Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Όπως γνωρίζεται τις τελευταίες μέρες με τις ακραίες καιρικές συνθηκες στην θεσσαλονίκη όλοι οι χρήστες φυσικού αερίου είχαν προβλήματα, είτε με την θέρμανση είτε με το ζεστό νερό. Εγώ αρχικά δεν είχα ζεστό νερό όπως όλοι. Έπειτα το βράδυ με ξύπνησε θόρυβος που έβγαινε μέσα απο τον λέβητα του αερίου (σαν να κυλάνε πέτρες μέσα). Έκλεισα τον γενικό του ρεύματος απο το μπαλκόνι και σταμάτησε ο θόρυβος. Την επόμενη μέρα προσπάθησα με το πιστολάκι να ξεπαγώσω τον σωλήνα που δίνει το νερό. Όταν άρχησε να ξεπαγώνει, άρχισαν να πέφτουν παντού νερά. Κλείνω λοιπον και την βάνα το νερού και λέω πρέπει να έσπασε το σπιράλ απο το κρύο. Μετά από 2 μέρες χωρίς νερο και θέρμανση, ο ιδιοκτήτης (80άρης μη συνεννοήσιμος) φέρνει ένα υδραβλικό. Αφού λοιπόν ξεπαγώνει ξανά αυτός όλους τους σωλήνες με το φλογοβόλο (καθόλου πλάκα δεν κάνω) και ανοίγει λίγο την βάνα διαπιστώνει πως όντως έσπασε το σπιράλ. Το αλλάζει και μου λέει να ανοίξω το ρεύμα. Το ανοιγω και παλι κανει εκεινον τον θόρυβο που με ξύπνησε. Με λέει κλείστο θέλει πρώτα τα το γεμίσουμε νερό. Ανοίγει την βάνα και τρέχει νερό μέσα απο το μηχάνημα. Γυρνάει στον ιδιοκτήτη και του λέει "φιλε την γάμησες, μάλλον θα χρειαστεί άλλαγμα" (αυτός βέβαια είναι υδραυλικός, φώναξα και τεχνικό αύριο να δούμε σίγουρα) Εκεί γυρνάει ο ιδιοκτήτης και με λέει "είδες τώρα τι ζημιά έκανες". "Απο που και ως που την έκανα εγώ, του λέω. Να μην κουράζω άλλο, με ζητάει να πληρώσω εγώ ο τι προκύψει και λέει πως φταίω εγώ που δεν άφησα το νερό να τρέχει και τα καλοριφέρ ανοιχτά. Εγώ του είπα πως είναι έξοδα του ιδιοκτήτη και πως δεν πρόκειται να πληρώσω εγώ ένα 1000αρικό για ξένο σπίτι. Και του λέω πως αν δεν μου τα φτιάξει θα σηκωθώ και θα φύγω. Και μου λέει "να σηκωθείς να φύγεις" Ακόμα και στο συμβόλαιο μας λέει πως ζημιές απο απλή καθημερινή χρήση και φυσικές φθορές δεν επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Εντωμεταξύ  είναι και μές την εξεταστική και πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι να τελείωσει πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση. Αυτα.. Εσεις τι πιστεύεται. Πρέπει να συμμετάσχω στα έξοδα για την ζημιά του λέβητα?   

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω είναι λίγο περίεργη κατάσταση γιατί δεν ξέρω αν είναι φθορά ή κακή χρήση. Αν θεωρηθεί κακή χρήση μάλλον πληρώνεις εσύ.

Δημοσ.

Ναι, αλλά πως μπορεί να θεωρηθεί κακή χρήση. Τι μπορεί να φταίω εγώ για τις καιρικές συνθήκες?

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος για το πως προκλήθηκε η ζημιά αν την προκάλεσες εσύ πάντως τότε ναι πρέπει να την πληρώσεις. 

Αν η ζημιά ήταν λόγω του καιρού τότε πρέπει να την πληρώσει αυτός.

Το θέμα ειναι με λίγα λόγια στο αν η ζημιά έγινε επειδή εσύ έκλεισες τον γενικό ή με άλλα λόγια αν η ζημιά γινόταν έτσι και αλλιώς αν δεν έκλεινες τον γενικό. Αν γινόταν έτσι και αλλιώς θα πληρώσει αυτός αν έγινε επειδή τον έκλεισες πληρώνεις εσύ. 

Πρέπει να ρωτήσετε κάποιον ειδικό. 

Επειδή άκρη δεν θα βγεί απότι βλέπω γιατι το να εξεταστεί το τι προκάλεσε την ζημιά ακριβώς ίσως σας στοιχίσει επιπλέον χρήματα που και οι δύο δεν είστε διατεθειμένοι να τα δώσετε έχεις δύο επιλογές.

1) να σηκωθείς και να φύγεις φεσώνοντας τον καημένο ιδιοκτήτη και ελπίζοντας να μην σε μηνύσει. 

2) να τον πάρεις στο φιλότιμο με δικαιολογίες του τύπου "καταρχήν δεν ξέρουμε αν έκανα εγώ την ζημιά αλλά ακόμη και να φταίω εγώ που την έκανα κλείνοντας τον γενικό που να ξέρω; έκανε φασαρία νόμιζα ότι θα σκάσει ο καθένας στην θέση μου θα ανησυχούσε και θα έκλεινε τον διακόπτη" και έτσι να προσπαθήσεις να τον πείσεις να τα βάλετε κάτω από μισά. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλά πως μπορεί να θεωρηθεί κακή χρήση. Τι μπορεί να φταίω εγώ για τις καιρικές συνθήκες?

Εννοώ αυτό που σου είπε, ότι έπρεπε να αφήσεις το νερό λίγο ανοιχτό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Όπως γνωρίζεται τις τελευταίες μέρες με τις ακραίες καιρικές συνθηκες στην θεσσαλονίκη όλοι οι χρήστες φυσικού αερίου είχαν προβλήματα, είτε με την θέρμανση είτε με το ζεστό νερό. Εγώ αρχικά δεν είχα ζεστό νερό όπως όλοι. Έπειτα το βράδυ με ξύπνησε θόρυβος που έβγαινε μέσα απο τον λέβητα του αερίου (σαν να κυλάνε πέτρες μέσα). Έκλεισα τον γενικό του ρεύματος απο το μπαλκόνι και σταμάτησε ο θόρυβος. Την επόμενη μέρα προσπάθησα με το πιστολάκι να ξεπαγώσω τον σωλήνα που δίνει το νερό. Όταν άρχησε να ξεπαγώνει, άρχισαν να πέφτουν παντού νερά. Κλείνω λοιπον και την βάνα το νερού και λέω πρέπει να έσπασε το σπιράλ απο το κρύο. Μετά από 2 μέρες χωρίς νερο και θέρμανση, ο ιδιοκτήτης (80άρης μη συνεννοήσιμος) φέρνει ένα υδραβλικό. Αφού λοιπόν ξεπαγώνει ξανά αυτός όλους τους σωλήνες με το φλογοβόλο (καθόλου πλάκα δεν κάνω) και ανοίγει λίγο την βάνα διαπιστώνει πως όντως έσπασε το σπιράλ. Το αλλάζει και μου λέει να ανοίξω το ρεύμα. Το ανοιγω και παλι κανει εκεινον τον θόρυβο που με ξύπνησε. Με λέει κλείστο θέλει πρώτα τα το γεμίσουμε νερό. Ανοίγει την βάνα και τρέχει νερό μέσα απο το μηχάνημα. Γυρνάει στον ιδιοκτήτη και του λέει "φιλε την γάμησες, μάλλον θα χρειαστεί άλλαγμα" (αυτός βέβαια είναι υδραυλικός, φώναξα και τεχνικό αύριο να δούμε σίγουρα) Εκεί γυρνάει ο ιδιοκτήτης και με λέει "είδες τώρα τι ζημιά έκανες". "Απο που και ως που την έκανα εγώ, του λέω. Να μην κουράζω άλλο, με ζητάει να πληρώσω εγώ ο τι προκύψει και λέει πως φταίω εγώ που δεν άφησα το νερό να τρέχει και τα καλοριφέρ ανοιχτά. Εγώ του είπα πως είναι έξοδα του ιδιοκτήτη και πως δεν πρόκειται να πληρώσω εγώ ένα 1000αρικό για ξένο σπίτι. Και του λέω πως αν δεν μου τα φτιάξει θα σηκωθώ και θα φύγω. Και μου λέει "να σηκωθείς να φύγεις" Ακόμα και στο συμβόλαιο μας λέει πως ζημιές απο απλή καθημερινή χρήση και φυσικές φθορές δεν επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Εντωμεταξύ  είναι και μές την εξεταστική και πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι να τελείωσει πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση. Αυτα.. Εσεις τι πιστεύεται. Πρέπει να συμμετάσχω στα έξοδα για την ζημιά του λέβητα?   

Ζημιές από ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο ιδιοκτήτης πληρώνει. 

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρω αλλά τον γενικό τον έκλεισα επειδή έκανε φασαρία που σημαίνει οτι είχε ήδη προκληθεί κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αλλά και έτσι αν δεν ήταν, εγώ έτσι και αλλιώς κλείνω ρεύματα και νερά όταν φεύγω. Τι παει να πει αυτό? εγώ φταίω που είχε κακή μόνοση το μηχάνημα και είναι ευαίσθητο στο κρύο ενώ είναι σε εξωτερικό χώρο? 

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το ξέρω αλλά τον γενικό τον έκλεισα επειδή έκανε φασαρία που σημαίνει οτι είχε ήδη προκληθεί κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αλλά και έτσι αν δεν ήταν, εγώ έτσι και αλλιώς κλείνω ρεύματα και νερά όταν φεύγω. Τι παει να πει αυτό? εγώ φταίω που είχε κακή μόνοση το μηχάνημα και είναι ευαίσθητο στο κρύο ενώ είναι σε εξωτερικό χώρο? 

99% πληρώνει ο ιδιοκτήτης ή αν τελικά επιμένει ή δεν συνεννοείστε και πληρώσεις κάτι, τα αφαιρείς απο το ενοίκιο. Δεν γίνεται να πληρώσεις κάτι εσύ το οποίο αν φύγεις θα μείνει στον ιδιοκτήτη για τον επόμενο ενοικιαστή... :)

• Like 6
Δημοσ.

Αυτό του είπα. Οτι αν είναι κάτι μικρό ( και δεν χρειάζεται αντικατάσταση όλος ο λέβητας) το πληρώνω εγώ και τα κρατάω απο το ενοίκι. Και μου λέει "δεν θα κρατήσεις ούτε μισό ευρώ". Εκεί τι να του πώ. Και έχει και την εγγύηση μου, αν σηκωθώ να φύγω χάνω και το ενοίκιο του ιανουαριου και την εγγύηση. Μονο αν αφήσω τους λογαριασμούς που είναι στο ονομά του απλήρωτους μπορώ να βγάλω τουλάχστον μέρος της εγγύησης. Αλλά αυτό θα ήταν άτιμο εκ μέρους μου.. Πραγματικά είμαι απελπισμένος, 5 μέρες πριν αρχίσει η εξεταστική.. 

Δημοσ.

99% πληρώνει ο ιδιοκτήτης ή αν τελικά επιμένει ή δεν συνεννοείστε και πληρώσεις κάτι, τα αφαιρείς απο το ενοίκιο. Δεν γίνεται να πληρώσεις κάτι εσύ το οποίο αν φύγεις θα μείνει στον ιδιοκτήτη για τον επόμενο ενοικιαστή... :)

ναι αλλα το θέμα ειναι αν χάλασε ο λέβητας από την ενέργεια του ενοικιαστή (να του κόψει ακαριαία την παροχή ρεύματος αποφασίζοντας να κλείσει τον γενικό)  οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορεί απλά να ήταν σύμπτωση.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να αποδειχτεί πρώτα ποιος έκανε την ζημιά. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Όπως γνωρίζεται τις τελευταίες μέρες με τις ακραίες καιρικές συνθηκες στην θεσσαλονίκη όλοι οι χρήστες φυσικού αερίου είχαν προβλήματα, είτε με την θέρμανση είτε με το ζεστό νερό. Εγώ αρχικά δεν είχα ζεστό νερό όπως όλοι. Έπειτα το βράδυ με ξύπνησε θόρυβος που έβγαινε μέσα απο τον λέβητα του αερίου (σαν να κυλάνε πέτρες μέσα). Έκλεισα τον γενικό του ρεύματος απο το μπαλκόνι και σταμάτησε ο θόρυβος. Την επόμενη μέρα προσπάθησα με το πιστολάκι να ξεπαγώσω τον σωλήνα που δίνει το νερό. Όταν άρχησε να ξεπαγώνει, άρχισαν να πέφτουν παντού νερά. Κλείνω λοιπον και την βάνα το νερού και λέω πρέπει να έσπασε το σπιράλ απο το κρύο

απο την αρχη επρεπε να καλεσεις τον ιδιοκτητη και να ερθει υδραυλικος, χωρις να επεμβεις καθολου στο συστημα. τωρα ειναι φυσιολογικο να σου ριχνει το φταιξιμο ο ιδιοκτητης. σκεψου το οπως την εγγυηση μιας συσκευης. αν παρουσιασει βλαβη καλεις κατευθειαν το σερβις, δεν την ανοιγεις μονος σου γιατι απο εκεινο το σημειο και μετα παυει να ισχυει η εγγυηση της

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός αν το χάλασε ξεκάθαρα από λάθος - κακή χρήση, έτσι δεν είναι;

Γι'αυτό είπα ότι είναι μπερδεμένο, για μένα τουλάχιστον. Είναι δηλαδή κάτι που πρέπει να γίνει αλλά δεν είναι και αυτονόητο, ούτε το ξέρουν και όλοι.

Δημοσ.

Μπράβο πάντως που μαζευτήκατε όλοι οι "ιδοκτήτες". Φυσικά κ πληρώνει ο ιδιοκτήτης καθώς ο λέβητας είναι τοποθετημένος λάθος (στο μπαλκόνι) και όχι εσωτερικά (όπως ορίζει υποθέτω ο κατασκευαστής). Με το καλημέρα είναι νομικά ακάλυπτος ο ιδιοκητης αφού ότι έγινε οφείλεται σε λάθος τοποθέτηση.

(Τώρα TS πως θα βγάλεις άκρη με τον παπού δεν γνωρίζω.)

Δημοσ.

Μπράβο πάντως που μαζευτήκατε όλοι οι "ιδοκτήτες". Φυσικά κ πληρώνει ο ιδιοκτήτης καθώς ο λέβητας είναι τοποθετημένος λάθος (στο μπαλκόνι) και όχι εσωτερικά (όπως ορίζει υποθέτω ο κατασκευαστής). Με το καλημέρα είναι νομικά ακάλυπτος ο ιδιοκητης αφού ότι έγινε οφείλεται σε λάθος τοποθέτηση.

(Τώρα TS πως θα βγάλεις άκρη με τον παπού δεν γνωρίζω.)

1) δεν είμαι ιδιοκτήτης

2) ο λέβητας δεν ειναι στο μπαλκόνι ο γενικός ειναι.

3) ακόμη και αν ο λέβητας ειναι τοποθετημένος σε περιοχή που δεν προβλέπεται απο τους σχετικούς κανονισμούς ειναι άσχετο θέμα ως προς την περίπτωση μας. Μπορεί να κάνει άλλη μηνυση πάνω σε αυτό.

Στην περίπτωση όμως που η βλάβη προκλήθηκε απο τον ενοικιαστή το ότι ο λέβητας δεν ειναι εγκατεστημένος σε προβλεπόμενο μέρος δεν παίζει κανένα ρόλο.

ΠΧ έστω σου νοικιάζω αυτοκίνητο.

Έστω δεν έχω άδεια να στο νοικιάσω και το κάνω παράνομα.

Εσύ χαλάς το αυτοκίνητο που σου έδωσα σου κάνω μήνυση. Την κερδίζω. 

Άσχετα αν παράνομα στο νοίκιασα χωρίς άδεια εσύ συνεχίζεις να είσαι υπαίτιος για βλάβη της περιουσίας μου.

Το ότι εγώ το νοικιάζω χωρίς άδεια ειναι άλλη δίκη για την οποία και θα καταδικαστώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...