Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με Ζ170 μητρική κ το παλιό καλό bios γίνεται κ overclock όμως. Βέβαια παίζει επειδή είναι ES να υπάρχουν προβλήματα σταθερότητας.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα . Εγώ έχω τον qhqg κλοκαρισμενο στα 3.9 με 1.36 volt( τόσο χρειάζεται ).Κανένα απολύτως πρόβλημα τους 5 μήνες που τον έχω.Δυστυχως δεν θα είμαι PC το σκ για να ανεβάσω φωτογραφιες από cinebench.(165 single 860 multi).Τώρα για τον άλλον δεν ξέρω αν αξίζει τόσο διότι είναι stepping 0 + δεν κλοκαρεις τόσο.Το oc γίνεται με bclk και δεν χρειάζεται το ειδικό BIOS γιατί δεν είναι ακριβώς non k.Φαντασου εγώ τον έχω με bclk 155 και βλέπω κανονικά θερμοκρασίες.Η μητρική μου είναι η gaming m3 z170.

Επίσης είναι και σε τι κομμάτι θα πεσεις.Για 3.8 εγώ ήθελα κάτω και από 1.33 απλά έχω καλή ψύξη και τον έχει πολύ δροσερο

Στο overclock .net έχει αντίστοιχο θέμα όπου τα εξηγούν όλα.Πιστευω ότι δεν αξίζει ο φθηνός γιατί έχει θέματα με μητρικες.Σκεψου ότι εγώ τον πήρα την εποχή που δεν υπήρχαν ryze και σου λέω ότι τα αξίζει τα λεφτά του.Χτυπησα και τη μητρική μεταχειρα (είχα ψύξη ).Τέλος ο φθηνός έχει PC Express 2.0

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα . Εγώ έχω τον qhqg κλοκαρισμενο στα 3.9 με 1.36 volt( τόσο χρειάζεται ).Κανένα απολύτως πρόβλημα τους 5 μήνες που τον έχω.Δυστυχως δεν θα είμαι PC το σκ για να ανεβάσω φωτογραφιες από cinebench.(165 single 860 multi).Τώρα για τον άλλον δεν ξέρω αν αξίζει τόσο διότι είναι stepping 0 + δεν κλοκαρεις τόσο.Το oc γίνεται με bclk και δεν χρειάζεται το ειδικό BIOS γιατί δεν είναι ακριβώς non k.Φαντασου εγώ τον έχω με bclk 155 και βλέπω κανονικά θερμοκρασίες.Η μητρική μου είναι η gaming m3 z170.

Επίσης είναι και σε τι κομμάτι θα πεσεις.Για 3.8 εγώ ήθελα κάτω και από 1.33 απλά έχω καλή ψύξη και τον έχει πολύ δροσερο

Στο overclock .net έχει αντίστοιχο θέμα όπου τα εξηγούν όλα.Πιστευω ότι δεν αξίζει ο φθηνός γιατί έχει θέματα με μητρικες.Σκεψου ότι εγώ τον πήρα την εποχή που δεν υπήρχαν ryze και σου λέω ότι τα αξίζει τα λεφτά του.Χτυπησα και τη μητρική μεταχειρα (είχα ψύξη ).Τέλος ο φθηνός έχει PC Express 2.0

Διάβαζα τις εμπειρίες σου στο thread που αναφέρεις και κατάλαβα οτι είσαι στο ινσομνια όταν έγραψες οτι αγόρασες την μητρική από φόρουμ.

Από ότι έχω καταλάβει το καλύτερο combo είναι :

6400t QHQG L501 <-- καλύτερο oc και μεγαλύτερο multiplier

Ashrock με clock generator

πιστεύεις αξίζει η μετάβαση από έναν 2500k για παιχνίδια ?

Από που τον τσίμπησες αν επιτρέπεται ?

Δημοσ.

Οι επιδοσεις του ειναι κανονικες οπως ενος i7 6700 στα 3.9-4 ghz. Το αν αξιζει πιστευω πως ναι . Ο πωλητης που τον αγορασα δεν εχει αλλους + οτι το πηρα λιγα λιγοτερα απο οτι ειναι τωρα(ανεβηκαν) . Το αν θα εχει vlovk generator δεν χρεαιζεται απολυτα  αρκει η μητρικη απο  μονη της να ανεβαζει μεχρι 160(με clock ανεβαινουν πολυ.) . Το multiplier παει μεχρι 24 ( υπαρχει και ο qhqj ανεβαινει μεχρι 16). Επιπλεον ο qhqg χωριζεται σε 448 452 και 501 με καλυτερο oc ο 501(οχι τρελες διαφορες ολοι τερματιζουν στα 4-4,1).Μετα απο τοσο καιρο μπορω να πω οτι τα αξιζε τα λεφτα του.Τωρα να σου πω την αληθεια εγω θα εβρισκα μια φθηνη z170 μεταχειρα και οχι καποια καινουρια

Σκέψου η m3 δεν έχει clock generator άλλα το bclk το ανεβάζει μέχρι 165 από εκεί και πέρα δεν μπορεί
  • Like 1
Δημοσ.

Οι επιδοσεις του ειναι κανονικες οπως ενος i7 6700 στα 3.9-4 ghz. Το αν αξιζει πιστευω πως ναι . Ο πωλητης που τον αγορασα δεν εχει αλλους + οτι το πηρα λιγα λιγοτερα απο οτι ειναι τωρα(ανεβηκαν) . Το αν θα εχει vlovk generator δεν χρεαιζεται απολυτα  αρκει η μητρικη απο  μονη της να ανεβαζει μεχρι 160(με clock ανεβαινουν πολυ.) . Το multiplier παει μεχρι 24 ( υπαρχει και ο qhqj ανεβαινει μεχρι 16). Επιπλεον ο qhqg χωριζεται σε 448 452 και 501 με καλυτερο oc ο 501(οχι τρελες διαφορες ολοι τερματιζουν στα 4-4,1).Μετα απο τοσο καιρο μπορω να πω οτι τα αξιζε τα λεφτα του.Τωρα να σου πω την αληθεια εγω θα εβρισκα μια φθηνη z170 μεταχειρα και οχι καποια καινουρια

Σκέψου η m3 δεν έχει clock generator άλλα το bclk το ανεβάζει μέχρι 165 από εκεί και πέρα δεν μπορεί

Παντα για μεταχειρα mobo ξαχνουμε,

Το 1.36 volt δεν ειναι πολλα για 14nm που ειναι ο skylake ?Με τι ψύκτρα το κουμανταρεις ?

Το μονο που με κρατάει είναι τα cold boots που λεει ενα παλικαρι στο φορουμ εκεινο και τα Blue screens στα παιχνίδια που αναφερει ενας αλλος.Εχεις κατι απο τα 2 εσυ ?

Δημοσ.

φιλε cold boots θα τρως στην αρχη μεχρι νασ τρωσεις και blue screens ισως να μην ειναι σταθερος.Αν σου φαινονται πολλα τα 1,36 παιζεις 1,35 3.8 και εισαι απολυτα safe(τοσο δινει η intel). Εχω μια 280 l coolermaster (και αυτη μεταχειρα ) απο τον fx που ειχα οποτε δεν αγορασα για αυτο το cpu.Εγω ειμαι τερμα σταθερος χωρις κανενα απολυρως προβλημα(πολλες ωρες prime). Στην αρχη με το bclk θα τρως τα cold boot(εχεις ασχοληθει ξανα με oc;)

Σορρυ για τη συνταξη ειμαι εξω και γραφω απο το κινητο(βιαζομαι )

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβως αυτο. Στην αρχη θα σε παιδεψει αλλα μετα θα εχεις εναν i7.Επισης μετραει και τι τρεχεις . Αν τρεχεις για stability prime 28(υπερβολικο ) με avx instruction θελει περισσοτερο ρευμα ενω με 29 θες πιο λιγο.Το 1,35 δεν ειναι πολυ παντως και ειναι απολυτα safe απλα αν εχεις και ψυξη θα ειναι καλυτερο απο το να αγορασεις (εξτρα κοστος)

Επισης εμενα οι ραμ ειναι 2400 και με το oc δεν μπουταρει καν στα 2400 θελει 2600 και πανω(παραξενο)

θελω να σου πω οτι μεχρι να βρεις τη σωστα settings (θελει και οι ραμ ψαξιμο γιατι επηρεαζονται απο το bclk) θες λιγο ψαξιμο

Δημοσ.

τρελες τιμες οι κινεζοι σε ετσι επεξεργαστες και παιζει και λιγο ρισκο στο τελος ,για μενα στα λεφτα που δινουν τωρα τον l501 δεν αξιζει καθολου στα 110-120 ναι αλλα οχι 160 δολλαρια και με κινδυνο να παρεις κανα προβληματικο cpu....

Δημοσ.

Οντως μπορει καποιος να ειναι προβληματικος. Εγω τον ειχα παρει 135 μου ετυχε λαχειο κλοκαρει μια χαρα στα 3.9(επιδοσεις ακριβως ιδιες με εναν i7) και ειναι σουπερ. Σε συνδυασμο με 100 που πηρα την μητρικη ειμαι μια χαρα. Ο καθενας ζυγιζει και κανει τις επιλογες του

• Like 1
Δημοσ.

Επηρεάζονται γιατι δεν εχει external clock gen το mobo σου :P

Xαλαρωσε λίγο τα timings για να πας 2600 αν έχει αυτο το θεμα (λογικά είναι θέμα του imc).

Εχω ικανοποιητικη ψυξη, την noctua nh u14.

Αυτο που λες για το AVX ισχύει αλλα για games τον θέλω οποτε δεν με νοιαζει να περναει το τεστ αυτο.

Forgoten βρήκα την CPU στα 150. Δεν έχω παρει απο aliexpress αλλα ebay ειναι ακριβο.

Δημοσ.

Τωρα δεν εχω κανενα θεμα τις εχω 2600 με cas 15 και τρεχουν πενα ( σου ειπα απλα οτι που μπορεις να βρεις προβληματα). Για αυτο που ειπες δεν ημουν σιγουρος . Εγω νομιζα οτι το external απλα ανεβαζει το bclk και στα τελυταια bios οπου ειχαν microcode update και οχι για τις ραμ

https://www.youtube.com/watch?v=HK94qZLW1VI εχει external αλλα βλεπω επηρεαζονται οι ραμ κανονικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...