Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα,

Λοιπόν, σήμερα έγινε ένα περίεργο περισταστικό. Με πήραν από τη Wind, επειδή είμαι "καλός πελάτης" που τάξανε λαγούς με πετραχίλια, και με λίγα λόγια μου είπαν τα παρακάτω:

- Μπορώ να πάω σε αυτούς για σταθερό και κινητό, αλλά να κρατήσω την τηλέοραση από τον πάροχό μου (Nova), με μια μικρή χρέωση των 2-3€.

- Μπορώ να σπάσω το συμβόλαιό μου χωρίς ρήτρα αν επικαλεστώ ότι έχω βρει πιο οικονομική προσφορά (η υπάλληλος είπε μάλιστα πως όπως όταν έχεις τεχνικό πρόβλημα μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιό σου δωρέαν, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα αν επικαλεστώ ότι σκέφτομαι την τσέπη μου :P ).

Τέλος πάντων, επειδή με συμφέρει κάπως αυτή η προσφορά, είπα να σας ρωτήσω το καταπόσο ισχύουν αυτά που μου είπε. Έχω ακούσει βέβαια ένα σωρό παράπονα για τη Wind. Θα ηχογραφήσω την επομένη συνομιλία μας για να είμαι καλυμμένος, αλλά εσείς τι πιστεύετε; Το πρώτο μπορεί να γίνει και το δεύτερο αληθεύει;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατ αρχήν άσχετα με το αν τάξανε λαγούς με πετραχίλια ....δεν είναι ότι δεν θέλουν ΑΛΛΑ δεν μπορούν να δώσουν λαγούς με πετραχίλια οπότε αν εκεί που είσαι είσαι ευχαριστημένος νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναστατωθείς.

• Like 1
Δημοσ.

-Μπορώ να σπάσω το συμβόλαιό μου χωρίς ρήτρα αν επικαλεστώ ότι έχω βρει πιο οικονομική προσφορά

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

αν έχεις υπογράψει τέτοιο συμβόλαιο με την προηγούμενη εταιρεία,

θέλω κι εγώ

κάποια στιγμή αυτά τα άτομα που είναι ενήλικες

και κάνουν επ' αμοιβή αυτή τη συνέργεια στην εξαπάτηση θυμάτων κατά σύστημα, συρροή

έχουν ατομική ευθύνη

τα χρήματα που κερδίζουν αυτά τα άτομα και οι σκοποί των αφεντικών τους οποίους απεργάζονται

είναι τα χρήματα που εξοφλούν τα θύματα

τα οποία θύματα μπορούν να είναι οιασδήποτε μάλιστα οικονομικής επιφάνειας

οι πράξεις είναι ενσυνείδητες αυτών των ατόμων

και έχουν κάποτε προσωπική ευθύνη

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατ αρχήν άσχετα με το αν τάξανε λαγούς με πετραχίλια ....δεν είναι ότι δεν θέλουν ΑΛΛΑ δεν μπορούν να δώσουν λαγούς με πετραχίλια οπότε αν εκεί που είσαι είσαι ευχαριστημένος νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναστατωθείς.

Μου αναβαθμίζουν το πρόγραμμα στο κινητό, μου προσφέρουν άλλα δύο κινητά με ένα εύλογο χρόνο ομιλίας δωρέαν, σταθερό και adsl και γενικά με συμφέρει. Αλλά για αυτά που μου είπαν δεν είμαι σίγουρος. Πολύ εύκολη την έκαναν να φανεί τη διαδικασία...

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

αν έχεις υπογράψει τέτοιο συμβόλαιο με την προηγούμενη εταιρεία,

θέλω κι εγώ

κάποια στιγμή αυτά τα άτομα που είναι ενήλικες

και κάνουν επ' αμοιβή αυτή τη συνέργεια στην εξαπάτηση θυμάτων κατά σύστημα, συρροή

έχουν ατομική ευθύνη

Σκίζουν τα συμβόλαια με τεράστια ευκολία φαίνεται :P

Άρα κατά τη γνώμη σου είναι εξαπάτηση έτσι;

Δημοσ.

τα αδικήματα που τελούνται μπορεί να είναι προφανή ή μη,

μπορείς ή δεν μπορείς να τα τεκμηριώσεις αν χρειαστεί

η ηθική απαξία στους σκοπούς αυτών των ατόμων δε μπορεί να είναι παρά δεδομένη

ΥΓ: στα αλήθεια συστήθηκαν από τη Wind; ούτε καν συνεργάτες;

ΥΓ2: όταν σου υπόσχονται ανυπόστατα πρματα, σε εξαπατούν

Επισκέπτης
Δημοσ.

τα αδικήματα που τελούνται μπορεί να είναι προφανή ή μη,

μπορείς ή δεν μπορείς να τα τεκμηριώσεις αν χρειαστεί

η ηθική απαξία στους σκοπούς αυτών των ατόμων δε μπορεί να είναι παρά δεδομένη

ΥΓ: στα αλήθεια συστήθηκαν από τη Wind; ούτε καν συνεργάτες;

Συνεργάτης της Wind. Αυτό σκέφτηκα και εγώ πάντως. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Δημοσ.

ήξερε ο συνεργάτης τους όρους του δικού σου συμβολαίου;

είχε νομικές γνώσεις;

θα σου παράσχει νομική υποστήριξη;

επικαλέστηκε νομολογίες και νόμους;

σου παρέχει εχέγγυα και γραπτές διαβεβαιώσεις με αντίκρισμα;

θα σου παράσχει αποζημίωση που να καλύπτει τυχόν ζημίες;

ενδιαφέρομαι να μάθω κιόλας...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ήξερε ο συνεργάτης τους όρους του δικού σου συμβολαίου;

είχε νομικές γνώσεις;

θα σου παράσχει νομική υποστήριξη;

επικαλέστηκε νομολογίες και νόμους;

σου παρέχει εχέγγυα και γραπτές διαβεβαιώσεις με αντίκρισμα;

θα σου παράσχει αποζημίωση που να καλύπτει τυχόν ζημίες;

ενδιαφέρομαι να μάθω κιόλας...

Απολύτως τίποτα από όσα είπες. Θα της ζητήσω να επικαλεστεί κάποιο σχετικό άρθρο, να δω τι θα πει, αλλά γίνεται να της πως αυτά που μου έταξε να τα στείλει γραπτά σε συμβόλαιο;

Δημοσ.

Απολύτως τίποτα από όσα είπες. Θα της ζητήσω να επικαλεστεί κάποιο σχετικό άρθρο, να δω τι θα πει, αλλά γίνεται να της πως αυτά που μου έταξε να τα στείλει γραπτά σε συμβόλαιο;

θυμάμαι σε κάποια περίπτωση που ζητούσα να μου στείλουν προσφορά (χωρίς να σπάω συμβόλαια κλπ),

μου στείλαν άλλα αντ' άλλων

το θέμα είναι να έχεις να κάνεις με μια άλλη πλευρά που να έχουν αντίκρισμα οι κουβέντες

να μην μπλέκεις και γενικώς και με δικαστήρια κλπ κλπ

πόσο πιθανό σου φαίνεται να σε πήρε για τηλεπωλήσεις

ατομο με νομικές γνώσεις;...

Επισκέπτης
Δημοσ.

θυμάμαι σε κάποια περίπτωση που ζητούσα να μου στείλουν προσφορά (χωρίς να σπάω συμβόλαια κλπ),

μου στείλαν άλλα αντ' άλλων

το θέμα είναι να έχεις να κάνεις με μια άλλη πλευρά που να έχουν αντίκρισμα οι κουβέντες

να μην μπλέκεις και γενικώς και με δικαστήρια κλπ κλπ

πόσο πιθανό σου φαίνεται να σε πήρε για τηλεπωλήσεις

ατομο με νομικές γνώσεις;...

Υπονοείς πως οι πωλητές δεν είναι απόφοιτοι νομικής; :o

Θα τους ζητήσω και να μου στείλουν γραπτά την προσφορά, αν δεχτούν βλέπουμε. Πάντως, αν κατάλαβα καλά, επειδή είναι συνεργάτης και όχι αντιπρόσωπος της Wind μπορεί να λέει "ό,τι" θέλει (εντός λογικών πλαισίων και σύμφωνα με τα όρια που του δίνει η Wind) όπως αυτό με το δωρέαν σπάσιμο; Έχουν οι συνεργάτες μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις τους σε σχέση με την ίδια τη εταιρεία;

Δημοσ.

στην Ελλάδα η καταφυγή στη δικαιοσύνη είναι ακριβή υπόθεση,

και η αρνησιδικία είναι κατεστημένο φαινόμενο

να μην αναφέρουμε τη λαμογιά που είναι μέρος του φολκλόρ της χώρας

όλοι αυτοί ποντάρουν στο ότι εξαφανίζονται όπως φυτρώνουν

και ότι εσύ σκεπτόμενος το κόστος όφελος θα αποδεχτείς τις ζημιές σου

με λίγα λόγια

η μικροαπάτη φυτρώνει σε γόνιμο έδαφος

και εσύ κοιτάς προληπτικά να αποφεύγεις τις κακοτοπιές με την όποια αντίληψη έχεις

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

στην Ελλάδα η καταφυγή στη δικαιοσύνη είναι ακριβή υπόθεση,

και η αρνησιδικία είναι κατεστημένο φαινόμενο

να μην αναφέρουμε τη λαμογιά που είναι μέρος του φολκλόρ της χώρας

όλοι αυτοί ποντάρουν στο ότι εξαφανίζονται όπως φυτρώνουν

και ότι εσύ σκεπτόμενος το κόστος όφελος θα αποδεχτείς τις ζημιές σου

με λίγα λόγια

η μικροαπάτη φυτρώνει σε γόνιμο έδαφος

και εσύ κοιτάς προληπτικά να αποφεύγεις τις κακοτοπιές με την όποια αντίληψη έχεις

Πιστεύω ήσουν κατατοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ πολύ :D

Θα της αναφέρω κάποια από αυτά που είπαμε και θα σας πω τι μου απάντησε.

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Στη θέση σου θα ζητούσα να μου δώσουν εγγράφως την προσφορά με αυτά που σου ανέφεραν και ιδιαίτερα να ξεκαθαρίσουν τα παρακάτω:

α. Η τηλεοπτική υπηρεσία της Nova έχει πολλαπλάσιο κόστος από τα 2-3€ που σου ανέφεραν. Θα καλύψει η Wind την διαφορά αυτή;

β. Τι προβλέπεται στα συμβόλαια της Wind όσον αφορά τις περιπτώσεις που μπορεί να διακοπεί πρόωρα μία σύνδεση, αζημίως για τον πελάτη;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στη θέση σου θα ζητούσα να μου δώσουν εγγράφως την προσφορά με αυτά που σου ανέφεραν και ιδιαίτερα να ξεκαθαρίσουν τα παρακάτω:

α. Η τηλεοπτική υπηρεσία της Nova έχει πολλαπλάσιο κόστος από τα 2-3€ που σου ανέφεραν. Θα καλύψει η Wind την διαφορά αυτή;

β. Τι προβλέπεται στα συμβόλαια της Wind όσον αφορά τις περιπτώσεις που μπορεί να διακοπεί πρόωρα μία σύνδεση, αζημίως για τον πελάτη;

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου, αλλά και γενικά επειδή μιλήσαμε πριν λίγο, μου είπαν:

α. Δεν γνωρίζει ακριβώς το κόστος ο υπάλληλος, αλλά η χρέωση για να γίνει αυτό (αλλού σταθερό αλλού τηλεόραση) είναι 2-3€. Την τηλεόραση θα την πληρώνω κανονικά στην Nova.

β. Καταρχάς, όταν του είπα για συμβόλαιο, με διόρθωσε και μου είπε ότι πρόκειται για σύμβαση εφόσον είναι ιδιωτική εταιρεία, άρα δεν μπορεί να σταλθεί στην εφορία το χρέος και η ρήτρα δεν υπόκειται σε ΦΠΑ. Μου ανάφερε πως η κάθε εταιρεία ζητάει ρήτρα, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις.

Του ζήτησα σχετικό άρθρο στη νομοθεσία και μου λέει δεν υπάρχει, αλλά εφόσον δεν έχει γίνει ποτέ δικαστήριο για αυτό το θέμα εδώ και 30 χρόνια. Μάλιστα, αν με πάνε στο δικαστήριο (που με διαβεβαίωσε πως δεν θα το κάνουν, γιατί οι εταιρείες είναι λίγες και δεν πρόκειται να επιστρέψω σε αυτήν την εταιρεία στο μέλλον), μπορώ να επικαλεστώ πρόβλημα στη σύνδεση.

Ακόμη, όταν του περιέγραψα παρόμοιο περισταστικό με τη Wind (για μετατροπή από σύνδεση σε κάρτα) που μου ζήτησαν ρήτρα για να γίνει η αλλαγή, μου όχι μόνο δεν ήμουν υποχρεωμένος να πληρώσω, αλλά μπορούσα και να τους απειλήσω ότι δεν θα πληρώσω και να κοπεί η σύνδεση μόνη της.

Με λίγα λόγια, δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τα ρήτρα στην Ελλάδα, γιατί προς το παρόν δεν τους συμφέρει να σε πειράξουν.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

Δημοσ.

ΟΚ, ας αφήσουμε απ' έξω το κεφάλαιο τηλεόραση.

Αυτά που σου ανέφερε για συμβόλαια, νομοθεσία, δικαστήρια κλπ, δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω.

Το συμβόλαιο που κάνουμε με οποιονδήποτε πάροχο και ότι αναφέρεται στους όρους του, έχει νομική ισχύ και δεσμεύει και τα 2 συμβαλλόμενα μέρη.

Αν το σπάσεις και δεν πληρώσεις το προβλεπόμενο εφάπαξ τέλος, το σίγουρο είναι ότι αυτό είναι απαιτητό στο διηνεκές και θα έχεις στο μέλλον σχετική ενημέρωση από συνεργαζόμενη εταιρεία οφειλών. Το αν θα προχωρήσει την απαίτηση μέσω δικαστικής οδού, είναι θέμα της εταιρείας. Εκτιμώ ότι δεν θα το κάνει (λόγω κόστους), αλλά αυτό δεν προεξοφλεί τίποτα και κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα έχεις δικαστικά τρεχάματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να συνδεθείς στο μέλλον στον ίδιο πάροχο, έως ότου εξοφλήσεις το χρέος.

Μάλιστα ήδη υπάρχει αντίστοιχος "Τειρεσίας" και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ("Τηλέγνους"), όπου πλέον ο νέος πάροχος γνωρίζει την οφειλή και μπορεί να αρνηθεί τις υπηρεσίες του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επεκταθεί και στην σταθερή τηλεφωνία.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...