Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω απο AMD Chipset Drivers τα εγκαθιστω ολα γιατι εχει 7 επιλογες;

Στο bios σε ολα stock μου δειχνει 1.35vcore ειναι οκ;

To Epu Power Mode το αφηνω disable;

Επεξ/σία από Inler
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσταρα στο κεντικό thread γιατί δεν είχα δει αυτό.

Το ανεβάζω και εδώ.

"Επιτέλους τοποθέτησα την Υδρόψυξη και το θηριάκι έπιασε τα 4 ghz

Με την ram δεν έχω ασχοληθεί ακόμα είμαι 3200 cl14

Οι θερμοκρασίες είναι με full load prime blend 12gb και χωρίς A/C :-D

BTW Είχα θέμα με τις θερμοκρασίες της B350 και λύθηκε 100% με ένα ανεμιστηράκι πάνω στην ψύκτρα της από 110++ πήγε 85-95"

post-164351-0-53362200-1505315548_thumb.jpg

• Like 2

Εγώ θα σου έλεγα να τον κατεβάσεις στα 3.9, τσάμπα ζορίζεις την μητρική imo. Ο δικός μου ο 1700 θέλει περίπου + 0.075 vcore για να είναι σταθερός στα 4.0 απο τα 3.9.

Εγώ θα σου έλεγα να τον κατεβάσεις στα 3.9, τσάμπα ζορίζεις την μητρική imo. Ο δικός μου ο 1700 θέλει περίπου + 0.075 vcore για να είναι σταθερός στα 4.0 απο τα 3.9.

Τον έχω τεστάρει 12 ώρες Prime blend στα 3950 με 1.3v

Για τα 4 θέλει 1.35 ακριβώς 0.05 επιπλέον

Μπορεί να τον τρέξω στα 3.95 για 24/7 αν και δεν ανησυχώ για την μητρική, χωρίς το cooleraki περίπου τέτοιες θερμοκρασίες έπιανε σε στοκ χρήση.

Και γενικά μια χαρά σταθερά ρεύματα του δίνει.

Οι περισσότερες Β350 θέλουν ένα ανεμιστηράκι πάνω από τα VRM για να κάνουν δουλειά.

Δηλαδη μια b350 στα 3.7 θα υον πηγαινει νερο τον 1700?

Στα 3.7 τον πάει για πλάκα και με την στοκ Ψύκτρα.

Τώρα που ξεμπέρδεψα με το CPU θέλω να ασχοληθώ με τη Ram.

Έχω Samsung B-die 3200 14-14-14-36 και θέλω να πάρω κάτι παραπάνω .

Την έτρεξα 3466 με 16-16-16-38 αλλά αν κάνω το κλασικό Ram/latency το αποτέλεσμα είναι χειρότερο.

Έχει κανείς εμπειρία σε ram overclocking?

Ναι πας στο OCnet που εχει το συγκεκριμενο θεμα και τα παιρνεις ή αν βαριεσαι τα ζητας απο τον Spartan.

Στο πιατο τα θελεις ολα  :-D

• Like 2

Τον έχω τεστάρει 12 ώρες Prime blend στα 3950 με 1.3v

Για τα 4 θέλει 1.35 ακριβώς 0.05 επιπλέον

Μπορεί να τον τρέξω στα 3.95 για 24/7 αν και δεν ανησυχώ για την μητρική, χωρίς το cooleraki περίπου τέτοιες θερμοκρασίες έπιανε σε στοκ χρήση.

Και γενικά μια χαρά σταθερά ρεύματα του δίνει.

Οι περισσότερες Β350 θέλουν ένα ανεμιστηράκι πάνω από τα VRM για να κάνουν δουλειά.

Αν το screenshot του hwinfo που πόσταρες πιο πάνω είναι με τον cpu στα 4ghz, τότε να ξέρεις ότι σε load ζητάει περίπου 1.43v. Το πραγματικό σου vcore είναι αυτό που φαίνεται στη λίστα της μητρικής.

Αν το screenshot του hwinfo που πόσταρες πιο πάνω είναι με τον cpu στα 4ghz, τότε να ξέρεις ότι σε load ζητάει περίπου 1.43v. Το πραγματικό σου vcore είναι αυτό που φαίνεται στη λίστα της μητρικής.

Το σωστό vcore είναι αυτό που βλέπεις ως SV12TNF, το άλλο που κάνει report η μητρική είναι χωρίς Vdroop, LLC κλπ

Όταν είναι idle το cpu είναι όντως 1.4 to vcore αλλά αυτό δεν πειράζει το τσιπάκι, το θέμα είναι το vcore under load.

Αν είχα 1.43 under load με ΑΙΟ υδρόψυξη και μόνο 2 fan 1500rpm πάνω θα είχα πάρει φωτιά. :P

Το σωστό vcore είναι αυτό που βλέπεις ως SV12TNF, το άλλο που κάνει report η μητρική είναι χωρίς Vdroop, LLC κλπ

Όταν είναι idle το cpu είναι όντως 1.4 to vcore αλλά αυτό δεν πειράζει το τσιπάκι, το θέμα είναι το vcore under load.

Αν είχα 1.43 under load με ΑΙΟ υδρόψυξη και μόνο 2 fan 1500rpm πάνω θα είχα πάρει φωτιά. :P

Το δικό μου δλδ είναι το 1.287v για τα 3.8ghz;

Μου κάνει τρελή εντύπωση το 1.35 για 4ghz γι'αυτό αναρωτήθηκα

post-61747-0-50932800-1505338344_thumb.jpg

• Like 1

Σκέφτομαι να πάρω την http://www.skroutz.gr/s/11518350/Asrock-AB350-Gaming-K4.html?from=drop

μαζί με τον ryzen 5 1600.θα ήθελα να αγοράσω ένα σετακι 8gb ραμ για αρχή μιας και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για 16 gb.τι θα μου προτείνατε ωστε να αναγνωρίζεται και στην σωστη συχνότητα?

Σκέφτομαι να πάρω την http://www.skroutz.gr/s/11518350/Asrock-AB350-Gaming-K4.html?from=drop

μαζί με τον ryzen 5 1600.θα ήθελα να αγοράσω ένα σετακι 8gb ραμ για αρχή μιας και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για 16 gb.τι θα μου προτείνατε ωστε να αναγνωρίζεται και στην σωστη συχνότητα?

Καλύτερα πάντως η Asus B350 Prime Plus παρά αυτή, καθώς έχει 4phase cpu vrm, ενώ η ASRock ένα άσχημο 3phase.

οι καλύτερες B350 (power phases κλπ) όταν εγώ αγόρασα την arctic (Ιούνιο) ήταν αυτές:

http://www.skroutz.gr/s/11806969/MSI-B350-Gaming-Pro-Carbon.html

http://www.skroutz.gr/s/12448640/MSI-B350-Krait-Gaming.html

αλλά εγώ ήθελα micro-ATX

συγνωμη απλα επειδη σημερα θα πουλησω το υπάρχων συστημα πρεπει να κανω και την παραγγελια οποτε θα ηθελα την αμεση βοηθεια σας για επιλογη μητρικης και ραμ.ξερω οτι δεν βρισκομαι στο καταλληλο θεμα για αυτην την συζητηση αλλα με τους καταλληλους ανθρωπους.οπως ολοι θελω να φτιαξω οτι το δυνατον καλυτερο γινεται στα λεφτα που διαθετω.(350ε cpu-ram-mobo)δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα ισως παω σε ryzen 5 1400 με κλοκαρισμα γινεται αρκετα καλος και με τα 8 threads δεν θα εχω προβλημα στα παιχνιδια.βεβαια τελευταια στιγμη θα αποφασισω για επεξεργαστη.παρακαλω τα φωτα σας.

οι μητρικες που που εχουν προτεινει μεχρι τωρα.

μαζι με μια μητρικη θελω και ενα σετακι ραμ 8gb για αρχη μιας και δυσκολευομαι οικονομικα για 16 κατευθειαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...