Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε κατασκευή ενός ammo box PC και λόγω της ιδιαιτερότητας του εγχειρήματος θα ήθελα την βοήθεια σας. Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι για ίντερνετ, ταινίες, μουσική. Για παιχνίδια δεν με απασχολεί μιας και κατέχω ήδη ένα με το οποίο παίζω και bf. * Κουτί: Το κουτί υπάρχει ήδη και οι διαστάσεις του είναι: 16.5 ύψος, 13.5 φάρδος και 27.5 μάκρος * CPU-GPU: Θα χρησιμοποιηθεί APU, για λόγους εξοικονόμησης χώρου αλλά και χρημάτων από τη χρήση ξεχωριστής GPU. Υποψήφιες από Α4 και Α6 της AMD. * Ψύκτρα: Περιμένω προτάσεις. * Motherboard: Μητρική δεν γνωρίζω ποια και θα ήθελα την βοήθεια σας μιας και έχω μπερδευτεί με τις διαστάσεις και η οποία προφανώς πρέπει να υποστηρίζει FM2 και FM2+ σόκετ. * Τροφοδοτικό: Επίσης δεν γνωρίζω και δεν γνωρίζω και αν υπάρχει κάτι σε μίνι διαστάσεις όπου και εδώ θα ήθελα την βοήθεια σας. * Σκληρό δίσκο: Υπάρχει και θα χρησιμοποιηθεί SSD. * RAM: Για αρχή μια 4αρα DDR3 για να περιοριστεί το κόστος και στο μέλλον αναβαθμίζω σε 8 Επιπλέον στο όλο πρότζεκτ θα χρησιμοποιηθούν ασφαλώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα power button, led, fan κτλ. τα οποία έχω παραγγείλει ήδη και περιμένουν να ρθουν. Από πλευράς εργαλείων υπάρχουν όλα όσα απαιτούνται για μια τέτοια κατασκευή. Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις και επιπλέον ιδέες, ακόμα κι αυτές που αφορούν το βάψιμο του κουτιού αν και έχω σχηματίσει μια κάποια εικόνα για το πως θα μπορούσε να βαφτεί.
artshadows Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 https://www.google.gr/search?biw=911&bih=441&tbm=isch&sa=1&q=ammo+box+pc&oq=ammo+box+pc&gs_l=img.3..0i19k1l2.18324.23035.0.23828.7.5.2.0.0.0.306.994.0j4j0j1.5.0....0...1c.1.64.img..0.4.662.Gt95MkcTLg4
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 τι σημαίνει ammo box PC; Μίνι pc από κουτί πυρομαχικών
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Έψαξα βρήκα παλιούς κάλυκες σε πεδίο βολής της περιοχής μου κι αφού γυαλίστηκαν θα κοπούν στη βάση τους στον 1 πόντο και θα χρησιμοποιηθούν ως ποδαράκια για το κουτί. Ο μεγαλύτερος κάλυκας σκέφτομαι να χρησιμοποιηθεί ως power button με κάποιο τρόπο.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Λοιπόν, καλησπέρα και πάλι. Το πρότζεκτ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και στα επόμενα ποστ θα σας παρουσιάσω τα στάδια της εξέλιξης του. Στη παρακάτω φώτο προχώρησα στην αφαίρεση του μηχανισμού κλειδώματος του κουτιού μιας και μπροστά θα τοποθετήσω αργότερα Lcd οθόνη με ένδειξη θερμοκρασίας του κουτιού, το start button φυσικά και τις ενδεικτικές λυχνίες λειτουργίας και σκληρού δίσκου. Η αφαίρεση έγινε τρυπώνοντας κλιμακωτά ξεκινώντας από μικρό τρυπάνι (3αρι) στα σημεία όπου είχε πόντες. Διαδικασία σχετικά εύκολη αρκεί οι μύτες των τρυπανιών να είναι καλές και να χρησιμοποιείς λάδι κατά το τρύπημα. Αυτά για σήμερα
IT chef Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Αφού το θες για ίντερνετ και ταινίες,πάρε ένα pi. Συμφέρει από όλες τις απόψεις,και χωράει,έχει δε και ένα κάρο περιφερειακά. Οθόνη σίγουρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Το είχα να παίζει κι αυτό σαν σενάριο αλλά απορρίφθηκε για διάφορους λόγους αν και πιο οικονομικό. Σε δεύτερη φάση προχώρησα σε ένα υποτυπώδες τρίψιμο, για αρχή. Αργότερα δημιουργήθηκε η τρύπα για τη μητρική και κολλήθηκαν κεφαλές από άλεν βίδες, για να προσδώσει βιομηχανικό στυλ στο κουτί, με εποξική κόλλα. Το σημείο που επέλεξα για την έξοδο των υποδοχών της μητρικής βρίσκεται στο πάνω μέρος του κουτιού, στο καπάκι δλδ. Αυτό έγινε γιατί οι διαστάσεις της μητρικής δεν μου επέτρεπαν να τις βγάλω απ την πίσω πλευρά του κουτιού.
teoChnologist Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Εξαιρετικό project! Αναμένουμε περισσότερες εικόνες και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα!
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Από Πέμπτη-Παρασκευή θα ανεβάσω φώτο και από τα υπόλοιπα στάδια της εξέλιξης του και ίσως βρω χρόνο και για βίντεο παρουσίαση εξηγώντας τα πιο διεξοδικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Μια μικρή μετατροπή και αφαίρεση του εξωτερικού περιβλήματος στο τροφοδοτικό. Τοποθετήθηκε επίσης μια γρίλια στα πλαϊνά. Και μία φώτο από το βάψιμο του κουτιού αφού πρώτα οριστικοποιήθηκε η διάταξη όλως των parts.
atheatos Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια. Αν και στη θέση σου θα πήγαινα σε sfx τροφοδοτικό για εξοικονόμηση χώρου,κατά προτίμηση silverstone το οποίο έχει και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πως θα καταφέρεις να ψύξεις ένα τόσο μικρό χώρο και αν οι αεραγωγοί θα καταστρέψουν την εμφάνιση του κουτιού. Βασικά θα μπορούσες να αποφύγεις το εσωτερικό τροφοδοτικό με ένα εξωτερικό αλλά στοιχίζει αρκετά παραπάνω. Το χώρο που θα κερδίζεις έτσι ,θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για υδροψηξη ενός αρκετά πιο δυνατού επεξεργαστή. Τέλος πάντων είναι στο τι θέλει να κάνει ο καθένας και μετά να ψάξει να βρει τον τρόπο.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια. Αν και στη θέση σου θα πήγαινα σε sfx τροφοδοτικό για εξοικονόμηση χώρου,κατά προτίμηση silverstone το οποίο έχει και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πως θα καταφέρεις να ψύξεις ένα τόσο μικρό χώρο και αν οι αεραγωγοί θα καταστρέψουν την εμφάνιση του κουτιού. Βασικά θα μπορούσες να αποφύγεις το εσωτερικό τροφοδοτικό με ένα εξωτερικό αλλά στοιχίζει αρκετά παραπάνω. Το χώρο που θα κερδίζεις έτσι ,θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για υδροψηξη ενός αρκετά πιο δυνατού επεξεργαστή. Τέλος πάντων είναι στο τι θέλει να κάνει ο καθένας και μετά να ψάξει να βρει τον τρόπο. Το τροφοδοτικό το είχα ήδη και δε μου κόστισε και πολλά όταν το αγόρασα μεταχειρισμένο κι είπα να "θυσιάσω" αυτό. Στο επόμενο πρότζεκτ που ετοιμάζω θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για sfx. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, το κουτί με απλή χρήση ίντερνετ, μουσική, ταινίες κτλ ανεβάζει μαξ κοντά στους 30-35 βαθμούς το ίδιο και η APU η οποία παίζει και λίγο χαμηλότερα γύρω στους 25. Όλα αυτά με τη χρήση γρίλιας κι ενός intake ανεμιστήρα. Μετρήσεις τωρινές βέβαια, για το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα ισχύσει αλλά και πάλι δεν το φοβάμαι. Ορίστε και οι φώτο παρακάτω με το τελικό αποτέλεσμα
UsualSuspect__ Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Το τροφοδοτικό το είχα ήδη και δε μου κόστισε και πολλά όταν το αγόρασα μεταχειρισμένο κι είπα να "θυσιάσω" αυτό. Στο επόμενο πρότζεκτ που ετοιμάζω θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για sfx. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, το κουτί με απλή χρήση ίντερνετ, μουσική, ταινίες κτλ ανεβάζει μαξ κοντά στους 30-35 βαθμούς το ίδιο και η APU η οποία παίζει και λίγο χαμηλότερα γύρω στους 25. Όλα αυτά με τη χρήση γρίλιας κι ενός intake ανεμιστήρα. Μετρήσεις τωρινές βέβαια, για το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα ισχύσει αλλά και πάλι δεν το φοβάμαι. Ορίστε και οι φώτο παρακάτω με το τελικό αποτέλεσμα Τι έφτιαξες ρε θηρίο ;;; Απίστευτο !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα