Προς το περιεχόμενο

sony rx100 ή canon g7x


Andyk0555

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω μία μικρή compact κάμερα τσέπης κυρίως για ταξίδια. Με ενδιαφέρουν και οι φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο. έχω λίγο μπερδευτεί με όλα τα διαφορετικά μοντέλα, rx100 m1,m2,m3 canon g7x, g7x mark2 κτλ.. 

 Γενικά απο οτι εχω καταλάβει σε αυτό το μέγεθος είναι οι καλύτερες κάμερες, ποια προτείνετε και γιατί? έχουν όλες 4κ video? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν ποιότητα εικόνας και βίντεο έχει μεγάλη διαφορά η rx100 m1με την rx100m2,3,4? Επειδή είναι point&shoot δε θέλω να διαθέσω πολλά αλλά παράλληλα να πάρω μια κάμερα που να είναι ανώτερη από την κάμερα του κινητού μου (iphone7plus) καθώς και της gopro hero4. Με ενδιαφέρει και το βίντεο και οι φωτο. Να πω την αλήθεια ζαχαρώνω τη rx100 στα 350 που παίζει τώρα, είναι καλή τιμή. Αλλά άμα η rx100m3 βγάζει αρκετά καλύτερης ποιότητας φώτο και βίντεο ειμαι διατεθειμένος να διαθέσω κάτι παραπάνω αλλά μαζί με τη διαφορά στην τιμή να πάρω και τη διαφορά στην ποιότητα των φωτο βιντεο που βγάζει.  Δεν με ενδιαφέρουν τα extras όπως wifi, viewfinder κτλ.

  Την g7x αρχίζω να την αποκλείω αφού παίζει πάνω από 600ευρώ, δηλαδή +250ευρω ακριβότερη της rx100 χωρίς να είναι  και +250 ευρω καλύτερη.

  Παίζει και η sony α5100 αυτή στο stock house από πλαισιο

Υπάρχει κάποια άλλη που αξίζει να κοιτάξω μέχρι 500 ευρώ?

Επεξ/σία από Andyk0555
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η RX100 δεν ειναι απλα point & shoot. Στην πραξη ειναι μια πλήρης mirrorless σε σωμα compact. Οποτε ετσι να την αντιμετωπιζεις. Οι διαφορες ειναι μικρες αναμεσα σε RX100 i/ii/iii. Ειδικα εαν δεν ψαχνεσαι πολυ με την λεπτομερεια της φωτογραφιας δεν θα τις διακρίνεις. Η iii εχει πιο φωτεινο φακο που θα σου δωσει καλυτερες φωτογραφιες σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου αλλα η i εχει πιο μεγαλο ευρος zoom. Απο την αλλη η iii εχει πιο wide φακο για εσωτερικες φωτογραφησεις πχ και εχει και viewfinder.

Προσωπικα θα επελεγα την i γιατι ειναι μεγαλη η διαφορα τιμης της iii. Απο την αλλη μπορεις να βρεις την iii μεταχειρισμενη στα 350-400€ οποτε εαν δεν σε πειραζει το μεταχειρισμενο πας εκει.

Πχ
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=65577.msg818318;topicseen#new
http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/808902-sony-rx100iii/

Διαβασε αυτο το νημα και κυριως αυτα που λεει ο VampireKiSS που ειναι κατοχος και γνωστης

http://www.insomnia.gr/topic/631203-rx100-εν-έτει-2016/

 

 

 

VampireKiSS, on 22 Dec 2016 - 08:11 AM, said:snapback.png

"Αν είναι καλή η rx100....? Θα αφήσω τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους: Έχω εξοπλισμό FF dslr αξίας άνω των 5.000Ε και καθόλου χρόνο πλέον για εξορμήσεις και επεξεργασία στο pc. Οπότε ήθελα κάτι που να το έχω μαζί μου παντού και πάντα. Πήρα την rx100 να δω αν μπορώ να συμβιβαστώ με compact και έπαθα τέτοιο κοκομπλόκο που μέσα σε 2 βδομάδες πήρα και την rx100m3. Πραγματικά δυσκολεύομαι να αποχωριστώ κάποια από τις 2 γιατί κάθε μια έχει τα πλεονεκτήματά της. Το δυνατότερο πλεονέκτημα της m1 που δεν θα δεις να αναφέρεται πουθενά είναι το τελειότερο awb που έχω δει στη ζωή μου και αυτό την κάνει μανούλα για έτοιμα jpg από τη μηχανή σε οποιεσδήποτε φωτιστικές συνθήκες, και το δυνατότερο πλεονέκτημα της m3 ο φωτεινότερος φακός και οι περισσότερες ρυθμίσεις. Και οι 2 τραβάνε video που σου πέφτει το σαγόνι, και οι 2 έχουν εκπληκτικά έτοιμα φίλτρα για jpg, και οι 2 είναι από full manual εως full auto.

 

Το αν είναι καλύτερη από smartphone μόνο ως καλαμπούρι μπορώ να το εκλάβω καθώς η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι μόνο με επιλεγμένες compact και πάνω. 

 

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της βάλε και τη δυνατότητα να την μετατρέπεις το καλοκαίρι σε υποβρύχια με λογικό κόστος.

 

Αν ενδιαφέρεσαι πάντως το συζητάμε για πώληση της m1.

 

 

Μερικά δείγματα όλα jpg από τη μηχανή χωρίς κανένα πείραγμα εκτός της τελευταίας που είναι bracketing 5 καρέ raw και επεξεργασία στο LR (που ξέχασα να κάνω και sharpening). To πορτρέτο μέσα στο αμάξι είναι με φλας. Ναι, μέχρι και το φλας της είναι ό,τι τελειότερο υπάρχει oncamera και σου δίνει δυνατότητα για bounce! Οι 2 τελευταίες με την m3 οι υπόλοιπες με την m1."

 

VampireKiSS, on 22 Dec 2016 - 5:40 PM, said:snapback.png

"Για να επανέλθουμε στα της rx100, εδώ φαίνεται και η διαφορά του awb το οποίο στην m1 λειτουργεί υποδειγματικά. Σε πραγματικές συνθήκες μεταφράζεται στη διαφορά του να κρατάς μια φωτο πορτρέτου jpg ή να την πετάς."

 

VampireKiSS, on 22 Dec 2016 - 9:19 PM, said:snapback.png

"Επίσης εντυπωσιακό ότι κρατάει στην αγορά ταυτόχρονα όλα της τα μοντέλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Πράγμα που αν μη τι άλλο φανερώνει ότι υπάρχει μια rx100 για τις ανάγκες του καθενός. Με τις 2 τελευταίες δεν ψάχτηκα λόγω οικονομικού αλλά βλέποντας χαρακτηριστικά η μόνη σημαντική βελτίωση στο κομμάτι της φωτογραφίας είναι το max shutter speed που ήταν όντως απαραίτητο και η αύξηση των fps σε ριπές. Δεδομένης της μετριότατης απόδοσης του af-c της δεν ξέρω κατά πόσο είναι ουσιώδες το τελευταίο. Από την άλλη έχουν κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι του video."

 

VampireKiSS, on 24 Dec 2016 - 12:59 AM, said:snapback.png

"Έχω και την 1 και την 3, ακόμα βασανίζομαι ποια να δώσω και αυτό γιατί το awb της 1 δεν το έχει καμία άλλη. Για το γαμώτο δηλαδή γιατί κατά τα άλλα την έχω καταβρεί να τραβάω μόνο Α/Μ με τις rx"

 

Razor333, on 24 Dec 2016 - 09:31 AM, said:snapback.png

"Αν μπορεις δωστα. Νομιζω η τριτη ανοιγει αρκετες δυνατοτητες που αξιζουν, ενα ειναι ο πιο γρηγορος φακος, το evf, αν δεν κανω λαθος το ενσωματωμενο nd, καλυτερο video και νομιζω οτι παιρνει και τις εφαρμογες και καποιες αξιζουν, οπως η εφαρμογη για timelapse και η εφαρμογη που κανει emulation nd filter για μακρα εκθεση μιας και πιστευω δεν θα ειναι ευκολο να βαλεις nd 1000 σε compact αν και κυκλοφορουν πατεντες."

 

VampireKiSS, on 24 Dec 2016 - 4:08 PM, said:snapback.png

"Για εμένα η ουσία είναι ότι όποια και αν πάρει κανείς θα έχει μια αξιοπρεπή μηχανή στην τσέπη του παντού και πάντα. Αυτό πληρώνεις εξ' αρχής. Από εκεί και πέρα το μόνο κριτήριο είναι το οικονομικό. Τα εξτρα features είναι πάντα καλοδεχούμενα αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο τελικό αποτέλεσμα σε συνήθη σενάρια χρήσης (εκτός του ND) παρά μόνο στην εμπειρία χρήσης. Επιπλέον η μπαταρία της μ3 εξαντλείται πολύ πιο γρήγορα από της m1. Τούτο λόγω του evf που απ' ότι διαβάζω δεν κλείνει ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιούμε.

Η μ2 πάλι αν και η πιο παρεξηγημένη, είναι χρυσή τομή για αυτούς που θέλουν την προσέγγιση της μ3 σε features, από την άλλη όμως προτιμούν τα εξτρα 30mm στο τελε ακρο του φακού.

Εν συντομία: Με την Μ1 έκανα ΟΥΑΟΥ!, στην Μ3 που ζητά τα σχεδόν διπλάσια δεν το έπαθα αυτό. Ναι είναι πιο ολοκληρωμένη αλλά δεν ακυρώνει κάποια από τις προηγούμενες."

 

 

-----------

 

Η Sony a5100 ειναι πολυ καλη μηχανη αλλα δεν ειναι compact διαστασεων ομως. Πολυ πιο ικανος αισθητηρας σε λιγο φως και καλυτερο AF. Καλυτερη γενικα ποιοτητα εικονας εαν σεταριστει με καλο φακο. Με το κιτ φακο οι διαφορες ποιοτητας σε φυσιοκογικους φωτισμους δυσκολα γινονται αντιληπτες και σε καποιες περιπτωσεις ο φωτεινος φακος της RX100 υπερτερει.

Εαν σκοπευεις να ασχοληθεις παραπανω με την φωτογραφια γενικα, η a5100 ειναι πολυ καλη επιλογη. Εαν θελεις ομως λειτουργια point & shoot κυριως τοτε η RX100 θα σε βολεψει περισσοτερο χωρις να χασεις κατι ουσιαστικο.

 

 


Razor333, on 24 Dec 2016 - 10:43 AM, said:snapback.png

Μηχανες να θες. Το θεμα ειναι οτι η rx100 ειναι πραγματικα τσεπης, ενω η α6000 δεν ειναι. Επισης αν παρεις μηχανη με mount εχεις μπει με το καλημερα στο τριπακι να αλλαξεις τον 16-50 οχι γιατι ειναι κακος γιατι θα διαβαζεις οτι ειναι κακος.

Οσο για τους παλιους φακους σε λογικες τιμες ειναι ναι μεν αλλα, μην περιμενεις τρελο resolution κυριως στις ακρες αν ειναι κακος ο 16-50 ειναι χειροτεροι. Επισης δεν εχουν το ιδιο contrast δεν εχουν τα ιδια χρωματα, αν ο 16-50 ειναι κακος στο flare resistance, τοτε κατι helios αλλα και zeiss απο το 80 ειναι χειροτεροι.

Τωρα επειδη ειναι γρηγοροι, εχουν ιδιαιτερες ανωμαλιες και ειναι γενικα soft κυριως ανοιχτοι, ειναι καλοι για πορτραιτα και πιο διμιουργικη φωτογραφια. Σε καμια περιπτωση ενας παλιος πενηνταρης ποσο μαλλον 135αρης κυριως πανω σε crop σωμα ειναι μονιμη λυση.

Οποτε για πολυ καιρο θα βασιζεσαι στον 16-50 αν παρεις την 6000 ως βασικο φακο."

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσεπης τσεπης με 1'' αισθητηρα και evf ειναι μαλλον μονο η rx100iii+, δεν εχω βρει κατι αλλο.

 

Επισης τσεπης ειναι και η ricoh gr και οριακα και η x70, αλλα παμε σε αλλη κατηγορια, με prime φακο και aps-c αισθητηρα.

 

Παντως και πολλες panasonic μπορει να μην ειναι τσεπης, αλλα πιο κοντα σε mirrorless με φακο που μαζευει, αλλα νομιζω εχουν καποια συν σε σχεση με την πιο γκατζενταδικη rx100, τις βρισκω λιγο πιο κλασικες φωτογραφικες, με πιο κλασικο χειρισμο, κυριως την lx100.

 

Προσωπικα παλιοτερα ειχα την coolpix a, που ουσιαστικα ειναι μια ricoh gr και ποιοτικα αν καλυπτεσαι απο τα 28mm δεν χανεις τιποτα σε σχεση με μια dslr και καποιον wide prime φακο, ισα ισα ο φακος της ηταν πολυ καλος, τα ιδια ισχυουν και για την gr και για την x70, αν η ποιοτητα εικονας ειναι το νουμερα ενα ζητημα αυτες ειναι οι καλυτερες τσεπης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 4Κ βιντεο το iPhone εχει καλύτερο αλλα χωρις zoom και ρυθμίσεις. 4K δεν εχει ούτε η iii εαν αυτό ειναι ενα βασικο ζητούμενο απο την καμερά σου. Εκει μετά πάμε σε αλλες οικονομικές επιλογές διαφορετικού τυπου και μεγεθους.

 

Επισης φθηνή καλή καμερα για να την εχεις αρκετα ευκολα μαζί σου ειναι η Nikon 1 S2 στην προσφορα του Πλαισιου (μονο απο την Μεταμορφωση) στα 130 ευρώ που εχει την ποιοτητα εικονας της RX100 αλλα δεν ειναι pocketable οπως η Sony ουτε εχει κιτ φακο τοσο φωτεινο. Αντ' αυτου ειναι μια σουπερ μικρή mirrorless με αισθητηρα 1" οπως η Sony και εναλλαξιμους φακούς και πολυ καλό AF. Στα 130 ευρω παιρνεις μονο μια απλη φθηνη compact χειροτερη απο μετριο κινητο. Κακως εχουν μεινει στοκ γιατι για 130 ευρω την παιρνεις αντι για compact με κλασεις καλυτερη ποιοτητα φωτογραφίας.

 

Αλλο πραγμα η Nikon 1 S2, αλλο πράγμα η RX100, άλλο πραγμα η Sony a5100. Ολες εχουν δυνατα σημεια και μειονεκτηματα.

 

- Εαν ο ογκος της a5100 δεν σε πειραζει (μαζι με τον φακό της) και πιστευεις οτι σε βολευει για αυτο που εχεις στο μυαλό σου τοτε ειναι σαφως η καλυτερη επιλογή με μεγαλυτερες μελλοντικες προοπτικες εαν ασχοληθεις πιο σοβαρα με την φωτογραφία.

- Εαν θελεις μια μηχανη που τα κανει ολα στο αυτοματο ή στο full manul και μπορεις να την εχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου χωρις πολλους συμβιβασμους σε θεματα ποιοτητας εικόνας τοτε αυτη ειναι η RX100.

- Εαν θελεις το top value/money αυτη την στιγμη τοτε πας στην Nikon 1 S2 που σε καθε περιπτωση μπορει να μεινει σαν δευτερη και τριτη καμερα χωρις να εχεις δωσει μια περιουσια.

- Εαν επαιρνα την RX100 iii που για εμενα αξιζει περισσοτερο απο την i λογω καλυτερου φακου, θα την επαιρνα μονο σαν μεταχειρισμενη διοτι η διαφορα τιμης με την i ειναι μεγαλη και σε αυτη την τιμη μπαινω μετα σε αλλες σκεψεις και επιλογες.

 

---

 

Να το ξαναπω ομως αλλη μια φορα. Δεν υπαρχει σημερα κακή μηχανη (εαν εξαιρεσεις τις απλες compact που δεν εχουν πια λογο υπαρξης). Υπαρχουν καλές και καλύτερες και κυρίως υπαρχουν μηχανές που σου ταιριάζουν ή δεν σου ταιριάζουν για την χρήση που θελεις ΕΣΥ να κάνεις. Κατι που για καποιον ειναι τεραστιο πλεονεκτημα, για καποιον αλλο ειναι αδιαφορο ή και μειονεκτημα ακόμη. Πχ υπαρχουν ατομα που την RX100 την επεστρεψαν γιατι παραήταν μικρή για να την πιανουν. Απολυτως δεκτο και κατανοητο αλλα δεν λεει τιποτε για τους υπολοιπους ή για την ιδια την μηχανη. Ακου και κρινε αλλα με τα δικα σου κριτηρια παντα.

 

Αν μπορεις πηγαινε να τις δεις και να τις πιασεις. Δεν θα καταλαβεις κατι απο την ποιοτητα της φωτογραφιας τους αλλα θα εχεις μια εικονα της χρηστικοτητας τους. Αλλοι θελουν μικρη και αλλοι μεγαλη και το μεγαλο ειναι παντα σχετικο. Αλλοι θελουν πολλα κουμπια και αλλοι θελουν ελαχιστα. Κλπ κλπ.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως σαν μέγεθος η a5100 φαίνεται και αυτή τσέπης σαν την rx100. δε χωράει στην τσέπη λέτε?  Δε μου φαίνεται και πολύ μεγαλύτερη από την rx100. Πρέπει να πάω να την δω από κοντά.Αν πάω στην a5100 θα μείνω με τον φακό που έχει, δεν θα πάρω άλλον. Απλά σε κάτι video samples που έβλεπα είχε μεγάλη διαφορά με την rx100 που βέβαια είναι και λογικό αν δε κάνω λάθος έχει μεγαλύτερο sensor. Και γενικά από τα συγκριτικά που βλέπω μου φαίνεται αρκετά κλικ πιο πάνω από την rx100. πχ εδώ φαίνεται μεγάλη διαφορά στο βίντεο.

 

 Ψάχνω να βρω συγκριτικά βίντεο της nikon 1s2 με την rx100 αλλά δε βρίσκω κάτι

 

Γενικά δε βιάζομαι, το επομενο ταξίδι που θα κάνω θα είναι τον Μάρτιο. Μήπως αξίζει να περιμένω μπας και πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές

Επεξ/σία από Andyk0555
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την S2 δεν θα βρεις γιατι ειναι το πιο απλο μοντελο. Στην πραξη ειναι ιδια με την J3. Οι σειρες ειναι V1, V2, V3 (τα πιο advanced μοντελα της σειρας), J1, J2, J3, J4, J5 (τα μεσαια μοντελα) και S1, S2

 

Σαν σωμα μονο της μηχανής μπορει να εχουν μικρη διαφορα αλλα με τον φακό πανω σε τσεπη τζιν η a5100 δεν μπαινει (ουτε και η S2)

SonyA5100_RX100III_740.jpg

 

img_0753.jpg?w=500

 

Sony a5100 vs Sony RX100

 

Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-IV-vs-Sony-Cyb

 

Sony-Cyber-shot-DSC-WX350-vs-Sony-Cyber-

 

2P1120248-thumbnail2.jpg?d=a0

 

Sony WX350 (απλή compact) vs Sony RX100

 

 

 

Sony RX100 vs Nikon 1

 

Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-III-vs-Nikon-1

 

Nikon-1-J2-vs-Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Με λίγα λόγια δε νομίζω να αξίζει να πας σε rx100 οταν τη nikon1 s2 την βρίσκεις στο 1/4 της τιμής της rx100. 

Άρα το δίλημμα είναι nikon 1 ή α5100 αν και έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή. Το να μη χωράει στην τσέπη με τον φακό ειναι οκ. Απλά να μην παίρνω ολοκληρη τσάντα ειδικά για την κάμερα στα ταξίδια, όπως θα επαιρνα αν είχα μια dslr. Μια χαρά χωράει σε μια γωνίτσα της αποσκευής η a5100 χωρις να πιάνει πολύ χώρο. Απλά επειδή έχω και μια gopro για να τραβάω τα βίντεο την ημέρα που θα υπάρχει αρκετό φως θα ήθελα μια που να είναι όσο καλή γίνεται και σε low light conditions για το απόγευμα προς βράδυ. Απο ότι είδα η a5100 είναι αρκετά καλή σε χαμηλό φωτισμό. Ακόμα και σε υψηλό iso δεν έχει πολύ noise όπως έχει η rx100. Ο 16-50 φακός που έχει μέσα το κιτ είναι καλός? επειδή δεν έχω ιδέα από φακούς τι χαρακτηριστικά έχει? είναι πιο wide από την rx100?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτα που θελεις η a5100 ειναι πιο ταιριαστη και εννοειται πιο καλη.

 

Η Nikon ειναι επιλογη για την χαμηλη τιμη (το συγκεκριμενο μοντελο προσφορας) για το super fast AF (ιδανικο για οικογενειακες στιγμες με παιδια) και το αντιστοιχα fast burst mode (20fps me AF και 60fps με AF στην πρωτη) και για το μικρό μεγεθος.

 

Το μικρό μεγεθος δεν παιζει μιας και ικανοποιεισαι με την a5100. Το super fast AF και το burst δεν ειναι κατι το ζητουμενο για εσενα. Οποτε μενει μονο η ακρως δελεαστικη τιμή της.

 

Απο την αλλη η a5000 σε ικανοποιει με την low light αποδοσή της και με την ποιοτητα της φωτογραφίας της.

 

Οποτε δεν υπαρχει λόγος να αναρωτιέσαι. Ο φακός ειναι ο χειροτερος που κυκλοφορει σε κιτ αλλα δεν ειναι κακός. Εχει αρκετη παραμορφωση στα οριά του αλλα η a5100 την διορθώνει αυτόματα μεσα απο την επεξεργασία της. Ειναι ομως μικρός σε διαστάσεις και τον προτιμώ απο τον προηγούμενο 18-55 με τον οποίο ερχονταν. Με αυτον χωράει και στο τσαντάκι που λογικα εχεις μαζί σου ολη μερα στο ταξίδι. Και σε μια μεγαλη τσεπη απο μπουφαν/παλτο οριακα χωράει.

 

Δες την διαφορα σε ογκο

 

SO-A5100-1650-WHT-1.jpg

 

sony_nex_f3k_digital_camera_with_967142.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λες ότι έχει αρκετή παραμορφωση τι ακριβώς εννοείς? Είμαι εντελώς αρχάριος, μέχρι τώρα μόνο με την κάμερα του κινητού έβγαζα φωτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα το δεις. Διορθωνεται αυτοματα.

 

O αιθητηρας βλέπει αυτό απο τον φακό:

 

distortionRaw.jpg

 

και μετα απο επεξεργασία η κάμερα σου δίνει αυτό:

 

distortionJPEG.JPG

 

Οι εικονες ειναι απο τον συγκεκριμενο φακο με απενεργοποιημενη την αυτοματη διορθωση και με ενεργοποιημενη αντιστοιχα.

 

Ολοι οι φακοί εχουν παραμορφωσεις στα ακρα του ευρους τους. Αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο.

 

Στα 16mm ΧΩΡΙΣ

16mm_distortion.png

 

Στα 16mm ΜΕ CORRECTION

c16mm_distortion.png

 

Στα 18mm ΧΩΡΙΣ CORRECTION

18mm_distortion.png

 

Στα 18mm ΜΕ CORRECTION

c18mm_distortion.png

 

Στα 25mm ΧΩΡΙΣ CORRECTION

25mm_distortion.png

 

Στα 25mm ΜΕ CORRECTION

c25mm_distortion.png

 

Στα 50mm ΧΩΡΙΣ CORRECTION

50mm_distortion.png

 

Στα 50mm ΜΕ CORRECTION

c50mm_distortion.png

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν λες ότι έχει αρκετή παραμορφωση τι ακριβώς εννοείς? Είμαι εντελώς αρχάριος, μέχρι τώρα μόνο με την κάμερα του κινητού έβγαζα φωτο.

 

Μιας και τον ειχα τον φακο, δεν προκειται να το παρεις χαμπαρι αν δεν ανοιξεις το raw και παλι εχουν profile  photoshop/lightroom που την διορθωνουν. Γενικα απο τον φακο εγω εμεινα ικανοποιημενος δεν ηταν και τοσο soft οσο τον περιμενα τουλαχιστον πανω στην nex5r που ειναι 16mp και εχει πολυ light aa filter, πιθανον στις 24mp a5100/a6000 που απο οσο ξερω εχουν πιο εντονο aa φιλτρο μπορει να ειναι πιο soft.

 

Δεν θα τον ελεγα τον χειροτερο kit παντως, all n all, ειναι αθορυβος, ειναι μισος απο τους κανονικους kit, το pz βολευει και στο video.

 

Ομως εχει καποια μειον, εκτος απο οτι οπτικα ειναι ο χειροτερος κιτ, ενα αλλο ειναι οτι μαζευει μετα απο λιγο και θελει καποια sec να ανοιξει και θα ανοιξει στα 16mm, ενω εσυ μπορει να τον ειχες στα 50mm, επισης οταν τον γυρνας manual focus το δακτυλιδι που κανονικα κανεις zoom γυρναει στο focus και zoom κανεις με τον διακοπτη στα πλαγια, που ειναι και πιο αργο και δεν εχει την smooth αισθηση που δινει το δακτυλιδι, ενταξει λεπτομερειες, αλλα ειναι ιδιαιτερος φακος και πρεπει να ξερεις τι σε περιμενει. 

Επεξ/σία από Razor333
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβα. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.  Έχω και την gopro εκει κι αν υπάρχει παραμόρφωση(fisheye) αλλά διορθώνεται με software. Εν τελει εσείς που ξέρετε και περισσότερα γιατί εγώ είμαι εντελώς αρχάριος, συμφωνείτε ότι σε ένα budget μέχρι 500 ευρώ βαρια βαρια, η α5100 είναι η καλύτερη γι αυτό που θέλω? δηλαδή μια μικρή σε μέγεθος  compact  τουλάχιστον το body που να βγάζει πολύ καλύτερες φωτο από το κινητό μου και πολύ καθαρό βίντεο(ειδικά με τα βίντεο έχω πάθει την πλάκα μου με τα samples που βλέπω στο youtube) Το μόνο αρνητικό,  για μένα τουλάχιστον, είναι ότι δεν έχει 4k video αλλά για να πάρω μια αξιόλογη κάμερα με 4k πάω σε άλλα budget που ξεφεύγουν αρκετά από αυτά που μπορώ να διαθέσω για κάμερα. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβα. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.  Έχω και την gopro εκει κι αν υπάρχει παραμόρφωση(fisheye) αλλά διορθώνεται με software. Εν τελει εσείς που ξέρετε και περισσότερα γιατί εγώ είμαι εντελώς αρχάριος, συμφωνείτε ότι σε ένα budget μέχρι 500 ευρώ βαρια βαρια, η α5100 είναι η καλύτερη γι αυτό που θέλω? δηλαδή μια μικρή σε μέγεθος  compact  τουλάχιστον το body που να βγάζει πολύ καλύτερες φωτο από το κινητό μου και πολύ καθαρό βίντεο(ειδικά με τα βίντεο έχω πάθει την πλάκα μου με τα samples που βλέπω στο youtube) Το μόνο αρνητικό,  για μένα τουλάχιστον, είναι ότι δεν έχει 4k video αλλά για να πάρω μια αξιόλογη κάμερα με 4k πάω σε άλλα budget που ξεφεύγουν αρκετά από αυτά που μπορώ να διαθέσω για κάμερα. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

 

Ειναι σιγουρα μια απο τις καλυτερες επιλογες αν βαλεις και το μεγεθος στην μεση, καλυτερη ειναι η a6000, αλλα ειναι λιγο πιο μεγαλη και ανεβαινει λιγο ακομα σε τιμη, κερδιζεις βεβαια το evf.

 

Στο video δεν ειναι 4Κ, αλλα τουλαχιστον ειναι 1080p της προκοπης, εχει καλο af tracking, ενω θα βρεις συμπληρωματικα, εφαρμογη στο store που κανει on camera color grading και εφαρμογη για timelapse που σου δινει και video απευθειας στην καμερα.

 

Φθηνη 4Κ με αισθητηρα micro 4/3 ειναι η LX100 της panasonic, 576€ την βλεπω στο ιταλικο amazon, ειναι compact ομως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...