Tilemaxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Εδώ και 3 μήνες περίπου πέρασα και εγώ στην "νεα εποχή VoIP" που ευαγγελιζόταν τόσο καιρό ο ΟΤΕ δια μέσω των διευθυντάδων του. Τα προβλήματα άρχισαν εδώ και δύο βδομάδες μετά απο μια περίοδο σχετικής σταθερότητας. Μιλάμε πάντα για την περιβόητη κινεζιά του OTE, το περίφημο Speedport 2i.. Κατ' αρχήν η κάλυψη Wi-Fi του είναι τρισάθλια εντός σπιτιού, σε σχέση με το προηγούμενο μου τιμιότατο TP-Link όπου και παντού έπιανε, και σταθερότατο ήταν, και γενικώς άψογο σε όλες τις συνθήκες. Μετά άρχισαν οι αποσυνδέσεις και το latency στο θεό με αποτέλεσμα streaming/DL/gaming να καθιστώνται αδύνατα. Μετά απο δήλωση βλάβης αρχικώς έγινε μείωση ταχύτητας απο τα 12mbps στα 8, με το πρόσχημα οτι είμαι μακριά απο το ΚΑΦΑΟ (τόσα χρόνια στα 12 σταθερά δεν επηρέαζε η απόσταση προφανώς). Την επόμενη μέρα ήρθε ο τεχνικός και αφού μου μέτρησε τα καλώδια του πίνακα, αποφάνθηκε οτι το πρόβλημα δεν είναι του χαλκού (έεελα), αλλά μάλλον ούτε οφείλεται και στον εξοπλισμό (whaaaat);;; Τέλοσπάντων δήλωσε αίτημα αντικατάστασης του εξοπλισμού, και υπεραμύνθηκε της επιλογής του κέντρου να μου ρίξει την ταχύτητα προφασιζόμενος και αυτός της χιλιομετρική διαφορά, διαβεβαιώνοντας με οτι θα σττρώσουν τα πράγματα. Ε... τίποτα απ' όλα αυτά δεν έγινε!Χθές το βράδυ αναγκάστηκα λοιπόν να τους πάρω τηλέφωνο και να ζητήσω επιστροφή της γραμμής μου σε PSTN, κάτι το οποίο έκαναν χωρίς πολλά-πολλά αφού τους περιέγραψα όλα τα παραπάνω προβλήματα. Αρχικά προσπάθησε να μου πεί την γνωστή κασέτα περί σωστής συνδεσμολογίας κτλ.. Βρήκαν άνθρωπο!Εν έτει 2017 ο ΟΤΕ όχι μόνο δεν βελτιώνει τις παροχές του, αλλά κάνει την εμπειρία χρήσης χειρότερη με ένα σωρό αστοχίες και τεχνολογίες που ουσιαστικά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον μέσο χρήστη (ίσως μόνο παχυλά μπόνους στους χαρτογιακάδες που τα πήραν για να προωθήσουν αυτό το έκτρωμα), παρά μόνο έξτρα προβλήματα, δέσμευση της τηλεφωνικής γραμμής πάνω σε ένα router της πλάκας που μπορεί να χαλάσει ανά πάσα στιγμή και να σε αφήσει εντελώς χωρίς σταθερό, αφού με VoIP οι παλιές συσκευές δεν λειτουργούν και με περίσσιο θράσος σου λένε: "μπορείτε να βάλετε έξτρα UPS για να έχετε τηλεφωνία σε περίπτωση διακοπής"!. Όλα αυτά επι πληρωμής φυσικά, όταν ουσιαστικά καπελώνεται η υπηρεσία που προσφέρει τσάμπα το Skype και το Viber. Και όλα αυτά με τις τιμές στο θεό. PSTN λοιπόν αν και με "προειδοποίησαν" οτι κάποια στιγμή στο μέλλον η γραμμή θα ξαναλάξει. Αν και με τόσα παράπονα και αιτήματα για rollbacks που δέχονται δεν τους κόβω να προχωρούν πολύ με την συγκεκριμένη τεχνολογία...Μην σας ψαρώνουν, αν έχετε προβλήματα πάρτε τους και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ επιστροφή σε PSTN. Είναι τόσο χεσμένοι και μπουχτισμένοι απο τον όγκο των παραπόνων που πλέον το κάνουν. Μην ακούτε μπούρδες περί "υποχρεωτικής μετάβασης" κτλ. 4
ikaruga24 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Η μετάβαση θα είναι υποχρεωτική λόγο ευρωπαϊκής εντολής και όχι λόγο οτε. Απλά είναι λογικό ότι όπως πάντα τρέχουμε σαν χώρα και δεν προλαβαίνουμε έτσι και αυτό είναι ένα από αυτά. Η cyta από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της Ελλάδα δουλεύει μόνο με Voip. Εσύ γιατί νομίζεις ότι τώρα οι υπόλοιπες εταιρίες αρχίζουν εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών κτλ και δεν το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια; Οπως είναι φυσικό όταν όλα τρέχουν τελευταία στιγμή θα γίνουν και λάθη και τα πάντα.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Η μετάβαση θα είναι υποχρεωτική λόγο ευρωπαϊκής εντολής και όχι λόγο οτε. Απλά είναι λογικό ότι όπως πάντα τρέχουμε σαν χώρα και δεν προλαβαίνουμε έτσι και αυτό είναι ένα από αυτά. Η cyta από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της Ελλάδα δουλεύει μόνο με Voip. Εσύ γιατί νομίζεις ότι τώρα οι υπόλοιπες εταιρίες αρχίζουν εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών κτλ και δεν το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια; Οπως είναι φυσικό όταν όλα τρέχουν τελευταία στιγμή θα γίνουν και λάθη και τα πάντα. Σιγα μην ειναι λογο ευρωπαϊκής εντολής, αυτο εξαρτάτε απο την τεχνολογική υποδομή που διαθέτει ο καθε παροχος, ο οτε έχει δικο του χρονοδιάγραμμα να καταργήσει τα ψηφιακά κέντρα να να παει σε voip(κυρίως λογο κόστους συντήρησης και απαξίωσης του υλικού). ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΥΔΕΙΣ. 1
bill2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 oi vodafone kai wind νομιζεις γτ βαζουν καφαο με οπτικες ινες σιγα σογα θα γινει η αλλαγη
ikaruga24 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Σιγα μην ειναι λογο ευρωπαϊκής εντολής, αυτο εξαρτάτε απο την τεχνολογική υποδομή που διαθέτει ο καθε παροχος, ο οτε έχει δικο του χρονοδιάγραμμα να καταργήσει τα ψηφιακά κέντρα να να παει σε voip(κυρίως λογο κόστους συντήρησης και απαξίωσης του υλικού). ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΥΔΕΙΣ. Και όμως είναι. Η αλλαγή θα πρέπει κιόλας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, φυσικά με κάποια ελαστικότητα. Οπως τώρα που καταργείται η περιαγωγή, άλλοι πάροχοι που αρχίζουν επενδύουν σε δίκτυο δικό τους, VoLTE κτλ κτλ έτσι και αυτό. Είναι ευρωπαϊκή οδηγία και είναι γενικά ένας από τους συμφωνηθέντες όρους μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Ολοι θα μπούμε σε voip αργά ή γρήγορα από όλους τους παρόχους θέλουμε δε θέλουμε. Συμφέρει περισσότερο τις εταιρίες γιατί πέφτει το κόστος και το κυριότερο είναι πολύ ευκολότερη και απομακρυσμένη η επίλυση των προβλημάτων. Η μεγαλύτερη εταιρία λοιπόν στα Βαλκάνια αυτή τη στιγμή (όμιλος οτε) είναι υποχρεωμένη να κάνει πρώτη τις αλλαγές. Οπως πάντα όμως τρέχουμε και δε φτάνουμε. 1
rafa1919 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Εγώ πάντως ρε παιδιά που από χθες είμαι στον ΟΤΕ με 50άρα VDSL και VoIP δεν έχω κανένα θέμα. Δε με νοιάζει που το modem είναι ZTE (Speedport Entry 2i), δεν υπάρχει θέμα κι ούτε αντιμετώπισα κάποιο ζήτημα.Και το Bridge (PPPoE Passthrough) δούλεψε θαυμάσια με το R1D, συνεπώς όλα υπέρ-κομπλέ. Και διαπίστωσα μεγαλύτερη καθαρότητα στον ήχο της τηλεφωνίας. Το μόνο που θα μεριμνήσω είναι την αγορά ενός UPS.
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Και όμως είναι. Η αλλαγή θα πρέπει κιόλας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, φυσικά με κάποια ελαστικότητα. Οπως τώρα που καταργείται η περιαγωγή, άλλοι πάροχοι που αρχίζουν επενδύουν σε δίκτυο δικό τους, VoLTE κτλ κτλ έτσι και αυτό. Είναι ευρωπαϊκή οδηγία και είναι γενικά ένας από τους συμφωνηθέντες όρους μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Κι όμως 1000% δεν είναι και αν είσαι σίγουρος, περιμένω κάτι επίσημο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στον κόσμο όπου χρησιμοποιείται το ISDN, έχουν ξεκινήσει και θέσει προγραμματισμό την αντικατάστασή του λόγω παλαιότητας και δυσκολίας εξεύρεσης ανταλλακτικών, πράγμα που σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατον. Βάσει αυτού του προβλήματος και λόγω ότι η διασύνδεση της τηλεφωνίας πλέον όλων με το εξωτερικό γίνεται μέσω ΙΡ δικτύου, είναι σαφώς προτιμότερο και οικονομικότερο να κάνουν και το εσωτερικό δίκτυο τηλεφωνίας ΙΡ παρά να πάνε σε PSTN. Με απλά λόγια είναι απόφαση με οικονομικά κριτήρια των ιδιωτικών εταιρειών και όχι απόφαση κάποιου επίσημου ευρωπαϊκού οργάνου. Και μάλιστα η απόφαση αυτή δεν δεσμεύει κανέναν και όποιος θέλει την ενστερνίζεται. 1
orck Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δηλαδη θες να μου πεις οτι ξερεις (ετσι καταλαβα απο αυτα που γραφεις, δεν εχω κανεναν λογο να σε αμφισβητησω) αλλα δεν ξερεις οτι μπορεις να δουλεψεις το μη-κινεζικο TP-Link που ειχες μεχρι τωρα;Σιγουρα για wifi και ισως για modem dsl, τηλεφωνια πρεπει να εχεις την συσκευη που σου δινει η εταιρια. 1
rafa1919 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δηλαδη θες να μου πεις οτι ξερεις (ετσι καταλαβα απο αυτα που γραφεις, δεν εχω κανεναν λογο να σε αμφισβητησω) αλλα δεν ξερεις οτι μπορεις να δουλεψεις το μη-κινεζικο TP-Link που ειχες μεχρι τωρα; Σιγουρα για wifi και ισως για modem dsl, τηλεφωνια πρεπει να εχεις την συσκευη που σου δινει η εταιρια. Ένα bridge mode να κάνει τελείωσαν τα βάσανά του. 1
Voyaller Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Εγώ έτυχε να μιλήσω με έναν Γερμανό που έβαζε VDSL. Η μεταφορά VoIP στην περιοχή του στο Βερολίνο έγινε 3 χρόνια πριν από εμάς. Πανό κάτω τα ίδια προβλήματα είχε και αυτός. Να σκεφτείς είχε μείνει χωρίς internet για περίπου 6 μήνες. Οπότε κάντε το σταυρό σας. χαχα
ikaruga24 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Κι όμως 1000% δεν είναι και αν είσαι σίγουρος, περιμένω κάτι επίσημο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στον κόσμο όπου χρησιμοποιείται το ISDN, έχουν ξεκινήσει και θέσει προγραμματισμό την αντικατάστασή του λόγω παλαιότητας και δυσκολίας εξεύρεσης ανταλλακτικών, πράγμα που σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατον. Βάσει αυτού του προβλήματος και λόγω ότι η διασύνδεση της τηλεφωνίας πλέον όλων με το εξωτερικό γίνεται μέσω ΙΡ δικτύου, είναι σαφώς προτιμότερο και οικονομικότερο να κάνουν και το εσωτερικό δίκτυο τηλεφωνίας ΙΡ παρά να πάνε σε PSTN. Με απλά λόγια είναι απόφαση με οικονομικά κριτήρια των ιδιωτικών εταιρειών και όχι απόφαση κάποιου επίσημου ευρωπαϊκού οργάνου. Και μάλιστα η απόφαση αυτή δεν δεσμεύει κανέναν και όποιος θέλει την ενστερνίζεται. Πριν βγουν επίσημα για κατάργηση τελών της περιαγωγής είχα γράψει σε ανάλογο ποστ ότι η τελική απόφαση πάρθηκε και ότι θα ανακοινωθούν επίσημα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως και έγινε πριν λίγο καιρό. Ετσι και αυτό, είναι ευρωπαϊκή οδηγία και κάποια στιγμή θα το κοινοποιήσουν και επίσημα. Οχι όμως ακόμα που το πρόγραμμα δεν έχει πάρει μια τελική ευθεία. Μόλις αποκτηθεί επάρκεια κατάλληλου εξοπλισμού και μπορέσει να γίνει μαζικά η αλλαγή τότε θα το δεις να το λένε και επίσημα. Ο λόγος όπως τα είπα εγώ και όπως τα λες και εσύ είναι οικονομικός και ευκολίας. Είναι η μοναδική οδός για όλους τους παρόχους εγχώριους και μη. Απλά αναμείνατε στο ακουστικό σας μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.
alexisnik19911 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 οποιος εχει cash αγοραζει ενα καλο voip router adsl/vdsl και απαλλάσσεται από το σκουπίδι entry 2i οι εποχες που οι παροχοι που έδιναν καλης ποιότητας εξοπλισμό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί δυστυχώς
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Και όμως είναι. Η αλλαγή θα πρέπει κιόλας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, φυσικά με κάποια ελαστικότητα. Οπως τώρα που καταργείται η περιαγωγή, άλλοι πάροχοι που αρχίζουν επενδύουν σε δίκτυο δικό τους, VoLTE κτλ κτλ έτσι και αυτό. Είναι ευρωπαϊκή οδηγία και είναι γενικά ένας από τους συμφωνηθέντες όρους μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Ολοι θα μπούμε σε voip αργά ή γρήγορα από όλους τους παρόχους θέλουμε δε θέλουμε. Συμφέρει περισσότερο τις εταιρίες γιατί πέφτει το κόστος και το κυριότερο είναι πολύ ευκολότερη και απομακρυσμένη η επίλυση των προβλημάτων. Η μεγαλύτερη εταιρία λοιπόν στα Βαλκάνια αυτή τη στιγμή (όμιλος οτε) είναι υποχρεωμένη να κάνει πρώτη τις αλλαγές. Οπως πάντα όμως τρέχουμε και δε φτάνουμε. για δωσε μας το αρθρο που περιέχει αυτη την δέσμευση 1
pier88 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Και καλά να έχεις καλή γραμμή να σε πάνε σε voip, στο χωριό μου που το κέντρο του οτε είναι 3χλμ μακρυά τι voip να δώσουν;
Tilemaxx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Επέστρεψε η γραμμή μου σε PSTN. "θα καθυστερήσουν όσο μπορούν την επιστροφή σε VoIP", μου είπαν. Ο λόγος όπως τα είπα εγώ και όπως τα λες και εσύ είναι οικονομικός και ευκολίας. Είναι η μοναδική οδός για όλους τους παρόχους εγχώριους και μη. Απλά αναμείνατε στο ακουστικό σας μέχρι την επίσημη ανακοίνωση. Αν δώσουν καλύτερο εξοπλισμό και σταθερές γραμμές όπως είχαμε τόσα χρόνια με το PSTN, τότε μέσα. Beta Tester όμως του ΟΤΕ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω. Δηλαδη θες να μου πεις οτι ξερεις (ετσι καταλαβα απο αυτα που γραφεις, δεν εχω κανεναν λογο να σε αμφισβητησω) αλλα δεν ξερεις οτι μπορεις να δουλεψεις το μη-κινεζικο TP-Link που ειχες μεχρι τωρα;Σιγουρα για wifi και ισως για modem dsl, τηλεφωνια πρεπει να εχεις την συσκευη που σου δινει η εταιρια. Το θέμα δεν ήταν τόσο ο εξοπλισμός, αλλά η αστάθεια της γραμμής. Πλέον ξανά όλα νεράκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα