De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Έχει κάποιος γνώση για κάτι πιο νέο; Καλά είχαμε βολευτεί τόσα χρόνια με το Hiren's (να ναι καλά οι άνθρωποι που το έφτιαξαν τους έχω κάνει και donation) άλλα πλέον σε σύγχρονες μητρικές με UEFI εκτός ότι δε παίζει εύκολα θέλει πολύ πατέντα, τα περισσότερα tools που έχει είναι παρωχημένα. Έχω βρει μια λίστα με εναλλακτικά άλλα όλα βασίζονται πάνω στο hirens και έχουν παρόμοια προβλήματα... Τα φώτα σας παρακαλώ! 2
jim_p Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Αν και δεν το εχω δοκιμασει εκτενως, δες αυτο https://paul.is-a-geek.org/aio-srt/ Και επειδη και εγω ειχα θεματα με το hirens σε μητρικες με uefi, πες μου τι πατεντα θελει! 1
nefilim Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Είχα και εγώ το ίδιο θέμα, τελικά το έλυσα με το Site: easy2boot . Κάνει boot από mbr και uefi , τρέχει iso linux διανομές κατευθείαν από το flaskάκι (και persistent images) και μπορείς να κάνεις και εγκατάσταση windows unattended με scriptakiα (Snappy Driver & Choco ) κομπλέ με drivers και προγράμματα σε κανα τέταρτο με usb3 . Μιλάμε ζωάρα... Για το hirens, μια και με βολεύει αφάνταστα και εμένα, απλά κάνω update manually τα προγράμματα που με ενδιαφέρουν πότε πότε. Ανοίγεις τα cmd script , βλέπεις τι τρέχουν και αλλάζεις τα αντίστοιχα αρχεία. 1
shodan Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Εγώ διαβάζω πολύ θετικά για το medicat. Το κυριότερο είναι το γεγονός ότι ενσωματώνει τα Recovery από τα κυριότερα λειτουργικά, εξαιρετικά χρήσιμο όταν έχεις να κάνεις με windows 8-10 που δεν πιάνει το f8. Επίσης Live mini Windows 10 και Lubuntu. Δεν έχω καταφέρει να το δοκιμάσω ακόμη αλλά δείχνει υπερπλήρες. 3
De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Είχα και εγώ το ίδιο θέμα, τελικά το έλυσα με το Site: easy2boot . Κάνει boot από mbr και uefi , τρέχει iso linux διανομές κατευθείαν από το flaskάκι (και persistent images) και μπορείς να κάνεις και εγκατάσταση windows unattended με scriptakiα (Snappy Driver & Choco ) κομπλέ με drivers και προγράμματα σε κανα τέταρτο με usb3 . Μιλάμε ζωάρα... Για το hirens, μια και με βολεύει αφάνταστα και εμένα, απλά κάνω update manually τα προγράμματα που με ενδιαφέρουν πότε πότε. Ανοίγεις τα cmd script , βλέπεις τι τρέχουν και αλλάζεις τα αντίστοιχα αρχεία. Εχείς υπόψιν σου κάποιο guide γι αυτά; Γιατί δεν έχω ασχοληθεί κ θα ήθελα γιατί είναι πραγματικά ασύμφορο να βάζεις το oem δισκάκι να περιμένεις updates να κατέβουν, δώσε drivers και να σου παίρνει μόνο η εγκατάσταση 1 ώρα και μετά τα updates να θέλουν μια μέρα...
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Και το yumi multiboot υποστηρίζει mbr/uefi κατεβάζοντας σχετκά .iso (eg linux distro, windows installera, clonezilla/acronis, antivirus && system tools etc) και boot απο usb stick. Απλά αν θές κάποιο latest version θές πέρασμα όλο το .iso. -- https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/
Alex-V Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Εγώ διαβάζω πολύ θετικά για το medicat. Το κυριότερο είναι το γεγονός ότι ενσωματώνει τα Recovery από τα κυριότερα λειτουργικά, εξαιρετικά χρήσιμο όταν έχεις να κάνεις με windows 8-10 που δεν πιάνει το f8. Επίσης Live mini Windows 10 και Lubuntu. Δεν έχω καταφέρει να το δοκιμάσω ακόμη αλλά δείχνει υπερπλήρες. 10GB iso? what the fuck dude! 2
De@th L0rd Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 10GB iso? what the fuck dude! Να υποθέσω ότι τρέχουμε αποκλειστικά από stickaκι?
Alex-V Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Να υποθέσω ότι τρέχουμε αποκλειστικά από stickaκι? ε ναι δεν γινεται αλλιως. παιρνεις ενα 32αρι και το περνας μεσα
De@th L0rd Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 ε ναι δεν γινεται αλλιως. παιρνεις ενα 32αρι και το περνας μεσα Καμία αξιόπιστη μάρκα να προτείνετε για στικάκι; Γιατί είχα πάρει το sandisk cruzer της sandisk και είχε κάτι διαφορές (non-removable media. hard drive) και δεν έκανε boot με κάποιες διανομές. Πχ tails.
Alex-V Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Καμία αξιόπιστη μάρκα να προτείνετε για στικάκι; Γιατί είχα πάρει το sandisk cruzer της sandisk και είχε κάτι διαφορές (non-removable media. hard drive) και δεν έκανε boot με κάποιες διανομές. Πχ tails. http://www.e-shop.gr/sandisk-ultra-flair-32gb-usb30-flash-drive-p-PER.662848 το εχω και κανει παπαδες. παρα πολυ γρηγορο και κανενα παραπονο και φθηνο 1
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 http://www.e-shop.gr/sandisk-ultra-flair-32gb-usb30-flash-drive-p-PER.662848 το εχω και κανει παπαδες. παρα πολυ γρηγορο και κανενα παραπονο και φθηνο To πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ με τα Sandisk ήταν ότι έγιναν έτσι για πλήρη συμβατότητα με τα καρκινικά windows 8 https://forums.anandtech.com/threads/sandisk-usb-seen-as-local-disk-instead-of-removable-disk.2350787/ Windows 8 Certification requires flash drive manufacturers to configure flash drives as fixed disks. Flash drives configured as fixed disk will show up in Windows Explorer as 'Hard Disk Drives'. Ξέρει κανείς πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό πριν αγοράσουμε κάτι; Γιατί ήδη έχω πολλά στικάκια, δε θέλω να την ξαναπατήσω...
x_vagos_x Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Παίδες εγώ έχω μερικούς σκληρούς δίσκους που είναι σε διάφορα formats και partition types. Κάποτε κάποιοι ήταν bootable, άλλοι ήταν από data servers κτλ. Υπάρχει κάποιο boot CD που από ένα οποιοδήποτε μηχάνημα αν τους βάλω πάνω με sata θα τα διαβάζει ΟΛΑ, προκειμένου να αντιγράψω ότι θέλω από data από όλους αυτούς τους δίσκους σε έναν άλλον; Με ενδιαφέρει να διαβάζει ΟΛΑ τα partitions και όλους τους δίσκους ταυτόχρονα. ntfs, fat32, hfs, ext κτλ...
Grim Ripper Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Εγώ διαβάζω πολύ θετικά για το medicat. Το κυριότερο είναι το γεγονός ότι ενσωματώνει τα Recovery από τα κυριότερα λειτουργικά, εξαιρετικά χρήσιμο όταν έχεις να κάνεις με windows 8-10 που δεν πιάνει το f8. Επίσης Live mini Windows 10 και Lubuntu. Δεν έχω καταφέρει να το δοκιμάσω ακόμη αλλά δείχνει υπερπλήρες. Ήθελα να το ποστάρω μιας και συχνάζω στο gbatemp αλλά επειδή δεν ήταν σε uefi δεν το έβαλα. Πολύ ωραίο boot cd/dvd αν και δεν έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω στο έπακρο. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω τα mini windows 10 που έχει. Παίδες εγώ έχω μερικούς σκληρούς δίσκους που είναι σε διάφορα formats και partition types. Κάποτε κάποιοι ήταν bootable, άλλοι ήταν από data servers κτλ. Υπάρχει κάποιο boot CD που από ένα οποιοδήποτε μηχάνημα αν τους βάλω πάνω με sata θα τα διαβάζει ΟΛΑ, προκειμένου να αντιγράψω ότι θέλω από data από όλους αυτούς τους δίσκους σε έναν άλλον; Με ενδιαφέρει να διαβάζει ΟΛΑ τα partitions και όλους τους δίσκους ταυτόχρονα. ntfs, fat32, hfs, ext κτλ... Το πιθανότερο είναι να τα καταφέρεις με κάποια διανομή linux. @ De@th Lord Να αποφύγεις αυτό. http://www.e-shop.gr/sandisk-ultra-dual-drivev2-32gb-usb-30-micro-usb-sddd2-032g-gam46-p-PER.577020 Δυστυχώς δεν έχει και την καλύτερη κατασκευή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα