Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανέρχομαι σχετικά με το πρόβλημα που είχα με την asus x370 pro.

Κατ'αρχήν, το πρόβλημά μου είχε ως εξής:

Είχα σύστημα με τα παρακάτω χαρακτηριστικά -

- AMD r7 1700

- RAM 16GB corsair 3000MHz

- VGA ASUS rx470

- MOBO Gigabyte AB350 gaming 3

- PSU coolermaster 1000w silent pro

- UPS APC 2 μηνών

Αγόρασα ένα νέο ASUS X370 pro με σκοπό να αλλάξω την gigabyte ab350 gaming 3, η οποία θα έμπαινε σε ένα ryzan r5 1600.

Έλυσα το pc, σύνθεσα τα 2 νέα PC, και τον ρ7 1700 τον έβαλα με την νέα asus x370 pro και όλα τα προαναφερθέντα.

Έκανα με την σειρά:

- bios update από το bios στην έκδοση 0810 (αυτή ήταν η τελευταία την προηγούμενη Παρασκευή)

- clean install windows 10 pro

- εγκατάσταση drivers

- ενημέρωση των windows

- install firefox, chrome, office

... κατά την διάρκεια όλων αυτών, το PC έγινε restart αρκετές φορές, έπαιξα και λίγο με το bios (όχι OC), έκλεισα το PC και το ξανάνοιξα και όλα καλά. Μετά το έκλεισα για να κοιμηθώ.

Την επομένη το πρωί, πάω να το ανοίξω, αλλά το κουμπί δεν υπακούει... δεν άνοιγε τίποτα, σαν να μην το πάταγα... Σκέφτομαι τροφοδοτικό, μιας και είναι το μοναδικό που είναι παλαιό (αν και καλό με πολλές πιστωποιήσεις). Ετοιμάζομαι λοιπόν να λύσω τροφοδοτικό και να βάλω άλλο ολοκαίνουργιο corsair 550w που είχα διαθέσιμο. Δεν προλαβαίνω να κάνω καμία κίνηση, και το PC ανοίγει μόνο του για 3 δευτερόλεπτα και μετά κλείνει. Σκέφτομαι πως είναι boot cycle. Αλλά δεν ξανανοίγει, όπως θα έπρεπε σε boot cycle. Σκέφτομαι να ανοίξω το κουτί, βγάζω ρεύματα, ανοίγω κουτί, βγάζω και τα καλώδια pwer, reset, hdd led από την μητρική (ώστε το κουμπί να είναι νεκρό) και ανοίγω ρεύματα. Φυσικά το PC δεν άνοιξε... αλλά μετά από 30 δευτερόλεπτα άνοιξε :) κυριολεκτικά μόνο του. Από εκείνο το σημείο και μετά, άνοιγε για λίγα δευτερόλεπτα, και έκλεινε μόνο του. Δεν άνοιγε αμέσως πάλι, αλλά παρέμενε κλειστό για μισό λεπτό, ίσως και παραπάνω, και μετά πάλι, ανοιξε-κλείσε. Η συχνότητα και οι χρόνοι που παρέμενε κλειστό ήταν ακανονιστοι, χωρίς κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Πάντα με τα case wires να είναι αποσυνδεδεμενα, αλλά ακόμα κι αν τα συνεδεα, πάλι το ίδιο έκανε.

Αμέσως άλλαξα τροφοδοτικό, πάλι τα ίδια... Μετά τα πήρα στο κρανίο, επανέφερα τα πάντα όπως πριν με το δικό μου τροφοδοτικό, και φυσικά πάλι τα ίδια.

Όλα αυτά έγιναν Σάββατο πρωί. Το παράτησα όπως ήταν γιατί έπρεπε να πάω με την οικογένεια εκτός Αθήνας. Σε αυτό το σημείο υπέθεσα ότι κάτι βραχυκυκλώνει στο κύκλωμα που είναι τα pins του power, reset κλπ και δημιουργεί θέμα.

Επιστρέφω Κυριακή βράδθ, σχεδόν σίγουρος πως η asus x370 pro είναι προβληματική και πρέπει να μπω σε ιστορίες RMA, που δυστυχώς θα πάρουν χρόνο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που κάνω, χωρίς να αλλάξω τίποτε απολύτως, είναι να πατήσω το power να δω τι θα κάνει, περιμένωντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι... Και ως δια μαγείας, το PC από τότε δουλεύει υποδειγματικά.

ΔΕΝ έχω την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι bios update πάλι στην έκδοση 0812 (που ήταν πλέον διαθέσιμη).

Δεν μπορώ και να το επιστρέψω, γιατί αν κάνουν έλεγχο, δεν θα βρουν κάτι. Άλλωστε, όπως είπα, πλέον δουλεύει υποδειγματικά (και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις σε oc από ότι φαίνεται μετά από μικρές δοκιμές που έκανα το πρωί)

Έχω αρκετή εμπειρία στη σύνθεση υπολογιστών και είμαι σίγουρος πως δεν είχε γίνει κάτι λάθος. Όπως και να έχει, διπλοτσεκαρα τα πάντα όσο υπήρχε το πρόβλημα.

Από την άλλη, ζω με το άγχος μην το ξαναπαρουσιάσει κάποια στιγμή, γιατί δεν μπορώ να εντοπίσω που οφείλεται.

Ποια είναι η γνώμη σας;;; Που μπορεί να οφείλεται;;;

Αφού άνοιξε και όλα ήταν κομπλέ έκανες το update σε 8012?

​Με το 8012 είναι όλα κομπλέ? δεν έχεις κάποιο θέμα.? ρωτάω γιατί σε λίγο θα στήσω και εγώ ένα build με asus x370 pro.

​Τώρα αυτά που σου έκανε περίεργα πολύ, λογικά μετά το bios update δεν θα έχεις ξανά θέμα.

• Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω νέα από asus για το x370 pro. Κατάφεραν να αναπαραγάγουν το πρόβλημα, και αποφάσισαν ότι ήταν λάθος του bios που δίνει λάθος πληροφορίες από τα readings του cpu thermal sensor. Δηλαδή, μία έβλεπε ότι η cpu ήταν 100+ βαθμούς, μία έβλεπε κανονική. Το πρόβλημα δεν υπάρχει με το καινούργιο 0812 bios.

Εγώ πάντως, από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν δούλεψε, είναι bios update και από τότε δουλεύει υποδειγματικά... και μάλιστα πολύ πιο κρύος από το b350 που είχα πριν, ακόμα και σε prime95 ωρών.

Επομένως, όλα καλά

• Like 3
Δημοσ.

Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Μαλλον η μητρικη εχει προβλημα απο την στιγμη που δοκιμασες αλλο τροφοδοτικο,δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση. Εντελως σπανιο και κουφο παντως. Η κατι στο bios update δεν εγινε καλα η απλα η μητρικη ηταν προβληματικη. Την πηρες καινουργια απο καταστημα?

Δεν πιστευω να εκανες το bios update μεσω Windows?

Παλι δικιο ειχα. :devil:

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα ετοιμαζομαι για νεο build με ryzen 5 1600  και θελω να μου πειτε τη γνωμη σας

μιας και δεν με ενδιαφερει oc στο συστημα γενικα τι μητρικη να επιλεξω και ποιες ραμ (θελω 16 gb 2 modules)

ab350 ή x370 ???

ποια ειναι τα υπερ και τα κατα???

και εννοειται σε μελλοντικη χρηση οσων αφορα το feature proof

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους κατοχους asus primex370 pro , με το νεο bios 0902 εχουμε τα εξης ωραία...

1) Εφτιαξαν το bug που οταν εβαζες manual ρευμα σου κλειδωνε την συχνότητα στα 1500mhz

2)Τρεχουν πλεον οι μνημες μου gskil tridentz F3200 cl16 16gb στα 3200 ενεργοποιώντας μονο το docp profile.

post-341170-0-64730500-1505819325_thumb.png  post-341170-0-72345300-1505819701_thumb.png

post-341170-0-76556600-1505820194_thumb.png

Δεν εχω δοκιμασει ακομα να βαλω manual πιο σφηχτα timmings δοκιμασα μονο με ολα default.

Φαινεται πως ο νεος agesa εκανε τη δουλεια του :D

3) zen states κλειδωμενα (το μονο κακο)

EDIT : Μετα απο κανα 20 λεπτο μου πεταξε error στο Memtest ,θα δοκιμάσω με χειροκινητα ρευματα και ρυθμισεις και επανερχομαι.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
Δημοσ.

βαλε 1.375 τις μνημες απο 1.35 και ξαναπροσπαθησε. 

και socket 1.1 αν δεν ειναι ηδη 

Μπα και 1.4 εβαλα αλλα τπτ και 1.2 soc,πρωτα ετρωγα bsod ,τωρα με αυτο το bios δεν τρωω bsod αλλα εχω errors. Εκατσα στα αυγα μου (3066) :D ,τσαμπα η χαρα που πηρα στην αρχη...

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα σε ολους. παρηγγειλα την msi x370 gaming pro, 8gb gskill aegis ddr4 στα 3000mhz (1 module) και τον ryzen 1700 για να κανω αναβαθμιση στο συστημα της υπογραφής μου. Θα δεσει αυτη η μνημη με τη μητρικη? Εννοω θα τρεξει στα 3000 mhz? Στο αμεσο μελλον να σημειωσω πως θα παρω αλλη μια για dual channel. Για τωρα τιναξα την μπανκα στον αερα... Ευχαριστω προκαταβολικα. Επισης διαβασα πως η corsair h80 που χω μπαινει κ σε am4 βαζοντας το am3 bracket. Γνωριζει κανεις?

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα σε ολους. παρηγγειλα την msi x370 gaming pro, 8gb gskill aegis ddr4 στα 3000mhz (1 module) και τον ryzen 1700 για να κανω αναβαθμιση στο συστημα της υπογραφής μου. Θα δεσει αυτη η μνημη με τη μητρικη? Εννοω θα τρεξει στα 3000 mhz? Στο αμεσο μελλον να σημειωσω πως θα παρω αλλη μια για dual channel. Για τωρα τιναξα την μπανκα στον αερα... Ευχαριστω προκαταβολικα. Επισης διαβασα πως η corsair h80 που χω μπαινει κ σε am4 βαζοντας το am3 bracket. Γνωριζει κανεις?

Στο site της Corsair θα κοιταξεις.

Δημοσ.

Άμα είναι σαν την asrock, παίζει να χρειαστεί να την βάλεις στο τελευταίο σλοτ της μητρικής για να πιάσει τα 2933. 

Στα άλλα πιάνει μαξ 2666. 

Δημοσ.

Μπα και 1.4 εβαλα αλλα τπτ και 1.2 soc,πρωτα ετρωγα bsod ,τωρα με αυτο το bios δεν τρωω bsod αλλα εχω errors. Εκατσα στα αυγα μου (3066) :D ,τσαμπα η χαρα που πηρα στην αρχη...

βαλε 1.375 τις μνημες απο 1.35 και ξαναπροσπαθησε. 

και socket 1.1 αν δεν ειναι ηδη 

Στρεσαρα για κανα μισαωρο με το aida χωρις error. Πριν μου εβγαζε error σχεδον αμεσως.

Εσφιξα timmings εβαλα 1.4v , 1.125v soc ,και soc power phase extream.

post-341170-0-94735800-1505843358_thumb.png

Θα δοκιμασω και memtest πιο αργα να δω τι θα δειξει...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,

Κοιτάζω για Β350 μητρική και βλέπω για την Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 ότι το support list ενημέρωσης για μνήμες είναι ακόμα 24/4/2017 τι έγινε το παράτησαν το αντικείμενο ? 

Βασικά είμαι μεταξύ  αυτής που ανέφερα , της MSI B350 PC Mate ή MSI B350 Gaming Plus ( που είναι ολόιδιες αν δεν κάνω λάθος ) 

και της Asus Prime B350 Plus ... 

Για παράδειγμα η MSI B350 Gaming Plus υποστηρίζει επίσημα αυτές :

Corsair CMK16GX4M2B3200C16R DDR4 3200 3200 Samsung 1.35v SS 8GB √ √

https://www.skroutz.gr/s/7380408/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3200MHz-CMK16GX4M2B3200C16R.html

Αυτό που παρατηρώ με την Asus είναι ότι υποστηρίζει επίσημα στα 3200Mhz 3-4 σετ των 8GΒ αλλά για 16GB ελάχιστα και το μόνο σχετικά προσιτό στα 175 - 210 euro είναι αυτό :

https://www.skroutz.gr/s/11912392/Corsair-Vengeance-RGB-16GB-DDR4-3466MHz-CMR16GX4M2C3466C16.html

Βασικά θα διαλέξω αυτή που υποστηρίζει επίσημα μνήμες ( 2*8 )16GB στα 3000 ή στα 3200 με κόστος κάτω από 160 euro 

Τι λέτε 

Επεξ/σία από zakailiou
Δημοσ.

Αγοράζεις τις παρακάτω και είσαι σίγουρος ότι παίζουν και είναι και CL14.

Φτάνουν μέχρι και τα 3466 και είναι μνήμες ειδικά για Ryzen.

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html?from=drop

3200/14=228

3200/16=200

Μεγάλη διαφορά...

Δες και το review παρακάτω , δεν υπάρχουν άλλες μνήμες για Ryzen αυτή τη στιγμή αν θες να πας 3200+ με χαμηλά timings.

https://www.vortez.net/articles_pages/g_skill_flare_x_ddr4_review,1.html

Από τις μητρικές που αναφέρεις , μόνο η MSI B350 GAMING Plus δεν είναι στο QVL

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c14d-16gfx

Δημοσ.

220 και 200 είναι πάρα πολλά για τις διαφορές που θα κερδίσει από την απόδοση της μνήμης σε σχέση με την Corsair CMK16GX4M2B3200C16R των 165 euro.

Μιλάμε για V/M και όχι πεταμένα λεφτά . Δηλαδή τα +60 αν είναι να τα δώσει ας τα δώσει για GPU ή CPU ( που δεν θα τα δώσει )

Καλή η Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 αλλά δεν βλέπω υποστήριξη και έχει περάσει αρκετός καιρός για Bios upgrade και υποστήριξη μνημών στα 3000+Mhz
Αν κάνω λάθος διορθώστε με 

Υ.Γ. στο βασικό μου ποστ http://www.insomnia.gr/topic/642082-am4-motherboards-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/page-65?do=findComment&comment=55966401 έχω γράψει ποιες μνήμες υποστηρίζει επίσημα η μητρική μετά από έρευνα στην ανάλογη λίστα που έχει στο site της η κάθε εταιρεία. 

Δημοσ.

Σε gigabyte ab350 gaming 3 παίζουν άνετα οι Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15) που είναι κοντά στα 150€ (https://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html).

Τις συγκεκριμένες τις έχω δοκιμάσει στο προαναφερθέν gigabyte και σε asus x370 pro... σε οποιαδήποτε έκδοση bios από agesa 1.0.0.6 και μετά παίζουν απλά ενεργοποιώντας XMP...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...