Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, χτες πήρα και έστεισα το εξής σύστημα:
Mobo: Gigabyte AB350 Gaming 3 (updated το BIOS στην τελευταία έκδοση F8)

RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz (2x8gb)

CPU: Ryzen 1600X

PSU: Corsair CS650M

M2 SSD: ADATA XPG SX8000 256gb

Λοιπόν το κουλό πρόβλημα που έχω είναι το εξής, το οποίο συνέβαινε και πριν να κάνω update το BIOS:

Όπως λέω και στον τίτλο, αν κάνω save and exit στο BIOS ο υπολογιστής μετά δεν κάνει boot (ανάβει για μισό δευτερόλεπτο και κατευθείαν σβήνει μόνος του). Ακολούθως προσπαθεί συνέχεια να ανοίξει μόνος του και σβήνει όπως και την πρώτη φορά. Όταν λέω σβήνει εννοώ κλείνουν τα πάντα, σαν να τραβάς την πρίζα.

Μετά από αυτό ο μόνος τρόπος για να δουλέψει (από αυτό το pc γράφω τώρα) είναι να κλείσω το ρεύμα, να βγάλω την μπαταρία της μητρικής και ως δια μαγείας μετά ανοίγει κανονικά με τις αλλαγές που είχα κάνει στο BIOS να είναι αποθηκευμένες!!! ενώ η μπαταρία έχει βγει για κάμποσα δευτερόλεπτα... WTF?

Τις RAM τις έβαλα σε XMP Profile 3200Mhz και σύμφωνα με το BIOS λειτουργούν στα 3200. Το CPU-Z όμως μου λέει ότι είναι 1064,1Mhz (θα έπρεπε να είναι 1600 για να αντιστοιχεί σε 3200)

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Μητρική? Τροφοδοτικό? Κάτι άλλο? Δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω πιά...

Σημειώνω ότι όσο δεν πειράζω το BIOS το PC δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα... Έκανα φορμάτ κτλπ κανονικά.

Υ.Γ. το pc το είχα ανοικτό όλο το βράδυ (χωρίς να ζορίζεται, έκανε update τα win10) και οι θερμοκρασίες του είναι οι εξής (είναι ΟΚ για το σύστημα?):

cpu: 35,0

chipset: 47,0

VRM MOS: 53.0

system 1: 35,0

PCIEX16: 39,0

VSOC MOS: 48.0

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.

Κλεισε το xmp 

Το ιδιο κανει και σε μενα

Όντως αυτό ήτανε, το υποψιαζόμουν αλλά επειδή δούλεψε την πρώτη φορά και μου εμφάνιζε ότι οι μνήμες δουλεύουν στα 3200 με το profile δεν το πείραξα (μιάς και λόγω του προβλήματος δεν μπορούσα να κάνω συνέχεια δοκιμές).

Καμιά λύση για να δουλέψουν γρηγορότερα οι μνήμες?

Υ.Γ. βασικά άστο, μεταφέρω την κουβέντα για τις μνήμες στο νήμα με της μητρικές/ραμ

Δημοσ.

Βαζεις τις ρυθμισεις χειροκινητα και θα δουλεψουν. Νομιζω οτι τα volt στις μνημες θα πρεπει να τα πας στο 1.48

Δημοσ.

Βαζεις τις ρυθμισεις χειροκινητα και θα δουλεψουν. Νομιζω οτι τα volt στις μνημες θα πρεπει να τα πας στο 1.48

1,48 για 3200 είναι πολύ. Πάνω από 1.4 θα χρειαστεί για 3200+

• Like 1
Δημοσ.

1.35 ειναι τα stock για 3200 ,αμα εχει θεμα τοτε ας δώσει λιγο παραπανω

• Like 1
Δημοσ.

Οι αντίστοιχες 3000 μνήμες με xmp ανοιχτό στο ίδιο mobo παίζουν χωρίς πρόβλημα και δίνει αυτόματα 1.38v. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω χειροκίνητα volts

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...