JiovanniGeorgeo Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μετά από μια πτώση γενικού χθες βράδυ, είδα πως μόλις επανήλθα στα Windows δεν ειχα ηχο. Εχω μια ASUS XONAR DS. Γενικότερα, ενώ το ίδιο βράδυ δεν είχα θεμα.. βλέπω πως ολα μου τα περιφερειακα εχουν χασει καθε επαφη με driver Και εχω φρικαρει. Στην αρχή είπα πως κάηκε η κάρτα ήχου, αλλά δείχνει να ανάβει το optical της και γενικά τη βρίσκει μια χαρούλα το λειτουργικό/PC. Το mouse μου (g502) δεν νιωθει ουτε στη ροδελα, παρατηρω επισης πως το Driver του keyboard ήταν γκρίζο στο tray, Και τωρα πια στα restart μου δεν ανοιγει καν.. παρόλα αυτά Mouse/keyboard λειτουργουν. Το πιο τρελό; σε κάποια RESTART που έκανα το Mouse κολλάει σε κάποια ακρη της οθόνης και δειχνει σαν να παταει απειρα κλικ / second σαν να ειναι δαιμονισμενο. Μόνο hard reset σε αυτές τις περιπτώσεις. Εχουν γινει ολα ανω κατω στα καλα καθουμενα.. και πανω απ' ολα ο ηχος.. Σημαντικά : Έχω ενα USB HUB 7 θυρων με Ext power και πραγματικά πολλά περιφερειακά. Έκανα SFC scannow, όλα καλά. Δεν παίζουν Virus.. Το Driver του Keyboard Coolermaster δεν ανοιγει καν πια ενω δειχνει Installed. ΒΟΗΘΕΙΑ.
Damachi Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Να μην ειναι software αλλα hardware aka να τα χει φτυσει τροφοδοτικο και προσεχως και mobo δεν σου περναει απο το κεφαλι ...
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 τωρα δε δουλευει καν το μαους, 6 ρισταρτ και ακομα.. χειροτερευει, ειναι λες και εχει εξαφανιστει καθε ειδος ντραυβερ Το motherboard δεν εχω 3-5 μήνες που το πήρα, στα 140€. Περίπου 100€ είχα δώσει για το Modular CX750 της Corsair πριν κάνα 3ρι έτη. Τι κλαίω; Το PSU το σκέφτηκα, αλλά δεν έχω βιώσει PSU να υπολειτουργεί και να επηραιάζει το λειτουργικό.. Το Mouse λειτουργεί άψογα μέσα στο BIOS.
haHa Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Πρωτη αγορα που θα πρεπει να κανεις ειναι ενα UPS οπως καταλαβες...
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Είχα πάρει ένα 700VA vittenheim με συμβουλές ινσομνιτών, κράτησε 6 μήνες και ποτέ αξιοπρεπώς..
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δοκίμασα να βαλωβγάλω πρίζες, να κάνω reinstall (όχι uninstall) του chipset driver, να αλλάξω τα 1-2 usb related option στο bios τιποτα 0
29gk Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 α) Αφου εχεις επενδυσει σε τοσο ακριβα υποσυστηματα, κακως δεν εισαι πανω σε ups. β) Για να τα "φτυσει" το ups, σιγουρα παιζει ρολο και η ατυχια ή το κομματι αλλα ενδεχεται να εχεις θεματα με τα ρευματα. Αυτα που δινεις και αυτα που απορροφουν τα περιφερειακα γ) τα 7αρια usb hubs εχουν θεματα με την αποδοση τους στα ρευματα που δινουν, ειδικα εαν ειναι φτηνα κινεζικα Για να δημιουργηθει προβλημα στα windows οπως βλεπεις, πολυ πιθανο η διακοπη να συνεπεσε με καποια ενημερωση του συστηματος ή καποιο usb περιφερειακο εχει φαει φλασια και σου χαλαει ολο το συστημα. Δοκιμασε αφου αποσυνδεσεις ολα τα περιφερειακα που συνεδονται πανω στο pc μεσω usb, να τα συνδεεις ενα ενα και να βλεπεις την αποκριση του συστηματος. Αφου τα τσεκαρεις ολα, δοκιμασε και το hub συνδεοντας και παλι μια μια τις συσκευες. Στα μεταξυ διαστηματα φροντισε να κανεις και καμποσα restart. 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Το UPS απλά έπρεπε να είναι πιο τούμπανο, πιο ακριβό από τα 140-160€ που θα 'χα δώσει. Εδώ το έχω δίπλα μου για αναμνηστικό. Το USB HUB είναι με ext τροφοδοσία φυσικά και είναι D-LINK δεν θυμάμαι τι είχα δώσει αλλά δε παίζει να έκανε κάτω από 20€-25€, ίσως έκανε και τα διπλάσια αλλά θα σε γελάσω. Το κακό είναι πως το mouse/kb τα βλέπει λες και είναι mouse του 1980.. φαίνεται από την ανάπηρη κίνηση του κέρσορα, και την έλλειψη της ροδέλας της ίδιας. Το πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκει το ίδιο το HUB, τα έχω βγαλει ΟΛΑ ΟΛΑ και έπαιζα στον Device Manager αφού το έτρεξα χωρίς περιφερειακά το σύστημα με GOOGLE REMOTE CONTROL. Πάλι δεν έκανε τίποτα. Τα ίδια βλέπω.. το μόνο που κατάφερα ήταν πως από το 1 Unknown USB τα έκανα 2. ΚΑΝΕΝΑ περιφερειακό δε λειτουργεί, ούτε καν USB Flash δεν αναγνωρίζει το σύστημα παρά μόνο Mouse/KB και σε simulation PS/2. Προσπάθησα Recovery αλλά δεν το έχω βάλει να κρατάει πάνω από 24 ώρες.. και αυτό πάλι δε νομίζω να έκανε κάτι. Διάβασα ήδη τόσα πολλά στις ιστοσελίδες.. όλο στο "chipset driver" Καταλήγουν, αλλά τα έβαλα έβγαλα, έκανα downgrade πόσες φορές.. δεν βλέπω αποτέλεσμα.. Γίνεται να κάηκε κάηκε το HUB του ολοκαίνουριου mobo από πτώση; αν ναι.. ξερίζωμα και εγγύηση, θα μείνω τις πρώτες 15 ημέρες της ζωής μου χωρίς υπολογιστή. Το ένα χέρι και το ένα πόδι αν μου παίρναν , καλύτερα θα πήγαινε το δεκαπενθήμερο :( Υ.Γ: 1-2 σημαντικά πράγματα που συνδυάζονται πάντως είναι πως αρχικά τον ΗΧΟ είχα χάσει, και ακόμα δεν νιώθει η ASUS XONAR. Με στα ηχεία του tv monitor στέλνω ήχο τώρα και κάνω δουλειά. Επίσης, το σύστημα κολλάει, ακόμα και το "CONTROL" αν κρατήσω ενώ παίζει μουσική, η μουσική θα κάνει κολλήματα. Άρα επηρρεάζει και άλλα, όπως τον CPU. Εικόνα έχω, και η κάρτα ήχου που είναι PCI αναγνωρίζεται 100%, άρα δε ξέρω αν έχουν θέμα και οι PCI.. σίγουρα όμως δεν είναι μόνο το HUB. Τελευταίο : Από τότε που το έπαθα, δε σταματάει να μου εμφανίζει σημαντικά Windows Update των 7. Σίγουρα άξιο αναφοράς, σιγά μην έκανα τόσα κανονικά -που τα βρηκε; ΤΙ τα συνδέει όλα αυτά; δεν είναι το southbridge κάθε αυτού.. σε αλλα thread αλλων fora Καταλήγουν ευτυχισμενοι με διαφορες αλλαγες στη registry οπως και σε συγκεκριμενο .sys file που βρήκαν στον φακελο windows/syswow64/drivers Οπως στις παρακάτω εικονες - βλεπετε καποιο κακο sys αρχειο σε μενα; εχω βαλει και 1-2 event logs που βρήκα περίεργα, το ρευμα έπεσε 22/5 χάραμα και 23/5 ξεκίνησαν τα περίεργα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2017 από JiovanniGeorgeo
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δεν ξέρω πως το διόρθωσα ακόμα, αλλά μάλλον το διορθώνω. Μη μπείτε στο κόπο, αν είναι επανέρχομαι.
panos0100 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Φιλε μου προσοχη μεγαλη με αυτα τα hub usb μου εκαψε ολοκληρη μητρικη, αυτα που μπαινουν στην πριζα λεω που εχουνε και εξωτερικη τροφοδοσια, ειναι οτι χειροτερο, οσο ειμουνα στρατο το hub με σβηστο τον υπολογιστη το ups κλειστο επισης, και εδινε ταση μεσα στον υπολογιστη, καποια mv αλλα το χειροτερο ηταν οτι καθε φορα που ανοιγα το τροφοδοτικο ανοιγε και ο υπολογιστης, χιλιες φορες παρε προεκταση usb και βαλε αν δεν φτανεις πισω στον υπολογιστη και κανε ετσι την δουλεια σου, ή παρε ενα hub απλο που να μην μπαινει στην πριζα καινουρια μητρικη 95Ε παει καηκε απο ενα hub γιατι 10 μήνες δεν κατάλαβα τίποτα 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Γιατι με πληγωωνεις ετσι ρε φιλαρακι εγω τα διορθωσ;α και μα το θεο δε ξερω πως δεν ξερω τι θα κανω με το hub ή αν θα το συνεχισω, Hub χωρις ext εμενα προσωπικα μου σπαει τα νευρα ΚΑΝΟΝΙΚΑ UPS επρεπε να παρω μετα απο αυτα και αυτα, να φωναξω ηλεκτρολογο να δει το Panel, και να κανω και ενα restore point που μου ελειπε τωρα Ευχαριστω για το αναγνωσμα και μονο μαγκες
panos0100 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εγω πάντως 2 τετοια hub ειχα και το πρωτο το εβαζα και δεν ανοιγε ο υπολογιστης, και το 2 αποδειχτεικε και τελειωτικο χτυπημα αφου εκαψε ολοκληρη την μητρικη πάρα λίγο θα έπαιρνε και τις μνήμες και ειχα και ups ειχα και ρελε στον πινακα, ειχα και γειωση στην πριζα, εβαλα και σουκο πριζα, τα ειχα κανει ολα, αλλα κοιταξε που ενα hub μου εκανε ζημια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα