Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αφού το vs2013 μας άφησε χρόνους (δεν λέω για τα updates αλλά πλέον το κατεβάζει και από το site η Μιψροσοφτ) είναι ώρα να αλλάξω έκδοση.

2015 ή 2017?

σκέφτομαι ότι καλύτερα 2015 για να είναι πιο κοντά στα υπάρχοντα Projects/courses.

πολύ κρίμα ρε γμτο που η δωρεάν έκδοση δεν έχει CodeLens... 

Δημοσ.

2017 ο σοβαρές εταιρίες υιοθετούν τα πιο σύγχρονα εργαλεία για development αρα δε θα έχεις πρόβλημα. Γενικά έχει αρκετές βελτιώσεις που αξίζει σε σχέση με το 2015.

Δημοσ.

2017 ο σοβαρές εταιρίες υιοθετούν τα πιο σύγχρονα εργαλεία για development αρα δε θα έχεις πρόβλημα. Γενικά έχει αρκετές βελτιώσεις που αξίζει σε σχέση με το 2015.

όπως; δεν πιστεύω η 15 να βγήκε σκάρτη (με bugs).

γενικά είμαι λίγο της άποψης ότι το τελευταίο έχει και τα αρνητικά του στην υποστήριξη. δλδ όταν όλα τα project είναι σε vs13/vs15 γιατί να πας στο vs17 από τώρα... άστο να ψηθεί.

ο μόνος λόγος προσωπικά που θέλω να πάω 15 είναι λόγω του ότι σταμάτησε να υποστηρίζει το vs13 , συν ότι θέλω να ρίξω μια ματιά σε aspnet core/c#6

Τέσπα! απλά πείτε μου τι έκδοση χρησιμοποιείτε για να πάρω μια εικόνα...

Δημοσ.

asp.net core σε 2015 μη το σκέφτεσαι το tooling που έχει για .net core είναι το παλιό με το project.json το οποίο είναι obsolete πλεον. Μόνο το 2017 έχει το current tooling που με το .csproj

Δημοσ.

asp.net core σε 2015 μη το σκέφτεσαι το tooling που έχει για .net core είναι το παλιό με το project.json το οποίο είναι obsolete πλεον. Μόνο το 2017 έχει το current tooling που με το .csproj

μόλις το διάβασα... wow! καλά θα δούμε... ίσως αργήσω λίγο ακόμη γιατί και η Microsoft δεν έχει κατασταλάξει τι θέλει. Μ@υνι τα έχει κάνει τελευταία.

Το site της ένα χάος που δεν μπορείς να βρεις παλιές εκδόσεις εύκολα.

Βρήκα τελικά την VS2013 Update5 από άλλο σιτε που έχει κρατήσει το direct link του iso.

Πάντως, λόγω αυτού που είπες, σκέφτομαι να πάω 17 απευθείας.

Δημοσ.

μόλις το διάβασα... wow! καλά θα δούμε... ίσως αργήσω λίγο ακόμη γιατί και η Microsoft δεν έχει κατασταλάξει τι θέλει. Μ@υνι τα έχει κάνει τελευταία.

Το site της ένα χάος που δεν μπορείς να βρεις παλιές εκδόσεις εύκολα.

Βρήκα τελικά την VS2013 Update5 από άλλο σιτε που έχει κρατήσει το direct link του iso.

Πάντως, λόγω αυτού που είπες, σκέφτομαι να πάω 17 απευθείας.

Ναι αυτό θα σου πρότινα και εγώ. Επίσης παρατήρησα πως project που έχουν διμιουργηθεί με visual studio 2015 δεν χρειάζονται upgrade οταν τα βάλεις στο 2017. Δεν θα σου αλλάξει το project file δηλαδή αρα είσαι οκ ακόμα και αν ο άλλος στο team σου χρησιμοποιεί 2015. Εκτός βέβαια αν χρησιμοποιήσεις C#7 features που μετά θα έχει πρόβλημα φαντάζομαι ο άλλος με το 2015 εφόσων δε θα μπορεί να κάνει compile.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω καν το γιατί αναρωτιέσαι κάτι τέτοιο.

Φυσικά θα πας στο τελευταίο. Και πάντα θα πηγαινεις στο τελευταίο no matter what.

Και παλιά projects να έχεις  (σε παλαιότερο .NET) μπορεις να τα δουλεύει μια χαρά κι από τα καινούρια VS.

αυτό που κανείς που μένεις με παλιά tools (γιατί δυστυχώς έτσι όπως τα σερβίρει η μικροσοφτ τα πράγματα για πολλούς developers είναι δύσκολο να καταλάβουν oti άλλο to .net allo to building tool kai allo to IDE) μόνο πίσω σε κρατάει.

Και εαν ήσουν μέχρι σήμερα με 2013 είναι λάθος.
Λάθος νοοτροπία και λάθος για την εξέλιξη σου. 
Φρόντισε να το διορθώσεις σύντομα. 

Γνώμη μου πάντα. 
  • Like 1
Δημοσ.

Σε καποιο forum ειχα διαβασει οτι η εκδοση του 15 ειχε τα περισσοτερα bugs. Προσωπικα δεν εμφανιστηκε κανενα προβλημα με τα projects μου στην μεταβαση απο 15 σε 17. 

Το μονο προβλημα που εχω μεχρι στιγμης ειναι οτι ειχα καταφερει να περασω το 'reference count'(CodeLens) στην Community εκδοση του 15, πραγμα που δεν εχω καταφερει ακομα στην Community εκδοση του 17..

• Like 1
Δημοσ.

επειδή είναι πολύ φρέσκο το 17 (ούτε 2 μήνες δεν έχει που έχει κυκλοφορήσει η stable έκδοση) λεω να περιμένω κάνα 6μηνο.

@Shyn βρες λύσει ε! έχω συνηθίσει το CodeLens :D 

Δημοσ.

επειδή είναι πολύ φρέσκο το 17 (ούτε 2 μήνες δεν έχει που έχει κυκλοφορήσει η stable έκδοση) λεω να περιμένω κάνα 6μηνο.

@Shyn βρες λύσει ε! έχω συνηθίσει το CodeLens :D

Δυστυχως το βλεπω χλωμο. Αρχικα το CodeLens δεν προοριζοταν για την Community εκδοση του 15 αλλα υπηρχε ενα bug που το SSDT δεν ετρεχε χωρις αυτο. 

Δημοσ.

Απ όταν εγκατέστησα το 2017 δε μου πέρασε καθόλου η ιδέα να παω σε παλαιότερη έκδοση.

Φορτώνει πιο γρήγορα, και έχουν προσθέσει κάποιες επιλογές για custom coding style και errors,ώστε αν στο κώδικα σου πχ έχεις ορίσει τα ονόματα αντικειμένων να ξεκινάνε με μικρό γράμμα και γράψεις ενα με κεφαλαίο, να σου βγάζει ειδοποίηση στο error window. Αυτό κυρίως θα βοηθήσει ομάδες που έχουν αποφασίσει σε συγκεκριμένο στυλ, αλλά βοηθάει και μοναχικούς καβαλάρηδες.

Επίσης έχεις και τις προσθήκες της c#7 όπως αναφέρθηκε, όπως τη δυνατότητα μια μέθοδος να επιστρέφει 2 τιμές χωρίς τη χρήση out. (Tuples)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτή η δυνατότητα να επιστρέφει πολλές μεταβλητές είναι καλή φάση. Ίσως το μόνο που αξίζει.

Είδα λίγο χτες τα χαρακτηριστικά του 7 και δεν είδα κάτι ουσιαστικό εκτός από αυτό που είπες και ότι πλέον δηλώνεις out μεταβλητές Inline.

Και στο 6 η νέα σύνταξη των strings πχ: Write($"the temperature today is {w.temp}") προσωπικά δεν με κέρδισε. νταξ... συνήθειες είναι αυτές!

Μην λέμε όμως VS17 επειδή υποστηρίζει C#7 όταν όλοι έχουν μείνει στην 5. Ούτε καν features της 6 δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Διότι δεν είναι ουσιαστικά features τα περισσότερα. Χρειάζονται ακόμα 2-3 χρόνια ώστε η 5 παλιώσει αρκετά και να πάμε σε 6-7.

Δημοσ.

Αλήθεια ε ?

Κοίτα εγώ προσωπικά νομίζω ότι ο τρόπος formatting των strings εξαρτάται απ το string. Το συνολικό μέγεθός του, και τον αριθμό args που θες να του προσθέσεις.

Για μικρά σε μέγεθος strings, με 1-3 args προτιμώ το παλιό τρόπο γραφής τύπου: Write("Welcome back {0}", userName).

Άλλα άμα το string είναι μεγάλο και θες να χρησιμοποιήσεις περισσότερα args, προτιμώ τον άλλο τρόπο, για να μειώσω το χώρο που καταλαμβάνει στην οθόνη.

Απ' την άλλη σκέφτομαι ότι η 6 χρειάζεται .NET 4.6 το οποίο δεν υποστηρίζεται στα XP, και σύμφωνα με αυτό το 7.44% του συνόλου τρέχουν ακόμα Windows XP. Στην Ελλάδα πιστεύω το ποσοστό είναι μεγαλύτερο...

Έτσι αν ξεκινάω να φτιάξω κάτι για το οποίο απ την αρχή το προορίζω για αποκλειστικά δική μου χρήση, το γράφω σε μεταγενέστερες εκδόσεις, αλλά αν έχω έστω μια υποψία ότι κάτι ίσως κάποια στιγμή το βγάλω δημόσια, χρησιμοποιώ .NET 4.5 και κατ' επέκταση έως C# 5.

Δημοσ.

Ναι αυτό λέω... ότι για Projects που θα τα κάνεις Share (Github πχ) σε διάφορα communities δεν είναι και τόσο safe να το γράψεις με ότι τελευταίο υπάρχει C#7.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...