Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα γραφικών σε prebuilt pc

pc gamer 1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις πρόσφατα αγόρασα έναν prebuilt pc και συγκεκριμμένα έναν dell  inspiron 3650 i7 6700 καθώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να έφτιαχνα έναν μόνος μου κομματι κομμάτι. Μεταξύ των αλλών τον πήρα και για games και πιστεύω από χαρακτηριστικά είναι καλός πλην της κάρτας γραφικών την οποία και θέλω να αλλάξω έχοντάς μου γίνει 2 προτάσεις χωρίς να ξέρω αν το σύστημά μου πληρεί τις προυποθέσεις. Τα χαρακτηριστικά του pc μου έιναι τα εξής:

Κουτί: Είναι της dell με διαστάσεις : ύψος 13,78 ιντσ,μήκος 6,06 ιντσ και πλάτος 11,12 ιντσ.

Επεξεργαστής: Intel core i 7 6700 3.40 ghz

Ram: 16gb DDR3L 1600mhz

Σκληρός: 2 tb 7200rpm 

Λειτουργικό: Windows 10

Psu: Δε γνωρίζω ακριβώς αλλά νομίζω είναι της dell me 220-250 watt περίπου

Μητρική: Επίσης δε γνωρίζω αλλά πρέπει να είναι επίσης της dell ( θα παραθέσω σύνδεσμο με τα στοιχεία psu και μητρικής)

Οθόνη: Μία της dell με μέγιστη ανάλυση 1920χ 1080

Κάρτα γραφικών: Amd radeon r9 360

O οδηγός που δίνει στοιχεία για μητρική και psu είναι:http://topics-cdn.dell.com/pdf/inspiron-3650-desktop_Service%20Manual_en-us.pdf και εδώ : https://content.abt.com/documents/72094/I36503756SLV_brochure.pdf

Οι κάρτες γραφικών που μου προτάθηκαν είναι:

EVGA GeForce GTX1060 6GB Gaming (06G-P4-6161) ή Sapphire Radeon RX 480 8GB Nitro+ OC (11260-10-20G)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι κάρτες αυτές είναι εφαρμόσιμες στο pc μου χώρις να αλλάξω κουτί,μητρική παρά μόνο τροφοδότικό αν χρειαστεί.Αν όχι να μου προτείνετε (αν υπάρχουν) κάρτες που να εφαρμόζουν με ανάλογες επιδόσεις  καθώς και αν υπάρχει η δυνατότητα με το ήδη υπάρχων σύστημα να έχει 2 κάρτες ταυτόχρονα.Τώρα αν χρειαστεί να αλλάξω και τροφοδοτικό με περρισότερα watt να μου πείτε να θα χωρούσε στο κουτί ή αν όχι , αν γινόταν να το έχω συνδεδεμένο απέξω. Δηλαδή θέλω να κρατήσω κουτί και μητρική και να αλλάξω κάρτα γραφικ΄ων και τροφοδοτικό( αν χρειάζεται).

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή γιατί βρίσκομαι σε αδιέξοδο καθώς δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα για να πάρς μόνος μου αποφάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι παιχνίδια παίζεις,πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις;

Η μητρική δε δέχεται δύο κάρτες,και έτσι όπως το είδα,δεν ξέρω αν δέχεται,από θέμα χώρου λόγω του mount των δίσκων,και μεγαλύτερη gpu.

Mια φωτογραφία θα βοηθούσε.

Επίσης,δεν είδα χαρακτηριστικά psu,δεν δουλεύει ο σύνδεσμος,οπότε θα ανοίξεις όπως και να έχει,να δεις την ταμπέλα του.

Οι κάρτες γραφικών που μου προτάθηκαν είναι:

EVGA GeForce GTX1060 6GB Gaming (06G-P4-6161) ή Sapphire Radeon RX 480 8GB Nitro+ OC (11260-10-20G)

Τις ξεχνάς (ειδικά την Sapphire) με το υπάρχον τροφοδοτικό:

Το τροφοδοτικό που έχει μέσα το σύστημά σου είναι πολύ αδύναμο (αν είναι αυτό που βλέπω εδώ, στη φωτογραφία κάτω κάτω).

Η κάρτα που έχεις παίρνει ρεύμα μόνο από τη μητρική και αυτές που έχεις παραθέσει θέλουν 6pin η πρώτη (και 120w max draw) και  8pin (και 225 max draw) η δεύτερη.

Ακόμα και αν τις σήκωνε το τροφοδοτικό, δεν ξέρω αν χωράνε (δεν έχω κάνει εκτενές ψάξιμο, με μια πρώτη ματιά).

Ακόμα και αν τις σήκωνε το τροφοδοτικό και χώραγαν στο κουτί, επειδή έχει μικρά ανοίγματα και μικρούς ανεμιστήρες, θα ανέβαζε πολύ θερμοκρασία το σύστημα. Σε pre-built συστήματα είναι καλύτερο να μπαίνουν reference ψύξεις (τύπου blower) ώστε η ζέστη να φεύγει στο πίσω μέρος του κουτιού και όχι μέσα.

Αυτά με ένα πρώτο βλέμμα όπως είπα, δεν έχω κάτσει να διαβάσω manual και να μετρήσω διαστάσεις και κάρτες κτλ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...