Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την συμπεριφορά ενός χρήστη ο οποίος μου είπε με "επιβλητικό" ύφος να επιλέξω την απάντησή του ως "Solved ή πως λέγεται μωρε... αυτό το πράσινο βέλος"

Ο κύριος με είχε βοηθήσει με την απάντησή του και εγώ απλά τον ευχαρίστησα σχολιάζοντας από κάτω. Ακολούθησε σχόλιο από τον ίδιο να του επιλέξω την απάντησή του ως Solved. Το έκανα και δεν σχολίασα περαιτέρω. 

Δεν τον παρεξήγησα γιατί είμαι της άποψης ότι πρέπει και αυτοί που βοηθάνε να αμείβονται. Απλά μου κάνει εντύπωση που μερικοί νοιάζονται τόσο πολύ για την ιντερνετική εικόνα τους.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω πως είναι πολύ κομπλεξικοί οι περισσότεροι. Φοβάσαι να ρωτήσεις, γιατί πλέον είναι τόσο σφιχτοί οι κανόνες που μπορείς να φας downvote ή ακόμα και να χάσεις το δικαίωμα να ρωτήσεις ξανά, για ψύλλου πήδημα.

Προχθές κάτι έψαχνα για μία μέθοδο στο Android, ακολουθούσα κατά γράμμα όλες τις απαντήσεις που βρήκα για να λύσω το πρόβλημα μου, δεν τα κατάφερα και έκανα ερώτηση. Κατέληξα με ένα downvote και μία τελείως άκυρη απάντηση.

Ναι μεν θέλουν να βοηθήσουν, αλλά το κράξιμο κράξιμο. Ειδικά όταν μπεις πρώτη φορά.

• Like 4
Δημοσ.

Lol ναι! έχασα το δικαίωμα να ποστάρω (δεν ξέρω γιατί. φαντάζομαι γιατί όλο ρώταγα και δεν βοήθαγα)

πάλι καλά που δεν ασχολούμαι σοβαρά με το ιντερνετικό μου προφιλ στο ΣΟ γιατί θα είχα ψυχολογικά τώρα...

τέσπα! κοιτάω την ουσία και χ#στηκα για τους κανόνες του.

Δημοσ.

Κοίτα, αν περιμένεις να σου δώσουν απάντηση σε ένα πόστ που δίνει μηδαμινές πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα ή να σου γράψουν αυτοί τον κώδικα, λογικό είναι.

Απλά πολλοί όταν δεν καταλάβουν κάτι, αντί να ρωτήσουν τι εννοείς εκεί, ρίχνουν το downvote με το κιλό.

• Like 1
Δημοσ.

To SO έχει bot που χρησιμοποιεί machine learning και προωθει άτομα σε δουλειές(ματσάρωντας αγγελίες), όταν μαρκάρονται απαντήσεις ως σωστές αυτόματα τα στατιστικά ανεβαίνουν και αναλόγως τα tags αναβαθμίζονται και τα profiles των χρηστών. Κάποια bots σκανάρουν και github repos για κώδικα.

Περιττό να σου πω ότι bots μπορεί να σουλατσάρουν μέσα στο pc σου αυτη τη στιγμή που μιλάμε :P

Δημοσ.

Το αυτονοητο ζητησε ο ανθρωπος, δηλαδη αυτο που επιβαλουν οι κανονες του site.

Αμα κανεις ερωτηση χωρις να εχεις παραθεσει κωδικα και ζητας να σου πουν πως γινεται κατι σου λενε τραβα μαθε τα βασικα και εχουν δικιο.

Το so δεν ειναι για να «μαθεις» ειναι για να λυσεις το προβλημα σου.

Δημοσ.

Τα 4 threads που βλέπω στο section του Προγραμματισμού με OP τον Tsalikis177 και μάλιστα μέσα σε 5 μέρες.

Φαντάζομαι για ποιο λόγο έπαιρνε πόδι και από το SO...

• Like 9
Δημοσ.

γενικά γίνεται bounty hunting στο SO και καλά το κάνουν. όταν ο άλλος θα σε βοηθήσει φτιάχνιε ένα δικό του portofolio.
Γενικά στους δουλειές θα κοιτάξουν το portofolio σου είτε github repos, είτε SO. με έχουν προσεγγίσει recruiters από το SO

Δημοσ.

Τα 4 threads που βλέπω στο section του Προγραμματισμού με OP τον Tsalikis177 και μάλιστα μέσα σε 5 μέρες.

Φαντάζομαι για ποιο λόγο έπαιρνε πόδι και από το SO...

πέρα από τη πλάκα, πάλι καλά που ποστάρω και εγώ και κρατιέται ζωντανή η κατηγορία.

πάμε στο ΣΟ

2 account έχω και το δεύτερο το έφτιαξα γιατί με το πρώτο δεν μπορούσα να ποστάρω.

στο 1ο πρέπει να έκανα καμιά 6-7 ερωτήσεις και 10-20 σχόλια σε διάστημα 2 χρόνων κοντά. (μόνο ερωτήσεις και καμιά απάντηση/βοήθεια)

το 2ο έχω μόνο 1 ερώτηση και το έχω παρατημένο.

γενικά δεν ρωτάω πολύ στο ΣΟ γιατί δεν χρειάζεται. έχει πολλά σχετικά ποστσ που βοηθάνε. 

@Predator

Ναι ρε συμφωνώ! για αυτό λέω ότι δεν τον παρεξηγώ. Εγώ απλά έθεσα ως θέμα το ύφος του και πως μερικοί είναι τόσο εξαρτημένοι.

Αφού όμως λέτε ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα καλό προφιλ και αυτό είναι ένα μεγάλο + για το portfolio του... τότε καλά κάνουν και ζητάνε Λικες από αυτούς που ξεχνάνε.

Δημοσ.

Κανείς δε θα απαντήσει σε θεωρητικές ερωτήσεις που με μια αναζήτηση στο google θα έχεις δεκάδες σχετικά άρθα/blog posts. Επίσης κανείς δε θα απαντήσει σε τεχνικά ζητήματα για τα οποία αν γράψεις τα σημεία κλειδιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο google θα πάρεις στο 100% τη λύση που ψάχνεις.

Οπότε δεν έχει σημασία πόσες ερωτήσεις κάνει κανείς, αλλά τι ερωτήσεις. Χαζή ερώτηση δε θεωρώ πως υπάρχει. Ωστόσο υπάρχει η ανούσια ερώτηση, που έχει απαντηθεί πάμπολλες φορές και η απάντησή της είναι άμεσα διαθέσιμη χωρίς να χρειαστεί να περιμένει ο ερωτών κάποιον άλλο να απαντήσει. Που γιατί να απαντήσει ξανά κανείς; Για να κάνει το μάγκα ότι ξέρει να κάνει copy-paste τις ήδη υπάρχουσες λύσεις; ;)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξεχνανε να κανουν likes οι ερωντοντες , δεν εχουν γνωση πως λειτουργει το site και με τι κανονες.

Η κατηγορια μια χαρα κρατιεται, τι απαιτησεις εχεις ομως απο τη κατηγορια; Δε σε πιανει κανεις σε αυτο που λες.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά τίθεται η ερώτηση του πόσο εύκολο είναι πλέον να πιάσεις reputation. Πρέπει να είσαι guru, επειδή ότι είναι βασικό έχει ερωτηθεί ήδη, τα περισσότερα κοινά προβλήματα έχουν λυθεί. Εκτός αν ασχολείσαι με κάτι που δεν το χρησιμοποιεί όλος ο κοσμος όπως Rust και Go, μου φαίνεται άπειρα δύσκολο να ανέβει το Reputation σε τριψήφιο.

Δημοσ.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την συμπεριφορά ενός χρήστη ο οποίος μου είπε με "επιβλητικό" ύφος να επιλέξω την απάντησή του ως "Solved ή πως λέγεται μωρε... αυτό το πράσινο βέλος"

Ο κύριος με είχε βοηθήσει με την απάντησή του και εγώ απλά τον ευχαρίστησα σχολιάζοντας από κάτω. Ακολούθησε σχόλιο από τον ίδιο να του επιλέξω την απάντησή του ως Solved. Το έκανα και δεν σχολίασα περαιτέρω. 

Δεν τον παρεξήγησα γιατί είμαι της άποψης ότι πρέπει και αυτοί που βοηθάνε να αμείβονται. Απλά μου κάνει εντύπωση που μερικοί νοιάζονται τόσο πολύ για την ιντερνετική εικόνα τους.

Έχω δει πιστεύω όλες τις συμπεριφορές που υπάρχουν τόσα χρόνια στο SO (αν και έχω επίσης χρόνια να φάω χρόνο εκεί, οπότε μοιραία δεν παρακολουθώ πλέον και τα "κοινωνικά" τόσο στενά). Αυτό που λες ακούγεται σα κλασική περίπτωση "δεν κάνεις και ένα accept φίλος". Μπορεί να σου το είπε κάποιος με περίεργο τρόπο, ή/και στο μυαλό μου πολύ πιο πιθανό, αυτός να το είπε περίπου κάπως και εσύ να το κατάλαβες περίπου κάπως αλλιώς λόγω τεράστιου πολιτισμικού χάσματος -- αυτό συμβαίνει δυσανάλογα συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις παρεξήγησης.

Από την άλλη κανένα συμπέρασμα δεν είναι ούτε λίγο ασφαλές όταν έχουμε μόνο τη μία πλευρά της υπόθεσης. Θα μπορούσες να μας δώσεις link, από τη στιγμή που δεν το κάνεις το μόνο που έχουμε είναι τα λόγια σου και προσωπικά μι σκούζι αλλά επιλέγω να μη τα καταπιώ αμάσητα.

Αυτό το τελευταίο τώρα με την ιντερνετική εικόνα τους... άμα σε εκπλήσσει μη μπεις σ' ένα site που το λένε facebook, θα πάθεις ζημιά.  :-D

Εγώ νομίζω πως είναι πολύ κομπλεξικοί οι περισσότεροι. Φοβάσαι να ρωτήσεις, γιατί πλέον είναι τόσο σφιχτοί οι κανόνες που μπορείς να φας downvote ή ακόμα και να χάσεις το δικαίωμα να ρωτήσεις ξανά, για ψύλλου πήδημα.

Προχθές κάτι έψαχνα για μία μέθοδο στο Android, ακολουθούσα κατά γράμμα όλες τις απαντήσεις που βρήκα για να λύσω το πρόβλημα μου, δεν τα κατάφερα και έκανα ερώτηση. Κατέληξα με ένα downvote και μία τελείως άκυρη απάντηση.

Ναι μεν θέλουν να βοηθήσουν, αλλά το κράξιμο κράξιμο. Ειδικά όταν μπεις πρώτη φορά.

Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά προσωπικά τις περισσότερες φορές που έχω δει να γίνεται dogpile υπήρχε πραγματικά cringeworthy λόγος. Οπότε δε θα διαφωνήσω πως μπορεί να έχεις μια άσχημη εμπειρία χωρίς να φταις, αλλά δεν το βλέπω τόσο πιθανό να έχεις πολλές άσχημες εμπειρίες χωρίς να φταις, ή τουλάχιστον χωρίς να ρίχνεις λάδι στη φωτιά.

πέρα από τη πλάκα, πάλι καλά που ποστάρω και εγώ και κρατιέται ζωντανή η κατηγορία.

πάμε στο ΣΟ

2 account έχω και το δεύτερο το έφτιαξα γιατί με το πρώτο δεν μπορούσα να ποστάρω.

στο 1ο πρέπει να έκανα καμιά 6-7 ερωτήσεις και 10-20 σχόλια σε διάστημα 2 χρόνων κοντά. (μόνο ερωτήσεις και καμιά απάντηση/βοήθεια)

το 2ο έχω μόνο 1 ερώτηση και το έχω παρατημένο.

Ειλικρινά μιλώντας, αν το ποστάρισμα το κάνεις για μας για να κρατιέται ζωντανή η κατηγορία, μη κουράζεσαι τόσο.

Το ότι δε μπορούσες να ποστάρεις από το πρώτο account μου λέει πάρα πολλά πράγματα, ξεκινώντας από το ότι σμπούτσας οτιδήποτε άλλο πέρα από το να βρεις τη λύση που ψάχνεις. Το SO απορρίπτει αυτή τη νοοτροπία (by the way, όποιος έχει τέτοιας φύσης προβληματισμούς και όχι μόνο, ας διαβάσει meta SO).

Δε θα μπω στη διαδικασία να πω τι συμπεράσματα βγάζω, θα μείνω στο γενικό ότι είναι προφανές πως εσύ δεν είσαι ο χρήστης που θέλει το SO να έχει και ούτε είσαι διατεθειμένος να γίνεις. C'est la vie.

Βασικά τίθεται η ερώτηση του πόσο εύκολο είναι πλέον να πιάσεις reputation. Πρέπει να είσαι guru, επειδή ότι είναι βασικό έχει ερωτηθεί ήδη, τα περισσότερα κοινά προβλήματα έχουν λυθεί. Εκτός αν ασχολείσαι με κάτι που δεν το χρησιμοποιεί όλος ο κοσμος όπως Rust και Go, μου φαίνεται άπειρα δύσκολο να ανέβει το Reputation σε τριψήφιο.

Το βασικότερο όλων για να κάνεις rep είναι να είσαι ενεργός σε δημοφιλή tags (κλασικά παραδείγματα php, jquery αν και το τελευταίο δεν ξέρω σήμερα πού βρίσκεται, πάντως είναι πάρα πολύ εύκολο να τα βρεις όλα μόνος σου με το SEDE). Αν είσαι guru σε κάτι που έχει 20 questions τη βδομάδα δεν πρόκειται να κάνεις rep ποτέ.

Πολλά άλλα πράγματα βοηθάνε:

• Να είσαι γρήγορος... ή να είσαι νεκρός. Just kidding, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να είσαι γρήγορος. Τα ευκολάκια, για τα οποία δε χρειάζεται απαραίτητα να είσαι guru, είναι ευκολάκια και για άλλους. Από τη στιγμή που θα αρχίσει κάποια σωστή απάντηση να μαζεύει upvotes, οι υπόλοιπες δε θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο votes εκτός κι αν είναι πολύ ανώτερες ποιοτικά. Αυτή η απάντηση θέλεις να είναι δικιά σου.
  • Να είσαι όμως και εκτενής και ακριβής. Πόσταρε πρώτα μια minimal σωστή απάντηση να φαίνεται και μετά χωρίς πίεση κάνε τα edits σου για να την κάνεις γαμάτη. Αυτό πολλές φορές λειτουργεί και ανάποδα -- βλέπεις πως η απάντηση έχει πολλά upvotes οπότε πας να τη βελτιώσεις για να γίνει ακόμα πιο χρήσιμη και καλή. Ας πούμε, αυτό ακριβώς είναι που έγινε σ' αυτή τη θρυλική απάντηση του Mysticial (δες το edit history από την αρχή).
  • Το να είσαι guru... εεεε επίσης βοηθάει :) . Να μη το ξεχειλώσουμε το παράδειγμα αλλά μιας που είναι πρόχειρο, intuitively ο Mysticial ήξερε με σχεδόν βεβαιότητα τι συμβαίνει εκεί με το που διάβασε την ερώτηση (how do I know? ήξερα και γω που δε φτάνω το δικό του επίπεδο εμπειρίας με τίποτα). Φυσικά για να γράψεις τη συγκεκριμένη απάντηση θέλει ταλέντο σε πολλά πράγματα, αλλά αν δεν έχεις από την αρχή τη σωστή ιδέα για το τι συμβαίνει δεν πρόκειται να φτάσουμε μέχρι εκεί.
  • Προσωπικά αυτό που έκανα ήταν σε οποιαδήποτε περίπτωση προκύπτει οτιδήποτε για το οποίο δεν είσαι 200% σίγουρος πως το ξέρεις καλύτερα από την παλάμη του χεριού σου (δεν υπερβάλλω!), να κάθομαι και να το ψάχνω και να το εξερευνώ σα να ήταν όχι απλά δικό μου θέμα αλλά επιπλέον σα να ήταν το ψάξιμο αυτό το αγαπημένο μου χόμπι (παραδείγματα απαντήσεων μου σ' αυτό το μοτίβο). Αυτό φυσικά παίρνει χρόνο, αλλά τα ωφέλη είναι προφανή. Βέβαια you can't fake genuine interest σ' αυτά τα πράγματα, αν ήταν μόνο για rep δε θα το έκανα ποτέ.
  • Και τέλος, θεωρία. Υπάρχουν πολλά πολλά πράγματα που αν έχεις τη θεωρία (και φυσικά δεν εννοώ απέξω με αριθμούς σελίδων) είναι "πολύ απλό" να απαντήσεις -- και στην πορεία να αυξήσεις και τη δική σου γνώση (παραδείγματα από τέτοιες περιπτώσεις)

Μου κάνει εντύπωση που θεωρείς το τριψήφιο rep πολύ πάντως. Σίγουρα αυτό σημαίνει πως υπάρχουν κάπου low hanging fruit στη διάθεσή σου για να ανέβεις.

• Like 5
Δημοσ.

@defacer

Τώρα έχω 117 rep, και δεν έχω ανέβει ιδιαίτερα εύκολα εκεί. 4αψήφιο ήθελα να πω.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι καθώς ψάχνω ερωτήσεις για να απαντήσω, βρίσκω τον εαυτό μου κάτω από το μεγαλύτερο ποσοστό ερωτήσεων, τόσο σε γνώσεις όσο και σε ποιότητα. Αυτό νομίζω γίνεται επειδή ενώ ξέρω γλώσσες σε καλό επίπεδο, αλλά μόνο αυτές, δεν ξέρω τη x μέθοδο της stl για παράδειγμα στη c++.

Όταν ψάχνω λοιπόν να το tag της C++, φεύγω με πιο πολλές ερωτήσεις από ότι ήμουν έτοιμος να απαντήσω, και καταλαβαίνω πως πρέπει να λιώσω όλο και πιο πολύ, κυρίως επειδή λίγες ερωτήσεις αφορούν τη γλώσσα.

Βέβαια, ισχύει και αυτό που λες, ότι αν θες όντως να βοηθήσεις, θα ρίξεις και το ψάξιμο σου, με αποτέλεσμα να έχεις ένα όφελος μόνο και μόνο από αυτό.

Πρέπει να εστιάσω κάπου, όμως ακόμα μέσα στη σχολή έχω άπειρα ερεθίσματα, που δεν με αφήνουν να το κάνω. Για παράδειγμα, μου αρέσει το Android, αλλά όταν έχω 4 project στη σχολή, το καθένα και κάτι άλλο, δεν μπορώ να δώσω το χρόνο που θέλω.

Δημοσ.

Αυτό το τελευταίο τώρα με την ιντερνετική εικόνα τους... άμα σε εκπλήσσει μη μπεις σ' ένα site που το λένε facebook, θα πάθεις ζημιά.  :-D

Το linkedIn ειναι κοντα στο φουμπου. Στο stackoverflow αν δεν εχεις γνωσεις, τι εικονα να φτιαξεις; Πχ ο ντελαντορ εχει παρα πολυ καλη εικονα στο linkedin, πιστευεις οτι υπαρχει εστω και μια ελπιδα να φτιαξει κατι αντιστοιχο στο stackoverflow;

Τωρα για τα αρνητικα σχολια απο τα παιδια... Ρε μαγκες, ο σωστος, ο προγκραμερ του 2017, πρωτα ψαχνει στο stackoverflow, μετα στο google και τελος κανει την καρδια του πετρα και διαβαζει τα docs. Ειναι δυνατον να ειναι προβληματικο το stackoverflow, και ολοι να ψαχνουμε εκει;

Ημαρτον e840c7fc31de6b7d84a01720974d7b12_bla1v1u

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...