Aggeluska Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Καλησπερα, μερικες φορες στην οθονη του Η/Υ μου εμφανίζονται διαφορες ρίγες και αλλοιώνεται τελείως η εικόνα ή τρεμοπαιζει κάπως. Μου το κανει σπάνια, μια φορα τον μηνα και αν.. σημερα ομως μου το ξανα εκανε και στην συνεχεια τα windows 10 μου εμφάνισαν ενα σφαλμα και ο υπολογιστης εκανε επανεκκίνηση. Δεν επαιζα, απλα εβλεπα βιντεακι στο bsplayer. Το πισι ειναι απο φορματ σχετικα προσφατο , αλλα το προβλημα το ειχα και παλια. Θερμοκρασιες δεν ανεβαζει γενικά. Πιστεύω ειναι καρτα γραφικών. Τι λετε;
Xristaras12 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 βάλε να τρέξει κάποιο stress test η κάρτα,πχ valley benchmark κλπ να δεις αν στο κάνει οταν πιεστεί. Όταν βλέπεις ταινία δεν ζορίζεις στο ελάχιστο την κάρτα οπότε δεν υπάρχει βαρυ φόρτο η κάτι άλλο. Σκέφτομαι μήπως είναι πρόβλημα τροφοδοτικού επίσης,μήπως και δεν τροφοδοτεί σωστά την κάρτα κάποιες στιγμές και πεινάει. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλο σύστημα να δεις πως συμπεριφέρεται αρχικά.
Aggeluska Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Αρχικα θα κανω το στρεςς τεστ που λες και θα ενημερώσω.
Aggeluska Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Σορρυ για τη καθυστεριση αλλα ημουν διακοπες : D . Λοιπον , ετρεξα το Valley Benchmark 2 φορές . Την πρωτη το ξεκιναω στο Basic Mode και με το που αρχιζει μου εμφανιζει γραμμες για 2 δευτερολεπτα, μετα φευγουν τελειως και δουλευει κανονικα μεχρι το τελος του Benchmark. την δευτερη φορα το τρέχω στο extreme HD και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα μεχρι το τελος του Benchmark. Συμπερασμα: Ουσιαστικα μετα απο δυο Benchmarks ειχα συνολο 2 δευτερολεπτα αλοιωμενη οθονη... Δεν μου φαινεται σαν να ειναι καρτα γραφικων... Συμπερασμα 2: Μοιαζει λες και γινεται κανα βραχυκυκλωμα (επειδη αλλιωνεται και ο ηχος , όχι μόνο τα γραφικά, οταν παθαινει τον ντουβρουτζά) αλλα εχω λυσει/δεσει το πισι κανα 2 φορες τον τελευταιο καιρο και μονος μου και με εναν φιλο μου για να επιλυθουν τυχων βραχυκυκλώματα. Στο πισι το μονο που εχω βαλει τα τελευταια 3 χρονια ειναι εναν SSD τπτ αλλο , αλλα νοιζω και απο πριν το εκανε το προβλημα. Οποτε μας μενει τροφοδοτικο ; Εσεις τι λετε;
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Εμείς λέμε να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε άλλο pc ή και άλλη κάρτα στο pc σου. Δες τότε τι συμπεριφορά έχει. Αν και με αυτές τις δοκιμές δεν αλλάξει η κατάσταση δοκιμάζεις ένα άλλο καλό τροφοδοτικό στο pc σου.
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 η ψήκτρα της κάρτας γραφικών σου δεν ακουμπάει καλά η το ανεμιστηράκι τα παίζει (το pc το καθάρισες καθόλου απο την μάκα ή μονο το έλυσες και το έδεσες; πάρε σπρέι αέρα αν δεν έχεις κομπρεσέρ) ή ξεράθηκε η πάστα.. 1) καθαρίζεις μάκα απο παντού και το φυσάς παντού (και μέσα στο τροφοδοτικό ) 2) λύνεις την ψύκτρα και αλλάζεις την πάστα (και τα pads αν δεν τσιγκουνεύεσαι) δένεις την ψήκτρα... έτσι και αλλιώς είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μετά απο τόσα χρόνια.. (αν έχεις την κάρτα της υπογραφής) 3) Αν δεν είναι αυτό παίζει απλά να είναι το καλώδιο και το σφάλμα στα windows απλά συμπτωματικό με την εμφάνιση των γραμμών και όχι άμεσα σχετικό γιαυτό δοκίμασε και άλλο καλόδιο πχ αν είχες HDMI δοκίμασε DVI αν δεν έχεις άλλο HDMI και αν έχεις άλλο HDMI και σου κάνει τα ίδια δοκίμασε το DVI μπορεί απλά το port της κάρτας ή της οθόνης να τα έπαιξε (που σημαίνει πως αν αρχικά είχες DVI τώρα δοκίμασε HDMI )
dionisisg Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δοκίμασε και ένα άλλο καλώδιο για παν ενδεχόμενο, είχα παρόμοιο πρόβλημα με την προηγούμενη κάρτα και οθόνη μου αλλά τελικά δεν έφταιγε τίποτα από τα δυο αλλά το καλώδιο, μόλις το άλλαξα δεν ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα.
Aggeluska Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 το καλωδιο το χρησιμοποιω τακτικα στο λαπτοπ μου και δεν μ εχει κανει προβλημα. Σημερα μου εβγαλε και μπλε οθονη με σφαλμα το αρχειο αυτο. atikmdag.sys και επιπλεον εγραφε και αυτο "STOP 0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_EQUAL – atikmdag.sys" . Απο οτι ειδα ειναι θεμα driver μαλλον.... Εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανεναν;
*Kezar* Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 γιατι κατι μου λεει οτι εχεις καρτα 7800 series ή την 260χ κλπ?καρτα ειναι 100% το chipset
Alexlooker Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 βγαλε και ξαναβαλε την καρτα gpu (ισως και να φτιαξει) η καρτα γραφικων ειναι το προβλημα.
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) το καλωδιο το χρησιμοποιω τακτικα στο λαπτοπ μου και δεν μ εχει κανει προβλημα. Σημερα μου εβγαλε και μπλε οθονη με σφαλμα το αρχειο αυτο. atikmdag.sys και επιπλεον εγραφε και αυτο "STOP 0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_EQUAL – atikmdag.sys" . Απο οτι ειδα ειναι θεμα driver μαλλον.... Εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανεναν; δεν είναι θέμα driver αφού δούλευε με τον ίδιο driver καθάρισες την κάρτα; αυτό ειναι απλά η καρτα μαμάει τα πάντα επειδή ανάβει κοίτα μην επεκταθεί η ζημιά. Επίσης με το που καθαρίσεις την κάρτα κατέβασε και αυτό http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html για να σβήσεις τους παλιούς driver και να βάλεις καινούργιους γιατί σίγουρα μερικά αρχεία θα έχουν φθαρεί λόγου το προβλήματός σου (και ΟΧΙ μην είσαι τεμπέλης και απλά να κάνεις το δεύτερο βήμα αν δεν καθαρίσεις την κάρτα και αλλάξεις την πάστα το βήμα με το να καθαρίσεις τους drivers και να βάλεις καινούργιους είναι άχρηστο) το καλωδιο το χρησιμοποιω τακτικα στο λαπτοπ μου και δεν μ εχει κανει προβλημα. Ωραία την κολοκυθιά θα παίζουμε όμως; Επειδή το καλώδιο δεν σου βγάζει πρόβλημα στο laptop δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δοκιμάσεις τα βήματα που σου λένε γιατι αυτό που λες εσύ απλά αποκλείει να έχει θέμα το ίδιο το καλώδιο (και ούτε αυτό δεν κάνει γιατι μπορεί αλλιώς να στέκεται όταν το βάζεις στο laptop πχ άνετα στον αέρα χωρίς να λυγίζει ή να τραβιέται κτλ ενω όταν είναι στο desktop να κάνει πχ γωνία πίσω απο το γραφείο και έτσι να μην κουμπώνει καλά η να κάνει επαφή εσωτερικά κάποιο καλώδιο λόγω της πίεσης και εκει να είναι το θέμα) δεν αποκλείει το να έχει θέμα το port της κάρτας γραφικών ας πούμε η της οθόνης που θα το καταλαβαίναμε αν έκανες αυτό που σου λέω.. ειναι απλά τα πράματα ή πας το PC σε τεχνικό και πληρώνεις ή ακους τις συμβουλές τεχνικών εδώ και τις εφαρμόζεις το να παίζουμε την κολοκυθιά και να κάνεις εσύ μόνο ότι νομίζεις ότι σου αρέσει να κάνεις και να αγνοείς τα υπόλοιπα είναι σαν να παίζεις την κολοκυθιά αν είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτό που πιστεύεις είναι και το σωστό τότε τι ζητάς βοήθεια; φτιάξτο μόνο σου. Να στο πω και αλλιώς driver(εφόσον δεν άλλαξες πρόσφατα) ή windows/σκληρός των windows 0-1% να κάνουν τόσο σοβαρά προβλήματα και να βγάζουν γραμμές στην οθόνη Τροφοδοτικό 5% Μητρική 5% καλώδιο και οθόνη 9% Κάρτα γραφικών 80% Οπότε ή αγοράζεις/βάζεις άλλη κάρτα γραφικών ή αν δεν έχεις τα λεφτά ή τα έχεις αλλά θα ήθελες να αποφύγεις να τα ξοδέψεις για κάρτα γραφικών τότε εξετάζεις αν μπορείς να την σώσεις και για να το εξετάσεις αυτό κάνεις τα απο πάνω που ανέφερα. Αν δεν το διορθώσει τότε τα τίναξε η κάρτα και έγινε η ζημιά αγοράζεις άλλη αν δεν διορθωθεί με την καινούργια πας για τροφοδοτικό και μητρική.. Εναλλακτικά το πας σε έναν τεχνικό ο οποίος μάλλον πρώτα θα σου χρεώσει ένα format μετά αν δεν γίνει κάτι έχει καβάτζα κάρτα,τροφοδοτικό,μητρική κτλ κτλ που ξέρει ότι δουλεύουν κάνει ακριβώς τα ίδια (εκτός του να καθαρίσει την κάρτα γιατι δεν τον συμφέρει με το μεροκάματο που παίρνει) και σου λεει ποια κομμάτια θέλουν άλλαγμα. Εκτός αν είναι @ οπότε απλά θα σου κάνει format και αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα σου αλλάξει την κάρτα αν συνεχιστεί θα σου αλλάξει τροφοδοτικό και αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα σου αλλάξει μητρική και θα πληρώσεις τζάμπα γμισιάτικα και τις 4 φορές Οπότε σε αυτά τα 3 σενάρια διαλλέγεις και παίρνεις... (συμβουλές στο insomnia, μαγαζί/τεχνικός με καλή φήμη, τυχαίος τζόκερ τεχνικός/μαγαζι μικρό της γειτονιάς) Αν διαλέξεις όμως συμβουλές του insomnia δεν διαλέγεις και παίρνεις απλά της ακολουθείς. Αν δεν σαρέσει (που τιποτα κακό στο να μην σαρέσει) απλά πας στις άλλες 2 επιλογές που έχεις... αλλιώς και τον χρόνο σου χάνεις και εμεις τον δικό μας. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2017 από EktaktiSimetoxi
Aggeluska Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) γιατι κατι μου λεει οτι εχεις καρτα 7800 series ή την 260χ κλπ? καρτα ειναι 100% το chipset εχεις δικιο ειναι η R9 270... τι budget καρτα γραφικων προτεινεται ; edit: Φαινοταν στην υπογραφη μου Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2017 από Aggeluska
Aggeluska Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 βγαλε και ξαναβαλε την καρτα gpu (ισως και να φτιαξει) η καρτα γραφικων ειναι το προβλημα. Την εβγαλα , καθαρισα το PCI Slot, εβγαλα την ψυχτρα και αλλαξα παστα και την ξανα εβαλα. Τωρα εβγαλα με το guru τα drivers και σε λιγο θα τους ξανα βαλω.
*Kezar* Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 εχεις δικιο ειναι η R9 270... τι budget καρτα γραφικων προτεινεται ; edit: Φαινοταν στην υπογραφη μου δεν το ειδα ποτε.χαχα στο ιντερνετ καφε που δουλευα μεχρι τον απριλιο και της ειχαμε .τουλαχιστον 20 τις ειχα στειλει στην εταιρια. γενικα αυτες οι σειρες που ανεφερα ειχανε θεματα πηγαινε σε nvidia να ηρεμησεις. ξερω πολυ περισσοτερα χρηματα αλλα αξιοπιστια Nvidia. τι games παιζεις και τι software τρεχεις ( ισως καποια renderring προγραματα ) ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα