Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O tim cook θα είναι ο πιο επιτυχημένος ceo στην ιστορία της apple και θα το δείτε. Μπορεί ο jobs να την καθιέρωσε αλλά ο cook την απογείωσε. Οι μέτοχοι δε νοιάζονται για τις τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες της εταιρίας άλλωστε αλλά μόνο για τα κέρδη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μερίδιο αγοράς στα προϊόντα της apple δεν είναι τόσο μεγάλο που να δικαιολογεί τέτοια έσοδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μόνο στο Αμέρικα κυριαρχεί γιατί είναι χειρότεροι τοποκιστές και από τους δικούς μας κρητικούς ( η μόνη χώρα για παράδειγμα που το Αμερικάνικο xbox παλεύει στα ίσια το playstation, οι Αμερικάνικες κάρτες γραφικών της evga μονοπωλούν ενώ στον υπόλοιπο κόσμο πατώνουν  ). Μπράβο στον cook που καταφέρνει να πουλάει τα προϊόντα του με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους - κόστους παραγωγής σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Ετοιμο,στημένο μαγαζί παρέλαβε.Ο προηγούμενος ήταν ο μαγκας.

Απο εκει κ πέρα,δεν εκανε και τιποτα αυτός,στο αυτόματο πηγαίνει.

• Like 2
Δημοσ.

Σε καμμία ταινία δε θα δείτε galaxy, g6 , v10 ,παρά μόνο apple. 

Avengers - Samsung

Suicide Squad - Samsung

James Bond - Sony

Fast and Furious 8 - iPhone στην αρχή.. Samsung στην συνέχεια

Γνωστές σειρές που παίζουν σε ξένα μέσα - MS-Surface, Samsung κλπ

ουσιαστικά πιο πολύ διαφήμιση κάνουν στις ταινίες οι υπόλοιπες εταιρίες αντί για την Apple που όλοι νομίζουν.

• Like 2
Δημοσ.

Αχυράνθρωποι μπόλικοι στο νήμα.

Δείγμα απαντήσεων για το ότι κάθε εταιρεία έχει ευθύνη για την επιλογή των παρόχων της:

"Εσύ είσαι καλύτερος;"

"Δεν θα τους μάθεις την δουλειά τους!!11!

"Οι άλλοι το κάνουν και έτσι είναι 1000% δικαιολογημένο!"

Εντάξει, καλή συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Thx,λιγη αναγνώριση την χρειαζόμουν.

Εισαι απ τους μυρωδιές που ξέρουν τι κάνουν όλοι στην προσωπική τους ζωή?

Οταν μπορεις να αποφυγεις την επικρότηση τετοιων τακτικών,το κάνεις.

Δε μπορεις πάντα,καποτε μπορείς.

Η διαφορά ειναι οτι εσύ,δεν βλεπεις καν λογο να το κανεις,ούτε οταν μπορεις,"επειδή το κάνουν και αλλοι,άρα ειναι σωστο".

Kαι για να τελειώνουμε με τις ad hominem ηλιθιότητες,και το αστείο "Ναι,αλλα έχεις αγοράσει κ εσυ εστω ενα κινεζικο προιον",κατάλαβε ποιο ειναι το θέμα συζήτησης,και μη νομίζεις πως το "ναι,αλλα κ εσύ έχεις δωσει σφαλιάρα στη γυναίκα σου",δεν ειναι αντεπιχείρημα στο γιατι η ενδοοικογενειακή βία ειναι κακή,ούτε εξιλεώνει εσένα να την ξυλοφορτώνεις κάθε μέρα,επειδή καποτε το έκανα κ εγώ.

Ξαναδιάβασε λίγο τι έγραψα στην πρώτη παράγραφο πριν μου κάνεις και μάθηματα ηθικής τρομάρα σου. Πουθενά δεν επικρότησα καμία εταιρία.

Εγώ σχολιάζω το γεγονός ότι τέτοιου είδους σχόλια περί άσχημων συνθηκών εργασίας, διαβάζω μόνο σε θέματα με την Apple από τους γνωστούς άγνωστους.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα πάντως μου φαίνεται λίγο ύποπτο αυτό... Κάπως υποκριτικό και φαιδρό θα έλεγα. Κατι σαν αυτοί που σχολιάζουν, στην πραγματικότητα δεν τους καίγεται καρφί για όλα αυτά και απλώς ψάχνουν αφορμή για το κλασικό Apple bashing που όλοι γνωρίζουμε εδώ μέσα.

Τώρα αν εσύ προσωπικά δεν ανήκεις σε αυτούς, εσύ το ξέρεις αλλά επέτρεψε μου να έχω την δική μου άποψη. Τα νύχια μου δεν τα μυρίζω για να ξέρω τι κάνει ο άλλος στην προσωπική του ζωή αλλά το τι γράφουμε εδώ κατά καιρούς λίγο πολύ το θυμάμαι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σχολιάζω το γεγονός ότι τέτοιου είδους σχόλια περί άσχημων συνθηκών εργασίας, διαβάζω μόνο σε θέματα με την Apple από τους γνωστούς άγνωστους.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα πάντως μου φαίνεται λίγο ύποπτο αυτό... Κάπως υποκριτικό και φαιδρό θα έλεγα. Κατι σαν αυτοί που σχολιάζουν, στην πραγματικότητα δεν τους καίγεται καρφί για όλα αυτά και απλώς ψάχνουν αφορμή για το κλασικό Apple bashing που όλοι γνωρίζουμε εδώ μέσα.

Kάτι που ειναι πιο λογικο να βλεπεις σε θέματα με την apple,καθως πουλάει αναλογικά με το κόστος παραγωγης(του οποίου μεγαλο μερος αποτελει η αμοιβή των εργατων),υπερπολλαπλασια πιο ακριβά απ τους υπολοιπους,θα ήταν μια πιθανή  αποπειρα εξηγησης για το γεγονός.

Δημοσ.

"καθώς η μετοχή της σημείωσε άνοδο 33% μέσα στο τελευταίο έτος και σχεδόν 50% από τις αμερικανικές εκλογές, τον περασμένο Νοέμβριο."

Μονο σχεση με την τεχνολογια και την καινοτομια δεν εχει αυτη η "παραλογη" αυξηση καθως δεν αλλαξε κατι σε σχεση με πριν και αν μη τι αλλο οι πωλησεις ισσοροπησαν. Μαλλον η apple ειναι σιγουρακι και ολοι συνοστιζονται , εκτινασσοντας την αξια της μετοχης. 

Δημοσ.

Kάτι που ειναι πιο λογικο να βλεπεις σε θέματα με την apple,καθως πουλάει αναλογικά με το κόστος παραγωγης(του οποίου μεγαλο μερος αποτελει η αμοιβή των εργατων),υπερπολλαπλασια πιο ακριβά απ τους υπολοιπους,θα ήταν μια πιθανή  αποπειρα εξηγησης για το γεγονός.

Υπερπολλαπλάσια πιο ακριβά σε σχέση με το κόστος παραγωγής πουλάνε κι άλλοι. Samsung, HTC, Google (Pixel).

Επίσης αυτό είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε. Εάν κάποιοι ενοχλούνται για τον άλφα βήτα λόγο από τις πωλήσεις που καταφέρνει η Apple αυτό είναι άλλο θέμα.

Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συνθήκες επικρατούν και στα υπόλοιπα εργοστάσια προμηθευτών. Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί αυτά που συμβαίνουν στην Foxconn αλλά με το να στρέφουμε το δάχτυλο προς μία μόνο εταιρία επειδή... κάνει πωλήσεις, είναι λίγο.. πως να το πω? Κουτό? Σαχλό? Το αφήνω σε σένα.

ΑΝτιλαμβάνομαι ότι λόγω της δημοτικότητας της Apple τέτοιες ειδήσεις ακούγονται πιο "πιασάρικες" όταν εμπλέκουν αυτήν. Αυτό όμως εν τέλει διορθώνει κάποιο πρόβλημα? Το αν θα κράξω εγώ κι εσύ σε κάποιο φόρουμ?

• Like 2
Δημοσ.

O tim cook θα είναι ο πιο επιτυχημένος ceo στην ιστορία της apple και θα το δείτε. Μπορεί ο jobs να την καθιέρωσε αλλά ο cook την απογείωσε. Οι μέτοχοι δε νοιάζονται για τις τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες της εταιρίας άλλωστε αλλά μόνο για τα κέρδη.

Ετοιμο,στημένο μαγαζί παρέλαβε.Ο προηγούμενος ήταν ο μαγκας.

Απο εκει κ πέρα,δεν εκανε και τιποτα αυτός,στο αυτόματο πηγαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι, το να πάρεις μια σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρεία και να την κάνεις Νο1 είναι μία δουλειά και το να τη διατηρήσεις εκεί, είναι μια άλλη. Και οι δύο θέλουν ικανότητες, έχουν τις δυσκολίες τους και τις ιδιαιτερότητές τους.

Αν θες να κάνεις σύγκριση, σκέψου πόσοι θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκανε ο Jobs και πόσοι αυτό που κάνει ο Cook. Μάλλον η δουλειά τού Jobs (!) είναι πιο "δύσκολη" αλλά δεν σημαίνει ότι ο Jobs θα έκανε καλύτερα τη δουλειά που κάνει τώρα ο Cook.

Όπως έχουμε πολλάκις δει, το να δημιουργήσεις μια "αυτοκρατορία" είναι ευκολότερο απ' το να τη διατηρήσεις.

Απ' την άλλη ο Jobs δεν την δημιούργησε απλώς, την ίδρυσε, την απογείωσε, την κατέστρεψε (με τη συμβολή και άλλων) και την αναγέννησε (επίσης με τη συμβολή και άλλων) κάνοντάς την ακόμα μεγαλύτερη. Όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.

Δεν νομίζω ότι ο Cook είναι κάτι ανάλογο, ο χρόνος θα δείξει, όμως αυτό που κάνει τώρα δεν είναι απλό και σίγουρα δεν πάει με τον αυτόματο πιλότο.

• Like 4
Δημοσ.

Υπερπολλαπλάσια πιο ακριβά σε σχέση με το κόστος παραγωγής πουλάνε κι άλλοι. Samsung, HTC, Google (Pixel).

Επίσης αυτό είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε. Εάν κάποιοι ενοχλούνται για τον άλφα βήτα λόγο από τις πωλήσεις που καταφέρνει η Apple αυτό είναι άλλο θέμα.

Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συνθήκες επικρατούν και στα υπόλοιπα εργοστάσια προμηθευτών. Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί αυτά που συμβαίνουν στην Foxconn αλλά με το να στρέφουμε το δάχτυλο προς μία μόνο εταιρία επειδή... κάνει πωλήσεις, είναι λίγο.. πως να το πω? Κουτό? Σαχλό? Το αφήνω σε σένα.

ΑΝτιλαμβάνομαι ότι λόγω της δημοτικότητας της Apple τέτοιες ειδήσεις ακούγονται πιο "πιασάρικες" όταν εμπλέκουν αυτήν. Αυτό όμως εν τέλει διορθώνει κάποιο πρόβλημα? Το αν θα κράξω εγώ κι εσύ σε κάποιο φόρουμ?

Eιπα οτι πουλάει αισθητα πιο ακριβά σε συγκριση με τους υπολοιπους,ενω ψωνίζει απ τα ιδια μαγαζια,όχι απλα σε σχεση με το πόσο ψωνίζει.

Και βασικα,την εξηγηση για τα τελευταια ερωτήματα σου,την δινεις έμμεσα εσύ,λιγο πιο πάνω.

Λες οτι δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνθηκες επικρατουν παντού,και συμφωνώ.

Για εκεί που γνωρίζουμε,θα λέμε.

Τώρα τι αποτελεσμα θα φέρει,θα δείξει.

Πάντως,ΣΙΓΟΥΡΑ το πρωτο βήμα για να διορθωθει μια κατάσταση ,ειναι να γνωρίζεις οτι χρειάζεται διόρθωση.

Βαφτισε το κραξιμο αν θες,δεν έχει τόση σημασία.

Δημοσ.

Λες οτι δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνθηκες επικρατουν παντού,και συμφωνώ.

Για εκεί που γνωρίζουμε,θα λέμε.

Τώρα τι αποτελεσμα θα φέρει,θα δείξει.

Πάντως,ΣΙΓΟΥΡΑ το πρωτο βήμα για να διορθωθει μια κατάσταση ,ειναι να γνωρίζεις οτι χρειάζεται διόρθωση.

Βαφτισε το κραξιμο αν θες,δεν έχει τόση σημασία.

Δεν νομίζω ότι θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα το φόρουμ bashing. Γενικά ο κόσμος διαβάζει κάτι σήμερα στα νέα, συγκλονίζεται εκείνη τη στιγμή και την επόμενη μέρα το ξεχνάει. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Τώρα αν όντως μερικοί ενδιαφέρεστε γι αυτά που συμβαίνουν, από μένα μπράβο και υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να κάνετε raise awareness. Συγκεντρώστε άτομα για κάποια διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας (δεν κάνω πλάκα ούτε το λέω ειρωνικά). Και μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη χώρα σας αντί από την Κίνα. Και πάλι όμως.... καλή τύχη όπως είπα και πιο πάνω.

Αν τώρα αυτά που συμβαίνουν είναι απλώς αφορμή για να βγάλετε φαρμάκι για μία κωλοεταιρία που απλώς σας εκνευρίζει (επειδή ο γνωστός στην παρέα σας έκανε επίδειξη το κινητό του)  και το παίζετε ηθικοί, τι να πω? Να το κοιτάξετε λίγο.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα το φόρουμ bashing. Γενικά ο κόσμος διαβάζει κάτι σήμερα στα νέα, συγκλονίζεται εκείνη τη στιγμή και την επόμενη μέρα το ξεχνάει. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Τώρα αν όντως μερικοί ενδιαφέρεστε γι αυτά που συμβαίνουν, από μένα μπράβο και υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να κάνετε raise awareness. Συγκεντρώστε άτομα για κάποια διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας (δεν κάνω πλάκα ούτε το λέω ειρωνικά). Και μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη χώρα σας αντί από την Κίνα. Και πάλι όμως.... καλή τύχη όπως είπα και πιο πάνω.

Αν τώρα αυτά που συμβαίνουν είναι απλώς αφορμή για να βγάλετε φαρμάκι για μία κωλοεταιρία που απλώς σας εκνευρίζει και το παίζετε ηθικοί, τι να πω? Να το κοιτάξετε λίγο.

Ναι ολοι που σχολιαζουν ενδιαφερονται παρα πολυ για τις συνθηκες εγρασιας τι να σου πω....Απλα ειπαμε οτι ειναι μοδα να κραζουμε την apple (κυριως) ή αλλες γνωστες εταιρειες ,ετσι για να περασει η ωρα.

Δημοσ.

Εν αναμονή του iPhone 8 και η Apple θα επιστέψει ξανά κοντά στο 90%..... κατά τα λοιπά κάποιοι ασχολούνται ακόμα με τα πόσα τεμάχια κάνουν ship....ήθελα να ξερα ποιοι είναι τελικά τα πραγματικά sheep :P

H Apple συγκεντρώνει τα περισσότερα έσοδα με το μικρό της μερίδιο αγοράς. Εδώ και χρόνια οι αναλυτές προειδοποιούν/ζητούν από την Apple ένα φθηνό iPhone. Τελικά θα βγάλει ένα ακόμα πιο ακριβό και θα συνεχίσει να τους γλεντάει.

Q1: Apple took 83% of smartphone profits with 13.5% unit share

Canaccord-smartphone-profits.jpg?ssl=1

• Like 2
Δημοσ.

Μάγκες χρηματιστηριακή αξία είναι όχι αποθεματικό. Αυτό σημαίνει πως αύριο το πρωί μπορεί να κοστίζει 10 ευρώ. Και όταν παίζονται χοντρα χρήματα δεν ιναι όλα ρόδινα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...