chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Για πείτε καμία ιδέα γιατί έχω φάει τον τόπο και λύση δεν έχω βρει. Μετά το upgrade από το kubuntu 16.04 σε 16.10 μου έσπασε ο network-manager και δεν μπορώ να συνδεθώ με τίποτα στο internet μέσω etherenet. το εικόνιδιο στο system-tray δείχνει μηδέν συνδέσεις ενώ μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής χωρίς καμία επιτυχία εκτός από μια εντολή που δίνω στο terminal και μπορώ και συνδέομαι έτσι. Εχω κάνει τα εξής: -reinstall του network manager -reinstall kernel - προσπάθησα να αλλάξω τις ρυθμίσεις στο /etc/network/interfaces και να βάλω τα eth0 και eth1 αλλά και εκεί καμία επιτυχία το μόνο που έχω καταφέρει είναι όταν μπαίνω στο σύστημα και εφόσον δεν έχω internet να δίνω σε terminal sudo dhclient eth1 και τότε μόνο να μπαίνει στο internet. Το εικονίδιο του network manager στο system tray ακόμα και τότε δείχνει ότι δεν υπάρχουν συνδέσεις. Για την ιστορία το /etc/network/interfaces έχει τα εξής μέσα auto lo iface lo inet loopback και φυσικά πριν το upgrade τα πάντα δούλευαν μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα service του dhcpcd, απενεργοποίησε τα eth0, wlan0 (ip link set down eth0, ip link set down wlan0) και μετά start το service του networkmanager και λογικά θα βρει τις συνδέσεις μόνο του. Τουλάχιστον έτσι τις βρίσκει στο arch. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Τα interfaces σου ειναι σιγουρα eth0 και eth1? Επειδη το systemd (197+) τα θελει αλλιως*, πχ enp4s0 που λεγεται η δικη μου. Μπορεις να το τσεκαρεις με ενα "sudo ifconfig" ή με ενα "ls /sys/class/net", πχ $ ls /sys/class/net/ eth0 loΕχω ορισει να φαινονται με τα παλια ονοματα, μεσω της παραμετρου net.ifnames=0 του πυρηνα. Επισης, αν ο nm δεν εχει ρυθμισεις καπου μεσα στο home σου, βγαλτον με purge για να σβρησει οτι ρυθμισεις εχει για το συστημα και ξαναβαλτον. Αν και παλι δεν δεις προκοπη, πετα τον εντελως και, αφου εισαι μονο ενσυρματα, βαλε τα οσα θες στο /etc/network/interfaces. Δεν νομιζω να χρειαστεις κατι πιο πολυπλοκο απο αυτο # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback iface eth0 inet dhcp auto eth0 iface eth1 inet dhcp auto eth1Αν δεν χρησιμοποιεις καποιο απο τα 2 interfaces, βαζεις καγκελο μπροστα απο τη γραμμη του που ξεκιναει με auto, για να μην προσπαθει να το ξεκινησει στην εκκινηση και να καθυστερει αφου δεν θα ειναι συνδεδεμενο.. * https://www.freedesktop.org/wiki/Software/systemd/PredictableNetworkInterfaceNames/ Ψιλοασχετο, αλλα πριν που διαβαζα το wiki του arch επεσα πανω σε αυτο Due to an unresolved bug, when changing default connections to a static IP address, nm-applet may not properly store the configuration change, and will revert to automatic DHCP.και θυμηθηκα αυτο. Περασανε 7 χρονια σχεδον και η αναπηρια εχει παραμεινει! http://www.adslgr.com/forum/threads/396103-Ασυρματο-σε-acer-aspire-one-zg5?p=3535346&viewfull=1#post3535346 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Τα interfaces σου ειναι σιγουρα eth0 και eth1? Επειδη το systemd (197+) τα θελει αλλιως*, πχ enp4s0 που λεγεται η δικη μου. Μπορεις να το τσεκαρεις με ενα "sudo ifconfig" ή με ενα "ls /sys/class/net", πχ $ ls /sys/class/net/ eth0 loΕχω ορισει να φαινονται με τα παλια ονοματα, μεσω της παραμετρου net.ifnames=0 του πυρηνα. Επισης, αν ο nm δεν εχει ρυθμισεις καπου μεσα στο home σου, βγαλτον με purge για να σβρησει οτι ρυθμισεις εχει για το συστημα και ξαναβαλτον. Αν και παλι δεν δεις προκοπη, πετα τον εντελως και, αφου εισαι μονο ενσυρματα, βαλε τα οσα θες στο /etc/network/interfaces. Δεν νομιζω να χρειαστεις κατι πιο πολυπλοκο απο αυτο # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback iface eth0 inet dhcp auto eth0 iface eth1 inet dhcp auto eth1Αν δεν χρησιμοποιεις καποιο απο τα 2 interfaces, βαζεις καγκελο μπροστα απο τη γραμμη του που ξεκιναει με auto, για να μην προσπαθει να το ξεκινησει στην εκκινηση και να καθυστερει αφου δεν θα ειναι συνδεδεμενο.. * https://www.freedesktop.org/wiki/Software/systemd/PredictableNetworkInterfaceNames/ Ψιλοασχετο, αλλα πριν που διαβαζα το wiki του arch επεσα πανω σε αυτο και θυμηθηκα αυτο. Περασανε 7 χρονια σχεδον και η αναπηρια εχει παραμεινει! http://www.adslgr.com/forum/threads/396103-Ασυρματο-σε-acer-aspire-one-zg5?p=3535346&viewfull=1#post3535346 έβαλα αυτό που γράφεις στο /etc/network/interfaces και τελικά μπόρεσα και συνδέθηκα ομως..... Αρχικά και με το eth0 μου έκανε 5 λεπτά για boot γιατί είχε βγάλει ένα μήνυμα με χρόνο για προσπάθεια να ανεβάσει το network. Οχι ότι είναι κάποιο πρόβλημα γιατί το έκανα comment απλά το γράφω για να υπάρχει. Το πρόβλημα που έχω ακόμα είναι το εξής. Αν κάνω boot η reboot την πρώτη φορά επειδή έχω βάλει στο fstab ένα samba mount ενός server στο σπίτι από τι φάινεται το network manager δεν μπορεί να φορτώσει πριν από τα service και με ρίχνει σε γραμμή εντολών όπου μου λέει για ctrl+d η να διαβάζω τα error log. Tην δεύτερη φορά τώρα με βάζει κανονικά στο login και με τις ρυθμίσεις που έβαλα στο inerfaces μπορώ και έχω intenret. Παράξενο. Να πω μόνο ότι αυτό μου το έκανε και πριν απλά την δεύτερη φορά που έμπαινα δεν είχα internet καθόλου. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα service του dhcpcd, απενεργοποίησε τα eth0, wlan0 (ip link set down eth0, ip link set down wlan0) και μετά start το service του networkmanager και λογικά θα βρει τις συνδέσεις μόνο του. Τουλάχιστον έτσι τις βρίσκει στο arch. το dhcpcd πως το απενεργοποιείς? Πάντως το network manager πριν είχα προσπαθήσει να το κάνω restart η stop και start χωρίς κανένα αποτέλεσμα. μπορεί να μου πείτε αν το /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf [main] plugins=ifupdown,keyfile,ofono dns=dnsmasq [ifupdown] managed=false είναι έτσι και το δικό σας. Γιατί πριν κάτι μήνες είχα κάνει install και το vpn app του private internet access και είδα ότι είχα κάνει και edit αυτό το αρχείο από το history αλλά δεν θυμάμαι ότι αυτό το app απαιτεί αλλαγές στο .conf. Εντωμεταξύ το app το κάνεις εγκατάσταση με δικαιώματα user όχι root να πεις ότι έκανε τίποτα αλλαγές στο network manager. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 [main] plugins=ifupdown,keyfile ,ofono dns=dnsmasq [ifupdown] managed=false ο,τι εχω διαγραψει , δεν το εχει το δικο μου αρχειο (xubuntu 16.10) τις συσκευες τις δειχνει με τις κλασικες ονομασιες (eth0,wlan0) , χωρις να χω πειραξει κατι ωστε να τις δειχνει ετσι το /etc/network/interfaces εχει τα auto lo iface lo inet loopback και απο λοιπες σχετικες εφαρμογες/daemons με το δικτυο τρεχουν το /usr/sbin/NetworkManager --no-daemon και το dhclient με 3 σειρες παραμετρους που βαριεμαι να πληκτρολογω (γραφω απο windows pc ) Aυτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 λες το πρόβλημα να δημιουργείτε με αυτές τις προσθήκες που έχει το αρχείο? κάτσε να δω τι θα πει και ο jim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 βγαλτες και δες...και αν οχι , ξαναβαλτες..αν και δεν βρισκω λογο να υπαρχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 πάντα τελικά δεν είχε καμία σημασία η αλλαγή. Τώρα πρέπει να βρω γιατί με πετάει μια στις δύο φορές σε maintenance mode κατά το boot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 thx για τις απαντήσεις και τελικά το έλυσα το πρόβλημα με τον network manager με τις ρυθμίσεις που είπε ο jim_p το άλλο πρόβλημα που έχω με το boot δεν έχει να κάνει με τον network manager τώρα που είδα τα logfile αλλά με ότι αποτυγχάνει να κάνει mount έναν δίσκο που έχω βάλει στο fstab. Θα ψάξω λίγο τα error και θα βρω τι θα κάνω. κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω μια και λύθηκε το πρόβλημα της σύνδεσης είναι ότι το plasma applet του network manager συνεχίζει να δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Το στοκ /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf, αυτο δηλαδη που εχει ο nm του ubuntu και περιλαμβανεται στο πακετο του αν το κατεβασεις απο το packages.ubuntu.com, λεει οντως αυτα που παραθετεις, οποτε δεν ειναι εκει το προβλημα [main] plugins=ifupdown,keyfile,ofono dns=dnsmasq [ifupdown] managed=falseΔεν εχω να προτεινω κατι αλλο εκτος απο το να τον πεταξεις εντελως. Βεβαια, απο τον nm εξαρταται το εικονιδιο στο tray του kde, και στα αλλα de λογικα, οποτε το αφηνεις κουτσο. Για το θεμα με το share στο fstab το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι πως το fstab φορτωνεται πριν ξεκινησει το δικτυο ή εστω πριν παρει ip, γιαυτο και γκρινιαζει οτι δεν το βρισκει το share. Μια λυση σε αυτο ειναι να το βαλεις με την παραμετρο noauto, αρα να μην το κανει mount στην εκκινηση, αλλα μετα θα πρεπει να τρεξεις ενα "sudo mount -a" για να κανει και αυτο. Μια αλλη λυση ειναι να το βαλεις να κανει mount αφου ξεκινησει το ταδε interface, καπως ετσι auto eth0 iface eth0 inet dhcp up mount blablabla Και τελος, αυτο με το _netdev που λεει εδω στο τελοςhttps://help.ubuntu.com/community/MountWindowsSharesPermanently Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 ναι γιατί την δεύτερη φορά που μπαίνω το έχω κάνει mount κανονικά τον σκληρό. Δεν έχω και κανά λάθος έτσι όπως έχω κάνει την καταχώρηση στο fstab νομίζω /dev/sdc1 /media/Games ext4 defaults 0 0 η δεύτερη λύση που προτείνεις είναι στο insterfaces ε? και τι θα βάλω εκεί στο blabla την διαδρομή του δίσκου και του mount και το ext4 όπως το έχω δλδ στο fstab? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ποσταρε λιγο πως το εχεις γραμμενο στο fstab το samba share... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 sorry αλλά τελικά τα είχα κάνει μπάχαλο στο fstab γιαυτό είχε δημιουργηθεί το δεύτερο πρόβλημα. Απλά είχα βάλει λάθος δίσκο ήταν ένα γράμμα που έλειπε και γιαυτό κράσαρε στο να εκκινήσει. Τώρα πριν το upgrade πως έκανε boot χωρίς να κρασάρει δεν τον γνωρίζω απλά να θυμάμαι άλλη φορά να έχω ποιο εμπιστοσύνη στα logfile. Εγραφε καθαρά και με κατακκόκινα γράμματα ότι cant find ext4 filesystem αλλά εγώ κοιμόμουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 τελικά βλέπω ότι δεν πρέπει να είμαι ο μόνος που έχει το πρόβλημα με τον network manager στο 16.10 http://askubuntu.com/questions/865945/after-upgrade-to-16-10-ethernet-stopped-working υπάρχουν και άλλα τέτοια μηνύματα από τι βλέπω με το search edit: υπάρχει τελικά bug https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/1638842 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 edit2 Λήθηκε το πρόβλημα!. Οπως είχα γράψει ήταν γνωστό bug και τελικά λύνετε αν διαγράψεις ότι έχει μέσα η φτιάξεις ένα κενό αρχείο στο /etc/NetworkManager/conf.d/10-globally-managed-devices.conf Δεν ξέρω τι παίζει αλλά πριν διαγράψω ότι είχε μέσα σε μένα είχε αυτά εδώ [keyfile] unmanaged-devices=*,except:type:wifi,except:type:wwan πλέον παίζουν τα πάντα ακόμα και το plasma applet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα