SokinLyg Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή βλέπω γενικά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την συγκεκριμένη υλοποίηση είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Εδώ το μοναδικό benchmark που έτρεξα http://www.3dmark.com/3dm11/12006723. Drivers χρησιμοποιούσα τους 17.1.1 beta. Από άποψη θορύβου είναι πιο θορυβώδης από την προηγούμενη μου κάρτα, μία Asus r7 260x 2g directCU II OC. Eχει και λίγο coil whine αλλά όχι κάτι ακραίο όπως κάποιες περιπτώσεις που έχω δει στο youtube. Από θερμοκρασίες ο πυρήνας ήταν στους 68c και τα vrm στους 80c με θερμοκρασία δωματίου στους 17c και temperature target στους 70c. Το κουτί μου είναι το Fractal Design Core 500. Asic quality 69.9% Σε θέμα overclock με 1.15v που είναι το μέγιστο και power limit +30% ο πυρήνας δεν πήγαινε με τίποτα πάνω από 1350mhz. Οι θερμοκρασίες έμειναν πάνω κάτω οι ίδιες εκτός στα vrm που έφτασαν τους 90c αλλά ο θόρυβος έφτασε σε μη ανεκτά για εμένα επίπεδα. Η μνήμες της κάρτας είναι samsung που θεωρούνται οι καλύτερες αλλά όπως και τις υπόλοιπες αν τις πας πάνω από 1750mhz χαλαρώνουν πολύ τα timmings οπότε αντί να αυξάνονται οι επιδόσεις πέφτουν πράγμα που λύνεται μόνο με modded bios. Γενικά θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή κάρτα για τα λεφτά της αφού την βρίσκεις συνήθως κάτω από τα 180 ευρώ αλλά αξίζει περισσότερο αν θες να την δουλέψεις με στοκ συχνότητες και για όσους έχουν όρεξη να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με ένα undervolt και αύξηση του temp target γίνεται σχετικά αθόρυβη. Όσοι θέλουν να ασχoληθούν με overclock νομίζω ότι πρέπει να στραφούν σε άλλες υλοποιήσεις αλλά δεν νομίζω ότι τα οφέλη θα αντισταθμίσουν την διαφορά τιμής. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα