Προς το περιεχόμενο

Windows 7 από usb DVD σε Skylake

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δεις παρόμοια θέματα με προτάσεις για λύση του προβλήματος αλλά επειδή μου φαίνεται βουνό η διαδικασία θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. 

Θα έχω πάλι πρόβλημα αν κάνω εγκατάσταση από sata dvd? Δεν έχω αλλά αν δεν βρω να δανειστώ θα πάω να αγοράσω -μην πάει τζάμπα.

Επίσης στο δίσκο έχω ήδη περασμένα windows 10. Γίνεται τους drivers που ζητάει να τους υποδείξω κάπου στο δίσκο? Αν ναι σε ποιο φάκελο μπορεί να είναι (δεν βλέπω φάκελο drivers στον κατάλογο των windows 10).

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις μέσου sata dvd αλλά θα πρέπει να είναι το δισκάκι τον 7 φτιαγμένο για uefi διαφορετικά δεν θα τρέξει,μπορείς να αλλάξεις την σχετική επιλογή μέσα από το bios αλλά τότε δεν θα τρέχουν τα 10 (φτιάχνεται μετά την εγκατάσταση)

Τους driver Που ζητάει θα τους κατεβάσεις εσύ από την σελίδα του κατασκευαστή θα τα βάλεις όλα μέσα σε έναν φάκελο και θα τα αποσυμπιέσεις ένα ένα, κατά προτίμηση όχι στον c που έχει τα win10 αφού υπάρχει περίπτωση λόγου δικαιωμάτων να μην σου τους ανοίξει.

Αφού έχει ήδη περασμένο λειτουργικό κατέβασε τα waik tools αν τα θες από την Microsoft είναι πάρα πολλά GB το μόνο που χρειάζεσαι είναι το imagex,υπάρχει ένα μικρό εργαλείο το getwaik  που με αυτό κατεβάζεις μόνο αυτό που χρειάζεσαι, με αυτό περνάς την εγκατάσταση απευθείας στον δίσκο,προηπόθεση βέβαια να ξέρεις να φτιάξεις έστω το διαμέρισμα για να μπούν τα 7.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744531(v=ws.10).aspx
Η μόνη εντολή που χρειάζεσαι εσύ είναι αυτή
imagex /apply N:\Images\my-windows-partition.wim 1 W:\

αλλάζοντας μόνο της διαδρομές,
αν το dvd σου( ή το iso που το έχεις κάνει mount) είναι π.χ. στο D:
και το διαμέρισμα για τα 7 είναι το E:
τότε βάζεις

imagex /apply D:\sources\install.wim 1 E:

Με το που θα κάνεις επανεκκίνηση θα βγάλει boot menu και αν μπεις στα 7 θα αρχίσει κατευθείαν η εγκατάσταση.
(και μάλιστα σε χρόνο dt αφού δεν έχει ούτε αντιγραφές ούτε αποσυμπιέσεις ούτε τίποτα,είναι σαν ένα λίγο μεγαλύτερο boot στο οποίο σου ζητάει ρυθμίσεις)

• Like 1
Δημοσ.

Κατάφερα έκανα εγκατάσταση αλλά στην πορεία έγινε το έλα να δεις. To bios κάνει 2-3 λεπτά να ποστάρει, τα win φορτώνουν σε άλλα 5 λεπτά και όταν μπω δεν έχω usb dvd. Έβαλα legacy support στο bios αλλά τζίφος. Κρίμα γιατί όσο δούλεψαν δούλευαν όλα ρολόι σε αντίθεση με τα win10 που είχα συνέχεια προβλήματα.

Δημοσ.

Δεν ήταν ότι έλειπαν drivers. Αλλά μόλις πέρασα τους usb3 άρχισαν τα περίεργα. Παραδόξως κατάφερα και τα επανεγκατέστησα (με χίλια ζόρια) και λειτουργούν οκ ως τώρα, με όλους τους drivers και κλειστές εννοείται τις ενημερώσεις. 

Δημοσ.

Το πρόβλημα στα windows 10 το είχα με ένα παιχνίδι μόνο και απ΄ ό,τι είδα στο φορουμ του παιχνιδιού είναι κοινό θέμα γιατί ο client είναι ακόμα σε beta έκδοση. Γι' αυτό ξεκίνησε όλη η φασαρία με downgrade σε 7. To ότι έγινε χαμός μόλις έβαλα drivers usb3 στα win7 ήταν γιατί μέσα από το bios δεν είχα κάνει τις σωστές ρυθμίσεις για το boot. Όλα καλά τώρα με τα 7 και προηγούμενη έκδοση geforce drivers.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...