Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ολοκληρωσει το pc build μου , με μια ιδιαιτεροτητα... θα βαλω για σκληρο τον ssd που ειχα στο λαπτοπ μου! Τι ενεργειες θα πρεπει να ακολουθησω; Οι απαντησεις ειναι πολυτιμες!

Επισκέπτης
Δημοσ.

1) Καλώδιο sata που πιθανότατα έχεις μέσα στο κουτί της μητρικής

2) Καλώδιο ρεύματος που έχει ήδη το τροφοδοτικό σου

3) Ένα bracket https://www.e-hardware.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=517&virtuemart_category_id=201&lang=el

εκτός άν έχεις νεότερο κουτί που έχει έτοιμη θέση για 2,5άρη.

Δημοσ.

Όταν λες να μεταφέρεις, εννοείς μόνο τον δίσκο σαν δίσκο ή να τον λειτουργήσεις όπως είναι ακριβώς με τα δεδομένα που έχεις στο σταθερό χωρίς να κάνεις format;

Σαν συνδεσμολογια σου απάντησε ο radiohead

• Like 1
Δημοσ.

Ότι είπε ο radiohead. Τον βάζεις στο νέο case και στην εγκατάσταση λειτουργικού, πρώτα επιλέγεις να τον κάνεις format και στη συνέχεια τον επιλέγεις ώστε σε αυτόν να κάνεις εγκατάσταση.

Πρόσεξε:

1) Θα χρειαστεί να του κάνεις format, το οποίο σημαίνει ότι αν έχεις κάτι σημαντικό μέσα, πρέπει κάπου να το μεταφέρεις μιας και θα διαγραφούν όλα τα περιεχόμενα κατα το format.

2) Πριν κάνεις εγκατάσταση των Windows, τσέκαρε στις ρυθμίσεις του bios ο controller του δίσκου να είναι σε AHCI. Κατα πάσα πιθανότητα είναι ήδη επιλεγμένο αλλά σε πολλές motherboard δεν είναι. Θα το δείς σε κάποια καρτέλα στις ρυθμίσεις του bios που έχει να κάνει με δίσκους,peripherals κτλ. Sata-->AHCI Mode. Αν το κάνεις μετά την εγκατάσταση, πιθανότατα δεν θα ξεκινάει καθόλου ο υπολογιστής οπότε κάντο εξαρχής.

Δημοσ.

Το bracket είναι προαιρετικό  δεν πρόκειται να ξεκολίσει ο SSD απο την παροχή και το sata οπότε αν τον βάλεις βαθιά μέσα στο κουτί η στο πάτο ή τον σταθεροποιήσεις κάπου δεν θα γίνει τίποτα και θα λειτουργεί άψογα.

Αλλά είναι τσαπατσουλιά βέβαια.. επειδή όμως απότι κατάλαβα περιστασιακά θα έχεις τον ssd του laptop μέχρι να πάρεις άλλον για το PC νομίζω πως δεν χρειάζεται να αγοράσεις έξτρα bracket

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δυο ευρώ έχει το bracket.. Διπλής όψης με αφρό πιο ακριβή θα βγει.

Δημοσ.

Δυο ευρώ έχει το bracket.. Διπλής όψης με αφρό πιο ακριβή θα βγει.

2 ευρώ + αναμονή +έξοδα αποστολής ή + ταλαιπωρία να πας να το πάρεις εσύ απο το μαγαζί αν έχουν διαθέσιμο. 

νταξ δεν ειναι τίποτα αλλά απο την στιγμή που δεν ειναι αναγκαίο 100% για να κάνει την δουλειά απλά θεώρησα πως ειναι καλό να αναφερθεί.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια... Αυτο με το φορματ ηθελα να μαθω, γιατι θα ειναι ο μονος σκληρος για 1 μηνα περιπου στον υπολογιστη! Εχω για κουτι το phanteks eclipse p400 εχει ηδη 2 θυρες πισω απο την mobo για ssd! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...