Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ξεκινάω μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα από Οκτώβρη και σκέφτομαι να προβώ σε αγορά νέου λάπτοπ.

Αρχικά αυτή τη στιγμή έχω ένα fujitsu-siemens i5 7200u / 8GB ram / 256GB SSD / Intel HD 520.

Για τη χρήση που του κάνω αυτή τη στιγμή είναι άψογο. Η χρήση είναι η εξής:

MOOC (edx,coursera)

ελαφρύ coding σε java, python,R,VBA

Browsing

Movies/Music

Δεν παίζω παιχνίδια και το πιο βασικό, επειδή προέρχομαι από το χώρο του engineering δεν ξέρω καν τι ανάγκες θα έχω. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ψιλογενικό και δεν αναφέρει συγκεκριμένο λογισμικό. Δεν θα τρέχω προφανώς Matlab, Simulink κτλ, και λογικά θα είναι ελαφρύ coding μιας και δεν είναι CS.

Ως εκ τούτου και επειδή θα είμαι σχεδόν όλη μέρα σχολή και θα μετακινούμε με συγκοινωνία, θεωρώ πως και το βάρος παίζει ρόλο και οι διαστάσεις. Έτσι σκεφτόμουν το macbook pro 13.3 256GB.

Θα ήθελα σίγουρα 16gb ram + 512 SSD, αλλά πάει πολλά και δεν νομίζω ότι αξίζει.

Αν είναι κάποιος σχετικός με τον κλάδο και γνωρίζει και από macbooks ας με βοηθήσει ως προς την επιλογή. Αν δεν αξίζει για τη χρήση που το θέλω θα κοιτάξω κάτι σε Asus Zenbook/ HP Probook / Dell XPS.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά macos, οπότε δεν είμαι και familiar με το οικοσύστημα της Apple.

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι μέγεθος οθόνης εχει το τωρινο σου λαπτοπ και γιατί θέλεις να το αλλαξεις απο την στιγμή που θα πας σε παρομοιων επιδοσεων;

Απο αποψη δυναμης ειναι υπεραρκετο αυτο που εχεις για οτι χρειαστείς στη σχολή, ενω και τα αυτα που κοιτας είναι ιδιων επιδοσεων.

Δημοσ.

15.6 είναι, θέλω κυρίως λόγω ποιότητας κατασκευής, πολύ καλύτερης οθόνης μιας και θα είμαι ώρες μπροστά από το λάπτοπ καθώς και portability/βάρους.

Να προσθέσω ότι θα το αγοράσω με τιμολόγιο, οπότε εκπίπτει και το όποιο φπα.

Η άλλη εναλλακτική είναι να μείνω όπως είμαι, να πάω εκεί και να δω τις ανάγκες και τέλος να περιμένω να βγουν από το 18, τα νέα macbook με τους τετραπύρηνους inteil που θα είναι σαφώς ανώτερα, αν ακόμα θέλω/χρειάζομαι καινούριο. Απλώς το βλέπω και ως μια μικρή επένδυση στο χρόνο, μιας και δεν χάνουν την τιμή τους λόγω ποιότητας.

Δημοσ.

Για τη σχολή μου εχω ενα retina macbook pro 13" με 256 σκληρο. Το μηχανημα πεταει. Πολυ ελαφρυ και πολυ δυνατο.

Αυτο που εχεις εσυ δε ξερω αν θα σε καλυψει, αλλα αυτο που σκεφτεσαι θα σε καλυψει 100%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και με τις θύρες τι κάνεις; Θέλω να πω το καινούριο έχει μόνο usb c. Αν θες projector κτλ θέλει αντάπτορες. δεν είναι κάπως μ***κία; 

Επεξ/σία από Romanzo Criminale
Δημοσ.

To macbook που αξιζει ειναι αυτο στα 1700€ . Εξαιρετικο λαπτοπ με μοναδικο μειονεκτημα την απουσια θυρων και οτι θα πρεπει να αγοραζεις και να κουβαλας ανταπτορες.

Επειδη ανεφερες και το dell xps, μπορεις να το παρεις απο το amazon.co.uk στα ~1080€ αντι για 1500€ που κανει Ελλαδα. Ειναι λιγο πιο μικρο και ελαφρυ απο το macbook και με καλυτερη αυτονομια, αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν χρειαζεται ανταπτορες.

Εχει εξαιρετικη οθονη, αλλα του macbook ειναι ακομα καλυτερη.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το xps δεν το έχω δει από κοντά, ενώ το macbook το έχω δει σε apple store στις διακοπες μου και μου άρεσε πάρα πολύ.

Επίσης σημαντικός λόγος είναι ότι θέλω να φύγω από το οικοσύστημα των windows.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το xps δεν το έχω δει από κοντά, ενώ το macbook το έχω δει σε apple store στις διακοπες μου και μου άρεσε πάρα πολύ.

Επίσης σημαντικός λόγος είναι ότι θέλω να φύγω από το οικοσύστημα των windows.

Το macbook προ 13" των 1700€ ειναι εξαιρετικο λαπτοπ. Αν δεν σε απασχολει το θεμα με τους ανταπτορες και το αυξημενο κοστος, τοτε χτυπα το.

Το xps μπορεις να το δεις σε οποιοδηπτε μεγαλο καταστημα τυπου public, mediamarkt κλπ.

Η τιμη του απο το Αγγλικο amazon ειναι "κλεψια".

Δημοσ.

το macbook με τιμολόγιο πάει στα 1370 (δηλαδή παίρνοντας επιστροφή το φπα).

Από αυτά τα 800 θα μπουν σε 36 άτοκες δόσεις, τα 400 θα έρθουν από την πώληση του λαπτοπ και το υπερβάλλον ποσό θα το πληρώσω ρευστό. Οπότε νομίζω είναι καλή περίπτωση με τέτοιο deal.

Θα πάω να δω και το xps, αλλά αν ξέρεις (επειδή πρέπει να ψάχνω technical sheets) έχει μηχανικό πληκτρολόγιο; Επίσης με τα 999 δεν έχει QHD, όχι ότι έχω και μεγάλο πρόβλημα να πω την αλήθεια, αλλά όσο να ναι σε τέτοια πάνελ θα μετράει.

Δημοσ.

το macbook με τιμολόγιο πάει στα 1370 (δηλαδή παίρνοντας επιστροφή το φπα).

Από αυτά τα 800 θα μπουν σε 36 άτοκες δόσεις, τα 400 θα έρθουν από την πώληση του λαπτοπ και το υπερβάλλον ποσό θα το πληρώσω ρευστό. Οπότε νομίζω είναι καλή περίπτωση με τέτοιο deal.

Θα πάω να δω και το xps, αλλά αν ξέρεις (επειδή πρέπει να ψάχνω technical sheets) έχει μηχανικό πληκτρολόγιο; Επίσης με τα 999 δεν έχει QHD, όχι ότι έχω και μεγάλο πρόβλημα να πω την αλήθεια, αλλά όσο να ναι σε τέτοια πάνελ θα μετράει.

Στο amazon.co.uk καμια φορα υπαρχει η δυνατοτητα να κοψεις τιμολογιο και να μην πληρωσεις καν το ΦΠΑ (δηλαδη να μην περιμενεις καν επιστροφη ΦΠΑ).

Αλλα ακομα και αν δεν γινει αυτο, τοτε σου κοβει τιμολογιο με ελληνικο ΑΦΜ(εχει παραρτημα στην Ελλαδα) και το βαζεις κανονικα στα εξοδα σου για επιστροφη ΦΠΑ.

Εχε το υποψη σου, γιατι μπορεις να αγορασεις απο εκει το λαπτοπ, τι ειναι το xps (να πληρωσεις δηλαδη περι τα ~900€) , τι ειναι το macbook(1370€ οπως λες).

Κανενα σοβαρο ultrabook δεν εχει μηχανικο πληκτρολογιο. Το πληκτρολογιο του xps ειναι λιγο ανωτερο απο του macbook που εχει μικρο key travel. Αυτο στις 999 λιρες δεν εχει QHD, προσωπικα το θεωρω πλεονεκτημα(λιγοτερο scaling και καλυτερη αυτονομια), η αναλυση που εχει ειναι ηδη επαρκεστατη.

Δημοσ.

Πως να πληρώσω χωρίς VAT. Αφού όταν πάω να αγοράσω το έχει μέσα στην τιμή και δεν έχω βρει τρόπο που να μην το πληρώνω.

Πρεπει να δηλωσεις στο account σου το VAT number σου, το ΑΦΜ σου.

https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=502576#enter

Μιλα μαζι τους για να δεις αν γινεται να μην πληρωσεις καν το ΦΠΑ κατα την αγορα.

Αλλα ακομα και αν δεν γινει αυτο, τοτε σου κοβει τιμολογιο με ελληνικο ΑΦΜ(εχει παραρτημα/αντιπροσωπο στην Ελλαδα το amazon) και το βαζεις κανονικα στα εξοδα σου για επιστροφη ΦΠΑ.

Δημοσ.

Πρεπει να δηλωσεις στο account σου το VAT number σου, το ΑΦΜ σου.

https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=502576#enter

Μιλα μαζι τους για να δεις αν γινεται να μην πληρωσεις καν το ΦΠΑ κατα την αγορα.

Αλλα ακομα και αν δεν γινει αυτο, τοτε σου κοβει τιμολογιο με ελληνικο ΑΦΜ(εχει παραρτημα/αντιπροσωπο στην Ελλαδα το amazon) και το βαζεις κανονικα στα εξοδα σου για επιστροφη ΦΠΑ.

Είσαι ωραίος, δεν το γνώριζα αυτό. Μόλις έκανα την αίτηση για ενεργοποίηση. Γνωρίζεις ωστόσο τη λογιστική διαδικασία; Γιατί αν είναι pain in the ass θα κλαίγεται ο λογιστής μας.

Τέλος πάντων, ωραίες και οι δύο επιλογές και διαφορά τιμής 300. Δεν είναι και λίγα. Το θέμα είναι το OS και η οθόνη στο mac. θα ήθελα μια αλλαγή μιας και είναι unix based (παλαιός χρήστης archlinux) και μέσα από reviews διαβάζω πως είναι πιο εύχρηστο από windows. 

Δημοσ.

Είσαι ωραίος, δεν το γνώριζα αυτό. Μόλις έκανα την αίτηση για ενεργοποίηση. Γνωρίζεις ωστόσο τη λογιστική διαδικασία; Γιατί αν είναι pain in the ass θα κλαίγεται ο λογιστής μας.

Τέλος πάντων, ωραίες και οι δύο επιλογές και διαφορά τιμής 300. Δεν είναι και λίγα. Το θέμα είναι το OS και η οθόνη στο mac. θα ήθελα μια αλλαγή μιας και είναι unix based (παλαιός χρήστης archlinux) και μέσα από reviews διαβάζω πως είναι πιο εύχρηστο από windows. 

Η διαφορα τιμης αν εχει αφαιρεθει το ΦΠΑ δεν ειναι 300€ , ειναι στα ~500€ (πανω απο 50%: το ενα ερχεται περι τα 900€ , το αλλο περι τα 1370€).

Ακομα και πολυπλοκη να σου φανει η διαδικασια, τοτε απλα ζητα κανονικο τιμολογιο και περνα το στα εξοδα σου για να περιμενεις επιστροφη ΦΠΑ. Ειναι η κλασσικη διαδικασια που θα εκανες και αν αγοραζες απο Ελλαδα.

Και τα 2 λαπτοπ ειναι εξαιρετικα και οπως σου ειπα, αν δεν σε ενοχλει το θεμα με τους ανταπτορες και το αυξημενο κοστος, τοτε το macbook ειναι εξαιρετικη αγορα.

Τελος, σε κανα μηνα θα αρχιζουν να βγαινουν τα ultrabook με τους 4πυρηνους intel:

http://www.ultrabookreview.com/17655-coffee-lake-laptops/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...