παραστατικά; Βγάζεις το ΦΠΑ. Τελεία. πίσω από τα μεγάλα καταστήματα λιανικής δραστηριοποιούνται δυο τρις εταιρίες.. συνήθως των ίδιον τον καταστημάτων λιανικής που η πρώτη εταιρία όπου κάνει και την εισαγωγή είναι συνήθως δημιουργημένη με πλαστά έγγραφα... αυτή η εταιρία είτε είναι με πλαστά είτε με νόμιμα έγγραφα κάνει την εισαγωγή νομίμως... και εκεί ξεκινα το μαγείρεμα. ένα προϊόν που το αγοράζει 100 ευρώ από γερμανία για να έρθει ελλάδα δεν έχει στην τιμή φπα. επόμενος πρέπει να το πουλήσει 100€ +24%=124€ για να βγάλει μονο την αξια του προϊόντος και να αποδώσει τα 24 ευρώ στο κράτος σαν φπα που έχει εισπράξει. και αν θέλει κάποιο κέρδος πρέπει να πουλήσει πάνω από τα 124 ευρώ.σωστά μέχρι εδώ; πάμε να δούμε τώρα τι γίνετε στο τέλος... εάν το τηλέφωνο που κόστισε 100 ευρώ πρέπει να πουληθεί 125 για να έχει 1 ευρώ κέρδος, ο (μάγκας) το πουλάει 115 ευρώ μαζί με το φπα.. στην ουσία μπαίνει μέσα γιατί έτσι πουλάει το προϊόν που του έχει κοστίσει 100 ευρώ με 92.74 γιατί τα 22.26 ευρώ πρέπει να αποδοθούν στο κράτος σαν φπα. αλλα ανταυτού αυτά τα λεφτά τσεπώνονται... τώρα τα περισσότερα τηλεφωνα και όχι μονο (κονσόλες tv tablet laptop ) πουλιούνται στις νόμιμες αδελφάκια εταιρίες που έχουν βιτρίνα και κάποια πουλιούνται σε αλλα μαγαζιά << που μονο με μέσον έρχονται σε επαφή >>. η εταιρία χονδρικής αφού δεν θα έχει αποδώσει φπα για κανένα δυο μήνες και έχει μαζευτεί κάποιο σχετικά μεγάλο ποσο το ξεκινάνε σε διακανονισμούς με την εφορία και αφού μαζευτεί ένα υπέρογκο ποσο μπαίνουν σε διαδικασία να κλείσει η παράνομη εταιρία και να ανοίξει μια νέα καινούρια με μηδέν χρέη προς το δημόσιο και φτου και από την αρχή.... τα κεντρικά μεγάλα μαγαζιά βεβαια είναι νόμιμα γιατί αποδίδουν φπα στο τιμολόγιο αγοράς από τα αδελφάκια εταιρίες χονδρικής καθώς και στο κράτος από τα προϊόντα που θα πουλήσουν με ένα πολύ μικρό κέρδος.. Oποτε ο νομος που βγήκε πάει να κόψει αυτό... γιατί ο χονδρέμπορος θα πρέπει να πουλάει το κινητό σε όλους που έχουν μαγαζιά κινητής σε τιμή χωρίς να προσθέσει φπα. και το φπα θα αποδοθεί από τον τελικό καταναλωτή που θα αγοράσει με απόδειξη λιανικής στο κατάστημα όπου θα το αγοράσει και έπειτα αυτό το κατάστημα πρέπει να αποδώσει το φπα στο κράτος που συνήθως αυτό το κατάστημα ήταν και το νόμιμο οποτε ποντάρει σαν κράτος ότι τα τελικά μαγαζιά λιανικής δεν θα είναι μονο αυτά που είναι στον κύκλο της κομπίνας αλλα θα είναι και κάποιοι που αποδίδουν φπα νόμιμα. το θέμα όμως είναι ότι η λογική λέει ότι θα αλλάξει ο κύκλος και θα στήσουν πλέον την νόμιμη εταιρία σαν εισαγωγέα και το τελικό μαγαζί θα είναι το παράνομο που θα εισπράττει το φπα και δεν θα το αποδίδει... και πλέον δεν θα πουλάνε τα κατάστημα χονδρικής κινητά σε άλλες εταιρίες που πουλάνε λιανική κινητά γιατί δεν θα μπορούν να έχουν κέρδος έτσι. το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πρότινος όμως έχει σαν αποτέλεσμα τα έσοδα του κράτους να είναι λιγοστά γιατί εγώ που ήμουν νόμιμος και ήθελα να φέρω κινητό από γερμανία θα μου κόστιζε 124 ευρώ με το φπα και θα έπρεπε να το πουλήσω κοντά στα 130 για να βγάλω 6 ευρώ δεν θα το πάρω από εκεί γιατί δεν πρόκειται να το πουλήσω ποτε εάν αλλου το έβρισκε με 115.. οποτε από σωστούς επιχειρηματίες το κράτος είχε μηδαμινά έσοδα και με δεύτερο τρίτο αποτέλεσμα μας έκοψε αφορολόγητο μας ανέβασε τεκμήρια και φόρους με αποτέλεσμα να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας χαμηλώνει από ιδιώτες το αφορολόγητο και ούτω καθεξής.... Kαι ακούω από πόλους να εξυμνούν τέτοιες εταιρίες που πλουτίζουν από φόρους όταν τους τσεπώνουν γιατί είναι πιο φθηνές και εγώ ήμουν ο κλέφτης της υπόθεσις που θα έβγαζα πολύ λιγότερα χρήματα από ένα κινητό γιατί ίσος το έπαιρνε 20 ευρώ πιο ακριβά...
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Από την στιγμή που ο κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι τα καταστήματα που βάζουν στην τσέπη το ΦΠΑ,δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θέλει τιμές ανταγωνιστικές με την Ευρώπη( amazon και όχι μόνο)και καλώς ή κακώς οι αλυσίδες δεν το προσφέρουν αυτο. Ας γνωριζε ποια καταστήματα δεν έδιναν ΦΠΑ και θα έβλεπες μετά αντίδραση.
ChimairaX Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Από την στιγμή που ο κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι τα καταστήματα που βάζουν στην τσέπη το ΦΠΑ,δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θέλει τιμές ανταγωνιστικές με την Ευρώπη( amazon και όχι μόνο)και καλώς ή κακώς οι αλυσίδες δεν το προσφέρουν αυτο. Ας γνωριζε ποια καταστήματα δεν έδιναν ΦΠΑ και θα έβλεπες μετά αντίδραση. Δεν τίθεται θέμα παράνομου καταστήματος αλλά παράνομου προμηθευτή. Δε μπορεί ένα γνωστό κατάστημα να ρισκάρει να γκρεμίσει το όνομά του. Σε αντίθεση με τους πιο πίσω.
masterbil Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δες και τα γνωστά μαγαζία πού εχουν κίνηση μεγάλη και θα δεις οτι και αυτά κάθε δυο τρία χρόνια αλλάζουν επωνυμία... αλλά οχι διακριτικό τίτλο.. συνήθως εταιρία περιορισμένης ευθύνης... επε. Δεν βγαίνει άκρη γιατί και πού θα πεις τι γίνετε σε κάποιους παίρνεις την μεγαλόπρεπη απάντηση hεστικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα