Προς το περιεχόμενο

Απώλεια βάρους - Αναγκαστική επιλογή

thephotoshoped

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Ψάχνοντας πολλά και διάφορα θέματα ειλικρινά χάθηκα στην προσπάθεια μου να βρω κάτι αξιόλογο.

Σας περιγράφω λοιπόν με όλη μου τη διάθεση το πρόβλημα μου το οποίο δεν είναι άλλο από το γεγονός των πολλών αχρήστων κιλών. Έχω ύψος 1.90 και 110 κιλά. Είμαι 24 χρόνων. Μεγάλος ΔΜΣ στα όρια του παχυσαρκου και σίγουρα υπέρβαρος.

Τα κιλά είναι πλήρως κατανεμημένα στο σώμα μου και δε βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο πχ στην κοιλιά.

Το ιστορικό είναι πολύ μεγάλο με πολλές προσπάθειες που δεν κατέληξαν πουθενα σε διαιτολογους. Απώλεια λίγων κιλών, σταμάτημα δίαιτας, εκ νέου φόρτωμα τους.

Πριν 5 χρόνια είχα καταφέρει το απίστευτο να φτάσω στα 82 κιλά από τα 115 μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες. Και αυτό δίχως καμία δίαιτα απλά με πολύ πείνα και περπάτημα λόγω φροντιστηριου. Σε λιγότερο από ένα χρόνο όμως έβαλα 10 κιλά και πήρα την βόλτα.

Πλέον τα πράγματα είναι σοβαρά διότι εδώ και καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα υψηλής χοληστερίνης και γαστροοισοφαγικης παλινδρομησης. Και τα 2 μετά από συμβουλές γιατρών αντιμετωπίστηκαν με χάπια. Πλέον τα έχω σταματήσει αφού και οι 2 γιατροί μου είπαν ότι δε θέλουν να εξαρτώμαι από χάπια σε τόσο μικρή ηλικία και για μια ζωή.

Με συμβούλεψαν να χάσω βάρος ώστε η υγεία μου να βελτιωθεί και να μην παρουσιάζω αλλά προβλήματα. Πέραν τούτου όμως έχω πλέον την θέληση εγώ να αλλάξω τον εαυτό μου.

Αυτό πιστεύω ότι είναι το βασικότερο το οποίο με κρατάει πίσω. Το μυαλό μου. Η απόφαση να αλλάξω ριζικά τρόπο ζωής. Έως τώρα δεν το έκανα και ούτε μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα το κάνω σε μια νύχτα όμως σε πρώτη φάση το επιθυμώ πραγματικά.

Έχω πάει πολλές φορές σε διαιτολόγο και δε θέλω να πάω ξανά ώστε να πάρω τα ίδια προγράμματα κλπ. Όλοι μου έχουν πει ότι έχω πολύ καλό μεταβολισμό σε ηρεμία. Εγώ παρόλα αυτά θέλω τη συμβουλή σας ως προς τι να κάνω για να χάσω περίπου 30 κιλά και να νιώσω εγώ καλά με το σώμα μου καθώς και να βελτιώσω την υγεία μου. Δεν αθλουμαι είναι η αλήθεια. Τους τελευταίους 9 σχεδόν μήνες ήμουν φαντάρος οπότε το πρόγραμμα μου άλλαξε τελείως με κακό φαγητό και τα σχετικά. Σε λιγότερο από 1 μήνα απολύομαι και έχω θέσει πρώτη προτεραιότητα την απώλεια βάρους.

Χρειάζομαι πραγματικά τις συμβουλές σας για το ξεκίνημα αυτό που ελπίζω να ευφορησει και να διατηρηθεί.

Προσπάθησα να μιλήσω όσο πιο ανοιχτά μπορώ, όπως ακριβώς νιώθω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το είπες μονος σου. Η θεληση για αλλαγή τροπου ζωής. 1,90 και 110 κιλά δεν ειναι τοσο τρομερο. Με γυμναστήριο και προσεκτική διατροφή γίνεσαι ντούκι μέσα σε ένα χρόνο.

Το ψυχολογικό κομμάτι πρέπει να δουλέψεις. Τι διάολο, 24 χρόνων είσαι. Όλα απλώνονται μπροστά σου.

• Like 5

Φιλε μου,ολα ειναι μια αποφαση,πραγματικα.

Παιρνεις την αποφαση να αλλαξεις τον τροπο ζωης σου και ξεκινας.

Δεν ειναι δυσκολο αυτο που θες να κανεις,ουτε εχεις τοσο τραγικο προβλημα με τα κιλα που εχεις.

ΣΙγα σιγα θα μπεις στο προγραμμα σου,δε θα κοιτας συνεχεια τα σκονακια για τις τροφες και θα ειναι  πλεον ευκολο και ομορφο,καθως μολις δεις τα πρωτα αποτελεσματα δε θα σε σταματαει τιποτα.

Η συνταγη ειναι τρεξιμο πρωι πρωι χωρις να εχεις φαει κατι,μετα ενα καλο πρωινο,μικρα γευματα την υπολοιπη μερα( και ας πεινας θα πρεπει να αφηνεις το πηρουνι ) και το βραδυ φαγητο νωρις και ελαφρα.

Και εγω σε μια φαση στη ζωη μου το ειχα παρακανει,ενω το  βαρος μου ειναι στα 84 κιλα και 1,85,λογω κακης διατροφης και ειδικα βαρυ βραδινο εφτασα γυρω στα 97 κιλα.

το πηρα αποφαση,αρχισα τρεξιμο στο σταδιο,βαρη στο σπιτι και απλα εκοψα το βαρυ βραδινο και βρεθηκα να ειμαι σε φοβερο επιπεδο και με το καλυτερο σωμα που ειχα ποτε.εχασα 16 κιλα χωρις  ζορια σε 3 μηνες και δεν με απασχολησε ξανα το βαρος μου.

καλη δυναμη σου ευχομαι φιλε μου και καλα αποτελεσματα !

• Like 2

Ωραιο να συμβουλεύεσαι ανθρώπους που ίσως έκαναν το ίδιο ώστε να παίρνεις κουράγιο και να ψυχολογία! Αλλα μεχρι εκει! Στον τομέα της υγείας και ευρωστίας ισχύουν οι αρχές της εξειδίκευσης και της εξατομίκευσης! Κοινώς ο καθε οργανισμός αντιδρά σε διαφορετικά ερεθίσματα και προσαρμόζεται διαφορετικά με καθε ερέθισμα! Ευτυχως υπάρχον ειδικοί που σπουδάζουν χρονια και κάνουν έρευνες! Δεν το λεω επειδη σπουδάζω το αντικείμενο και παρεξηγούμαι απλα συμβουλή προς όφελος σου!

• Like 1

Πήγαινε σε κάποιο ψυχολόγο που κάνει συμβουλευτική. Είσαι σε πολύ ώριμο στάδιο και τα πράγματα θα πάρουν εύκολα το δρόμο τους.

Δεν έχει νόημα να γράψω πολλά, αν για οποιοδήποτε λόγο σου φαίνεται κάπως αυτό που λέω σκέψου ότι ήρθες εδώ να ζητήσεις συμβουλή για το πώς θα λύσεις το πρόβλημα που έχεις με τη λύση που ήδη γνωρίζεις. Αντί να το κάνεις αυτό, πήγαινε να κάνεις λίγο τετ α τετ με επαγγελματία και θα με θυμηθείς.

• Like 5

Θα σου πω το πιο απλο,γυμναστική-τρέξιμο και μειώνεις το βραδινό φαγητό και το ψωμί. Διαιτολογο-διατροφολογο χρειάζεσαι δεν μπορεί ο καθένας να σου προτείνει κατι χωρις να ξέρει τις διατροφικές σου συνήθειες.

Θα σου πω το πιο απλο,γυμναστική-τρέξιμο και μειώνεις το βραδινό φαγητό και το ψωμί. Διαιτολογο-διατροφολογο χρειάζεσαι δεν μπορεί ο καθένας να σου προτείνει κατι χωρις να ξέρει τις διατροφικές σου συνήθειες.

αν τρωει 2.000 θερμίδες και τρωει βραδυ ειναι διαφορετικό απο το να τρωει 2.000 και να μην τρωει βραδυ ;

Για μένα ούτε διατροφολόγοι, ούτε ψυχολόγοι, ούτε τίποτα. Μια απόφαση απλή είναι. Κόβεις τη σαβούρα, περιορίζεις ποσότητα από τα υπόλοιπα, κάνεις και μια μορφή άσκησης, έστω ένα έντονο περπάτημα και τελείωσε το θέμα.

• Like 7

Θα κόψεις το σαβουροφαγητό απο εξω και θα τρως πρωινό και δυο μερίδες καθε μερα με οτι θέλεις αλλα σε μικρο πιάτο, εννοείται ποτά μπίρες κλπ τέλος

• Like 3

3 πραγματα χρειάζεσαι.1) σωστή διατροφή οσο μπορεις και ειδικα το βραδυ καθολου φαγητο αλλα πολυ νερό 2)γυμναστηριο για τρέξιμο-ποδήλατο 3)hydroxycut συμπλήρωμα διατροφής (η κάποιο αλλο αποτελεσματικό χωρις παρενέργειες). Μετα βγάλε 1 photo πως εισαι σημερα και μετα απο 3 μηνες.

Και μακρυα απο ψυχολόγους,διατροφολόγους κτλ. Χρηματα θα χαλάς και το βάρος σου θα αυξάνει.απο φαγητο μονο στο βραδινό προσοχή και στην αρχή οσο μπορεις μεχρι να δεις τα πρωτα αποτελέσματα,να γίνεις ανθρωπος και να παρεις τα πανω σου.σε 3 μηνες θα εισαι αλλος ανθρωπος

• Like 1

Πήγαινε σε κάποιο ψυχολόγο που κάνει συμβουλευτική. Είσαι σε πολύ ώριμο στάδιο και τα πράγματα θα πάρουν εύκολα το δρόμο τους.

Δεν έχει νόημα να γράψω πολλά, αν για οποιοδήποτε λόγο σου φαίνεται κάπως αυτό που λέω σκέψου ότι ήρθες εδώ να ζητήσεις συμβουλή για το πώς θα λύσεις το πρόβλημα που έχεις με τη λύση που ήδη γνωρίζεις. Αντί να το κάνεις αυτό, πήγαινε να κάνεις λίγο τετ α τετ με επαγγελματία και θα με θυμηθείς.

Ο συμφορουμιτης εχει πιασει τα vibes του νηματος. Εγω, με μια πρωτη ανάγνωση, βρισκω λογικο αυτο που σου λεει.

Ωστοσο για να είμαστε απολυτα σωστοι (καλυτερα να προλαμβανεις καταστασεις, ακομη και αν δειχνει υπερβολικη μια τετοια προσεγγιση), θα πρότεινα σαν πρωτο βημα την επίσκεψη σε εναν ενδοκρινολογο για να δει τον θυρεοειδη σου και για να σου κανει εξετασεις αιματος. Σε δευτερο σταδιο πρεπει να σε εκτιμησει καποιος ψυχιατρος και πιθανοτατα να σε παραπεμψει σε ψυχολογο (μη σε τρομαζει, ειναι η ενδεδειγμενη σειρά)

Εσυ γιατι θεωρεις πως δε μπορεις να χασεις κιλα, ωστε να ανοιξεις θεμα στο ινσομνια? Με τους διατροφολογους τι πρόβλημα υπηρξε? Εστιασε και μιλα μας κυριως για τα συναισθήματα σου απέναντι στην κατάσταση.

Υ.Γ.1 Ο στρατος οως σου φανηκε σαν εμπειρια? Το Ι σου ποσο ηταν?

Υ.Γ.2 Στον απο πανω: Το ποστ σου ειναι εν δυναμει καταστροφικο. Ακυρωνεις επιστημονικους κλαδους επειδη ετσι γουσταρεις, προτεινεις σκευασματα και δε δειχνεις καμια ικανοτητα να καταλαβεις το θεμα του παιδιου. Εισαι επισης μεγαλο θύμα αν νομιζεις πως υπαρχουν λιποδιαλυτες αποτελεσματικοι και ταυτοχρονα ασφαλείς.

Α! Και που σαι.. ανθρωποι ειναι ολοι, και οι παχυσαρκοι και οι λιποσαρκοι και δε χρειαζεται να αδυνατισει για "να γίνει ανθρωπος" κανείς..

• Like 1

3 πραγματα χρειάζεσαι.

3)hydroxycut συμπλήρωμα διατροφής (η κάποιο αλλο αποτελεσματικό χωρις παρενέργειες).

Μου βγήκε το νερό απ' τη μύτη ρε!!!

• Like 1

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν περιμένω από το insomnia να μου λύσει το πρόβλημα ούτε να μου βρει τη μαγική συνταγή.

Προφανώς όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα ήθελα μια μορφή συζήτησης με άτομα που μπορεί να έχουν την ίδια εμπειρία με εμένα και αυτός είναι ο σκοπός μου. Είμαι σε αυτό το φόρουμ αρκετά χρόνια και πέρα από το τεχνολογικό κομμάτι έχω λάβει βοήθεια και συμβουλές σε πληθώρα άλλων θεμάτων με πολύ θετικά αποτελέσματα. 

Όσον αφορά το θέμα αυτό καθεαυτό. Οι συμβουλές είναι ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες. Τον τομέα του ψυχολόγου δεν τον είχα σκεφτεί διότι ποτέ κανείς δε με παρέπεμψε σε κάτι αντίστοιχο. Δεν είμαι αρνητικός, εκτιμώ πολύ τις άλλες επιστήμες και την εξειδικευμένη γνώση. Ωστόσο θα ήθελα σε μια πρώτη φάση να κάνω την προσπάθεια μόνος μου διότι είναι κάτι που έχω ξανακάνει. Εάν αποτύχω και δεν υπάρχουν αποτελέσματα τότε θα είναι από τις πρώτες επιλογές σαν λύση. 

Όπως έγραψε παραπάνω ο φίλος xgol εδώ ήθελα να μιλήσω κυρίως για τα συναισθήματα μου και την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το βάρος είναι ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί χρόνια. Από μικρό παιδί, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα είχα κάποιο θέμα είτε στο σχολείο, είτε σε κοινωνικές συναναστροφές κλπ. Δεν είμαι φυσικά κανένας τύπος που έχω τρελαθεί με το βάρος μου ή έχω πέσει σε κατάθλιψη. Απλώς δε μου αρέσει αυτό που βλέπω πλέον στον καθρέπτη. 

Το φαγητό μου άρεζε και μου αρέσει. Και αυτός είναι ο λόγος που δε μπορώ να αδυνατίσω. Ενώ βάζω στο μυαλό μου μια ιδέα και παίρνω μια απόφαση μπορεί την ίδια μέρα ή την επόμενη να μου παρουσιαστεί ένας "πειρασμός" και να υποκύψω σκεπτόμενος πως οκ , μια φορά είναι, αύριο θα τα πάμε καλύτερα. Και αυτό καταλήγει σε έναν φαύλο κύκλο δίχως τέλος. Λείπει δηλαδή το σθένος και η αυστηρότητα - αυτοσυγκράτηση.

Γενικά σε ό,τι κάνω μου αρέσει να έχω κίνητρο - αντικίνητρο ή να το βρίσκω μόνος μου. Εδώ όμως στο συγκεκριμένο τομέα φτάνω σε ένα τέλμα και λέω πως δεν έχω κάποιο κίνητρο. Παρόλο που το να αλλάξω το σώμα μου θα ήταν το καλύτερο κίνητρο. Εδώ νομίζω είναι που χωλένουν τα πράγματα. 

Σχετικά με τους διαιτολόγους νομίζω πάλι ότι σχετίζεται το παραπάνω. Το γεγονός ότι δεν είχα λάβει τόσο σοβαρά υπόψη το θέμα και δεν υπήρχε η αυστηρή αυτοσυγκράτηση σε μάκρος. Χάνονταν κάποια κιλά για λίγους μήνες όμως μετά χαλάρωνα και πάλι από την αρχή. 

Σε ενδοκρινολόγο έχω πάει και πάω τακτικά 1 φορά το χρόνο λόγω οικογενειακού ιστορικού. Δεν έχω κάτι το μη φυσιολογικό όπως δείχνουν οι εξετάσεις εδώ και 2 χρόνια τώρα.

Τέλος, όσον αφορά το στρατό ήταν μακράν η χειρότερη εμπειρία που μου έτυχε, πλήρως πεταμένος και κενός χρόνος. Κατάλαβα εκ των έσω πόσο βρώμικο και διεφθαρμένο είναι το σύστημα του και το σιχάθηκα. Ι2 ήμουν λόγω του BMI και της υψηλής μυωπίας. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία από αυτά που περιγράφεις...

Ή θα μάθεις να μένεις πεινασμένος για πάντα ή θα αποκτήσεις σώμα ακορντεόν.

Φιλε, ειμαι και γω στην ιδια θεση. Παντα ειχα παραπανω κιλα, δε μου "αρεσα", δυσκολα επαιρνα αποφαση να κανω κατι και ηταν παντα απο "αυριο". Και τωρα που γραφω εχω σκοπο να αρχησω απο Δευτερα (ενταξει, δουλευω σαββατοκυριακο)..ειμαι λιγο κατω ψυχολογικα τελευταια και αυτο το χρησιμοποιω σαν δικαιολογια ενο πραγματικα ξερω οτι αν εκανα διαιτα και γυμναστικη θα ενιωθα καλα/καλυτερα.

Πριν πολλα χρονια, να μουν 15-16 (τοτε που θεωρω οτι ειχα σωμα και μου αρεσα) εκανα γυμναστικη εντατικα. Πηγαινα με ενα φιλο μου πιο πολυ για πλακα στο γυμναστηριο, ουτε διατροφη σωστη εκανα ουτε το χα παρει στα σοβαρα, αλλα πηγαιναμε καθε μερα σχεδον. Μια μερα ειχα ακουμπησει το ενα χερι στο τραπεζι και με το αλλο χερι πηγα να ξυσω το στηθος μου, το πιανω και ηταν πετρα. Δεν ειχα παρει χαμπαρι δηλαδη οτι ειχε αλλαξει το σωμα εκτος απο τα μπρατσα μου ουτε κοιταζομουν στο καθρεφτη να δω αλλαγες γιατι οπως ειπα το κανα για πλακα. Κοιταχτηκα στο καθρεφτη αυτο το βραδυ, εσφιξα το σωμα και παρατηρησα οτι ειχα μυυς (αν και ειχα κοιλια). Μεσ τη τρελη χαρα εγω το πηρα λιγο πιο σοβαρα και μεσα σε 3-4 μηνες δουλεψα και τη κοιλια (αν και δεν ειχα ποτε τελειους κοιλιακους αλλα ειχα μπρατσα στηθος και πλατες) και θυμαμαι αυτο το καλοκαιρι ηταν το πρωτο που φοραγα κολλητα μπλουζακια. Αυτη η περιοδος της ζωης μου ηταν και η πιο ευτυχισμενη. Οταν εχεις περιττα κιλα δε βγαζεις αυτη την αυτοπεποιθηση και δε μπορεις να σαι ευτυχισμενος γιατι κουβαλας μαζι σου ενα σωμα που κυριολεκτικα μισεις.

Εχω προσπαθησει και αλλες φορες απο τοτε να ακολουθησω ενα προγραμμα και αλλες φορες κραταει λιγες βδομαδες και αλλες λιγους μηνες. Οταν καταφερνω να κανω stick to it για μερικους μηνες αισθανομαι ηδη αλλος ανθρωπος και βλεπω διαφορα στο πως φενομαι και πως μου καθονται τα ρουχα, αλλα κανω το λαθος και τρωω κατι που δε πρεπει και μετα λεω ε ας φαω και αυτο τωρα που χαλασα τη διαιτα και μετα τρωω ετσι για μερες οι οποιες γινονται βδομαδες κτλ.

Αυτο που θα κανω εγω τωρα, και σου προτεινω να κανεις και συ, ειμαι να βρεις ποσες θερμιδες χρειαζεσε για να χασεις βαρος. Ψαξτο στο ιντερνετ ειναι ευκολο να το υπολογισεις. Μετα γραψε κατω τι θα τρως καθε μερα (4 γευματα και ενα σνακ) και να βγαινει τοσες θερμιδες και να τρως αυτο καθε μερα. Καθε 1-2 βδομαδες αν εχεις χρονο και εχεις βαρεθει αυτα τα φαγητα τοτε αλλαξε κατι η ολη τη διαιτα αλλα να εισαι στις θερμιδες σου. Απο κει και μετα κανε λιγο γυμναστικη, οτι θες και ας ειναι 15 λεπτα περπατημα. Μεσα σε λιγες μερες θα θελεις απο μονος σου να κανεις περισσοτερη ασκηση και να σκεφτεσε οτι η ασκηση ειναι δευτερευον και η διαιτα το μονο σημαντικο. Παρε ενα ημερολογιο και κανε ενα Χ καθε μερα που περναει και εχεις φαει αυτα τα φαγητα/τις θερμιδες και εχεις κανει καποια ασκηση. Το να βλεπεις το progress σου σε χαρτι θα σε βοηθησει. Βαλε σκοπο να μαζεψεις 60 Χ, δηλαδη για 2 μηνες να το κανεις καθημερινα. Βγαλε φωτογραφια το σωμα σου τωρα και μια μετα τους 2 μηνες και σου εγγυοωμαι θα δεις μεγαλη διαφορα. Μη σκεφτεσε καθολου το βαρος σου και ουτε να ζυγιαζεσε. Απλα κανε διαιτα και ασκηση και δες τα αποτελεσματα σε 60 μερες. Βαλε το μυαλο σου να κανει κουμαντο το σωμα. Δε χρειαζετε να κανεις τιποτα αλλο. Διαλεξε μια μερα και ξεκινα.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...