Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έφερε η sister το PC της να το φτιάξω, γιατί ξαφνικά ενώ δείχνει να ξεκινάει, δεν ανταποκρινεται η οθόνη.

Δοκίμασα με το δικό μου monitor και δεν φταίει η οθονη.

Άλλαξα θέσεις και έβαλα μια-μια της RAM και τίποτα.

Δοκίμασα Clear CMOS με το τζαμπεράκι και την μπαταρια και τίποτα

Ένα περίεργο είναι πως στο OC Dial Button της μητρικής έχει μείνει μόνιμα αναμμένο το LED

Δεν έχει ασχοληθεί με OC, και το συγκεκριμένο κουμπί-λαμπάκι σύμφωνα με το manual ΔΕΝ πρέπει να είναι μόνιμα αναμμένο. Στην επισυναπτόμενη φωτό είναι το κομμάτι από το μανουαλ για το κουμπί αυτό.

Βρήκα κάνα δύο thread που με την ίδια μητρική, έχουν το ίδιο πρόβλημα με την οθόνη ενώ παράλληλα έχει "κολλήσει" αναμμένο το OC DIAL LED. Ένας όταν κατάφερε (άγνωστο πως) να το κλείσει μια φορά του μπούταρε το PC.

To PC ειναι το παρακάτω:

Athlon X3 450 (sAM3, 3,2Ghz, 1,5MB)

MSI 870A-G54 (sAM3, 870, DDR3)

Sapphire 4650 (PCI-Express, GDDR2, 512MB)

Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A)

Στην επισυναπτόμενη φωτό είναι το κομμάτι από το μανουαλ για το κουμπί αυτό.

Τι μπορώ να κάνω, δοκιμάσω, για να σιγουρευτώ τι έχει χαλάσει; Φαντάζομαι να δοκιμάσω πρώτα με το δικό μου τροφοδοτικό (δες υπογραφή). Αν δεν δουλεύει και πάλι, είναι σίγουρα μητρική; Παίζει να έχει κάψει και CPU; 

post-48616-0-18625700-1494058078_thumb.jpg

Δημοσ.

Δοκιμασες να συνδεσεις την οθονη με την καρτα με αλλο καλωδιο?

ναι το συνδεσα στη δικια μου οθονη. με δικά μου dvi και vga

Να πω επίσης πως το καθάρισα και από την άπειρη σκόνη που είχε πιάσει τόσα χρόνια

Επίσης νοιώθω να με ψιλοχτυπάει πολύ ελάχιστα το ρεύμα ακόμα με κλειστό το PC, όταν ακουμπάω το κουτί.

Οχι οτι παίζει ρόλο, απλά να αναφέρω πως το κουτί είναι το HAF 912 Plus Midi Tower Black 

Δημοσ.

Τοτε δες τις γειωσεις. Αν εχεις πολυμετρο τσεκαρε τις βιδες τις μητρικης με το κουτι και το τροφοδοτικο. Τσεκαρε επισης με συνδεδεμενο το πισι στην πριζα την αγωγιμοτητα (πες το γειωση) κουτιου-πριζας ακουμπωντας τον εναν ακτοδεκτη στο κουτι και τον αλλον στο σιδερακι της γειωσης της πριζας

• Like 1
Δημοσ.

Τοτε δες τις γειωσεις. Αν εχεις πολυμετρο τσεκαρε τις βιδες τις μητρικης με το κουτι και το τροφοδοτικο. Τσεκαρε επισης με συνδεδεμενο το πισι στην πριζα την αγωγιμοτητα (πες το γειωση) κουτιου-πριζας ακουμπωντας τον εναν ακτοδεκτη στο κουτι και τον αλλον στο σιδερακι της γειωσης της πριζας

δυστυχώς δεν έχω, αλλά ίσως μπορώ να βρω.

απλά αφού το κουτί δεν έχει ανοιχτεί εδώ και χρονιά γίνεται να δημιουργηθηκε ξαφνικά πρόβλημα με την γείωση κτλ;

να πω κάτι σημαντικό που ξέχασα. Την προηγούμενη μέρα που σταμάτησε να δινει σημα στη οθόνη, της έκανε το ίδιο προβλημα και με 2-3 force close και ανοιγμα πάλι τελικά ανοιξε

Δημοσ.

Δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό, και αν δεν ανάψει βάζε μία μία την ραμ σε όλες τις θέσεις μπας και. Αν και πάλι όχι, 99% μητρική.

Ο επεξεργαστής πολύ δύσκολα να καεί.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό, και αν δεν ανάψει βάζε μία μία την ραμ σε όλες τις θέσεις μπας και. Αν και πάλι όχι, 99% μητρική.

Ο επεξεργαστής πολύ δύσκολα να καεί.

συμφωνώ με τον sheo γτ το ο επεξεργαστής είναι το μονο εξάρτημα  δεν μπορει να πεθανει 

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.

Πέρασε ένα φιλαράκι με ένα πολύμετρο και είπε πως τα βλέπει όλα οκ. Τώρα δεν κατάλαβα τι μέτρησε και πως.

Θα βρω το κουράγιο να χαλάσω όλο το καμπλε μάνατζμεντ του δικού μου και να δοκιμάσω το δικό μου τροφοδοτικο.

Αν δεν δουλέψει πάλι καταλήγουμε σε μητρική. Νομίζω έχω αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, καμία καλή φτηνή μητρική συμβατή με όσα αναφέρω στο πρώτο post?

Δημοσ.

Kαλύτερη επιλογή είναι κατα την γνώμη μου να δώσεις ότι δουλεύει και να πας σε νέο σύστημα. Για φθηνό πχ ένας G4560 με μια φθηνή Η110 είναι ότι πρέπει.

Δημοσ.

Kαλύτερη επιλογή είναι κατα την γνώμη μου να δώσεις ότι δουλεύει και να πας σε νέο σύστημα. Για φθηνό πχ ένας G4560 με μια φθηνή Η110 είναι ότι πρέπει.

Κοίτα της αδελφής μου είναι το PC, δεν έχει νόημα και δεν έχω όρεξη να πουλάω κτλ για αναβάθμιση. Office δουλεύει και κλασική χρήση internet. Μια χαρά είναι τα σπεκς ακόμα.

Δημοσ.

Κοίτα της αδελφής μου είναι το PC, δεν έχει νόημα και δεν έχω όρεξη να πουλάω κτλ για αναβάθμιση. Office δουλεύει και κλασική χρήση internet. Μια χαρά είναι τα σπεκς ακόμα.

ειδαλλως κυκλοφορουν στο σιτε sta μεταχειρισμενα κατι μητρικες σοκετ αμ3 με κανα 30-40 που ειναι φοβερες!

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δοκίμασα το δικό μου τροφοδοτικό και μια αλλη καβατζα κάρτα γραφικών, και κάνει τα ίδια. Είχα αποσυνδέσει και ανεμιστήρες, σκληρούς κτλ, όποτε καταλήγουμε σε mobo

Έχω δοκιμάσει μια μια ραμ και σε άλλα σλοτ, όποτε νομίζω είναι οκ η ραμ.

Παω για αγορα Mobo και ελπιζω να πανε ολα καλα.

Δημοσ.

Μια ερωτηση ακομα φιλε μου... Οταν εβγαλες την μπαταρια απο την μητρικη, ειχες αποσυνδεσει και το ρευμα απο το τροφοδοτικο και πατησες το power button μερικες φορες?

ΥΓ.

Μετα δοκιμασε με αλλη καρτα γραφικων η΄ με ενσωματωμενη αν εχει.... Πιθανο παντως η διαρροη που εχει να ευθυνεται για κατι το οποιο τελικα εκαψε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...