Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα μια αγορα απο το συγκεκριμενο καταστημα χθες αξιας 95 ε περιπου. Σημερα μου εστειλαν  email για τον τροπο αποστολης. Εγω ειχα βαλει DHL EU κοντα στα 15 ε (με παραδοση 3-7 ημερες ελεγε)

Το email ....

We apologize that we haven't shipped your order out yet.

Please note: We can ship your order out via DHL, but due to the item’s status with Customs,the custom fee would be significantly high for you in your country,could you please tell us whether you can accept it?

In order to resolve this issue, we would like to offer you the following options:

Option 1: DHL shipping (3-7 business days)

Taxes are charged by your local Customs Office and country regulations that is beyond our control.

For more information about tax http://www.gearbest.com/about/faq.html

Option 2: Flat rate shipping(10-25 business days)
If there is any price difference, we will either ask you to pay it or we will refund the balance if any.

Τι τροπο αποστολης να ζητησω για να μην μπλεξω με τελωνεια και εξτρα κοστος?

Θα το ηθελα σχετικα γρηγορα ....

Ευχαριστω

Δημοσ.

Σίγουρα όχι DHL και οποιαδήποτε courier, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό που αγόρασες (που δεν το γράφεις).

Εάν είσαι αποφασισμένος να πληρώσεις τα παραπανίσια έξοδα, για γρήγορη παραλαβή, μπορείς να διαλέξεις την courier.

Δημοσ.

Σίγουρα όχι DHL και οποιαδήποτε courier, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό που αγόρασες (που δεν το γράφεις).

Εάν είσαι αποφασισμένος να πληρώσεις τα παραπανίσια έξοδα, για γρήγορη παραλαβή, μπορείς να διαλέξεις την courier.

Έκανα το λάθος και παράγγειλα στην Γερμανία για ένα γνωστό ένα Redmi 4a που ήταν σε έκπτωση και επιλέξαμε DHL Express. Με το που ήρθε έφαγε ένα μανίκι 40€ καπέλο.

Δημοσ.

Δλδ ο μονος τροπος για να μην περασει τελωνειο ειναι το flat rate shipping?

Ο σχετικά ασφαλέστερος τρόπος είναι. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τη γλυτώσει ούτε έτσι.

Δημοσ.

Δλδ ο μονος τροπος για να μην περασει τελωνειο ειναι το flat rate shipping?

Για να ειμαστε τυπικοι με τις λέξεις, το flat rate εχει τις λιγοτερες πιθανότητες να περάσει τελωνείο. Αν τωρα εξυπηρετείσαι απο τελωνειο θεσ/κης οι πιθανότητες αυξάνονται πολύ. Σε κάθε περιπτωση συνεχίουν να ειναι πολύ καλύτερες απο της dhl (εκεί πάμε για αποδοση 1,001)

Πάντως μάγκες στην gearbest που σε ενημερώσανε. 

Κάποια καταστήματα προσφέρουν τριγωνική μεταφορα, δηλαδή αποστολή με dhl σε ευρωπαική χώρα (σε κάποιο δικό τους) και μετά νεα αποστολή dhl από την εκεί χώρα, σε εσένα. Δεν ξέρω (και δε με ενδιαφερει) πως ακριβως το κάνουν. Είναι λίγα που το κάνουν. 

Δημοσ.

Έκανα το λάθος και παράγγειλα στην Γερμανία για ένα γνωστό ένα Redmi 4a που ήταν σε έκπτωση και επιλέξαμε DHL Express. Με το που ήρθε έφαγε ένα μανίκι 40€ καπέλο.

Φθηνά τη γλίτωσε. Μόνο η αμοιβή του εκτελωνιστή της DHL είναι κάνα 70άρι ευρώ. Χώρια τον ΦΠΑ επί της αξίας του πακέτου+μεταφορικά.

Κάποια καταστήματα προσφέρουν τριγωνική μεταφορα, δηλαδή αποστολή με dhl σε ευρωπαική χώρα (σε κάποιο δικό τους) και μετά νεα αποστολή dhl από την εκεί χώρα, σε εσένα. Δεν ξέρω (και δε με ενδιαφερει) πως ακριβως το κάνουν. Είναι λίγα που το κάνουν. 

Τι διαφορά έχει ο τριγωνισμός? Αφού και πάλι για να έρθει από Κίνα σε χώρα της Ευρώπης θα πρέπει να περάσει τελωνείο στη χώρα αυτή. Εκτός αν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ο εκτελωνισμός είναι τρομερά πιο χαμηλός σε κόστος απ' ό,τι εδώ.

Δημοσ.

Φθηνά τη γλίτωσε. Μόνο η αμοιβή του εκτελωνιστή της DHL είναι κάνα 70άρι ευρώ. Χώρια τον ΦΠΑ επί της αξίας του πακέτου+μεταφορικά.

Τι διαφορά έχει ο τριγωνισμός? Αφού και πάλι για να έρθει από Κίνα σε χώρα της Ευρώπης θα πρέπει να περάσει τελωνείο στη χώρα αυτή. Εκτός αν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ο εκτελωνισμός είναι τρομερά πιο χαμηλός σε κόστος απ' ό,τι εδώ.

Η διαφορά ειναι στο συνολικό κόστος και η φασαρία. Το πως το κάνουν ΔΕΝ με ενδιαφέρει γιατί εγω σαν τελικός παραλήπτης δεν εμπλέκομαι

Λέω τυχαία νουμερα σαν παραδειγμα

• Παραγγελία απο Κίνα με flat rare (100 + 0 ), εστω δεν περνα τελωνείο. Αναμονη 1+ μήνα
  • Παραγγελία απο Κίνα και dhl (100+20 =120 ) και ερχεται και το τελωνειο 30, συνολο 150
  • Παραγγελία απο Κίνα με τριγωνική και dhl (100+25 = 125) και έρχεται γρήγορα σπιτι μου χωρις να περάσει νεο τελωνείο
Δημοσ.
  • Παραγγελία απο Κίνα με flat rare (100 + 0 ), εστω δεν περνα τελωνείο. Αναμονη 1+ μήνα
  • Παραγγελία απο Κίνα και dhl (100+20 =120 ) και ερχεται και το τελωνειο 30, συνολο 150
  • Παραγγελία απο Κίνα με τριγωνική και dhl (100+25 = 125) και έρχεται γρήγορα σπιτι μου χωρις να περάσει νεο τελωνείο

Δεν τους έφτανε που βαράγανε στα αυτιά τα ογκώδη και τα μεγάλα τουλάχιστον τους τελωνειακούς και μάζευαν έσοδα, ήθελαν να κάνουν "μαγκιές" και αποφάσισαν να ανοίγουν πακετάκια αξίας 5-10 ευρώ με τη θήκη του κάθε κακομοίρη. Τώρα αρχίζουν να δημιουργούνται "μηχανισμοί" και προβλέπω σύντομα να την τρώνε και να μην ξαναβάζουν ποτέ ούτε σεντ στο ταμείο. Θα τα βλέπουν να περνάνε μπροστά τους και θα τσιτσιρίζονται που δεν θα μπορούν να τα ακουμπήσουν. Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα! Παλιά και επαναλαμβανόμενα αποτυχημένη και βλακώδης νοοτροπία και πρακτική του κράτους...

Δημοσ.

Είναι περίεργο αυτό που λες γιατί στις χώρες της ΕΕ δεν χρεώνονται έξοδα εκτελωνισμού.

Μήπως παρήγγειλες από αποθήκη κινεζομάγαζου και ήρθε από Κίνα με DHL;

Δημοσ.

Είναι περίεργο αυτό που λες γιατί στις χώρες της ΕΕ δεν χρεώνονται έξοδα εκτελωνισμού.

Μήπως παρήγγειλες από αποθήκη κινεζομάγαζου και ήρθε από Κίνα με DHL;

Λέει "στη" Γερμανία και όχι "από". Άρα μάλλον από Κίνα με προορισμό τη Γερμανία. Εγώ αυτό υποθέτω.

makfil αυτό με την τριγωνική αποστολή ξέρεις πως δουλεύει και έρχεται τόσο φθηνά από Κίνα με κούριερ?

Δημοσ.

1. Ας διευκρινίσει ο ίδιος τι εννοεί.

2. Έχω διαβάσει (αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη) ότι έχουν αγοράσει μερικοί με αποστολή από Κίνα στη Γαλλία με Expedited EU και από εκεί στην Ελλάδα ενδοκοινοτικά, δηλαδή χωρίς έξοδα εκτελωνισμού.

Δημοσ.

2. Έχω διαβάσει (αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη) ότι έχουν αγοράσει μερικοί με αποστολή από Κίνα στη Γαλλία με Expedited EU και από εκεί στην Ελλάδα ενδοκοινοτικά, δηλαδή χωρίς έξοδα εκτελωνισμού.

Και στη Γαλλία δηλαδή δεν γίνεται εκτελωνισμός? Ή είναι τα έξοδα εκτελωνισμού τόσο αμελητέα σε σχέση με αυτά στην Ελλάδα? Εδώ με DHL ξεκινάς με 100+ ευρώ μόνο η αμοιβή του εκτελωνιστή. Αυτή η αμοιβή στη DHL Γαλλίας πόσο πιο χαμηλή μπορεί να είναι? 10 ευρώ? Δεν βγάζει νόημα. Μου διαφεύγει κάτι?

Δημοσ.

Γιατι κουριερ ρε αδερφε?Εγω με το option 2 το πηρα σε 12 μερες μαζι με σκ κιολας με κουριερ το εχεις σιγουρο το τελωνειο με απλο registered υπαρχει περιπτωση και να γλιτωσεις..Μεσω ολλανδιας το εστειλα εγω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...