DevFromHell Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Στη Java ποιά είναι τα καλύτερα frameworks/API? Νομίζω το Servlet API είναι πολύ πιό ασφαλές απο τα PHP και ASP.NET.. Πιό πολύ πιά χρησιμοποιούνται τα Spring MVC και Struts ή τα JSF και Wicket?
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 α) Μάστορα, μας λες τώρα ότι έχει περισσότερους Πακιστανούς που κάνουν web scraping με ελάχιστα χρήματα από ότι Πακιστανούς που κάνουν WordPress δουλειές με ελάχιστα χρήματα; Αυτό είναι το επιχείρημά σου; β) Όταν μιλήσω σαν βόθρος, να είσαι σίγουρος ότι θα το καταλάβεις. Προς το παρόν, μιλάω εξαιρετικά χαλαρά για την πάρτη σου. Δεν ξέρω τι κάνουν οι πακιστανοί με το Wordpress γιατί δεν ασχολούμαι με Wordpress. Αλλά στο web scraping τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά καθότι όλοι λίγο-πολύ χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία/τεχνικές, σε πολλές δε περιπτώσεις δεν γράφουν καν κώδικα και χρησιμοποιούν εμπορικά spiders. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι χαμένος χρόνος να προσπαθείς να βγάλεις λεφτά από web scraping γιατί ο ανταγωνισμός προέρχεται από χώρες με πολύ χαμηλότερα ημερομίσθια. Απόδειξη γι αυτό είναι ότι οι περισσότερες δουλειές έχουν πολύ χαμηλό budget, της τάξης πληρώνω 50 ευρώ για να μου κατεβάσετε τα data από ένα site αγγελιών. https://www.upwork.com/o/jobs/browse/?q=web%20scraping Όσο για το βόθρος, εξακολουθείς να μιλάς εριστικά αλλά εντάξει καταλαβαίνω ότι αυτό είναι το επίπεδο σου και χρειάζεσαι την αντιπαράθεση για να νοιώσεις ανώτερος άνθρωπος. Σε όλα τα threads εδώ μέσα απαντάς με ύφος τραμπούκου. Στη δουλειά χαλβάς και στα forum τσαμπουκάς.
paparovic Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι κάνουν οι πακιστανοί με το Wordpress γιατί δεν ασχολούμαι με Wordpress. Σε αντίθεση με εσένα μιλάω μόνο για θέματα που γνωρίζω. Αλλά στο web scraping τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά καθότι όλοι λίγο-πολύ χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία/τεχνικές, σε πολλές δε περιπτώσεις δεν γράφουν καν κώδικα και χρησιμοποιούν εμπορικά spiders. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι χαμένος χρόνος να προσπαθείς να βγάλεις λεφτά από web scraping γιατί ο ανταγωνισμός προέρχεται από χώρες με πολύ χαμηλότερα ημερομίσθια. Απόδειξη γι αυτό είναι ότι οι περισσότερες δουλειές έχουν πολύ χαμηλό budget, της τάξης πληρώνω 50 ευρώ για να μου κατεβάσετε τα data από ένα site αγγελιών. https://www.upwork.com/o/jobs/browse/?q=web%20scraping Αν δεν ξέρεις πόσο πλημμυρισμένη είναι η αγορά από Πακιστανούς, Ινδούς κτλ. ήρθε η ώρα να κάνεις αίτηση στα McDonalds. Όσον αφορά το web scraping, έχω φτιάξει scraper στα πλαίσια μεγαλύτερου project για το οποίο πληρώθηκα $40.000 (για όλο το project). Φυσικά, δεν πήρα την δουλειά από το upwork. Όταν μιλήσεις σαν βόθρος θα φας permanent ignore κι ενδεχομένως και ban. Μαθημένος είσαι εξάλλου. Μόλις ομολόγησες ότι έλεγες ψέμματα πιο πριν. Πιο εύκολο απ' ότι περίμενα, κρίμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Καλά φάε ένα ignore τώρα για να μην έχεις κι αμφιβολίες.
paparovic Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Καλά φάε ένα ignore τώρα για να μην έχεις κι αμφιβολίες. 1
pmav99 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @elorant Έχεις δίκιο στο ότι οι περισσότερες δουλειές για web scraping σε upwork/freelancer είναι κατά-χτυπημένες και συνήθως fixed price (τα οποία ως freelancer συνήθως δεν σε συμφέρουν). Παρόλα αυτά δεν είναι όλες έτσι. Και για του λόγου το αληθές, κάνε μια αναζήτηση στο upwork για scraping και δες το φίλτρο για το experience level. Θα δεις ότι υπάρχουν αρκετές πιο καλοπληρωμένες δουλειές από τα 2-5$/hour. Προσωπικά έχω δύο παραδείγματα να αναφέρω, το ένα είναι για το upper limit του scraping ως τάξη μεγέθους (μάλλον) και το άλλο για το τι είναι εφικτό ως πιο μόνιμη αμοιβή: 1. Μόνο μια φορά έχω κάνει ένα extra-άκι με scraper και για να είμαι ειλικρινής την δουλειά την πήρα περισσότερο γιατί ήθελα να μάθω λίγο scrapy. Ναι, οφείλω να ομολογήσω ότι τα χρήματα αυτά είναι μάλλον η εξαίρεση και ότι με έκαναν invite γιατί απλά γιατί είχαν πάρει άλλους 2 τύπους πριν και τους τα είχαν κάνει μαντάρα. 2. Έχω φίλο που προέρχεται από άσχετο background και το γύρισε στον προγραμματισμό στα 30, ο οποίος αφού έκανε λίγα projects τον προσέλαβε ένας τύπος και του έγραφε scrapers για κανένα χρόνο με 15$/hour τα οποία δεν είναι και τόσο άσχημα (πληρώνεσαι ενώ μαθαίνεις). Μην ξεχνάμε ότι η αρχική ερώτηση είναι: > Το ζήτημα δεν είναι τί μου αρέσει, αλλά τί μπορώ να μάθω σε εύλογο χρόνο που μπορεί να μου προσφέρει κάποιο εισόδημα. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσω ότι η μακροπρόθεσμη επιλογή δεν είναι σε καμία περίπτωση το scraping (προσωπικά ούτε και wordpress θα πρότεινα, αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη). Αλλά αν ο άλλος θέλει να είναι σε θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα (πχ 1 μήνα ; ) να βγάζει κάποια χρήματα τότε το να πεις στον άλλο μάθε Django/RoR/Whatever δεν θεωρώ ότι ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάει. Ναι, οι μισθοί είναι πολύ καλύτεροι, αλλά για να φτάσεις να τους πάρεις θέλεις πολύ περισσότερη δουλειά. Αντιθέτως το scraping και το Wordpress είναι αντικείμενα στα οποία σύντομα θα μπορέσει κάποιος να πουλήσει τις υπηρεσίες του. Αυτά. ΥΓ. Ο λόγος που δεν προτείνω wordpress είναι ότι θεωρώ πως σε ένα προγραμματιστή οι γνώσεις που θα πάρει από το scraping (DOM, AJAX κτλ) είναι μάλλον πιο χρήσιμες από το wordpress αυτό καθ'εαυτό. That being said, το mid-upper range του wordpress είναι σίγουρα καλύτερο από το αντίστοιχο του scraping και σε ζήτηση και σε χρήματα. Αλλά αν σκοπεύεις να το γυρίσεις σε πιο hardcore development τότε εξακολουθώ να πιστεύω ότι το wordpress δεν είναι η βέλτιστη επιλογή. ΥΓ2. Δεν υπάρχει λόγος να μετράτε τα εγώ σας [ ] Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2016 από pmav99 4
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Στη Java ποιά είναι τα καλύτερα frameworks/API? Νομίζω το Servlet API είναι πολύ πιό ασφαλές απο τα PHP και ASP.NET.. Πιό πολύ πιά χρησιμοποιούνται τα Spring MVC και Struts ή τα JSF και Wicket?
Fat4Life Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Στη Java ποιά είναι τα καλύτερα frameworks/API? Νομίζω το Servlet API είναι πολύ πιό ασφαλές απο τα PHP και ASP.NET.. Πιό πολύ πιά χρησιμοποιούνται τα Spring MVC και Struts ή τα JSF και Wicket? Πιο ασφαλές απο Αsp.Net? πως το κρίνεις αυτό έχεις χρησιμοποιήσει Asp.net? Γιατί κάνεις copy-paste προηγούμενα post σου; 1
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Είχα κάνει παλιά μιά απλή εφαρμογή κάτι σαν training σε μιά εταιρία με C#, ADO.NET και ASP.NET και είχα διαβάσει και τα βιβλία του Wrox απέξω απέξω για να δώ την τεχνολογία αλλά δέν το προχωρήσαμε.. Δέν μου άρεσαν καθόλου και μου μοιάζανε σάν φτηνή απομίμηση της Java.. ο μόνος λόγος που υπάρχουν στην αγορά είναι το technical support της Microsoft που παρέχει στις εταιρίες.. και ο εκπαιδευτής μου δηλαδή ήταν έμπειρος προγραμματιστής σε Java αλλά τα δούλευε για τις ανάγκες της εταιρίας και κάθε μέρα έλεγε τί βλακείες έχουν φτιάξει αυτοί της Microsoft.... Αντιγράφω τα πόστ μου γιατί εδώ καιγόμαστε να τα μάθουμε γρήγορα και να φτιάξουμε κανα portfolio που να βλέπεται για να φύγουμε στο εξωτερικό! Δηλαδή εγώ μπαίνω στο φόρουμ στα διαλείμματα που κάνω απο το διάβασμα και περιμένω να μου λύνετε και καμιά απορία.. και είμαι στο PC από 10 ώρες και πάνω! και την ίδια δουλειά κάνω σε πολλά ξένα φόρουμ προγραμματιστών.. αλλά το insomnia έχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση.. 1
iceblade Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 και ο εκπαιδευτής μου δηλαδή ήταν έμπειρος προγραμματιστής σε Java αλλά τα δούλευε για τις ανάγκες της εταιρίας και κάθε μέρα έλεγε τί βλακείες έχουν φτιάξει αυτοί της Microsoft.... Ο εκπαιδευτής σου ήταν απλά άσχετος. 1
DevFromHell Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ο εκπαιδευτής μου χωρίς πλάκα παίζει να είναι ο καλύτερος προγρμματιστης στο Ελλάντα και δέν είναι κάν Ελληνας.. Δουλεύει σε τοπ ετιαριά πληροφορικής ώς μάνατζερ.. ίσως να είναι πιό σχετικός από όλους εμας μαζί.. είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα γιατί θα με βοηθήσει να φύγω και στο εξωτερικό.. τον έχω σάν reference στο βιογραφικό μου
The Void Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 ... Δεν είναι όλα ρόδινα φυσικά και δεν θα σου τρέχουν τα λεφτά από την μια μέρα στην άλλη, αλλά κανείς που ξέρει καλά WP δεν πείνασε Ισχύει. αλλά φίλε μου όλα είναι των δημοσίων σχέσεων. Να είσαι καλός στις δημόσιες σχέσεις, να λες αρλούμπες στον άλλον για να σε επιλέξει. Υπάρχουν δηλαδή μέτριοι προγραμματιστές WP που μόνο και μόνο επειδή βγάζουν καλό λόγο/παρουσιαστικό, τους επιλέγει κόσμος. Αλήθεια, μιας και είσαι στον χώρο, τι γίνεται με την εφορία; δηλαδή έχεις ανοίξει κάνα μπλοκάκι ή δεν χρειάζεται ως freelancer;. Επίσης, στο τέλος πως τα δηλώνεις στην φορολογική; άμα θες απάντα και γενικά , και όχι ειδικά για εσένα.
pmav99 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τι θες να γίνεται δηλαδή με την εφορία;Ως freelancer είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ως φορολογικός κάτοικος Ελλάδας φορολογείσαι για το παγκόσμιο εισόδημά σου*. Ή μη δήλωση εισοδήματος είναι παράνομη. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μη χρειάζεσαι μπλοκάκι; * Στην περίπτωση που το εισόδημα προκύπτει** στην αλλοδαπή φορολογείσαι στην χώρα που προέκυψε το εισόδημα και στην Ελλάδα εκτός και αν υπάρχει συνθήκη για την αποφυγή διπλής φορολόγησης μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας που προέκυψε το εισόδημα. Στην περίπτωση αυτή ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπει η συνθήκη. Οι συνθήκες αυτές συνήθως ορίζουν ότι ο φόρος της μίας χώρας εκπίπτει από τον φόρο της άλλης (πχ 15% στην Αλλοδαπή και 30% στην ημεδαπή, θα πληρώσεις 15% στην αλλοδαπή και 30-15=15% στην ημεδαπή), αλλά θα πρέπει να κοιτάξεις τη συγκεκριμένη συνθήκη που σε αφορά. Αν δεν υπάρχει συνθήκη φορολογείσαι και στις δύο χώρες αυτοτελώς (δηλαδή 45% συνολικά). Μεταξύ των περισσοτέρων δυτικών χωρών υπάρχουν συνθήκες. **Αυτό που έχει σημασία για την προέλευση του εισοδήματος είναι το «που έγινε η δουλειά». Αν δουλεύεις από το σπίτι/γραφείο σου στην Ελλάδα, το εισόδημά σου θεωρείται ότι προκύπτει στην Ελλάδα και ας είναι ο πελάτης σου (ή η εταιρεία σου) στη Ζιμπάμπουε. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2016 από pmav99
iceblade Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ο εκπαιδευτής μου χωρίς πλάκα παίζει να είναι ο καλύτερος προγρμματιστης στο Ελλάντα και δέν είναι κάν Ελληνας.. Δουλεύει σε τοπ ετιαριά πληροφορικής ώς μάνατζερ.. ίσως να είναι πιό σχετικός από όλους εμας μαζί.. είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα γιατί θα με βοηθήσει να φύγω και στο εξωτερικό.. τον έχω σάν reference στο βιογραφικό μου Ο καλύτερος προγραμματιστής φίλε στην Ελλάδα είναι ο δημιουργός της Μ2000 και δεύτερος είναι ο Δελαπόρτας. Ο εκπαιδευτής σου στην καλύτερη περίπτωση είναι τρίτος. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα