Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή τα 28 χρόνια από την υποβολή της ερευνητικής του πρότασης για το world wide web, την οποία έκανε δουλεύοντας στο CERN, ο Tim Berners-Lee ανάρτησε μία επιστολή όπου επισημαίνει τις τρεις απειλές που κατά τον ίδιο αντιμετωπίζει σήμερα το ίντερνετ.

Σύμφωνα με τον «πατέρα» του world wide web, η πρώτη επικίνδυνη τάση είναι η απώλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. «Καθώς τα δεδομένα μας διατηρούνται σε ιδιωτικά σιλό, μακριά από την επίβλεψή μας, χάνουμε όλα τα οφέλη που θα είχαμε αν τα ελέγχαμε και αν επιλέγουμε πότε και με ποιους θα τα μοιραστούμε», αναφέρει.

Η δεύτερη ανησυχία του Berners-Lee πηγάζει από την διάδοση ψευδών ειδήσεων. Παρόλο που τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, υποτίθεται πως έχουν πάρει ήδη μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με τον ίδιο το κίνητρο που έχουν είναι μικρό, καθώς αποκομίζουν κέρδη από κάθε χρήστη που διαβάζει αυτές τις ιστορίες.

Η τρίτη απειλή προέρχεται από τη «στοχευμένη» online πολιτική διαφήμιση. «Με αυτό τον τρόπο, μία εκστρατεία μπορεί να επικοινωνεί εντελώς διαφορετικά, ακόμη και αντικρουόμενα μηνύματα, σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Είναι αυτό δημοκρατικό;»

Στην ίδια επιστολή, ο ιδρυτής του Web Foundation καταθέτει ένα πενταετές σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Έτσι, υποστηρίζει πως μεταξύ άλλων θα πρέπει να εναντιωθούμε στις προσπάθειες των κρατικών αρχών να αποκτήσουν τη δυνατότητα γενικευμένης παρακολούθησης, ακόμη και με την προσφυγή στα δικαστήρια.

Επίσης, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε εταιρείες όπως η Google και το Facebook να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, αποφεύγοντας ωστόσο τη σύσταση κεντρικών οργάνων που θα αποφασίζουν τι είναι «αληθές» και τι όχι.

Link.png Site: ΤechSpot

Δημοσ.

Μάλιστα. Έχει δίκιο σε αυτά που λέει και συμφωνώ μαζί του. Αλλά το θέμα είναι ότι αν όλα αυτά σταματήσουν να υπάρχουν νομίζω ότι και ο κόσμος θα σταματήσει να μπαίνει τόσο πολύ στο ιντερνετ. Υπάρχουν πολλες μεγάλες και μικρές εταιρείες που πραγματικά υπάρχουν , ζουν , αναπνέουν και βγάζουν το ψωμί τους μέσω του ιντερνετ και των ads.

Είναι πολύ λεπτή όλη αυτή η κατάσταση, το θέμα είναι όμως το ξέρει πολύ λίγος κόσμος .

Εκτός και αν κατάλαβα λάθος κάτι σε αυτά που διάβασα και έδωσα ότι νάναι απάντηση .

Δημοσ.

Έλατε απανταχού χρήστες που δεν έχετε πρόβλημα να μοιράζεστε τα δεδομένα σας επειδή δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, βγάλτε τον άκυρο και αυτόν...

• Like 16
Δημοσ.

ο ανθρωπος λεει το προφανες,

οτι η καθε πληροφορια αξιζει περισσοτερο απο χρυσαφι

(ή btc) και στα (α)καταλληλα χερια μπορει να γινει το δυνατοτερο οπλο!

• Like 4
Δημοσ.

Μάλιστα. Έχει δίκιο σε αυτά που λέει και συμφωνώ μαζί του. Αλλά το θέμα είναι ότι αν όλα αυτά σταματήσουν να υπάρχουν νομίζω ότι και ο κόσμος θα σταματήσει να μπαίνει τόσο πολύ στο ιντερνετ. Υπάρχουν πολλες μεγάλες και μικρές εταιρείες που πραγματικά υπάρχουν , ζουν , αναπνέουν και βγάζουν το ψωμί τους μέσω του ιντερνετ και των ads.

Είναι πολύ λεπτή όλη αυτή η κατάσταση, το θέμα είναι όμως το ξέρει πολύ λίγος κόσμος .

Εκτός και αν κατάλαβα λάθος κάτι σε αυτά που διάβασα και έδωσα ότι νάναι απάντηση .

H τελευταία σου παράγραφος, τα είπε όλα.

• Like 4
Δημοσ.
Έλατε απανταχού χρήστες που δεν έχετε πρόβλημα να μοιράζεστε τα δεδομένα σας επειδή δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, βγάλτε τον άκυρο και αυτόν...

Είσαι οπισθοδρομικός, σε ψεκάζουν, πιστεύεις σε εξωγήινους, είσαι συνωμοσιολόγος, είσαι άσχετος και καλά θα κανείς να πας να ζήσεις σε σπηλιά. Δε ξέρω αν ξέχασα κάτι, αλλά είπα να προλάβω να το γράψω πρώτος.

• Like 9
Δημοσ.

Το πρώτο και το δεύτερο το βιώνουμε καθημερινά, όσο για το τρίτο καλό είναι να θεσπιστεί ένα πλαίσιο - δεν μπορείς να το κόψεις καθότι αποτελεί έσοδο - το οποίο θα καθορίζει τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινείται μια Π.Δ.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι δεν έδωσαν τσάμπα τόσα λεφτά για το Facebook. Είναι ένα όπλο χειραγώγησης μεγάλων πληθυσμών και δημιουργίας πολέμων με τα κατάλληλα μηνύματα. Και το καλύτερο απ'όλα είναι η ύπνωση των ανθρώπων για μην έχουν αντιδράσεις . Αλλά όταν ξυπνήσουμε θα είναι πλέον αργά και η ζημιά θα έχει γίνει !

Προσωπική άποψη !!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι οπισθοδρομικός, σε ψεκάζουν, πιστεύεις σε εξωγήινους, είσαι συνωμοσιολόγος, είσαι άσχετος και καλά θα κανείς να πας να ζήσεις σε σπηλιά. Δε ξέρω αν ξέχασα κάτι, αλλά είπα να προλάβω να το γράψω πρώτος.

Ξέχασες τα βρύλ, την κοίλη γη και ότι τα εμβόλια σε αρρωσταίνουν κ προκαλούν αυτισμό!

• Like 2
Δημοσ.

Ξέχασες τα βρύλ, την κοίλη γη και ότι τα εμβόλια σε αρρωσταίνουν κ προκαλούν αυτισμό!

Πες μου οτι οντως το λεει καποιος αυτο για τα εμβολια....σοβαρα ομως.

Δημοσ.

Πες μου οτι οντως το λεει καποιος αυτο για τα εμβολια....σοβαρα ομως.

Αρκετοί ¨κλασικοί¨ ΕΛληνες. Ρώτα κανέναν στα 55+ που θα πρέπει κανονικά να κάνει εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο που τριγυρνάει στα νοσοκομεία ή το εμβόλιο για τη γρίπη προληπτικά και θα πάρεις ωραίες απαντήσεις(έχουν υδράργυρο,σε αρρωσταίνουν, δεν είναι δοκιμασμένα κοκ).

Ε ΤΖΙΜΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, αν θέλετε να πιάσετε κανένα λαβράκι κάντε μια δημοσκόπηση και θα πάθετε πλάκα για τα εμβόλια, ειδικά αν δουλεύετε σε κάποιο κανάλι ή ξέρετε κάποιον που δουλεύει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

συνωμοσίες υπάρχουν και το βλέπουμε καθημερινά. αν κρίνουμε το τι γίνεται στην Ευρώπη τότε δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα .

Ευρώπη πείνα 'εξαθλίωση' οικονομικός πόλεμος τώρα κάποιοι από αυτούς να θέλουν το καλό μας δεν νομίζω‘..Γιατί όχι εκτός τον οικονομικό πόλεμο δεν μας ψεκάζουν κιόλας ?το Μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουν το καλό μας´ προσφέρουν νέα μέτρα Ποιος άλλος που μας αγαπάει τόσο πολύ θα μας έδινε νέα μέτρα ?έλα μωρέ όλα είναι Καλά και πολύ σωστά πιστεύουν μερικοί ότι δεν μας ψεκάζουν δεν μας λένε ψέματα δεν είναι εναντίον μας ότι θέλουν το καλό μας αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

εγώ απορώ με εκείνους που ψηφίζουν με την προοπτική αυτούς τους υποτιθέμενους ότι ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για το καλό μας και συνεχίζουν να ψηφίζουν και εκτός από καλό Μόνο κακό βλέπουμε.

Δημοσ.

Ενημερώστε τον κο Τίμ ότι από την στιγμή που ένα αντικείμενο φεύγει από την επιστημονική κοινότητα και περνάει στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κεφαλαίου είναι νομοτελιακή η πορεία που θα διαγράψει και το πού θα καταλήξει.

Από την μία μεριά το κράτος (πατερούλης/προστάτης/μεγάλος αδερφός) και από την άλλη οι εταιρείες (υπέρ πάντων το κέρδος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...