Dinos_12345 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Έχουμε ένα τύπο που κάνει Java στη σχολή, δεν δίνει σημειώσεις στο eclass και σήμερα έβαλε Swing σε χαρτί. Είναι που είναι γελοίο να γράφεις κώδικα σε χαρτί, το GUI σε χαρτί ξεπερνάει τα όρια. Ο συγκεκριμένος τύπος έχει κόψει εργαστήριο ολόκληρο επειδή δεν έκανε compile ο κώδικας. Επίσης σε υποχρεώνει να πάρεις το βιβλίο του επειδή αλλιώς δεν έχεις σημειώσεις για να διαβάσεις. Όποιος δεν πάει θεωρία είναι doomed. Ποιά η γνώμη σας; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις σαν φοιτητής ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση; Δεν θα ήθελα να πάω επώνυμα να κάνω παράπονα καθώς είναι φίλος της προέδρου άρα δεν μπορεί να τον αγγίξει πολύς κόσμος. Επιπλέον, αν του έλεγες να το γράψει αυτός σε χαρτί, δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνει σωστά, οπότε πως απαιτεί από εμάς να κάνουμε κάτι τέτοιο;
panther_512 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Να προσπαθήσεις για το καλύτερο και πρόσεξε να μήν του μπείς στο μάτι. Δυστυχώς το σύστημά μας είναι τέτοιο, που συντηρεί μιά χαρά συμπεριφορές όπως του τύπου που περιγράφεις. Το 1998 μπαίνω στο 1ο μάθημα εργαστηρίου Ηλεκτρονικής, έχοντας αργήσει 10 λεπτά. Απολογούμαι στον καθηγητή, και μου πουλάει πνεύμα ότι ποιός είμαι εγώ που θα το παίξω μάγκας στο μάθημά του και θα πηγαίνω ότι ώρα θέλω, και οι μαγκιές δεν περνάνε σε αυτόν, και να ξεχάσω το εξάμηνο, όιτι το έχασα ήδη, με εμένα να μένω άναυδος από την όλη επίθεση. Ήμουνα καλός στα μαθήματα. Από τους καλύτερους. Το μάθημά του μου ήταν πανεύκολο. Σε κάθε εργαστήριό του τελείωνα την άσκηση πιό γρήγορα από τους περισσότερους. Ο τύπος στο τέλος του μαθήματος υπέγραφε στο τετράδιό σου αν είχες κάνει την άσκηση-κύκλωμα σωστά. Δεν μου υπέγραψε ποτέ. Έκανε σαν να μήν υπήρχα. Η βοηθός του με έβλεπε σε κάθε εργαστήριο και ήξερε ότι το κατείχα το μάθημα. Φτάνουμε λίγες μέρες πριν την εξεταστική και ο τύπος μας λέει ότι στις εξετάσεις θα μπορούν να περάσουν μόνο όσοι έχουν υπογραφή στο 60% των εργαστηρίων. Αλλιώς κόβεσαι!!! Στο επόμενο εργαστήριο θα παραδίδαμε στον τύπο τα τετράδια για έλεγχο. Ήμουνα έτοιμος την ώρα που θα πήγαινα να παραδώσω το τετράδιο να κάνω φασαρία. Εκείνη την ημέρα όμως ήταν άρρρωστος και τον έλεγχο τον έκανε η βοηθός του!!! Έρχεται η σειρά μου, της δείχνω το τετράδιο και μου λέει ότι είμαι τυχερός, να μήν ανησυχώ και μου βάζει τίκ στη λίστα των ατόμων που έχουν 60% υπογραφες στο τετράδιό τους. Ο τύπος ήταν τόσο απαξιωτικός απέναντι στο πρόσωπό μου, που ούτε το όνομά μου δεν έκανε τον κόπο να μάθει. Έγραψα στις εξετάσεις και με πέρασε ο πανίβλακας με 10!!! Και εκεί που νόμιζε ότι θα με είχε στα χέρια του για εξάμηνα επί εξαμήνων, του ξεγλίστρησα κατευθείαν. Τέτοιες περιπέτειες είχα πολλές. Το τελευταίο μάθημα για να πάρω πτυχίο το είχα δώσει 5 φορές. Σε όλες έγραφα καλά, τα θέματα ήταν πάντα τα ίδια με διαφορετικούς αριθμούς, σε όλες με έκοβε με 4.5. Στο τέλος έκανα τεράστια φασαρία, ζήτησα να δώ το γραπτό μου διορθωμένο. Μου έλεγαν ότι το γραπτό χάθηκε και χίλιες δυο άλλες βλακείες. Τους εξήγησα ότι αν δεν έβρισκαν το γραπτό θα τους έκανα καταγγελία οπουδήποτε μπορούσε να γίνει καταγγελία, και ξαφνικά ο βαθμός μου από 4.5 έγινε 6 και πήρα πτυχίο. Είχαμε καθηγητή που είχε μαγαζί με φρουτάκια και για χαριστική βαθμολογία έβαζε φοιτητές να του φτιάχνουν τα χαλασμένα μηχανάκια! Τί να λέμε τώρα. 12
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Daaamn, αντίστοιχα η πρόεδρος του τμήματος κόβει άτομα στη C++ και μαζί ένα φίλο που έχει γράψει κώδικα C++ που τρέχει σε συστήματα τραπεζών. Το αφεντικό του τον τρολλαρει εδώ και 4 εξεταστικές. Πολύ αργά πάντως, του έχω μπεί στο μάτι από το προηγούμενο εξάμηνο. Απλά μου τη δίνει η αδικία. Θα περάσει ο μέσος φοιτητής που διάβασε παπαγαλία τις σημειώσεις (έχουμε τέτοιους) αλλά ο φοιτητής που γράφει Java και ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει θα πάρει 5 ή θα κοπεί. Έχω μια τάση να περνώ 10 εργαστήριο και 5 θεωρία σε κάθε μάθημα.
panther_512 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Να κάνεις υπομονή και να προσπαθείς για το καλύτερο. Κράτα την άποψή σου για τους καθηγητές για σένα και μήν τους το δείχνεις. Αν έχεις πολύ δρόμο ακόμα στη σχολή σου και ξεκινήσεις αντιπαραθέσεις, θα τα βρείς σίγουρα σκούρα. Αν δεν δημιουργήσεις θέματα με άλλους καθηγητές, στην χειρότερη θα σου μείνει τελευταίο το μάθημά του, και τότε θα μπορείς να διεκδικήσεις, χωρίς να φοβάσαι, όπως έκανα εγώ στο τελευταίο μου μάθημα.
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Έχω 1.5 χρόνο ακόμα, οκ, απλά έχω ισχυρή προσωπικότητα και δεν μπορώ να ανέχομαι μαλακίες. Μου ύψωσε φωνή όταν ρώτησα γιατί GUI σε χαρτί και τα πήρα.
Anorymous Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Τελικά το έχει η ειδικότητα και εμάς αυτός που μας έκανε C++ ήταν τέρμα μλκς ώρες ώρες πήγα μια φορά στο μάθημα τα παράτησα και πήγα ξανά όταν το πήρε άλλος καθηγητής και πέρασα χαλαρά θεωρεία και εργαστήριο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Όποιος δεν πάει θεωρία είναι doomed. Sorry αλλά ειδικά στο συγκεκριμένο καλά σας κάνει. Όταν σπούδαζα ήτανε ορισμένα μαθήματα με 1-2 άτομα μέσα λες και κάναμε ιδιαίτερο. Και δεν μιλάω για κακούς καθηγητές, απλά δεν γούσταραν οι φοιτητές το μάθημα και βαριόντουσαν να πάνε διότι η θεωρία δεν ήταν υποχρεωτική. Σε ορισμένες θεωρίες οι καθηγητές έπαιρναν παρουσίες εντελώς randomly και αν ήσουν στον κατάλογο είχες ένα μικρό προβάδισμα στον τελικό βαθμό. 1
panther_512 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Έχω 1.5 χρόνο ακόμα, οκ, απλά έχω ισχυρή προσωπικότητα και δεν μπορώ να ανέχομαι μαλακίες. Μου ύψωσε φωνή όταν ρώτησα γιατί GUI σε χαρτί και τα πήρα. Η σχολή είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας. Όταν με το καλό βγείς εκεί έξω, και πάλι θα έχεις τέτοιους ανθρώπους σε σχέση ισχύος απέναντί σου, οι οποίοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Πάντα να τα ζυγίζεις και να σκέφτεσαι τί είναι το καλύτερο για σένα. Να αποφεύγεις τους παρορμητισμούς. Και για τις δύσκολες στιγμές, εκείνες όπου είσαι έτοιμος να βγείς από τα ρούχα σου από τα νεύρα και το αίσθημα της αδικίας, να ξέρεις ότι όταν είμαστε θυμωμένοι, δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις. 4
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Sorry αλλά ειδικά στο συγκεκριμένο καλά σας κάνει. Όταν σπούδαζα ήτανε ορισμένα μαθήματα με 1-2 άτομα μέσα λες και κάναμε ιδιαίτερο. Και δεν μιλάω για κακούς καθηγητές, απλά δεν γούσταραν οι φοιτητές το μάθημα και βαριόντουσαν να πάνε διότι η θεωρία δεν ήταν υποχρεωτική. Σε ορισμένες θεωρίες οι καθηγητές έπαιρναν παρουσίες εντελώς randomly και αν ήσουν στον κατάλογο είχες ένα μικρό προβάδισμα στον τελικό βαθμό. Το μάθημα του είναι σε φάση Απλά διαβάζει το pdf του βιβλίου του στην τάξη. Πήγα 4-5 φορές μέχρι που δεν άντεξα άλλο. Ναι μεν δεν είναι υποχρεωτική αλλά του συγκεκριμένου δεν είναι και χρήσιμη. Αν δηλαδή ο άλλος δουλεύει τα πρωϊνά; Το argument μου είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις. Δεν πρέπει αυτός που πάει θεωρία να έχει πλεονέκτημα βαθμολογικά, επειδή αυτός που δεν πάει είναι αδικημένος. Αν ξέρω Java και δε γουστάρω τον καθηγητή, γιατί να πάρω πάρει παραπάνω βαθμό κάποιος επειδή πήγαινε και ας μην ξέρει το ίδιο καλά;
SakislolGR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Έχουμε ένα τύπο που κάνει Java στη σχολή, δεν δίνει σημειώσεις στο eclass και σήμερα έβαλε Swing σε χαρτί. Είναι που είναι γελοίο να γράφεις κώδικα σε χαρτί, το GUI σε χαρτί ξεπερνάει τα όρια. Ο συγκεκριμένος τύπος έχει κόψει εργαστήριο ολόκληρο επειδή δεν έκανε compile ο κώδικας. Επίσης σε υποχρεώνει να πάρεις το βιβλίο του επειδή αλλιώς δεν έχεις σημειώσεις για να διαβάσεις. Όποιος δεν πάει θεωρία είναι doomed. Ποιά η γνώμη σας; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις σαν φοιτητής ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση; Δεν θα ήθελα να πάω επώνυμα να κάνω παράπονα καθώς είναι φίλος της προέδρου άρα δεν μπορεί να τον αγγίξει πολύς κόσμος. Επιπλέον, αν του έλεγες να το γράψει αυτός σε χαρτί, δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνει σωστά, οπότε πως απαιτεί από εμάς να κάνουμε κάτι τέτοιο; Αυτός είναι καθηγητής και πρέπει να εκτιμάς που έχεις έναν τέτοιο. Θα μπορούσες να έχεις έναν αδιάφορο μόνιμο ή έκτακτο που απλά θα έκανε το μάθημα του και ότι κατάλαβες. Θα πέρναγε και όλο τον κόσμο για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Λες ότι ο συγκεκριμένος είναι "τρελός" και κόβει άμα δεν κάνει compile ο κώδικας. Πολύ καλά κάνει! (βασικά σας ψαρώνει) Δεν μπορείς να φανταστείς τι απίστευτα έχω δει (κυρίως από γκόμενες), κάνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λάθη σε μια γ***νη εντολή printf και λένε "ααα γιατί δεν τρέχει". Όσο για το κομμάτι με το χαρτί που λες. Σιγά μην ασχοληθεί αν λείπει ένα ερωτηματικό ή δεν έγραψες σωστά το Class name. Θέλει να δει πως σκέφτεσαι και πως προσεγγίζεις το πρόβλημα. Οπότε είναι μια εκδοχή εμπλουτισμένου ψευδοκώδικα. (ψευδοκώδικας++) Έχω 1.5 χρόνο ακόμα, οκ, απλά έχω ισχυρή προσωπικότητα και δεν μπορώ να ανέχομαι μαλακίες. Μου ύψωσε φωνή όταν ρώτησα γιατί GUI σε χαρτί και τα πήρα. κλασικός νέος ... νέο... χαλάρωσε και σεβάσου τον καθηγητή σου γιατί όσο "μλκας" και να είναι, όσο βύσμα και να είναι σίγουρα ξέρει παραπάνω από εσένα. Και κάτσε δηλαδή... τι σε πειράζει τόσο να γράψεις σε χαρτί??? τόσοι και τόσοι το κάνουν...
skiabox Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Παιδιά ότι έχει σχέση με το κρατικό μαστάρι δε δέχεται feedback από τους 'πελάτες' του. Μιλάμε για στρατό κατοχής πραγματικά μην το ψάχνετε. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Αυτός είναι καθηγητής και πρέπει να εκτιμάς που έχεις έναν τέτοιο. Θα μπορούσες να έχεις έναν αδιάφορο μόνιμο ή έκτακτο που απλά θα έκανε το μάθημα του και ότι κατάλαβες. Θα πέρναγε και όλο τον κόσμο για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Λες ότι ο συγκεκριμένος είναι "τρελός" και κόβει άμα δεν κάνει compile ο κώδικας. Πολύ καλά κάνει! (βασικά σας ψαρώνει) Δεν μπορείς να φανταστείς τι απίστευτα έχω δει (κυρίως από γκόμενες), κάνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λάθη σε μια γ***νη εντολή printf και λένε "ααα γιατί δεν τρέχει". Όσο για το κομμάτι με το χαρτί που λες. Σιγά μην ασχοληθεί αν λείπει ένα ερωτηματικό ή δεν έγραψες σωστά το Class name. Θέλει να δει πως σκέφτεσαι και πως προσεγγίζεις το πρόβλημα. Οπότε είναι μια εκδοχή εμπλουτισμένου ψευδοκώδικα. (ψευδοκώδικας++) κλασικός νέος ... νέο... χαλάρωσε και σεβάσου τον καθηγητή σου γιατί όσο "μλκας" και να είναι, όσο βύσμα και να είναι σίγουρα ξέρει παραπάνω από εσένα. Και κάτσε δηλαδή... τι σε πειράζει τόσο να γράψεις σε χαρτί??? τόσοι και τόσοι το κάνουν... Έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέγονται Επειδή δεν κάνουμε αλγοριθμική, και επειδή το πρόγραμα ήταν σε φάση, πιο απλό πεθαίνεις(αν δεν είχε gui έγραφα 10άρι σε μισάωρο και έφευγα), δεν εξέταζε τον τρόπο σκέψης σου. Ήταν καθαρά κάτι για αυτούς που παπαγαλίζουν. Αν γράφεις Java σε IDE και μετά πας να γράψεις σε notepad, θυμάσαι να κάνεις import ότι χρειάζεσαι; Αυτός ήθελε όλα ta imports, να είσαι συντακτικά άριστος, στο χαρτί.
johnyboy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 κάνε υπομονή γιατί όταν θα βγεις στην αναζήτηση εργασίας θα σου λέει τι να κάνεις κάποιος που δεν ξέρει ούτε πως να συνδέσει ένα ρουτερ και τότε θα είναι πολύ χειρότερα 6
Dinos_12345 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 κάνε υπομονή γιατί όταν θα βγεις στην αναζήτηση εργασίας θα σου λέει τι να κάνεις κάποιος που δεν ξέρει ούτε πως να συνδέσει ένα ρουτερ και τότε θα είναι πολύ χειρότερα Έχεις δίκιο... Ευτυχώς που ο προγραμματισμός δεν είναι επάγγελμα για εμένα, αλλά αγάπη και χόμπυ, αλλιώς δεν παλεύεται. Θέλω να φτάσω στο σημείο που να έχω την πολυτέλεια, αν δε μου φέρονται καλά, να φεύγω και να πηγαίνω εύκολα αλλού, όμως καταλαβαίνω πως πρέπει να φάω ένα κουβά σκατά για να φτάσω εκεί... :/ Oh well.
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Το μάθημα του είναι σε φάση Απλά διαβάζει το pdf του βιβλίου του στην τάξη. Πήγα 4-5 φορές μέχρι που δεν άντεξα άλλο. Ναι μεν δεν είναι υποχρεωτική αλλά του συγκεκριμένου δεν είναι και χρήσιμη. Αν δηλαδή ο άλλος δουλεύει τα πρωϊνά; Το argument μου είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις. Δεν πρέπει αυτός που πάει θεωρία να έχει πλεονέκτημα βαθμολογικά, επειδή αυτός που δεν πάει είναι αδικημένος. Αν ξέρω Java και δε γουστάρω τον καθηγητή, γιατί να πάρω πάρει παραπάνω βαθμό κάποιος επειδή πήγαινε και ας μην ξέρει το ίδιο καλά; Μια χαρά πλεονέκτημα πρέπει να έχει αυτός που πηγαίνει θεωρία. Εμείς δηλαδή που σε κάποια φάση των σπουδών μας καθόμασταν σχολή 8 το πρωί με 8-9 το βράδυ είμαστε οι μαλάκες και τα κορόιδα ενώ ο άλλος που δεν πηγαίνει είναι ο έξυπνος της υπόθεσης. Την καραμέλα περι φοιτητών που δουλεύουν την ακούω βερεσέ. Όταν δεν μας συμφέρει και δεν μας βουλεύει πετάμε αυτή την καραμέλα για να δικαιολογήσουμε και όλους τους υπόλοιπους. Σε εμάς ελάχιστοι ήταν αυτοί που δεν πήγαιναν θεωρίες επειδή εργαζόντουσαν. Ένας μάγκας καθηγητής που είχαμε 1ο εξάμηνο έδινε μια λίστα στο τέλος της εξέτασης και πέραν των παρουσιών από τα μαθήματα, οι φοιτητές δήλωναν αν εργαζόντουσαν και ο καθηγητής έπραττε αναλόγως. Ευτυχώς δηλαδή στην δική μου σχολή οι καθηγητές έβαζαν θέματα που τα έκαναν στην αίθουσα και έτσι όσοι παρακολουθούσαμε ήμασταν οι κερδισμένοι της υπόθεσης, οι ρέμπελοι κοβόντουσαν στα μαθήματα και έδιναν ξανά και ξανά μέχρι που έκαναν 7-8 και βάλε για να τελειώσουν μια σχολή με 4 έτη κανονικό πρόγραμμα. Και όταν μιλάω για πλεονέκτημα στο τέλος, εννοώ αυτός που φέρνει βαθμολογία 4-4.5 να γίνεται 5. Το 3-3.5 δεν στο κάνουν 5. Ούτε αν έχεις πάνω από 5 δεν αυξάνουν το βαθμό. Το αν γουστάρεις τον καθηγητή είναι δικό σου θέμα. Και εμείς δεν γουστάραμε καθηγητές αλλά πηγαίναμε στα μαθήματα. Ας θεσπίσει το κράτος έναν σωστό θεσμό αξιολόγησης και να κρίνονται οι καθηγητές από εκεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα