Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μιλαμε για 8GB ddr3 1066 που θα εμπαιναν για παραδειγμα σε 2009 macbook pro

-δεν γνωριζω ποιο ακριβως εχετε- και καινουργιο ssd 120GB (καταλληλο για το μοντελο)

τοτε ναι μεχρι 130 ευρω = OK. Αν ομως ειναι 2008 macbook pro και μπουν 4GB, οχι :ph34r:

Τελος, ξερετε ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε: καποιον χρηστη που μπορει μεν να εχει ασχοληθει

και να γνωριζει ακομη και 200(!) μηχανηματα, με καποιον τεχνικο που πρεπει να εχει επιδιορθωσει

> 2.000?? Οτι μονο στον χρηστη "δικαιολογειται", να σου πει: μπορει, φοβαμαι, δεν μου αρεσει..!! :-(

Ευχαριστω.Είναι του 2008 και μου ειπε για 8GB (δεν ξερω ddr και συχνοτητα ) και 120αρι ssd  που θα μπει δευτερος εκει που είναι το cd που καταργείται.

Δημοσ.

Ενα αρκουντως καλο σεναριο*, για ddr3 μνημη ειναι 6GB ειδικα

αν ηδη υπαρχει εστω 2*GB ram stick (4 νεο + 2 προηγουμενο) :-)

*και οικονομικοτερο ετσι προφανως

Νομιζω εχει πανω του 3GB.

Δημοσ.

Οποτε μπορει: να του κανει πρωτα τα 3 -> 2 (χεχε! :devil:) αφαιρωντας το 1GB
και μετα να του προσθεσει ενα δευτερο ντιμακι των 4GB => συνολικα 6GB :-)
[σε αυτη τη περιπτωση καλυτερα το μεγαλυτερο/4GB να μπαινει στο πρωτο]

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου τα όσα γράφεις είναι εκτός πραγματικότητας. Φυσικά και επισκευαζονται οι μητρικές και μπορούν τα μηχανήματα να είναι απολύτως λειτουργικά μετά - ανάλογα βέβαια και το πρόβλημα. Το καμμένη μητρική στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καθώς επιμέρους parts είναι αυτά που δημιουργούν συνήθως πρόβλημα όπως πυκνωτές, αντιστασεις κάποιο ολοκληρωμένο κ.ο.κ.

Αυτή είναι και η γνωμη νος ασχετου σαν εμενα αλλα δεν ξερω αν είναι ετσι....Η μητρικη δεν είναι λογικο να αποτελείται από επιμερους κομματια ?

Μηπως δεν υπαρχει η τεχνολογια ή τεχνογνωσια να εντοπιστεί η βλαβη της ?

Μια μητρικη από dektop ισως δεν αξιζει να ψαχτεί λογω χαμηλου κοστους αλλαγης αλλα σε mac μιλαμε για παρα πολλες εκατοντάδες ευρω για αλλαγη. Αν θυμαμαι καλα στο προηγουμενο mac ηθελαν 900 ευρω για μητρικη.

Δημοσ.

και 120αρι ssd  που θα μπει δευτερος εκει που είναι το cd που καταργείται.

E(χμ)?? Και παλι, τι ακριβως θελει να κανει, ο "τεχνικος"? Αν βαλει τον SSD @ θεση DVD,

πιθανοτατα αυτη θα προκυψει να ειναι, η πιο...αργη επιλογη: ουτε καν SATAII μα SATAI :shifty:

Τουλαχιστον-καταρχην-και μεχρι αποδειξεως διαφορετικου:

Link/Negotiated speeds are quite different. 6/3 Gigabit for the HD, 3/1.5 for the Optical.. :-(

Δημοσ.

Σε αυτη την περιπτωση καταργησης του cd σε mac μπορει να συνδεθει εξωτερικο dvd από αυτά που κυκλοφορουν στην αγορα για laptop με Usb ?

Και κατι ακομα...Ας πουμε γιεται η αναβαθμιση και το μηχανημα δουλευει .Για ποσο όμως αφου είναι ηδη 9 ετων ? Ποιος μπορει να αποκλεισει ότι σε μερικους μηνες δεν θα "χτυπησει" κατι άλλο και να θελει τοσα και παραπανω για να δουλεψει ?

Δημοσ.

Οχι δεν το λες ακριβως plug and play* παντως τελικως γινεται:
http://macenstein.com/default/2011/07/how-to-get-your-external-super-drive-working-in-lion/
:shifty:
[*γιατι η Apple (μας) αγαπα τοσο πολυ τους αγοραστες της, που προσπαθησε
και εδω, να αποκλεισει να εχουμε τοσο απλες σχεδον δεδομενες δυνατοτητες...]

Δημοσ.

Οχι δεν το λες ακριβως plug and play* παντως τελικως γινεται:

http://macenstein.com/default/2011/07/how-to-get-your-external-super-drive-working-in-lion/

:shifty:

[*γιατι η Apple (μας) αγαπα τοσο πολυ τους αγοραστες της, που προσπαθησε

και εδω, να αποκλεισει να εχουμε τοσο απλες σχεδον δεδομενες δυνατοτητες...]

Αυτό σε συνδιασμο του πανακριβου κοστους αγορας  και επισκευης με κανει εμενα και λεω...macκρυα !!!Ένα παλιο iPhone νομιζω σειρα 3  εχει περασει από τα χερια μου για 2-3 μηνες μονο .

Η πληρης εξαρτηση του κινητου απο υπολογιστη για μενα είναι αδιανοητη .

Επισης δεν μπορω να δεχτω ότι ένα καλο κινητο ασχετα με κατασκευαστη μπορει να αντικαταστησει ένα υπολογιστη που καποιοι ισχυριζοντε .

Δημοσ.

Μου αρέσει που συζητάτε για αναβαθμίσεις ενώ το κομπιούτερ δεν ανοίγει καν.  :rolleyes:

Όσο για αυτό που λες: "Επισης δεν μπορω να δεχτω ότι ένα καλο κινητο ασχετα με κατασκευαστη μπορει να αντικαταστησει ένα υπολογιστη που καποιοι ισχυρίζονται ."

Ανάλογα τι κάνεις σε έναν υπολογιστή. Αν βλέπεις email, facebook, youtube, web surfing, μουσική όπως κάνει η πλειοψηφία τότε με ένα smartphone είσαι υπέρ καλυμμένος.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλησα τωρα με αυτόν που εχω δωσει το mac....

Μαλλον μητρικη και  θα ξερει το απόγευμα γιατι εχει βαλει να κανει καποια test ........

Μια μικρη περιπτωση μου ειπε ότι ειδε κατι σαν υγρο κατω από το power και θα δοκιμασει να το καθαρισει με υπέρυθρες αν και χλωμο εως αδυνατον  να εχει πεσει εκει κατι κατά την κορη μου.

Δεν ξερω τι να πω....

Δημοσ.

Επειδή βλέπω πως το θέμα ξεφεύγει και (κλασσικά) μετατοπίζεται προς mac vs windows laptop, να πω κι εγώ με τη σειρά μου πως είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μία τέτοια αγορά, η οποία προσφέρει υπολογιστές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Προσωπικά, χρησιμοποιώ mac γιατί κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Χρησιμοποιώ όμως ΚΑΙ windows (boot από εξωτερικό SSD, παλαιότερα bootcamp) ενώ φυσικά κάνω επίσης τη δουλειά αν χρειαστεί στο desktop με windows. Ταυτόχρονα όμως, αν και προτιμώ εδώ και χρόνια mac, είμαι αρκετά αντικειμενικός ώστε να παραδέχομαι πως η Apple είναι απράδεκτα τραγική σε αρκετά θέματα.

Πάμε παρακάτω...

Η συζήτηση για αλλαγή SSD και RAM πάει περίπατο. Όσο και να θέλει ο τεχνικός, για να γίνουν αυτά θα πρέπει πρώτα να δουλέψει το laptop. Το laptop, δεν βλέπω να δουλεύει. Επίσης, αναρωτιέμαι τί test κάνει στην μητρική. :rolleyes: Ο φίλος TheDevilMayCare είπε τα πράγματα λίγο περισσότερο έξω από τα δόντια για τον τεχνικό σας. Εγώ ήμουν πιο ήπιος. Θα συμφωνήσω όμως μαζί του. Αν είναι δυνατόν να μην ανοίγει το laptop και να συζητάμε για δίσκο και RAM...

Γνώμη μου λοιπόν...

1. Ο φίλος @Zenor σε προηγούμενο post αναφέρει πως κάνει αυτή τη δουλειά κι αναφέρεται και σε καλούς τεχνικούς. Μία λύση είναι να σας προτείνει κάποιον ΚΑΛΟ τεχνικό (γιατί όχι και τον εαυτό του) να δει την μητρική. Φυσικά, το αν αξίζει θα το κρίνετε εσείς ο ίδιος κ. Γιάννης Platano με αυτά που θα σας πει ο τεχνικός, το κόστος επισκευής, αν ισχύει το 'no fix no fee' κι όλα τα σχετικά. Προσωπικά, επειδή ποτέ δεν γράφω / μιλάω / σκέπτομαι εκτός πραγματικότητας αλλά πάντα εντός, αφήστε με να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Εύχομαι όμως να μπορεί να γίνει κάτι εύκολα και οικονομικά. 

2. Αγορά μητρικής από ebay, προφανώς μετά από συνεννόηση με σοβαρό τεχνικό. 

3. Παροπλισμός laptop.

Φιλικά,

Δημοσ.

Υπαρχει και η πολυ μικρη περιπτωση ~ ητοι απιθανο longshot αυτο να ειναι κατι "απλουστερο",
και απλως ο τεχνικος τωρα ετσι να..αθροιζει οσα περισσοτερα μπορει στον τελικο λογαριασμο
:ph34r:
Οπως και να 'χει, λογικα εξαιτιας τοσων χρονων χρησης μπορειτε να πειτε οτι εγινε αποσβεση
[α, και μην μπειτε στη λογικη οτι τυχον επομενο "μηλο", θα σας, κρατησει για αλλα...10 χρονια]

• Like 1
Δημοσ.

Μιλησα  τωρα και τελικα μου ειπε οτι εχει παρει υγρασια το power buton που ειναι μαζι  με το πληκτρολογιο για αυτο και δεν ανοιγε ο υπολογιστης .

Κοστος  επισκευης αν πετυχει 60 ευρω μαζι με εργασια ή 100 μαζι με εργασια για αλλαγη .

Του ειπα να προχωρησει σε επισκευη .

Αυτο ειναι το mac

post-40980-0-36008700-1496155787_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα...Αν ανοιξει το mac και σωθουν δεδομενα μπορει να αντικατασταθει ο δισκος που εχει μεσα με αλλον ssd ?

Αν ναι πως θα περαστει λειτουργικο σε αυτον ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...